Skip to main content

Νέα Υόρκη - Νέα Ορλεάνη - Σικάγο από 2330€

 

1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα-Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, επιβίβαση και πτήση για Νέα Υόρκη. Καλωσορίσατε στο «Μεγάλο Μήλο». Η πρώτη γνωριμία μας ξεκινά με τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Μανχάταν. Η Νέα Υόρκη αποτελείται από πέντε δήμους: το Μανχάταν, Staten Island, Queens, Brooklyn και Bronx. Τα νησιά συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία. Κάποια από αυτά θα τα διασχίσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας, την πόλη όπου ο κάθε ουρανοξύστης είναι μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην «καρδιά» του Μανχάταν. Όσοι το επιθυμούν (αναλόγως με την ώρα) μπορούν να βγουν για έναν πρώτο περίπατο στην πόλη, συνοδευόμενοι από τον ξεναγό μας.
 
2η ΗΜΕΡΑ

Νέα Υόρκη (ξενάγηση)

Ξεκινάμε με οδική ξενάγηση στη λαμπερή μεγαλούπολη με τα αμέτρητα αξιοθέατα. Βλέπουμε το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και το Λίνκολν Σέντερ, ένα συγκρότημα κτιρίων που στεγάζουν καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα, διεθνείς παραγωγές μπαλέτου και μοντέρνου χορού, το φημισμένο Σχολείο Τεχνών Julliard, επιδείξεις μόδας και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας. Εκεί έχουν εμφανιστεί αμέτρητοι καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης, όπως η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας. Ακριβώς δίπλα είναι η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, όπου έχουν φοιτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα στη σύγχρονη ιστορία. Συνεχίζουμε προς το Σέντραλ Παρκ, το τεράστιο πάρκο με τα δέντρα και τις λίμνες που βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν και προσφέρει τον ιδανικό χώρο για περπάτημα, τρέξιμο, ιππασία, ποδηλασία, πατινάζ κ.ά. Από τη δυτική πλευρά του πάρκου βλέπουμε το επιβλητικό Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Βικτωριανού τύπου «Ντακότα», στα πανάκριβα διαμερίσματα του οποίου κατοικούν καλλιτέχνες, εφοπλιστές κ.ά., ανάμεσά τους και το αδικοχαμένο «Σκαθάρι», Τζον Λένον. Στη συνέχεια βλέπουμε το Πανεπιστήμιο Columbia, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, τον ποταμό Hudson, το Χάρλεμ, με το περίφημο Apollo Theatre. Συνεχίζουμε προς την ξακουστή 5η Λεωφόρο. Εκεί συναντάμε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Guggenheim, το Frick Museum . Στην 5η Λεωφόρο θα δούμε το Trump Tower του πολυεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari,. Προχωρούμε προς το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα συγκρότημα 19 κτηρίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στη μέση σε έναν από τους ουρανοξύστες το παρατηρητήριο με εκπληκτική θέα, που ονομάζεται Top of the Rock. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην Μπρόντγουεϊ, την «καρδιά» των θεάτρων. Η Μπρόντγουεϊ, είναι μια μεγάλη λεωφόρος που διατρέχει όλο το Μανχάταν και φυσικά την Times Square, και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές. Προαιρετικά η ξενάγηση συνεχίζεται με κρουαζιέρα με πλοιάριο γύρω από το Μανχάταν, μέσω του ποταμού Hudson. Όσοι επιλέξουν να λάβουν μέρος θα δουν τις αναπαλαιωμένες προβλήτες, το ιστορικό Ellis Island, χώρο υποδοχής παλαιότερα των μεταναστών, και το Άγαλμα της Ελευθερίας από κοντά, καθώς και το Στάτεν Άιλαντ. Στη συνέχεια θα μπουν στον ποταμό East River και θα περάσουν δίπλα από το Λονγκ Άιλαντ, με το Μπρούκλιν, και θα περάσουν κάτω από τις γέφυρες-ορόσημα. Επιστροφή από την κρουαζιέρα με μέσον της επιλογής σας και έξοδα ατομικά.
 
3η ΗΜΕΡΑ

Νέα Υόρκη (συνέχεια ξενάγησης)

Επίσκεψη σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους «χρώμα» και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ μεταξύ Houston Street και Μπρόντγουεϊ, και το Σόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη με γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Φθάνουμε στη «Μικρή Ιταλία», με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία «Ο Νονός». Προχωρούμε προς Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία, καταστήματα «έθνικ» ειδών δώρων. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο νοτιότερο άκρο του Μανχάταν (Lower Manhattan). Περιλαμβάνει το Μπάτερι Παρκ, το «Σημείο Μηδέν», την Γουόλ Στριτ και την προβλήτα South Street Seaport. Στην Προβλήτα 17 (είναι κλειστή λόγω του τυφώνα Σάντυ) έχουμε την ευκαιρία να σταθούμε δίπλα από μία από τις ομορφότερες κρεμαστές γέφυρες, την Μπρούκλιν Μπριτζ. Είναι κυρίως εμπορική και οικονομική περιοχή, αλλά περιλαμβάνει μερικά ωραία εστιατόρια και μπιστρό. Από τις αποβάθρες εκεί μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο για Staten Island και το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τελειώνουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών (Τα κτήρια του ΟΗΕ είναι υπό μεγάλη ανακαίνιση και επισκευή.)
 
4η ΗΜΕΡΑ

Νέα Υόρκη (προαιρετικά Woodbury Commons Outlets)

Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να περάσετε τη μέρα σας στο Woodbury Commons, έναν «παράδεισο» καταστημάτων, μόλις 1 ώρα από το Μανχάταν. Αναχωρείτε οδικώς από το ξενοδοχείο και καταλήγετε σε αυτό το «χωριό», με πάνω από 150 μπουτίκ και καταστήματα.
 
5η ΗΜΕΡΑ

Νέα Υόρκη-Νέα Ορλεάνη

Ολοκληρώσαμε τη γνωριμία μας με την παγκόσμια μητρόπολη. Πρωινό ελεύθερο για αγορές της τελευταίας στιγμής και βόλτα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για τη Νέα Ορλεάνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η πόλη που θα αντικρίσουμε χαρακτηρίζεται από έναν αρμονικότατο συνδυασμό Γαλλικής κουλτούρας, Αμερικανικού Νότου, Ισπανικής και Καραϊβικής παρουσίας και Ευρωπαϊκής παλαιάς πόλης. Όλα αυτά με υπόκρουση τζαζ, δίπλα στις όχθες του Μισισιπή και σε κάθε γωνιά να αντηχούν οι χαρούμενες φωνές, τα γέλια και οι μουσικές του Μάρντι Γκρα, που κάθε χρόνο ξεσηκώνει την πόλη...
6η ΗΜΕΡΑ

Νέα Ορλεάνη (ξενάγηση)

Ονομάζεται και Big Easy, γιατί όλα εδώ είναι χαλαρά. Θα δούμε την παλιά γειτονιά Φρεντς Κουόρτερ: μείγμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών κατοικιών, εκκλησιών, μουσείων, τζαζ μπαρ και εστιατορίων. Έχει δύο όψεις, την ημερήσια και τη βραδινή, που διαφέρουν τελείως μεταξύ τους. Την ημέρα θα περιπλανηθούμε πεζή στους δρόμους και τα δρομάκια, τις αυλές, τα μαγαζάκια, τις εκκλησίες. Το βράδυ θα ακούσουμε ζωντανή μουσική από ορχήστρες στο δρόμο, θα πιούμε το ποτό μας σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια και θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Θα δούμε το Δημαρχείο, το παλιό λιμάνι, το ναό του Αγίου Λουδοβίκου και την πλατεία του Λι. Για το βράδυ προτείνουμε κρουαζιέρα-δείπνο σε ποταμόπλοιο.
 
7η ΗΜΕΡΑ

Νέα Ορλεάνη-Σικάγο

Αναχώρηση μετά το πρωινό και πτήση για το Σικάγο, στην πολιτεία Ιλινόι. Δυναμική βιομηχανική πόλη στη Λίμνη Μίσιγκαν, που συναγωνίζεται σε σημαντικότητα τη Νέα Υόρκη. Τη λένε και «πόλη των ανέμων» και το χαρακτηριστικό της, όπως το βλέπουμε στον κινηματογράφο, είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του ιστορικού κέντρου της «The Loop» (Λουπ), που συνδέει τα διάφορα τμήματά της μέσω υπερυψωμένων γεφυρών. Την περίοδο της εκτεταμένης μετανάστευσης υποδέχθηκε πολλούς Έλληνες, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων. Ξεχωρίζουν στο τοπίο το Σίαρς Τάουερ και το τμήμα της Λεωφόρου Μίσιγκαν που αποκαλείται ως «Magnificent Mile». Μια βόλτα με τον ξεναγό μετά την άφιξή σας θα βοηθήσει στην πρώτη γνωριμία με τον παλμό της πόλης.
 
8η ΗΜΕΡΑ

Σικάγο

Ξενάγηση στη μεγάλη πόλη. Θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μίσιγκαν. Στο τέλος της θα δούμε την ομώνυμη μεγάλη λίμνη, με τους ουρανοξύστες γύρω από τις όχθες της και καταπληκτική θέα. Ο ιστορικός Πύργος των Υδάτων (Water Tower) μάς θυμίζει την πυρκαγιά του 1871. Στο ιστορικό κέντρο του Σικάγο συνυπάρχουν μπαρ και ψηλά κτίρια-γραφεία εφημερίδων, μαζί με το «Λουπ». Πιο κάτω έχουμε τη Στρατιωτική Προβλήτα Νέιβι Πίερ, με εστιατόρια και μουσείο. Οι ουρανοξύστες Χάνκοκ και Σίαρς βρίσκονται εκεί κοντά. Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης έχουμε το πάρκο Γκραντ, το μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και λίγο παρακάτω την Ελληνική γειτονιά (Γκρικ Τάουν). Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο «Magnificent Mile», ενώ για δείπνο προτείνουμε να επιλέξετε ουρανοξύστη με θέα στη λίμνη και να απολαύσετε το χαρακτηριστικό Αμερικανικό μενού.
 
9η ΗΜΕΡΑ

Σικάγο-Αθήνα

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα.
 
10η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα
 
 

Τιμές & Παροχές

Κόστος κατ΄ άτομο     Early Booking     2/κλινο     3/κλινο     1/κλινο     Παιδί     Φόροι/ESTA/Ασφάλεια
12/9      2330€      2450€      -140€      +795€      -400€                     515€

 

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
• 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
• Πλούσιο πρωινό καθημερινά
• Δώρο 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
• Ξενάγηση στο Βόρειο Μανχάταν
• Ξενάγηση στο Νότιο Μανχάταν
• Ξενάγηση στη Νέα Ορλεάνη και επίσκεψη στο French Quarter
• Ξενάγηση στο Σικάγο
• Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
• Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
• Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
• Ταξιδιωτικά έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι. Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης. Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση (οριστικοποιείται 13 ημέρες προ αναχώρησης).
• Φιλοδωρήματα-αχθοφορικά $100 υποχρεωτικά
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
• Είσοδος στα θεαματικά πάρκα