Skip to main content

Τορόντο - Καταρράκτες Νιαγάρα - Βοστώνη - Νέα Υόρκη - Ουάσινγκτον DC - Μαϊάμι - Νέα Ορλεάνη - Σικάγο - Λας Βέγκας - Λος Άντζελες - Universal Studios - Hollywood - Σαν Ντιέγκο - Σαν Φρανσίσκο από 4625€

1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα-Τορόντο

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με πτήση για Τορόντο την μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Μια γνωριμία με την πόλη το βράδυ θα μας δώσει μια πρώτη γεύση της.
 
2η ΗΜΕΡΑ

Τορόντο-Καταρράκτες Νιαγάρα (ξενάγηση)-Τορόντο

Αναχώρηση μετά το πρόγευμα για τους καταρράκτες Νιαγάρα που σχηματίζονται από τον ποταμό Νιαγάρα. Το θαύμα αυτό τς φύσεως λειτουργεί μέσα στο πρώτο Πάρκο που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ και λίγο αργότερα στον Καναδά και τις δίδυμες πόλεις που λειτουργούν για να εξυπηρετούν τον τουρισμό. Θα δούμε το" πέταλο "και τους Αμερικάνικους καταρράκτες από την πλευρά του Καναδά και θα καταλάβουμε γιατί είναι τόσο διάσημοι. Βλέπουμε τους πύργους Μinolta, Skylon, το Clifton Hill. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Τορόντο, από τη ονειρεμένη διαδρομή μας δίπλα στο ποτάμι, μέσα από πανέμορφα τοπία, αμπελώνες που σε καλούν στους δρόμους του κρασιού, ιστορικά φρούρια και την πρώτη πρωτεύουσα του Καναδά με το Βρετανικό στυλ σαν ζωγραφιά Niagara on the Lake. Αναχωρούμε με δυσκολία και ενώ αρχικά βλέπουμε εκτάσεις με οπωροφόρα δένδρα, το τοπίο αλλάζει, βιομηχανικές μοντέρνες πόλεις εναλλάσσονται στη διαδρομή μας και φθάνουμε στην πόλη του Τορόντο με κατεύθυνση το ξενοδοχείο μας. Αξίζει να δούμε κάποια θεατρική παράσταση το βράδυ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ

Τορόντο (ξενάγηση)-Πτήση για Βοστώνη

Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε για την ξενάγηση του Τορόντο, του οικονομικού, θεατρικού κέντρου αλλά και της μεγαλύτερης πόλεως του Καναδά. Θα δούμε όλα τα αξιοθέατα, τον Πύργο C.N., το περίφημο σύμπλεγμα σταδίου-ξενοδοχείου Rogers Center (πρώην Sky Dom), το Δημαρχείο παλαιό και νέο, το περίφημο πολυεπίπεδο εμπορικό κέντρο Eaton Center με περισσότερα από 300 καταστήματα. Τα μοντέρνα κτήρια στο κέντρο της πόλεως δείγματα της πλούσιας αρχιτεκτονικής του Καναδά, Harbourfront Center στο λιμάνι που βλέπει τα νησιά στην λίμνη Οντάριο, τα περίεργα μουσεία, την Ελληνική Συνοικία του Ντάνφορθ (Greektown), την υπόγεια πόλη κ.λ.π. Μεταφορά και πτήση. Πρώτη γνωριμία με την ιστορική πόλη και πρωτεύουσα την Πολιτείας της Μασαχουσέτης και της Νέας Αγγλίας της οποίας οι κάτοικοι ονομάζονται Γιάνκηδες και υπερηφανεύονται για αυτό. Διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ

Bοστώνη (ξενάγηση)

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης που δίκαια απόκαλείται «Μητέρα της Αμερικάνικης επανάστασης». Θα δούμε όλα τα αξιοθέατα της πόλης που έγινε το πασίγνωστο « TeaParty ». Θα θαυμάσουμε τη μαγεία του ποταμού Καρόλου, που διασχίζει το Κέϊμπριτζ αυτή την όμορφη Πανεπιστημιούπολη- Προάστιο της Βοστώνης που θα την θυμόσαστε για χρόνια, με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που ιδρύθηκε το 1623 και φιλοξενεί πάνω από 17.000 σπουδαστές από όλη την χώρα και το πασίγνωστο Μit (Massachusetts Institute of Technology), το Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1861 και έχει περί τους 10.000 σπουδαστές. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα κατά μήκος του φημισμένου Φρήντομ Τρέηλ για να δείτε τα αξιοθέατα όπως το σπίτι του Πωλ Ρήβερ, το «Λίκνο της Ελευθερίας» και την αγορά του Κουήνσυ.
 
5η ΗΜΕΡΑ

Bοστώνη-Νέα Υόρκη

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη θρυλική «New York –New York». Καλωσορίσατε στο «Μεγάλο Μήλο». Η πρώτη γνωριμία μας ξεκινά με τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Μανχάταν. Η Νέα Υόρκη αποτελείται από πέντε δήμους: το Μανχάταν, Staten Island, Queens, Brooklyn και Bronx. Τα νησιά συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία. Κάποια από αυτά θα τα διασχίσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας, την πόλη όπου ο κάθε ουρανοξύστης είναι μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην «καρδιά» του Μανχάταν. Όσοι το επιθυμούν (αναλόγως με την ώρα) μπορούν να βγουν για έναν πρώτο περίπατο στην πόλη, συνοδευόμενοι από τον ξεναγό μας.
 
6η ΗΜΕΡΑ

Νέα Υόρκη (ξενάγηση)

Ξεκινάμε με οδική ξενάγηση στη λαμπερή μεγαλούπολη με τα αμέτρητα αξιοθέατα. Βλέπουμε το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και το Λίνκολν Σέντερ, ένα συγκρότημα κτιρίων που στεγάζουν καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα, διεθνείς παραγωγές μπαλέτου και μοντέρνου χορού, το φημισμένο Σχολείο Τεχνών Julliard, επιδείξεις μόδας και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας. Εκεί έχουν εμφανιστεί αμέτρητοι καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης, όπως η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας. Ακριβώς δίπλα είναι η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, όπου έχουν φοιτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα στη σύγχρονη ιστορία. Συνεχίζουμε προς το Σέντραλ Παρκ, το τεράστιο πάρκο με τα δέντρα και τις λίμνες που βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν και προσφέρει τον ιδανικό χώρο για περπάτημα, τρέξιμο, ιππασία, ποδηλασία, πατινάζ κ.ά. Από τη δυτική πλευρά του πάρκου βλέπουμε το επιβλητικό Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Βικτωριανού τύπου «Ντακότα», στα πανάκριβα διαμερίσματα του οποίου κατοικούν καλλιτέχνες, εφοπλιστές κ.ά., ανάμεσά τους και το αδικοχαμένο «Σκαθάρι», Τζον Λένον. Στη συνέχεια βλέπουμε το Πανεπιστήμιο Columbia, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, τον ποταμό Hudson, το Χάρλεμ, με το περίφημο Apollo Theatre. Συνεχίζουμε προς την ξακουστή 5η Λεωφόρο. Εκεί συναντάμε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Guggenheim, το Frick Museum . Στην 5η Λεωφόρο θα δούμε το Trump Tower του πολυεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari,. Προχωρούμε προς το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα συγκρότημα 19 κτηρίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στη μέση σε έναν από τους ουρανοξύστες το παρατηρητήριο με εκπληκτική θέα, που ονομάζεται Top of the Rock. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην Μπρόντγουεϊ, την «καρδιά» των θεάτρων. Η Μπρόντγουεϊ, είναι μια μεγάλη λεωφόρος που διατρέχει όλο το Μανχάταν και φυσικά την Times Square, και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές.  Προαιρετικά η ξενάγηση συνεχίζεται με κρουαζιέρα με πλοιάριο γύρω από το Μανχάταν, μέσω του ποταμού Hudson. Όσοι επιλέξουν να λάβουν μέρος θα δουν τις αναπαλαιωμένες προβλήτες, το ιστορικό Ellis Island, χώρο υποδοχής παλαιότερα των μεταναστών, και το Άγαλμα της Ελευθερίας από κοντά, καθώς και το Στάτεν Άιλαντ. Στη συνέχεια θα μπουν στον ποταμό East River και θα περάσουν δίπλα από το Λονγκ Άιλαντ, με το Μπρούκλιν, και θα περάσουν κάτω από τις γέφυρες-ορόσημα. Επιστροφή από την κρουαζιέρα με μέσον της επιλογής σας και έξοδα ατομικά.
 
7η ΗΜΕΡΑ

Νέα Υόρκη (συνέχεια ξενάγησης)

Επίσκεψη σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους «χρώμα» και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ μεταξύ Houston Street και Μπρόντγουεϊ, και το Σόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη με γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Φθάνουμε στη «Μικρή Ιταλία», με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία «Ο Νονός». Προχωρούμε προς Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία, καταστήματα «έθνικ» ειδών δώρων. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο νοτιότερο άκρο του Μανχάταν (Lower Manhattan). Περιλαμβάνει το Μπάτερι Παρκ, το «Σημείο Μηδέν», την Γουόλ Στριτ και την προβλήτα South Street Seaport. Στην Προβλήτα 17 (είναι κλειστή λόγω του τυφώνα Σάντυ) έχουμε την ευκαιρία να σταθούμε δίπλα από μία από τις ομορφότερες κρεμαστές γέφυρες, την Μπρούκλιν Μπριτζ. Είναι κυρίως εμπορική και οικονομική περιοχή, αλλά περιλαμβάνει μερικά ωραία εστιατόρια και μπιστρό. Από τις αποβάθρες εκεί μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο για Staten Island και το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τελειώνουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών (Τα κτήρια του ΟΗΕ είναι υπό μεγάλη ανακαίνιση και επισκευή).
 
8η ΗΜΕΡΑ

Νέα Υόρκη-Ουάσινγκτον DC

Πρωινή αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις και άφιξη στην Ουάσινγκτον. Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ θυμίζει κάτι από... Ελλάδα, αφού τα περισσότερα κτίρια έχουν επιρροές από αρχαιοελληνικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς: το Καπιτώλιο, ο Λευκός Οίκος, τα Υπουργεία, τα Μουσεία, ο σιδηροδρομικός σταθμός Γιούνιον. Εδώ βρίσκεται και το ιστορικό νεκροταφείο πεσόντων Άρλινγκτον. Κοντά στο κέντρο βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο. Η πρωτεύουσα, που συγκεντρώνει όλα τα διοικητικά κτίρια και υπηρεσίες αλλά και την προεδρική κατοικία, ανήκει στη δική της υπο-πολιτεία, District of Columbia, εξ ου και το «DC» στην ονομασία της. Για το βράδυ προτείνουμε βόλτα στην Τζορτζτάουν. Η περιοχή δίπλα στον Ποτόμακ είναι πανέμορφη, με το γνωστό Πανεπιστήμιο, τα πολλά μικρά και μεγάλα καταστήματα, τα εστιατόρια. Εδώ μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε στα διάφορα jazz bar.
 
9η ΗΜΕΡΑ

Ουάσινγκτον

Ξεκινάμε το πρωί με το Μουσείο της ΝΑΣΑ, στο οποίο μεταξύ άλλων θα δούμε διαστημόπλοιο και πέτρα από το φεγγάρι (η είσοδος στα μουσεία δεν χρεώνεται). Περνώντας από την επιβλητική γέφυρα Μεμόριαλ φθάνουμε στο νεκροταφείο Άρλινγκτον. Ψηλά στο λόφο βρίσκεται και το μνημείο του Λι, στρατηγού που στον Εμφύλιο ηττήθηκε από τον Γκραντ στη μάχη του Γκέτισμπεργκ. Ανεβαίνουμε πεζή στους τάφους των Κένεντι. Επόμενη στάση το Μουσείο Λίνκολν. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται και τα μνημεία των πολέμων της Κορέας και του Βιετνάμ. Ακολουθεί ο Λευκός Οίκος, όπου μετά την 11η Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς ειδική άδεια. Από απέναντι φωτογραφίζουμε τον Οβελίσκο και προχωρούμε προς το Καπιτώλιο, το κτίριο όπου συνεδριάζει η Γερουσία (δεν είναι εφικτή η είσοδος άνευ αδείας). Επισκεπτόμαστε και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Γιούνιον, που μπροστά του έχει στηθεί το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και δίπλα το αντίγραφο της καμπάνας της ελευθερίας που ήχησε όταν η Αμερική απελευθερώθηκε από τους Άγγλους την 4η Ιουλίου 1783. Από το σταθμό αυτόν ξεκινούν τρένα για προορισμούς σε ολόκληρη την Αμερική. Θα θαυμάσουμε το διάκοσμο και τη μοναδική οροφή. Για το βράδυ ίσως υπάρχει κάποια παράσταση στο Κένεντι Σέντερ που να σας ενδιαφέρει.
 
10η ΗΜΕΡΑ

Ουάσινγκτον DC-Μαϊάμι

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον και πτήση με προορισμό το Μαϊάμι. Καθώς προσγειωνόμαστε, αντικρίζουμε την εικόνα που κυριαρχεί στην ηλιόλουστη πολιτεία της Φλόριντα: ωκεανός, παραλίες, ξενοδοχεία, βίλες, ουρανοξύστες. Φθάνουμε και κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για πρώτη βόλτα.
 
11η ΗΜΕΡΑ

Μαϊάμι (ξενάγηση)

Βιντεοκάμερες φορτισμένες, μνήμη έτοιμη και ξεκινάμε το πρωί από τις παραλίες, με σημαντικότερη το Μαϊάμι Μπιτς. Ακολουθεί το κέντρο της πόλης Miami Downtown με ουρανοξύστες, τράπεζες και καινούργιες πολυκατοικίες με υπέροχη θέα. Η άλλη όψη της πόλης είναι αυτή που γνωρίζουμε από τις αστυνομικές ταινίες. Κλασικά αυτοκίνητα, μπαρ λάτιν και σάλσα σε κάθε τετράγωνο. Η προβλήτα Μπέισαϊντ με ωραία καταστήματα και το λιμάνι κρουαζιερόπλοιων είναι αυτά που θα δούμε στη συνέχεια, ανάμεσα σε πολλά άλλα αξιόλογα σημεία.
 
12η ΗΜΕΡΑ

Μαϊάμι-Νέα Ορλεάνη

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για τη Νέα Ορλεάνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η πόλη που θα αντικρίσουμε χαρακτηρίζεται από έναν αρμονικότατο συνδυασμό Γαλλικής κουλτούρας, Αμερικανικού Νότου, Ισπανικής και Καραϊβικής παρουσίας και Ευρωπαϊκής παλαιάς πόλης. Όλα αυτά με υπόκρουση τζαζ, δίπλα στις όχθες του Μισισιπή και σε κάθε γωνιά να αντηχούν οι χαρούμενες φωνές, τα γέλια και οι μουσικές του Μάρντι Γκρα, που κάθε χρόνο ξεσηκώνει την πόλη...
 
13η ΗΜΕΡΑ

Νέα Ορλεάνη (ξενάγηση)

Ονομάζεται και Big Easy, γιατί όλα εδώ είναι χαλαρά. Θα δούμε την παλιά γειτονιά Φρεντς Κουόρτερ: μείγμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών κατοικιών, εκκλησιών, μουσείων, τζαζ μπαρ και εστιατορίων. Έχει δύο όψεις, την ημερήσια και τη βραδινή, που διαφέρουν τελείως μεταξύ τους. Την ημέρα θα περιπλανηθούμε πεζή στους δρόμους και τα δρομάκια, τις αυλές, τα μαγαζάκια, τις εκκλησίες. Το βράδυ θα ακούσουμε ζωντανή μουσική από ορχήστρες στο δρόμο, θα πιούμε το ποτό μας σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια και θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Θα δούμε το Δημαρχείο, το παλιό λιμάνι, το ναό του Αγίου Λουδοβίκου και την πλατεία του Λι. Για το βράδυ προτείνουμε κρουαζιέρα-δείπνο σε ποταμόπλοιο.
 
14η ΗΜΕΡΑ

Νέα Ορλεάνη-Σικάγο

Αναχώρηση μετά το πρωινό και πτήση για το Σικάγο, στην πολιτεία Ιλινόι. Δυναμική βιομηχανική πόλη στη Λίμνη Μίσιγκαν, που συναγωνίζεται σε σημαντικότητα τη Νέα Υόρκη. Τη λένε και «πόλη των ανέμων» και το χαρακτηριστικό της, όπως το βλέπουμε στον κινηματογράφο, είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του ιστορικού κέντρου της «The Loop» (Λουπ), που συνδέει τα διάφορα τμήματά της μέσω υπερυψωμένων γεφυρών. Την περίοδο της εκτεταμένης μετανάστευσης υποδέχθηκε πολλούς Έλληνες, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων. Ξεχωρίζουν στο τοπίο το Σίαρς Τάουερ και το τμήμα της Λεωφόρου Μίσιγκαν που αποκαλείται ως «Magnificent Mile». Μια βόλτα με τον ξεναγό μετά την άφιξή σας θα βοηθήσει στην πρώτη γνωριμία με τον παλμό της πόλης.
 
15η ΗΜΕΡΑ

Σικάγο

Ξενάγηση στη μεγάλη πόλη. Θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μίσιγκαν. Στο τέλος της θα δούμε την ομώνυμη μεγάλη λίμνη, με τους ουρανοξύστες γύρω από τις όχθες της και καταπληκτική θέα. Ο ιστορικός Πύργος των Υδάτων (Water Tower) μάς θυμίζει την πυρκαγιά του 1871. Στο ιστορικό κέντρο του Σικάγο συνυπάρχουν μπαρ και ψηλά κτίρια-γραφεία εφημερίδων, μαζί με το «Λουπ». Πιο κάτω έχουμε τη Στρατιωτική Προβλήτα Νέιβι Πίερ, με εστιατόρια και μουσείο. Οι ουρανοξύστες Χάνκοκ και Σίαρς βρίσκονται εκεί κοντά. Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης έχουμε το πάρκο Γκραντ, το μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και λίγο παρακάτω την Ελληνική γειτονιά (Γκρικ Τάουν). Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο «Magnificent Mile», ενώ για δείπνο προτείνουμε να επιλέξετε ουρανοξύστη με θέα στη λίμνη και να απολαύσετε το χαρακτηριστικό Αμερικανικό μενού.
16η ΗΜΕΡΑ

Σικάγο-Λας Βέγκας

Πρωινό ελεύθερο για αγορές της τελευταίας στιγμής και βόλτες. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για το Λας Βέγκας . Εδώ τα φώτα έχουν να σβήσουν από... τη δεκαετία του '40! Όλα είναι μεγάλα και εντυπωσιακά: τα ξενοδοχεία, τα καζίνο, οι μερίδες στο φαγητό, τα ποτά, τα κέρδη, ακόμα και η διάθεση των επισκεπτών για παιχνίδι και διασκέδαση! Όλα είναι καινούργια και η κάθε μέρα επιφυλάσσει και κάτι νέο για τα μάτια μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που διαθέτει και καζίνο.
 
17η ΗΜΕΡΑ

Λας Βέγκας (ξενάγηση)

Γνωριμία με την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Θα επισκεφθούμε πεζή, συνοδευόμενοι από τον ξεναγό μας, τα σημαντικότερα ξενοδοχεία-αξιοθέατα, που το κάθε ένα διοργανώνει θεματικά σόου για να προσελκύει και να διασκεδάζει το κοινό του. Στο Treasure Island παρουσιάζεται τέσσερις φορές την ημέρα η παράσταση στο δρόμο με τους πειρατές. Στο The Mirage εντυπωσιάζει η θεαματική και άκρως ρεαλιστική έκρηξη ηφαιστείου που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε ώρα. Στο Bellagio θα αφιερώσετε σίγουρα λίγη ώρα και αρκετή μπαταρία από την κάμερά σας για να παρακολουθήσετε το θέαμα με τα σιντριβάνια που «χορεύουν» μετά μουσικής. Στο Venetian θα θαυμάσετε τις γόνδολες που θυμίζουν την ομώνυμη Ιταλική πόλη. Τα φλαμίνγκο κλέβουν την παράσταση μπροστά στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Ατμόσφαιρα Αιγύπτου φέρνει στο Λος Άντζελες η Σφίγγα και η πυραμίδα έξω από το Luxor. Ομοίως θα εντυπωσιαστείτε από το Ceasar's Palace, το Paris Las Vegas με τον πύργο του Άιφελ, το New York με την «κυρία Liberty», το Excalibur, το Mandalay Bay με τους καρχαρίες, το Monte Carlo με το «πολικό» μπαρ. Στις τεράστιες -όπως ταιριάζει στην όλη εξτραβαγκάνζα- μουσικές σκηνές της πόλης παρελαύνουν μεγάλα ονόματα, όπως Σελίν Ντιον, Ροντ Στιούαρτ, Έλτον Τζον κ.ά. Αν έχετε την ευκαιρία εκμεταλλευτείτε το βράδυ σας παρακολουθώντας κάποια ξεχωριστή παράσταση. Προτείνουμε επίσης αεροπορική εκδρομή στο Γκραντ Κάνιον με αεροπλάνο 15-20 θέσεων (θα πραγματοποιηθεί ακόμα και για 1 άτομο). Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία με πούλμαν και μετάβαση στο αεροδρόμιο, 1 ώρα μακριά από την πόλη. Πτήση 1 ώρας πάνω από την τεχνητή λίμνη Μεντ, που δημιουργήθηκε από το φράγμα Χούβερ Νταμ και από το φαράγγι Γκραντ Κάνιον, που το διαρρέει ο ποταμός Κολοράντο. Απ' όλες τις θέσεις του αεροσκάφους η θέα είναι απρόσκοπτη, αφού τα φτερά είναι προσαρμοσμένα πάνω από την άτρακτο. Η εκδρομή έχει συνολική διάρκεια περίπου 4 ώρες και δεν περιλαμβάνει προσγείωση, γεύμα και ελληνική συνοδεία. Επιστροφή και διανομή στα ξενοδοχεία. Ο χρόνος που απομένει επαρκεί και για ψώνια σε εκπτωτικό χωριό. Το Premium Outlets North απέχει μόλις 20 λεπτά με ταξί και διαθέτει επώνυμα είδη και ελκυστικές προσφορές.
 
18η ΗΜΕΡΑ

Λας Βέγκας-Λος Άντζελες (428 χλμ)

Διαδρομή 6 ωρών μέσα από τοπία που θυμίζουν την Άγρια Δύση των ταινιών. Πρώτα διασχίζουμε την έρημο της Νεβάδας, όπου ζουν Ινδιάνοι Μοχάβε, και έπειτα περνάμε από τη στρατιωτική περιοχή «Area 51», στη λίμνη Γκρουμ, τα φωτοβολταϊκά πειραματικά χωριά, τη θερμότερη περιοχή των ΗΠΑ Ντεθ Βάλεϊ κ.ά. Μας υποδέχεται η έρημος της Καλιφόρνιας και στη συνέχεια η κοιλάδα Σαν Μπερναντίνο. Στάση για φαγητό σε Ελληνικό φαστ φουντ στο Μπάρστοου, με το σταθμό και το εμπορικό τρένο. Λίγο πιο κάτω περνά ο ιστορικός διαπολιτειακός δρόμος Route 66, που δυστυχώς δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε λόγω βάρους του οχήματός μας. Εκεί έλκουν την καταγωγή τους τα «road movies», ή αλλιώς οι ταινίες δρόμου και καταδιώξεων με μοτοσικλέτες που γυρίστηκαν τη δεκαετία του '60. Πλησιάζουμε στο Λος Άντζελες και το τοπίο αλλάζει: τριγύρω υπάρχει πράσινο, οι δρόμοι γίνονται φαρδείς, με 10-12 λωρίδες, και από μακριά διακρίνονται ουρανοξύστες. Φθάνουμε στην πόλη-προορισμό μας, παραλαμβάνουμε τα κλειδιά των δωματίων μας και συνεχίζουμε για βραδινή βόλτα στην Σάντα Μόνικα, τη γνωστή από αμέτρητες ταινίες, με μοναδική θέα και παραλία στις ακτές του Ειρηνικού. Στο κέντρο της ο πολυσύχναστος πεζόδρομος Third Street Promenade, με μαγαζιά, εστιατόρια και μπαρ. Επιστροφή στο κέντρο του Λος Άντζελες το βράδυ.
 
19η ΗΜΕΡΑ

Λος Άντζελες (ξενάγηση)Universal Studios, Hollywood

Μεγάλη ημέρα, γεμάτη εικόνες, πληροφορίες και δραστηριότητα. Ξεκινάμε με το ιστορικό κέντρο της «πόλης των αγγέλων»... Βλέπουμε το κτίριο της ιεραποστολής του Ισπανού ιερωμένου Χουνίπερο Σέρα, του 17ου αιώνα, που λειτουργεί σήμερα σαν εκκλησία και θυμίζει την ιστορία της ίδρυσης των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων της Καλιφόρνιας. Δίπλα ακριβώς ένα ακόμα κομμάτι του ιστορικού κέντρου, η οδός Ολβέρα. Συνεχίζουμε με την Όπερα και το κτίριο της Φιλαρμονικής Ντίσνεϊ. Περνώντας από το κέντρο βλέπουμε το δικαστήριο, το Δημαρχείο, την Αστυνομία, την Γιούνιον Σκουέρ. Μέσω Sunset Boulevard προχωρούμε στην Rodeo Drive, τον πασίγνωστο δρόμο με τα πολυτελή καταστήματα, το ένα δίπλα στο άλλο, έτοιμα να υποδεχθούν την -κυρίως- επώνυμη (και ευκατάστατη) πελατεία τους. Μπέβερλι Χιλς μέσα στη χλιδή, Γουέστ Χόλιγουντ και σταματάμε να θαυμάσουμε τη «λεωφόρο των αστέρων» (Hollywood Boulevard), με τους διάσημους πρωταγωνιστές να έχουν καταλάβει τη θρυλική θέση τους στο πεζοδρόμιο. Dolby Theatre και κόκκινο χαλί μάς θυμίζουν στιγμιότυπα από την απονομή των Όσκαρ και μας δίνουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε από καλό σημείο την επιγραφή Χόλιγουντ πάνω στο λόφο. Συνεχίζουμε με το Κινεζικό Θέατρο. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο στα στούντιο της Universal. Καταλαμβάνουν μια ολόκληρη «πόλη» σε έκταση, πάνω σε βουνά, λειτουργούν από τη δεκαετία του '30 και έχουν γυρίσει πάμπολλες ταινίες. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας με μια διαδρομή με τρενάκι στα στούντιο που λειτουργούν. Θα δούμε έπειτα από κοντά τα στούντιο του «Υδάτινου Κόσμου», θα συνεχίσουμε με τα ειδικά εφέ, το «Τζουράσικ Παρκ», τους «Τρανσφόρμερς», τη «Μούμια» κ.λπ. Χρόνος ελεύθερος για αγορά σουβενίρ πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.
 
20η ΗΜΕΡΑ

Σαν Ντιέγκο (προαιρετικό)

Προτείνουμε ολοήμερη προαιρετική «κυκλική» εκδρομή. Ξεκινά με το λιμάνι του Λος Άντζελες, Σαν Πέντρο, που διαθέτει εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και τεράστιο όγκο εμπορευμάτων που διακινούνται και εξοπλισμού που τα διαχειρίζεται. Συνεχίζουμε στο Λονγκ Μπιτς, με το κρουαζιερόπλοιο «Κουίν Μέρι» αραγμένο στο λιμάνι του, και προχωρούμε στον παραλιακό δρόμο, με τον Ειρηνικό Ωκεανό στα δεξιά μας: εναλλάσσονται παραλίες με σέρφερ, μαρίνες, πολυτελείς επαύλεις, πετρελαιοπηγές, πανάκριβα αυτοκίνητα. Στάση στην Λαγκούνα Μπιτς, συνέχεια με Ντέινα Πόιντ και βγαίνουμε στην εθνική οδό για Σαν Ντιέγκο. Άφιξη και στάση για γεύμα με Ελληνικό μενού. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε την Gas Lamp District, όπου οι δρόμοι φωταγωγούνται με γκάζι. Μέσω της εντυπωσιακής San Diego Bridge, μήκους 3.000 μ., φθάνουμε στο νησί Ντελ Κορονάντο, όπου θα πάρουμε το ποτό μας στο 5άστερο ομώνυμο ξενοδοχείο. Αργά το βράδυ επιστροφή στη βάση μας.
 
21η ΗΜΕΡΑ

Λος Άντζελες-Σαν Φρανσίσκο

Αναχώρηση με αεροπλάνο για το Σαν Φρανσίσκο, άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η πόλη, όπως θα διαπιστώσουμε, βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο, ακριβώς στη «μύτη», με τον Ειρηνικό στα δυτικά της και τον κόλπο Σαν Φρανσίσκο Μπέι στα ανατολικά. Η μοναδική θέση της προσδίδει θέα απ' όποιο σημείο κι αν βρίσκεστε. Η πρωινή ομίχλη περιορίζει την ορατότητα και ενδέχεται να «κρύψει» ακόμα και τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ.
 
22η ΗΜΕΡΑ

Σαν Φρανσίσκο (ξενάγηση)

Ξεκινάμε το πρωί, αφού υποχωρήσει η ομίχλη, με το κέντρο της πόλης (Downtown), όπου θα δούμε την πυραμίδα Transamerican και την Τσάιναταουν. Ακολουθεί το συγκρότημα Civic Center, με το Δημαρχείο, την Όπερα, το μουσείο και το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών. Σταματάμε για φωτογραφίες στην πλατεία Άλαμο και συνεχίζουμε μέσα από το πάρκο Γκόλντεν Γκέιτ, που διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Προχωρούμε ανηφορικά προς το Κλιφ Χάους και συνεχίζουμε μέσω της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ, απ' όπου θα δούμε το Αλκατράζ και την προβλήτα 39 των ψαράδων, με τα μαγαζιά και τους υδρόβιους μόνιμους κατοίκους, τις φώκιες. Ολοκληρώνουμε με το Embarcadero και τη μικρή αγορά, για να καταλήξουμε στην αρχή της Market Street.
 
23η ΗΜΕΡΑ

Σαν Φρανσίσκο-Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο. Προς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.
 
24η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.
 

Τιμές & Παροχές

Κόστος κατ΄ άτομο     Διάρκεια     Early Booking      2/κλινο     3/κλινο     1/κλινο     Παιδί     Φόροι/Ασφάλεια/ESTA
12/9      24      4625€      4850€      -250€      +1680€      -520€                  595€

 

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
• 22 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
• Πλούσιο πρωινό καθημερινά
• Ξενάγηση στους Καταρράκτες Νιαγάρα
• Ξενάγηση στοΤορόντο
• Ξενάγηση στην Bοστώνη
• Ξενάγηση στο Βόρειο Μανχάταν
• Ξενάγηση στο Νότιο Μανχάταν
• Ξενάγηση στην Ουάσινγκτον
• Ξενάγηση στο Μαϊάμι
• Ξενάγηση στην Νέα Ορλεάνη
• Ξενάγηση στο Σικάγο
• Ξενάγηση στο Λας Βέγκας (πεζή)
• Ξενάγηση στο Λος Άντζελες και μεταφορά στα Universal
Studios, Hollywood
• Ξενάγηση στο Σαν Φρανσίσκο
• Δώρο! 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
• Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην
Αμερική
• Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
• Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
• Ταξιδιωτικά έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι.
• Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης
• Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση
• Φιλοδωρήματα-αχθοφορικά $240 υποχρεωτικά
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
• Είσοδος στα θεματικά πάρκα