Skip to main content

Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία 15 μέρες Χριστούγεννα 2012

Σίδνεϋ - Καμπέρρα - Μελβούρνη -Κέρνς Κορραλειογενής Ύφαλος και Δάσος Κουράντα -Τασμανία - Νέα Ζηλανδία (Ώκλαντ - Ροτορούα)

15 Ημέρες

Αναχώρηση : 22/12

Ένα ταξίδι στην Αυστραλία ποτέ δεν μπορεί να είναι πλήρες. Η χώρα είναι τεράστια και χρειάζεται αρκετές επισκέψεις για να τη δούμε όλη. Επιλέξαμε λοιπόν τα πιο σημαντικά σημεία της, αυτά που δεν μπορούμε να μη δούμε ή καλύτερα αυτά που θα μας δώσουν μια καλή εικόνα της ηπείρου. Έτσι ξεκινάμε με το Σίδνευ ένα κράμα ήλιου, surf, χρήματος, διασκέδασης, φλέρτ υπό το βλέμμα των υπέροχων άσπρων πανιών της όπερας του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΣΙΔΝΕΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σίδνεϋ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΥ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ψυχή της πόλης είναι το εκπληκτικό λιμάνι της, που την χωρίζει σε δύο μέρη, το Βόρειο και το Νότιο, τα οποία ενώνονται με τη περίφημη Γέφυρα του Λιμανιού και τη Σήραγγα του Λιμανιού. Το Σίδνεϋ είναι μια κοσμοπολίτικη, πρόσχαρη και ζωντανή πόλη, γεγονός το οποίο θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΫ

Μετά το πρωινό ακολουθεί η γνωριμία μας με το Σίδνεϋ. Θα αρχίσουμε το οδοιπορικό μας στα αξιοθέατα του κέντρου της πόλης, στον ιστορικό πυρήνα δε Ροκς. Είναι ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια και ανακαινισμένα παλιά κτίρια από πέτρα, με σοφιστικέ παμπ, μπουτίκ και δεκάδες γκαλερί. Στην ίδια περιοχή συναντάμε το ανεπανάληπτο κτίριο της Όπερας, το ορόσημο της πόλης, μια συναρπαστική φουτουριστική σύλληψη με τις στέγες της σε σχήμα πανιών που τα φουσκώνει ο άνεμος, και έναν μοναδικό τόπο συνάντησης θεατρικών και μουσικών παραστάσεων. Στη συνέχεια θα δούμε το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης με τους ουρανοξύστες καθώς και το περίφημο πάρκο αναψυχής Ντάρλινγκ Χάρμπορ με τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μουσεία, κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΫ – ΚΑΜΠΕΡΡΑ - ΣΙΔΝΕΫ

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Καμπέρρα. Πόλη που εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη με τις ανθρώπινες διαστάσεις και τα λιτά της κτίρια. Κτίστηκε αποκλειστικά με σκοπό να γίνει πρωτεύουσα της Αυστραλίας στη μέση της απόστασης Σίνδεϋ - Μελβούρνης, επειδή οι δύο αυτές πόλεις διεκδικούσαν, η κάθε μια για λογαριασμό της, τον τίτλο της πρωτεύουσας. Το κυρίαρχο στοιχείο της πρωτεύουσας είναι η τεχνητή λίμνη Μπέρλεϋ Γκρίφιν, γύρω από την ποία εκτείνονται τα προάστιά της. Ξενάγηση της πόλης, θα δούμε μεταξύ άλλων το μνημειώδες κτίριο του Κοινοβουλίου που βρίσκεται στον Capital Hill, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ανώτατο Δικαστήριο, το μνημείο του Captain Cook και το Αυστραλιανό Μνημείο των Πεσόντων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη συμμετοχή της Αυστραλίας σε διάφορες πολεμικές συρράξεις ανά τον κόσμο. Γύρω από αυτό το μνημείο γίνονται κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου οι τελετές της ημέρας ANZAC, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Αυστραλοί τιμούν αυτούς που πολέμησαν και πέθαναν για την πατρίδα. Το απόγευμα επιστροφή στο Σίδνεϋ. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΫ   - ΚΕΡΝΣ ( κοραλλιογενής ύφαλος )

Πτήση για το Κέρνς στην τροπική Βορειοανατολική Αυστραλία και ακολουθεί Κρουαζιέρα στο μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, για τον οποίο είναι διάσημο το Κέρνς και ο οποίος εκτείνεται σε μήκος 2000 χιλιομέτρων. Μια μοναδική εμπειρία στα γαλαζοπράσινα νερά. Με ειδικό σκάφος catamaran με γυάλινο πάτο απολαύστε τη μαγεία του βυθού. Διανυκτέρευση

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΡΝΣ ( Δάσος της βροχής Κουράντα )

Εκδρομή στην άγρια βλάστηση της ευρύτερης περιοχής του Κέρνς. Απολαύστε μια απίστευτη διαδρομή με ειδικό τραίνο μέχρι την Κουράντα. Περπατήστε στο περίφημο δάσος της βροχής στην περιοχή. Επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο προστασίας του οικοσυστήματος στην περιοχή. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μελβούρνη, όπου συνεχίζουμε στο βασικό πρόγραμμα

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΡΝΣ - ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πετάμε σήμερα για τη Μελβούρνη, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Αυστραλίας, μια πραγματικά υπέροχη και αριστοκρατική πόλη. Η Μελβούρνη είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας και παλιά πρωτεύουσα της χώρας (1901 –1927). Είναι μια πόλη πολυ-πολιτισμική και το Ελληνικό στοιχείο έχει εδώ δυναμική παρουσία. Τα πολλά πάρκα και οι δεντροφυτεμένοι δρόμοι, τα ιστορικά κτίρια βικτοριανής εποχής και οι φιλικοί της κάτοικοι κάνουν την πόλη ξεχωριστή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό μας ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τους κήπους Fitzroy, το κοινοβούλιο, την αγορά της βασίλισσας Βικτόρια, το ιστορικό ξενοδοχείο Windsor από το οποίο πέρασαν όλες οι μεγάλες προσωπικότητες, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρίκιου, το διάσημο γήπεδο Κρίκετ (Melbourne Cricket Ground) ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, to Rod Laver Arena το ιστορικό γήπεδο τένις, το μνημείο πεσόντων πολέμου. Θα περάσουμε από την πίστα της Formula 1 και θα σταματήσουμε στη γέφυρα West Gate για να απολαύσουμε τη θέα της πόλης, το λιμάνι και τον ποταμό Yarra που τη διασχίζει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ (ΤΑΣΜΑΝΙΑ - ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ)

Ολοήμερη εκδρομή για τη νησιωτική ομόσπονδη πολιτεία της Αυστραλίας, την Τασμανία, ένα νησί σχήμα σε καρδιάς και ένα από τα πιο άγνωστα νησιά του πλανήτη. Είναι ένα νησί με δύο πρόσωπα, που κανένα από αυτά δεν θυμίζει σε τίποτα τη γνωστή Αυστραλία. Από τη μια τα μελαγχολικά βουνά, τα δάση και τα ερείπια που άφησε πίσω του το αποικιακό παρελθόν της. Από την άλλη τα ειρηνικά βρετανικού τύπου χωριά, με τα ήσυχα δρομάκια, τα περιβόλια και τα πρόβατα που βόσκουν σε κοινόχρηστες εκτάσεις. Το όνομά της οφείλεται στον Ολλανδό θαλασσοπόρο Άμπελ Τάσμαν, που ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που αντίκρισε το νησί το 1642. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λώνστον, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τασμανίας, με την έντονα βικτοριανή ατμόσφαιρά του, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Άφιξη και γύρος πόλης κατά τη διάρκεια του οποίου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Ταχυδρομείο, το Δημαρχείο και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια πανέμορφη διαδρομή στην ενδοχώρα της Τασμανίας με προορισμό την πρωτεύουσά της, το Χόμπαρτ, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Το Χόμπαρτ είναι η δεύτερη παλαιότερη πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϋ. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Ουέλλινγκτον και κατά μήκος του ποταμού Ντέργουεντ. Τα περισσότερα σπίτια του είναι ξύλινα, βαμμένα σε απαλά χρώματα. Άφιξη και γύρος πόλης κατά τη διάρκεια του οποίου θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Γεύμα ενδιάμεσα των ξεναγήσεων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στη Μελβούρνη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ - ΩΚΛΑΝΤ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την "πύλη" της Νέας Ζηλανδίας, το Ώκλαντ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Ώκλαντ είναι η πολιτιστική και πνευματική πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας και το πιο σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό της κέντρο. Μια πόλη ζωντανή και πολύχρωμη, κτισμένη σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη γεωγραφική θέση ανάμεσα σε δύο λιμάνια, το Γουαϊτεμάτα και το Μανουκάου.

12η ΗΜΕΡΑ: ΩΚΛΑΝΤ

Ξενάγηση στην παλιά πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Ώκλαντ, την πόλη της ιστιοπλοίας, με τις υπέροχες παραλίες, τη μαγευτική ύπαιθρο και τα δάση. Θα δούμε τις συνοικίες με τα παλιά αποικιακά κτίρια του 19ου αιώνα, τις αποβάθρες του λιμανιού, το Μέγαρο Βικτώρια, το εμπορικό κέντρο της πόλης, τα υπέροχα πάρκα της, το μνημείο των Πεσόντων στους δύο παγκόσμιους πολέμους και θα επισκεφθούμε το μουσείο με εκθέματα πολυνησιακής τέχνης του πολιτισμού των Μαορί. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά είδη τροπικών ψαριών, συμπεριλαμβανομένων και καρχαριών, από ένα διαφανές υπόγειο τούνελ του ενυδρείου Kelly Tarlton’s. Τέλος, θα ανέβουμε στο βουνό Έντεν, τον υψηλότερο ηφαιστειακό κώνο της περιοχής, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια υπέροχη, πανοραμική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΩΚΛΑΝΤ - ΡΟΤΟΡΟΥΑ - ΩΚΛΑΝΤ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στη Ροτορούα, μια ηφαιστειογενή περιοχή με τη μεγαλύτερη θερμική δραστηριότητα στη χώρα. Εκεί θα επισκεφθούμε το Γουακαρεβαρέβα Θέρμαλ Ριζέρβ, όπου βρίσκονται οι πιο θεαματικοί θερμοπίδακες (γκέιζερ), μεταξύ των οποίων το μεγαλύτερο γκέιζερ της περιοχής, το Ποχούτου ("Μεγάλο Πιτσίλισμα" στη γλώσσα των Μαορί) καθώς και τις ιαματικές πηγές και τις λιμνούλες με τη λάσπη που βράζει. Επίσης θα γνωρίσουμε τη φυλή των Μαορί - των πρώτων κατοίκων της χώρας, αφού εδώ κατοικεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού τους. Επιστροφή στο Ώκλαντ το βράδυ. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΩΚΛΑΝΤ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 2 – 3 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 30.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

και πριν από την παραπάνω ημερομηνία. 

 

 

5.390 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 950 €

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 4* Superior
  • Πρωινό καθημερινά στην Αυστραλία / 1 γεύμα στη Νέα Ζηλανδία
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός οδηγός/ ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 712 ευρώ που αναύονται σε : Φόροι Αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Φόρος αεροδρομίου Νέας Ζηλανδίας 30 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (πληρώνεται στο αεροδρόμιο του Ώκλαντ)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.