Skip to main content

Ανατολικές ΗΠΑ - Σικάγο Πάσχα 2017 από 2750,00

12/04/2017
10 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Σικάγο (2), Ουάσιγκτον (1), Καταράκτες Νιαγάρα (2), Νέα Υόρκη (3)

Bonus Price!!!
ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στο Νιαγάρα
ΔΩΡΟ η ολοήμερη εκδρομή στο Τορόντο που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική

 

Eνα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα κορυφαία αξιοθέατα της Ανατολικής Ακτής. Γνωρίστε το Σικάγο, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλινόις και 3η μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Θαυμάστε τη Μητρόπολη του πλανήτη, τη Νέα Υόρκη, μέσα από δύο μεστές ξεναγήσεις, που κυριολεκτικά “χτενίζουν” το Μανχάταν απ’ άκρη σ’ άκρη και περιλαμβάνουν όλα τα κορυφαία αξιοθέατα της εντυπωσιακής μεγαλούπολης. Απολαύστε την αρχοντική Ουάσιγκτον, με τα υπέροχα μνημεία της και τα σημαντικά δημόσια κτίρια. Μαγευτείτε από το υπερθέαμα των Καταρρακτών του Νιαγάρα που σίγουρα θα σας καθηλώσει, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της μοναδικής κρουαζιέρας Hornblower. Γνωρίστε το Τορόντο, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Καναδά, με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και τις παλιές βικτωριανές γειτονιές.

  • Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ με 2 διανυκτερεύσεις στο Σικάγο, από τις ομορφότερες πόλεις των ΗΠΑ
  • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* με πρωινό (εκτός της Νέας Υόρκης)
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στις επισκεπτόμενες πόλεις
  • ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στο Νιαγάρα
  • ΔΩΡΟ η ολοήμερη εκδρομή στο Τορόντο που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις/ ωράρια:

  • 12/4 Αθήνα Μόναχο 12.55-14.25
  • 12/4 Μόναχο Σικάγο 15.40-18.30
  • 20/4 Νέα Υόρκη Μόναχο 17.50-07.55 (21/4)
  • 21/4 Μόναχο Αθήνα 08.40-12.05

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Οι κάτοχοι Ελληνικών Διαβατηρίων που ταξιδεύουν στις Η.Π.Α, δεν χρειάζονται ΒΙΖΑ, αλλά την ειδική άδεια εισόδου, η οποία χορηγείται ηλεκτρονικά και δεν περιλαμβάνεται στη τιμή του ταξιδιού. Απαραίτητη η φωτοτυπία του διαβατηρίου 10 μέρες πριν την αναχώρηση.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
Ημέρα 1: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη - Σικάγο

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το γοητευτικό Σικάγο, την αρχοντική πόλη στην λίμνη του Mίτσιγκαν. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το ίδιο βράδυ, εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από την πόλη περπατώντας κατά μήκος της λεωφόρου Mίτσιγκαν και στις αποβάθρες του ομώνυμου ποταμού.

Ημέρα 2: Σικάγο

Η πόλη του Σικάγο αποτελεί ένα μείζον επικοινωνιακό, επιχειρηματικό και αρχιτεκτονικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης είναι οι ουρανοξύστες, η λίμνη αλλά και οι αθλητικές της ομάδες. Έχει πλούσια πολιτική ιστορία και θεωρείται το άντρο του Δημοκρατικού Κόμματος, μάλιστα ο πρόεδρος της χώρας Μπαράκ Ομπάμα προέρχεται από το Σικάγο. Το σημερινό Σικάγο είναι μια από τις πόλεις με τους περισσότερους και ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε το ψηλότερο κτίσμα των HΠA -τον πύργο Σίαρς- και το εμπορικό κέντρο Mερτσαντάιζ Mαρτ, θα διατρέξουμε τη λεωφόρο Mαγκνίφισεντ Mάιλ με τα φινετσάτα καταστήματα και την ρομαντική πλατεία με τον Πύργο του Nερού. Αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον αποτελεί ακόμη και το Navy Pier, το οποίο έχει εξελιχθεί στο νούμερο ένα τουριστικό προορισμό για το Σικάγο. Το απόγευμα επισκεφθείτε κάποιο από τα πλούσια μουσεία ή “ανεβείτε” στο μετρό που διασχίζει την πόλη σε υπερυψωμένες ράγες. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την επίσκεψη στο Ινστιτούτο Τεχνών του Σικάγου για να θαυμάσετε τους δυο εμβληματικούς πίνακες της σύγχρονης Αμερικάνικης τέχνης: American Gothic & Night Hawker !

Ημέρα 3: Σικάγο - Ουάσιγκτον

Πτήση για την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την Ουάσιγκτον. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση της πόλης. Σήμερα θα γνωρίσουμε την Ουάσιγκτον με τα μεγαλοπρεπή μνημεία της και τα αρχοντικά της κτίρια. Θα ξεκινήσουμε με το Μουσείο της ΝΑΣΑ και στην συνέχεια περνώντας με το πούλμαν την Arlington Memorial Bridge πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ, θα καταλήξουμε στο πιο σημαντικό Νεκροταφείο των ΗΠΑ, το Arlington, στο οποίο βρίσκονται οι τάφοι σημαντικών προσώπων του Αμερικάνικου Έθνους, όπου θα και επισκεφτούμε τους τάφους των Κέννεντυ. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη των επιβλητικών υπαίθριων μνημείων της πρωτεύουσας, Λίνκολν και Βιετνάμ. Ήδη βρισκόμαστε στο ένα άκρο του πανέμορφου National Mall ενώ στο απέναντι άλλο άκρο του κυριαρχεί το Καπιτώλιο, στο οποίο έχει έδρα η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των Η.Π.Α. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα, με το μνημείο Ουάσιγκτον ύψους 170μ να είναι ορατό από πολλές περιοχές της πόλης όπως επίσης ορατό να είναι και το χαρακτηριστικό σε μορφή Ροτόντας μνημείο του Τζέφερσον. Ο Λευκός Οίκος, το Κτίριο της Αντιπροεδρίας, Υπουργεία, Μνημειακά Κτίρια και άλλα επιβλητικά Δημόσια κτίρια θα προσελκύουν την προσοχή μας κατά τη σημερινή μας περιήγηση. Κατευθυνόμενοι προς το Καπιτώλιο θα βρεθούμε κοντά στο Ταχυδρομείο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το κτίριο του F.B.I, το κτίριο που στεγάζονται τα σημαντικά Αρχεία του Κράτους και στον επιβλητικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Φθάνοντας στην περιοχή του Καπιτωλίου με το επιβλητικό κτίριο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διασχίσουμε την περιοχή των Μουσείων Σμιθ Σόνιαν, όπου και βρίσκονται τα περισσότερα Μουσεία της πρωτεύουσας το ένα δίπλα από το άλλο. Τέλος θα καταλήξουμε κοντά στο Λευκό Οίκο για να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες από το επιτρεπόμενο τμήμα του. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την όμορφη διασκεδαστική περιοχή Τζορτζτάουν, όπου κυριαρχείται από ωραία καταστήματα, επίλεκτα bas, καφέ και εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται και ένας απογευματινός περίπατος σε ένα τμήμα της προκυμαίας του ποταμού Ποτόμακ.

Ημέρα 4: Ουάσιγκτον (Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα) - Κατ. Νιαγάρα 653 χλμ

Σήμερα θα διασχίσουμε τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Πενσυλβάνια και του Μέριλαντ με τελικό προορισμό τους καταρράκτες Νιαγάρα. Η διαμονή σε αυτήν την ζωντανή και τουριστικά ανεπτυγμένη πόλη θεωρείται επιβεβλημένη αφού όλες οι δραστηριότητες των ανθρώπων βρίσκονται παρέα με το εκπληκτικό υπερθέαμα της πτώσης των υδάτων των Καταρρακτών του Νιαγάρα. Με την άφιξη μας περιμένει το υπερθέαμα των καταρρακτών το οποίο θα απολαύσουμε από επίλεκτες θέσεις επισκεπτόμενοι "μπαλκόνια" με καταπληκτική θέα στον όμορφο περίπατό μας με φόντο τους καταρράκτες. Το βράδυ σας περιμένουν πλήθος από δραστηριότητες και διασκέδαση σε μια πόλη «θέρετρο» που ζει σε ξέφρενους ρυθμούς 24 ώρες το 24ωρο. Το Καζίνο εάν επιθυμείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας, σας περιμένει.

Ημέρα 5: Κατ. Νιαγάρα (εκδρομή στο Τορόντο)

Το γνωστό πλοιάριο Hornblower μας περιμένει σήμερα το πρωί για να βιώσουμε το μεγαλείο της φύσης μέσα στο νερό το οποίο κυλάει με ορμή από τους καταρράκτες. Για την συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην πολιτεία του Οντάριο για να βρεθούμε μετά από 2 ώρες περίπου σε μία πόλη πραγματικό υπόδειγμα, το Τορόντο. Η γνωριμία με την πόλη αρχίζει με την άφιξή μας: Ο πύργος του Τορόντο με τα 553 μέτρα ύψος πραγματική “σφραγίδα” της πόλης τον οποίο θα δούμε εξωτερικά, το Skydom, το πρώτο στάδιο στον κόσμο με ανασυρόμενη οροφή, η University Avenue με τα γραφικά κτίρια Πανεπιστημιακών Σχολών, τα Νοσοκομεία και τους Ουρανοξύστες των παντοδύναμων Ανώνυμων Εταιρειών ένδειξη της οικονομικής ισχύος του Τορόντο, το παραδοσιακό Κυβερνείο της Πολιτείας του Οντάριο, το Βασιλικό Μουσείο, το Παλαιό και νέο Δημαρχείο της πόλης, η Ελληνική παροικία της Ντάνφορθ και η ήρεμη και πανέμορφη Λίμνη Οντάριο θα προσελκύσουν το θαυμασμό μας σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Χρόνος ελεύθερος για να την απολαύσετε και να κάνετε τις αγορές σας στο συγκρότημα καταστημάτων Bay & Eatons που θεωρούνται από τα κορυφαία της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στους Καταρράκτες του Νιαγάρα.

Ημέρα 6: Κατ. Νιαγάρα - Νέα Υόρκη (658 χλμ)

Αναχώρηση για την Νέα Υόρκη, που θεωρείται η οικονομική μητρόπολη του κόσμου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ένας πρώτος περίπατος στο Μανχάταν και μάλιστα στη φημισμένη Times Square που γύρω της βρίσκεται η παγκόσμια γνωστή Θεατρική Συνοικία του Μπροντγουέι αποτελεί την ιδανική πρώτη επαφή με την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη και είναι βέβαιο πως θα σας καθηλώσει.

Ημέρα 7: Νέα Υόρκη

H γνωριμία μας με το Μανχάταν θα ολοκληρωθεί σε 2 ημέρες. Στο σημερινό μέρος της ξενάγησης θα γνωρίσουμε την βόρεια πλευρά (άνω Μανχάτταν) της απόλυτης μητρόπολης του πλανήτη με το φημισμένο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ και τον ποταμό Χάντσον. Ήδη βρισκόμαστε δίπλα από την παγκόσμια γνωστή συνοικία του Χάρλεμ την οποία και διασχίζουμε για να διαπιστώσουμε τις μεγάλες αντιθέσεις του πλούσιου Μανχάταν. Συνεχίζουμε προς το περίφημο Central Park και την 5η Λεωφόρο που θα μας γοητεύσει με τα μοναδικά και επιβλητικά Κτίρια - Ουρανοξύστες όπως το Ξενοδοχείο Πλάζα, ο Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου, το Κέντρο Ροκφέλερ κι η μεγάλη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Απόγευμα ελεύθερο με πολλές και διαφορετικές προτάσεις για όλα... τα γούστα! Μπορείτε να επεσκέφθητε κάποιο από τα διάσημα μουσεία της πόλη όπως τα περίφημα ΜΕΤ (Μητροπολιτικό Μουσείο) ή ΜοΜΑ (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Εάν η ατμόσφαιρα της πόλης και ο ουρανός είναι καθαρός μια επίσκεψη στο Empire Building με το ανέβασμα με τα μοναδικά του είδους ασανσέρ στο παρατηρητήριο του 86ου ορόφου δίνει τη δυνατότητα για εκπληκτικές εικόνες και μοναδικές φωτογραφίες. Εάν είστε φίλοι του Θεάτρου καλό θα είναι να αναζητήστε εισιτήριο (υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε) για μια από τις πολλές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στα πολλά και αξιόλογα θέατρα της πόλης.

Ημέρα 8: Νέα Υόρκη

Πρωινή ξενάγηση στην νότια πλευρά της πόλης (κάτω Μανχάτταν). Θα βρεθούμε στην εξίσου διάσημη οδό του Μανχάταν, τη λεωφόρο Μπρόντγουεϊ και κατευθυνόμαστε στην Τσαϊνατάουν και στις φημισμένες μποέμ συνοικίες του Γκρίνουιτζ Βίλλατζ, του Σόχο και της Τράι Μπέκα. Αμέσως μετά η περιοχή με το κορυφαίο Χρηματιστήριο του κόσμου της Wall Street, το σημείο που άλλοτε κυριαρχούσαν στην περιοχή οι Δίδυμοι Πύργοι και τέλος το Μπάτερι Πάρκ απ’ όπου θα απολαύσουμε τη θέα προς το σύμβολο της Πόλης, το περίφημο Άγαλμα της Ελευθερίας. Για αυτούς που ενδιαφέρονται να δουν ακόμη περισσότερο την πόλη αλλά με διαφορετικό τρόπο θα πρέπει να επιλέξουν μια από τις προαιρετικές κρουαζιέρες στους ποταμούς Hudson & East River για να δουν εκτός των άλλων και αρκετές γέφυρες που συνδέουν το Νησί Μανχάταν με άλλες περιοχές. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 9 -10: Νέα Υόρκη– Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Ελεύθερο πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης από όπου και θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Άφιξη τη 10η μέρα στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.

Ξενοδοχεία

  • Chicago Holiday Inn
  • Washington DC Churchill Hotel
  • New York Holiday Inn

Αναχωρήσεις & Τιμές
Τε 12/04/2017
Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία - Bonus Price. Δίκλινο: 2750€, Μονόκλινο: 3800€, Φόροι: 620€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Lufthansa
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* Chicago Holiday Inn, Washington DC Churchill Hotel, New York Holiday Inn
  • Διατροφή: Πλούσιο πρωινό μπουφέ καθημερινά (εκτός της Νέας Υόρκης)
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Περιλαμβάνεται Ειδική Άδεια Εισόδου στις ΗΠΑ - ESTA
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στο Νιαγάρα και ολοήμερη εκδρομή στο Τορόντο
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός συνοδός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες