Skip to main content

Βραζιλία Ιγκουασού Αργεντινή Πάσχα 2017 από 2390,00

11/04/2017
12 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Ρίο Ντε Τζανέιρο (3), Ιγκουαζού (2), Μπουένος Άιρες (4)

 

Αυτές τις γιορτές κάνετε δώρο στον εαυτό σας το ταξίδι Βραζιλία Ιγκουασού Παραγουάη Αργεντινή Πάσχα με ιδανικές πτήσεις Lufthansa, χωρίς ενδιάμεση διανυκτέρευση στην Ευρώπη. Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή καθημερινά, Tango show με δείπνο στο περίφημο Esquina Carlos Gardel και ολοήμερη εκδρομή σε φάρμα Γκαούτσος.
Νότια Αμερική. Και μόνο στο άκουσμα της ίδιας της λέξης, ο νους τρέχει στις "πάμπες" της Αργεντινής, στις ζαχαρένιες παραλίες της Βραζιλίας, στην άγρια ομορφιά των καταρρακτών του Ιγκουασσού και στο κοσμοπολίτικο Μπουένος Άιρες, το Παρίσι της Νοτίου Αμερικής. Μια περιοχή του πλανήτη που παρά τα προβλήματα που μαστίζουν τις χώρες της, αποτελεί πόλο έλξης για τον ταξιδιώτη γιατί συγκεντρώνει φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορία. Οι δραματικές αντιθέσεις σε όλα τα επίπεδα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι, ταξίδι ζωής.

Το ταξίδι με μια ματιά

  • Πτήσεις με Lufthansa Αθήνα / Φρανκφούρτη – Ρίο Ντε Τζανέιρο – Μπουένος Άιρες – Φρανκφούρτη / Αθήνα
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ιγκουασού στην καρδιά του Puerto Iguazu
  • Ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο των Καταρρακτών στην πλευρά της, στην γειτονική Παραγουάη με επίσκεψη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας ,την παραποτάμια Σιουδάδ Ντελ Έστε ( Πόλη της Ανατολής ). Βόλτα και ξενάγηση στο Πάρκο της Αργεντινής για να απολαύσουμε το υπερθέαμα των καταρρακτών από την οπτική γωνία της Αργεντινής, εκεί όπου το «Λαρύγγι του Διαβόλου» συγκλονίζει με την δίνη των νερών να κατακρημνίζονται στα έγκατα της γης
  • Επίσκεψη στη γειτονική Παραγουάη, όπου θα δούμε και θα ξεναγηθούμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη παραποτάμια Σιουδάδ Ντελ Έστε (Πόλη της Ανατολής)
  • Ξενάγηση του Μπουένος Άιρες, όπου θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) εκεί που η Εβίτα Περόν συνέπαιρνε τα πλήθη με την πύρινη δύναμη των λόγων της, τον Καθεδρικό Ναό που φιλοξενεί το μαυσωλείο του Χοσέ Ντε Σαν Μαρτίν, την Πλατεία της Γερουσίας που φιλοξενεί το διάσημο «Σκεπτόμενο Άνθρωπο» του Ροντέν, την Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου με τον περίφημο Οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Κολόν. Συνεχίζουμε στη περιοχή της «Μπόκα» εκεί που βρίσκεται ο χιλιοτραγουδισμένος δρόμος « Ελ Καμινίτο» και στις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο, Παλέρμο Τσίκο και στο Κοιμητήριο της Ρεκολέτα όπου βρίσκεται και ο οικογενειακός τάφος της οικογένειας Ντουάρτε που φιλοξενεί τα λείψανα της Εβίτα Περόν.
  • Κρουαζιέρα στο Δέλτα του ποταμού Τίγκρε.
  • Το καλύτερο Τάνγκο Σόου με δείπνο & απεριόριστο ποτό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στους περίφημους Γκαούτσος στην Σάντα Σουσάνα και θα γευτούμε τοπικές σπεσιαλιτέ και τα περίφημα Αργεντίνικα ψητά
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός

Πτήσεις Lufthansa:

  • 11/4 Αθήνα-Φρανκφούρτη 18.10-20.10
  • 11/4 Φρανκφούρτη-Ρίο Ντε Τζανέιρο 22.15-05.05 (Άφιξη την επομένη)
  • 21/4 Μπουένος Άιρες-Φρανκφούρτη 17.15-11.30 (Άφιξη την επομένη)
  • 22/4 Φρανκφούρτη - Αθήνα 13.20-17.05

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία:

  • Ρίο Ντε Τζανέϊρο: WINDSOR EXCELSIOR 4* (COPA CABANA)
  • Ιγκουασού: SAINT GEORGE 4*
  • Μπουένος Άιρες: MELIA BUENOS AIRES 5*

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
Ημέρα 1: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη - Ρίο Ντε Τζανέιρο

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το ξακουστό Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, πρώτο σταθμό ενός ανεπανάληπτου οδοιπορικού στη μαγεία, που μόνο η Νότιος Αμερική ξέρει να προσφέρει τόσο απλόχερα στον επισκέπτη της.

Ημέρα 2: Ρίο Ντε Τζανέιρο

Άφιξη νωρίς το πρωί. Μετά τον έλεγχο και την παραλαβή των αποσκευών μας ξεκινάμε για μια πρώτη γνωριμία με την τόσο ξακουστή πόλη. Ο κόλπος της Γκουαναμπάρα (τον οποίο θεώρησαν εκβολή ποταμού οι θαλασσοπόροι), που βρέχει το Ρίο ανακαλύφθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1502 και η ημερομηνία έδωσε και το όνομα στην πόλη (Ποταμός του Ιανουαρίου). Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό, μετά το Σάο Πάολο, πόλη της Βραζιλίας και ήταν η πρωτεύουσα της χώρας έως το 1960, χρονιά κατά την οποία μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα σε μία νεόκτιστη πόλη που ονομάστηκε Μπραζίλια. Ξεκινάμε τη γνωριμία της πόλης με το φημισμένο στάδιο Μαρακανά. Νεόκτιστο πια, για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, κάποτε είχε το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων με περίπου 210.000 θεατές. Στη θέση του παλαιού υψώνεται τώρα το νέο Μαρακανά και δίπλα του το κλειστό γυμναστήριο Μαρακαναζίνιο. Συνεχίζουμε με το περίφημο Σαμποδρόμιο, το χώρο που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός επειδή φιλοξενεί την παρέλαση του πιο διάσημου καρναβαλιού του κόσμου. Σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίως γνωστό Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα Όσκαρ Νιεμέγιερ με σκοπό να υποδέχεται την παρέλαση της Σάμπα, εγκαινιάστηκε το 1984 και μπορεί να φιλοξενήσει 72.000 θεατές. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, και αφού περάσουμε από την παραδοσιακή συνοικία Λάπα, που είναι και το κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης, επισκεπτόμαστε τον καθεδρικό ναό της πόλης. H ανέγερσή του oολοκληρώθηκε το 1979, είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σεβαστιανό (παρόλο που οι ντόπιοι τον αποκαλούν Νέο Καθεδρικό) και το αρχιτεκτονικό του στυλ προσομοιάζει σε πυραμίδα των Μάγια. Ακολουθεί η περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο όπου ξεχωρίζουν η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο καθώς και το Μουσείο Καλών τεχνών – όλα κτισμένα σε εξαίρετη νεοκλασική αρχιτεκτονική. Μέρος της ξενάγησης είναι και η γεύση. Στην περιοχή, ένα από τα μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί είναι και το ζαχαροπλαστείο (confiteria) Κολόμπο. Με ένα απίστευτο ντεκόρ και με πάνω από 120 χρόνια ιστορίας, μας δίνει την ευκαιρία για ξεκούραση πίνοντας καφέ (Βραζιλιάνικο!!!) συνοδευόμενο από το διάσημο γλυκό παστέλ ντε νάτα. Η σημερινή μας ξενάγηση θα κλείσει με την επίσκεψη του Λόφου του Ζαχαρόψωμου (Pao de Acucar). Για να φθάσουμε στην κορυφή θα χρησιμοποιήσουμε το εναέριο βαγονέτο και εκεί θα πάρουμε μια πρώτη πανοραμική εικόνα του Ρίο με τις ξακουστές παραλίες της Κόπα Καμπάνα, Λέμε, Φλαμέγκο και Μποταφόγκο. Ύστερα από τον καταιγισμό εικόνων, πηγαίνουμε στο εστιατόριο για να πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα με διεθνή κουζίνα και κατόπιν κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ, με τον αρχηγό σας μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα φαντασμαγορικό θέαμα με εικόνες από τη σύγχρονη Βραζιλία.

Ημέρα 3: Ρίο Ντε Τζανέιρο

Η μέρα μας σήμερα είναι ελεύθερη για να περπατήσουμε την πόλη και να ανακαλύψουμε όλες εκείνες τις γωνιές της, που την έχουν κάνει διάσημη παγκοσμίως. Ο περίπατος στην διάσημη Κόπα Καμπάνα, είναι πάντα η καταλληλότερη εισαγωγή στη «ψυχή» της πόλης. Κατά μήκος της θα δούμε τους Βραζιλιάνους να επιδίδονται στα αγαπημένα τους σπορ παραλίας, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ στην άμμο, τις Βραζιλιάνες να επιδίδονται σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποια θα φορέσει το πιο μικροσκοπικό μαγιό, ενώ οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα γλυπτά τους από άμμο δίπλα στο πεζοδρόμιο της Αβενίδα Ατλάντικα. Η μέρα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει μια βουτιά στα νερά της παραλίας και ο καλύτερος τρόπος για να την κλείσουμε είναι ένα ποτήρι παγωμένο κρασί σε κάποιο από τα εστιατόρια του Κάστρου της Κόπα Καμπάνα με την αύρα του Ατλαντικού να μας δροσίζει και με απεριόριστη θέα στον κόλπο. Το απόγευμα, οι ανήσυχοι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν μια γεύση από φαβέλα και αργότερα μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο μας, προτείνουμε μια εξόρμηση για ψώνια στην Αβενίδα Ατλάντικα όπου υπάρχει νυχτερινή αγορά σουβενίρ, και τη δοκιμή του περίφημου Βραζιλιάνικου κοκτέιλ «καϊπιρίνια» σε ένα από τα μπαράκια της παραλίας.

Ημέρα 4: Ρίο Ντε Τζανέιρο

Η σημερινή μας ημέρα περιλαμβάνει την επίσκεψη σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέρη του πλανήτη. Το λόφο Κορκοβάντο με το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή (Cristo Redentor). Θα ανέβουμε στο λόφο χρησιμοποιώντας τον οδοντωτό σιδηρόδρομο και εκεί, από υψόμετρο 700 μέτρων θα έχουμε θέα στην πόλη που κόβει την ανάσα. Από τέτοιο υψόμετρο έχουμε μια καλή εικόνα της πόλης, των παραλιών, της λιμνοθάλασσας και του Νιτερόι – της αδελφής πόλης που είναι στην άλλη πλευρά του κόλπου της Γκουαναμπάρα. Δεν θα παραλείψουμε βέβαια να βγάλουμε φωτογραφία (όπως όλοι άλλωστε!) μπροστά στο άγαλμα του Ιησού παίρνοντας την αντίστοιχη στάση. Ένα άγαλμα κατασκευασμένο από τσιμέντο και μέταλλο με ύψος 36 μέτρα και του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1931. Μετά το πέρας της επίσκεψης, περνάμε με το λεωφορείο έξω από την πιο πολυπληθή φαβέλα της Βραζιλίας, την Ροσίνια, όπου μπορούμε (παίρνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις) να βγάλουμε φωτογραφίες τις εισόδου της, και συνεχίζουμε περνώντας έξω από τη φαβέλα Βιντιγκάλ που υψώνεται σ’ ένα λόφο ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Λένε μάλιστα, ότι είναι η φαβέλα με τους πιο φτωχούς κατοίκους αλλά και με την πιο όμορφη θέα. Στη συνέχεια σειρά έχουν οι παραλίες της Ιπανέμα και της Λεμπλόν. Δύο παραλίες, η μία συνέχεια της άλλης, με πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά από την Κόπα Καμπάνα και με τα διαμερίσματα που βλέπουν στις παραλίες αυτές να συγκαταλέγονται στα πιο ακριβά ακίνητα αστικού ιστού του κόσμου. Το σημερινό μας γεύμα περιγράφεται με μία και μόνο λέξη: Τσουρασκερία! Το χαρακτηριστικό μπάρμπεκιου των Βραζιλιάνων. Καθόμαστε στο τραπέζι μας, σερβιριζόμαστε ό,τι θέλουμε από τον μπουφέ και στη συνέχεια απολαμβάνουμε κομμάτια από τις αλλεπάλληλες σούβλες (όσο αντέχει το στομάχι μας!!!) που φέρνουν οι σερβιτόροι στο τραπέζι μας. Μετά την ξεκούραση στο ξενοδοχείο, μπορούμε να κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην Κόπα Καμπάνα για να χορτάσουμε από τις τελευταίες εικόνες της πόλης .

Ημέρα 5: Ρίο Ντε Τζανέιρο – Ιγκουασού

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, απ' όπου θα πετάξουμε για την συνοριακή πόλη του Ιγκουασού, παγκοσμίως διάσημη για τους περίφημους καταρράκτες. Ο ποταμός Ιγκουασού πηγάζει στην περιοχή της Κουριτίμπα στη Βραζιλία, και εκβάλλει μετά από 1200 χιλιόμετρα στο ποταμό Παρανά. Το σημείο της συμβολής των δύο ποταμών – λίγο μετά τους καταρράκτες- είναι τριεθνές, μεταξύ της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Παραγουάης. Σήμερα θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών της Βραζιλίας. Το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στη στάση μας, περίπου 12 χιλιόμετρα από την είσοδο του πάρκου, και από κει θα περπατήσουμε φωτογραφίζοντας τους καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού μέσα σε οργιώδη βλάστηση. Οι ίδιοι οι Βραζιλιάνοι λένε ότι οι πιο όμορφες εικόνες των καταρρακτών ανήκουν στην πλευρά της Αργεντινής, αλλά για να τις δει κάποιος θα πρέπει να βρίσκεται στην πλευρά της Βραζιλίας. Αφιερώνουμε δύο ώρες στο φωτογραφικό μας σαφάρι. Εκστασιασμένοι από το έργο της φύσης καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα έχουμε και το δείπνο μας.

Ημέρα 6: Ιγκουασού

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να δούμε τους καταρράκτες από την πλευρά της Αργεντινής. Σήμερα θα είναι μια κουραστική ημέρα (λόγω διάνυσης μεγάλης απόστασης περπατώντας) αλλά το τέλος της θα μας βρει μαγεμένους. Ακριβώς μετά την είσοδο του πάρκου, θα μπούμε στο τρενάκι που θα μας πάει στο Λαρύγγι του Διαβόλου. Το όνομα τα λέει όλα. Είναι ένας τεχνητός διάδρομος που καταλήγει σε μία πλατφόρμα ακριβώς πάνω από το πιο εντυπωσιακό σημείο των καταρρακτών. Βγάζουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και επιστρέφουμε με το τρενάκι σε ένα σημείο από όπου θα περπατήσουμε στο ανώτερο και στο κατώτερο μονοπάτι των καταρρακτών. Η θέα του μεγαλουργήματος της φύσης αλλά και το συναπάντημα με τα διάφορα ζώα του πάρκου (ιγκουάνα, κοάτι, πίθηκοι κ.α.), κάνουν τη διαδρομή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Οι πιο τολμηροί μπορούν -προαιρετικά- να κάνουν βόλτα με το ταχύπλοο μέσα στο ποτάμι. Είναι μια εμπειρία ανεπανάληπτη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα όπου και θα έχουμε το δείπνο μας.

Ημέρα 7: Ιγκουασού - Μπουένος Άιρες

Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε για την γειτονική Παραγουάη, όπου θα επισκεφθούμε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη παραποτάμια Σιουδάδ Ντελ Έστε (Πόλη της Ανατολής), για να πάρουμε μία καλή γεύση από τη πιο «άγνωστη» χώρα της Νοτίου Αμερικής. Αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πάρουμε την πτήση που θα μας μεταφέρει στο Μπουένος Άιρες, ίσως την ομορφότερη πόλη της Νοτίου Αμερικής. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Αργότερα μπορούμε να πάμε για ένα ποτό – και μια πρώτη γεύση της νυχτερινής ζωής της πόλης – στην οδό Ρεκονκίστα.

Ημέρα 8: Μπουένος Άιρες

«Πόλη της Παρθένας Μαρίας των Καλών Ανέμων» ήταν η επίσημη ονομασία της πόλης όταν ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1536. Ήταν τα χρόνια που οι επιδημίες τσάκιζαν τους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς και τα πιο ασφαλή μέρη ήταν αυτά με τον πιο καθαρό αέρα. Το Μπουένος Άιρες, έχοντας την αύρα του Ατλαντικού από την ανατολική του πλευρά, αλλά και τους ανέμους των Άνδεων που βρίσκουν διέξοδο στον ωκεανό μέσω του Ρίο ντε λα Πλάτα στα βόρεια, ήταν ένα μέρος με καθαρό αέρα. Και επιπλέον, για να φθάσει κανείς στην περιοχή με τα μέσα της εποχής χρειαζόταν «καλούς ανέμους». Το Μπουένος Άιρες είναι μία από τις μεγαλουπόλεις της Λατινικής Αμερικής με τον πληθυσμό του πολεοδομικού συγκροτήματος να ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια κατοίκους, έχει συνοικίες που θυμίζουν πολύ έντονα Ευρώπη, αλλά δεν της λείπουν και οι εικόνες που τη συνδέουν άρρηκτα με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις λατινικές της ρίζες. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη από την αριστοκρατική συνοικία της Ρεκολέτα με τα επιβλητικά κτίρια, θα συνεχίσουμε την φωτογραφική μας περιήγηση με την πλούσια σε πάρκα περιοχή του Παλέρμο και θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Κοιμητήριο της Ρεκολέτα. Εδώ έχουν την τελευταία τους κατοικία όλοι οι επιφανείς πολίτες της χώρας και εμείς θα επισκεφτούμε το ταφικό μνημείο της Εύας Ντουάρτε, ή όπως αλλιώς είναι γνωστή, της Εβίτας Περόν. Στη συνέχεια μέσω της Λεωφόρου της 9ης Ιουλίου με τον τεράστιο Οβελίσκο που κατασκευάστηκε το 1936 για να τιμήσει τα 400 χρόνια από την ίδρυση της πόλης, θα περάσουμε από το θέατρο Κολόν (Κολόμβου) που, σύμφωνα με το National Geographic, είναι η τρίτη καλύτερη όπερα του κόσμου. Η επόμενη στάση μας θα γίνει στην πλατεία Κογκρέσου, όπου θα μπορέσουμε να φωτογραφίσουμε τον «Σκεπτόμενο άνθρωπο» του Ροντέν με φόντο το επιβλητικό κτίριο του Εθνικού Κογκρέσου της Αργεντινής. Ο Αύγουστος Ροντέν ήταν ένας πολύ «παραγωγικός» γλύπτης και ποικίλες εκδοχές του ίδιου έργου βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου με πιο γνωστές να είναι το γλυπτό του Μπουένος Άιρες καθώς και αυτό του μουσείου Ροντέν στο Παρίσι. Μέσω της Λεωφόρου του Μαΐου, φθάνουμε στη συνέχεια στην Πλατεία Μαΐου όπου ο Καθεδρικός ναός που στεγάζει το μαυσωλείο του απελευθερωτή της Αργεντινής Χοσέ Ντε Σαν Μαρτίν, το παλιό Δημαρχείο και το Προεδρικό Μέγαρο θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον μας. Το Προεδρικό Μέγαρο είναι γνωστό με το όνομα «Ροζέ Οίκος» (Casa Rosada) εξαιτίας του χρώματος που το καλύπτει και αποτελεί την έδρα του Προέδρου της χώρας από το 1898. Συνεχίζουμε, και περνώντας μέσα από την γεμάτη χρώμα συνοικία του Σαν Τέλμο όπου και γεννήθηκε το Αργεντίνικο Τανγκό, φθάνουμε στην Μπόκα όπου θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο. Την περιοχή της Μπόκα κατοίκησαν πρώτοι οι ναυτικοί που έφθαναν με τα καράβια τους από την Ευρώπη και σαν οικοδομικά υλικά χρησιμοποίησαν ότι μπορούσαν να αποσπάσουν από τα πλοία τους. Έβαψαν τα κτίρια με έντονα χρώματα και έτσι έχουμε τώρα αυτή τη μοναδική στον κόσμο αρχιτεκτονική. Το δρομάκι που θα κερδίσει το ενδιαφέρον μας είναι το πασίγνωστο «Ελ Καμινίτο» αλλά και η υπόλοιπη συνοικία δεν θα μας αφήσει αδιάφορους με τα πολλά μαγαζιά τουριστικού ενδιαφέροντος, τα εστιατόρια κ.α. Μετά το γεύμα σε τοπικό εστιατόριο θα συνεχίσουμε με μία κρουαζιέρα στο Δέλτα του ποταμού Τίγκρε. Είναι το σημείο όπου ενώνονται δύο ποταμοί, ο Παρανά και ο ποταμός της Ουρουγουάης και σχηματίζουν στο πέρασμά τους διάφορα νησάκια. Γραφικά ξύλινα σπίτια, τα οποία στηρίζονται σε πασσάλους στις όχθες του ποταμού, όπου οι κάτοικοι καθισμένοι στις βεράντες τους απολαμβάνουν την εξαίσια αυτή θέα. Πράγματι μία αξέχαστη εμπειρία!

Ημέρα 9: Μπουένος Άιρες

Σήμερα προσφέρει μία επιπλέον μοναδική εκδρομή. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γνωριμία του παραδοσιακού τρόπου ζωής των Αργεντίνων «Κάου Μπόις», των λεγόμενων Γκαούτσος. Θα επισκεφθούμε τη καλύτερη φάρμα της περιοχής, την Σάντα Σουσάνα, θα ιππεύσουμε άλογο, θα κάνουμε βόλτα με την άμαξα και θα γευτούμε τοπικές σπεσιαλιτέ και τα περίφημα Αργεντίνικα ψητά και παρακολουθώντας ένα μουσικοχορευτικό θέαμα. Πριν αποχαιρετήσουμε τη φάρμα θα παρακολουθήσουμε μια επίδειξη ιππικής τέχνης από τους γκαούτσος.

Ημέρα 10: Μπουένος Άιρες

Σήμερα η μέρα είναι ελεύθερη. Προτείνουμε μια βόλτα με τον αρχηγό στην περιοχή Σαν Τέλμο όπου υπάρχει πολύ ενδιαφέρουσα υπαίθρια αγορά και στην οποία θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο. Θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας περνώντας από το Πουέρτο Μαδέρο όπου και θα μας δοθεί η ευκαιρία να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας την αύρα του ωκεανού σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια της αναβαθμισμένης και πολύβουης πια αυτής περιοχής. Το βράδυ θα πάρουμε το δείπνο μας, συνοδευόμενο από εξαιρετικό Αργεντίνικο κρασί, παρακολουθώντας ένα υπέροχο πρόγραμμα ταγκό στο πιο τα ονομαστό κέντρο της πόλης «Εσκίνα Κάρλος Γαρδέλ».

Ημέρα 11: Μπουένος Άιρες - Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Χρόνος στη διάθεσή σας για προσωπικές περιηγήσεις και τα τελευταία ψώνια στον πεζόδρομο της Φλορίδα μέχρι το μεσημέρι. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο, απ’ όπου πλήρεις εντυπώσεων από τη γνωριμία μας με την Λατινική Αμερική, θα πετάξουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Ημέρα 12: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Τρ 11/04/2017
Διαμονή: 5*, 4* Ξενοδοχεία-Bonus Price. Δίκλινο: 2390€, Μονόκλινο: 3210€, Φόροι: 890€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Lufthansa
  • Διαμονή: 5*, 4* Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες