Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2016/17 ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑΣ ΑΠΟ 1670,00!!!


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ -ΤΟΡΟΝΤΟ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

EARLY BOOKING για τις πρώτες εγγραφές!!!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10ημέρες 03,10/11/2016
ΠΡΟΣΦΟΡΑ 20/11/2016  
10ημέρες 24/12/2016
10ημέρες 19,27/02/2017

 

1η μέρα: Αθήνα - Τορόντο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, επιβίβαση και πτήση για το Τορόντο . Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας .
Χρόνος για βόλτα και πρώτη γνωριμία με τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά ,με περιήγηση στα αξιοθέατα του Τορόντο: Πύργος CN, το περίφημο σύμπλεγμα σταδίου-ξενοδοχείου Rogers Center (πρώην SkyDome), Δημαρχείο (παλαιό και νέο), εμπορικό κέντρο «Eaton Center» με περισσότερα από 300 καταστήματα, τα μοντέρνα κτίρια στο κέντρο της πόλεως, Harbourfront Center που βλέπει τα νησιά στη λίμνη Οντάριο, μουσεία, Greektown στο Ντάνφορθ κ.ά. Το βράδυ προτείνουμε θεατρική παράσταση ή επίσκεψη στον Πύργο CΝ για δείπνο στο εστιατόριο 360ο και για να θαυμάσετε το φωταγωγημένο Τορόντο από ψηλά.

2η μέρα: Τορόντο-Καταρράκτες Νιαγάρα-Τορόντο
Αναχώρηση μετά το πρόγευμα για τους Καταρράκτες του ποταμού Νιαγάρα. Θα δούμε το «πέταλο» και θα θαυμάσουμε από την πλευρά του Καναδά την «Αμερικανική» πλευρά αυτού του μοναδικού θαύματος της φύσης. Στη συνέχεια βλέπουμε τους πύργους Μinolta, Skylon, το Clifton Hill. Επιστροφή στο Τορόντο μέσω ονειρεμένης διαδρομής δίπλα στο ποτάμι, ανάμεσα από πανέμορφα τοπία, αμπελώνες, ιστορικά φρούρια, με το τοπίο να αλλάζει σιγά σιγά και να μετατρέπεται σε αστικό καθώς πλησιάζουμε την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αξίζει να παρακολουθήσετε κάποια θεατρική παράσταση που μπορεί να σας ενδιαφέρει. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τορόντο - Νέα Υόρκη
Αναχώρηση και πτήση για το «Μεγάλο Μήλο». Η πρώτη γνωριμία μας ξεκινά με τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Μανχάταν. Η Νέα Υόρκη αποτελείται από πέντε δήμους: το Μανχάταν, Staten Island, Queens, Brooklyn και Bronx. Τα νησιά συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία. Κάποια από αυτά θα τα διασχίσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας, την πόλη όπου ο κάθε ουρανοξύστης είναι μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην «καρδιά» του Μανχάταν. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να βγουν για έναν πρώτο περίπατο στην πόλη, συνοδευόμενοι από τον ξεναγό μας.

4η μέρα: Νέα Υόρκη (ξενάγηση)
Ξεκινάμε με οδική ξενάγηση στη λαμπερή μεγαλούπολη με τα αμέτρητα αξιοθέατα. Βλέπουμε το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και το Λίνκολν Σέντερ, ένα συγκρότημα κτιρίων που στεγάζουν καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα, διεθνείς παραγωγές μπαλέτου και μοντέρνου χορού, το φημισμένο Σχολείο Τεχνών Julliard, επιδείξεις μόδας και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας. Εκεί έχουν εμφανιστεί αμέτρητοι καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης, όπως η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας. Ακριβώς δίπλα είναι η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, όπου έχουν φοιτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα στη σύγχρονη ιστορία. Συνεχίζουμε προς το Σέντραλ Παρκ, το τεράστιο πάρκο με τα δέντρα και τις λίμνες που βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν και προσφέρει τον ιδανικό χώρο για περπάτημα, τρέξιμο, ιππασία, ποδηλασία, πατινάζ κ.ά. Από τη δυτική πλευρά του πάρκου βλέπουμε το επιβλητικό Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Βικτωριανού τύπου «Ντακότα», στα πανάκριβα διαμερίσματα του οποίου κατοικούν καλλιτέχνες, εφοπλιστές κ.ά., ανάμεσά τους και το αδικοχαμένο «Σκαθάρι», Τζον Λένον. Στη συνέχεια βλέπουμε το Πανεπιστήμιο Columbia, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, τον ποταμό Hudson, το Χάρλεμ, με το περίφημο Apollo Theatre. Συνεχίζουμε προς την ξακουστή 5η Λεωφόρο. Εκεί συναντάμε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Guggenheim, το Frick Museum . Στην 5η Λεωφόρο θα δούμε το Trump Tower του πολυεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari,. Προχωρούμε προς το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα συγκρότημα 19 κτηρίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στη μέση σε έναν από τους ουρανοξύστες το παρατηρητήριο με εκπληκτική θέα, που ονομάζεται Top of the Rock. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην Μπρόντγουεϊ, την «καρδιά» των θεάτρων. Η Μπρόντγουεϊ, είναι μια μεγάλη λεωφόρος που διατρέχει όλο το Μανχάταν και φυσικά την Times Square, και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές. H ξενάγηση συνεχίζεται µε κρουαζιέρα µε πλοιάριο, όπου θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε τις αναπαλαιωµένες προβλήτες, το ιστορικό Ellis Island, χώρο υποδοχής παλαιότερα των µεταναστών, το Άγαλµα της Ελευθερίας από κοντά, καθώς και το Στάτεν Άιλαντ & το New Jersey. Σε κάθε σημείο της κρουαζιέρας θα απολαμβάνουμε μοναδική θέα στο Manhattan. Στη συνέχεια θα περάσουμε δίπλα από το Governor's Island και το Μπρούκλιν. Με την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας, επιστρέφετε µε µέσον της επιλογής σας και έξοδα ατοµικά.

5η μέρα: Νέα Υόρκη (συνέχεια ξενάγησης)
Επίσκεψη σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους «χρώμα» και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ μεταξύ Houston Street και Μπρόντγουεϊ, και το Σόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη με γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Φθάνουμε στη «Μικρή Ιταλία», με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία «Ο Νονός». Προχωρούμε προς Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία, καταστήματα «έθνικ» ειδών δώρων. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο νοτιότερο άκρο του Μανχάταν (Lower Manhattan). Περιλαμβάνει το Μπάτερι Παρκ, το «Σημείο Μηδέν», την Γουόλ Στριτ και την προβλήτα South Street Seaport. Στην Προβλήτα 17 (είναι κλειστή λόγω του τυφώνα Σάντυ) έχουμε την ευκαιρία να σταθούμε δίπλα από μία από τις ομορφότερες κρεμαστές γέφυρες, την Μπρούκλιν Μπριτζ. Είναι κυρίως εμπορική και οικονομική περιοχή, αλλά περιλαμβάνει μερικά ωραία εστιατόρια και μπιστρό. Από τις αποβάθρες εκεί μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο για Staten Island και το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τελειώνουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών (Τα κτήρια του ΟΗΕ είναι υπό μεγάλη ανακαίνιση και επισκευή).Για όσους επιθυμούν μπορούμε περπατήσουμε πάνω στη γέφυρα του Μπρούκλιν για να δούμε την καθημερινότητα των κατοίκων.

6η μέρα: Νέα Υόρκη (προαιρετικά Woodbury Commons Outlets)
Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να περάσετε τη μέρα σας στο Woodbury Commons, έναν «παράδεισο» καταστημάτων, μόλις 1 ώρα από το Μανχάταν. Αναχωρείτε οδικώς από το ξενοδοχείο και καταλήγετε σε αυτό το «χωριό», με πάνω από 150 μπουτίκ και καταστήματα.
Εναλλάχτηκα μια βόλτα στο Chelsea Market.Τα κόκκινα τούβλα κυριαρχούν και αγκαλιάζουν όλον, τον τεράστιο χώρο της στεγασμένης αγοράς, οι industrial λεπτομέρειες όπως οι σωλήνες, τα φουγάρα και ό, ι αντίστοιχο κάνουν εμφανή την παρουσία τους και γενικά προετοιμαστείτε για έναν δαιδαλώδη χώρο με δεκάδες διαφορετικές επιλογές, εισόδους, εξόδους κλπ. Με πολύ απλά λόγια είναι η Μέκκα των gourmand της Νέας Υόρκης και φυσικά των επισκεπτών της, H multi-ethnic είναι και η σημερινή του λογική με μόνη διαφορά ότι πλέον εδώ δεν βρίσκουμε μόνο φούρνους αλλά και δεκάδες επιλογές για φαγητό στην πιο street και ταυτόχρονα προσιτή και νόστιμη επιλογή που μπορούμε να φανταστούμε. Το Chelsea Market λοιπόν έχει καθιερωθεί ως το food mall στο οποίο ωστόσο υπάρχουν και αρκετές επιπλέον επιλογές για shopping, για καλλιτεχνικές δραστηριότητες . Εδώ θα βρείτε τις πιο «ψαγμένες» μάρκες ανερχόμενων σχεδιαστών της Νέας Υόρκης. Το Artists & Fleas, μία μεγάλη αγορά που απλώνεται σε ενιαίο χώρο και προσφέρει από vintage και tailor made ρούχα και αξεσουάρ, μέχρι σπάνια βινύλια και είδη για το σπίτι. Σε διαφορετικό χώρο θα βρείτε και super market με αντίστοιχα "μοντέρνα” προϊόντα, από μείγμα για αλμυρά pan cakes σε διάφορες γεύσεις μέχρι και bitters για cocktail που κυκλοφορούν σε τρομερά μικρή παραγωγή.

7η μέρα: Νέα Υόρκη - Φιλαδέλφεια -Ουάσινγκτον (360 χλμ)
Αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις ,θα περάσετε μέσα από το Νιου Τζέρσεϊ και την Πενσυλβανία στην Φιλαδέλφεια. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην ανατολική ακτή. Κατά την άφιξη σας στη Φιλαδέλφεια, θα ξεκινήσει μια πανοραμική περιήγηση, που περιλαμβάνει το Benjamin Franklin Parkway, το Elsert Alley (τον παλαιότερο κατοικημένο δρόμο στην Αμερική) και πολλά άλλα. Φτάνοντας στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Φιλαδέλφειας, θα μπορείτε να επισκεφθείτε το περίφημο Liberty Bell και την πλατεία Συντάγματος, σύμβολα της ελευθερίας στην Αμερική. Αναχωρώντας από τη Φιλαδέλφεια συνεχίζουμε για την Ουάσινγκτον.
Για το βράδυ προτείνουμε βόλτα στην Τζορτζτάουν. Η περιοχή δίπλα στον Ποτόμακ είναι πανέμορφη, με το γνωστό Πανεπιστήμιο, τα πολλά μικρά και μεγάλα καταστήματα, τα εστιατόρια. Εδώ μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε στα διάφορα jazz bar.

8η μέρα: Ουάσινγκτον
Ξεκινάμε το πρωί με το Μουσείο του Αεροδιαστήματος, στο οποίο μεταξύ άλλων θα δούμε διαστημόπλοιο και πέτρα από το φεγγάρι (η είσοδος στα μουσεία δεν χρεώνεται). Περνώντας από την επιβλητική γέφυρα Μεμόριαλ φθάνουμε στο νεκροταφείο Άρλινγκτον. Ψηλά στο λόφο βρίσκεται και το μνημείο του Λι, στρατηγού που στον Εμφύλιο ηττήθηκε από τον Γκραντ στη μάχη του Γκέτισμπεργκ. Ανεβαίνουμε πεζή στους τάφους των Κένεντι. Επόμενη στάση το Μουσείο Λίνκολν. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται και τα μνημεία των πολέμων της Κορέας και του Βιετνάμ. Ακολουθεί ο Λευκός Οίκος, όπου μετά την 11η Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς ειδική άδεια. Από απέναντι φωτογραφίζουμε τον Οβελίσκο και προχωρούμε προς το Καπιτώλιο, το κτίριο όπου συνεδριάζει η Γερουσία (δεν είναι εφικτή η είσοδος άνευ αδείας). Επισκεπτόμαστε και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Γιούνιον, που μπροστά του έχει στηθεί το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και δίπλα το αντίγραφο της καμπάνας της ελευθερίας που ήχησε όταν η Αμερική απελευθερώθηκε από τους Άγγλους την 4η Ιουλίου 1783. Από το σταθμό αυτόν ξεκινούν τρένα για προορισμούς σε ολόκληρη την Αμερική. Θα θαυμάσουμε το διάκοσμο και τη μοναδική οροφή. Για το βράδυ ίσως υπάρχει κάποια παράσταση στο Κένεντι Σέντερ που να σας ενδιαφέρει.

9η-10η μέρα: Ουάσινγκτον - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο για βόλτα και αγορές της τελευταίας στιγµής η μπορείτε δείτε τουλάχιστον ενα μουσείο παγκοσμίου κλάσης.Το κτίριο του Ιδρύματος Smithsonian είναι ένα ιστορικό ορόσημο και φιλοξενεί δύο μουσεία, το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης και την Εθνική Γκαλερί Πορτρέτων.
Επίσεις στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, επίσης τμήμα του Ινστιτούτου Smithsonian, είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο και το πιο δημοφιλές στην Ουάσινγκτον. Εκεί θα βρείτε 126 εκατομμύρια εκθέματα και αντικείμενα ταξινομημένα ανά εποχή, καλύπτοντας όλες τις χρονικές περιόδους της γης, τα στάδια εξέλιξης, έμβια και άβια όντα και το γεωλογικό υπόβαθρό της. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η αίθουσα δεινοσαύρων, η συλλογή που εστιάζει στους αφρικανικούς πληθυσμούς και στην αφρικανική κουλτούρα, η αίθουσα ωκεανού και η νεοϊδρυθείσα αίθουσα της ανθρώπινης προέλευσης.
Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόµιο. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ



ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 8 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχεία 4* χωρίς πρωινό .
 ΔΩΡΟ επίσκεψη στο άγαλμα της Ελευθερίας
 Βόλτα στη γέφυρα του Μπρούκλιν
 ΔΩΡΟ Κρουαζιέρα "Maid of the Mist"
 Ξενάγηση στο Τορόντο
 Ξενάγηση στο Βόρειο Μανχάταν
 Ξενάγηση στο Νότιο Μανχάταν
 Ξενάγηση στους Καταρράκτες Νιαγάρα
 Ξενάγηση στην Ουάσινγκτον DC
 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
 Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
 Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
 Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
 Ταξιδιωτικά έντυπα
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι. Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης. Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση (οριστικοποιείται 13 ημέρες προ αναχώρησης).
 Φιλοδωρήματα-αχθοφορικά υποχρεωτικά $100
 Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1) Για το ESTA ζητήστε από εµάς τη συμπλήρωση της αίτησης µε την εγγραφή σας, που είναι απαραίτητη για την είσοδο στις ΗΠΑ.
2) Η σειρά των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι ενδεικτική. Ανάλογα µε την ημερομηνία, ώρα αναχώρησης, διάρκεια ταξιδιού, αργίες, ώρες πτήσεων και για όποιον άλλον λόγο κριθεί απαραίτητο ενδέχεται να τροποποιηθεί, πάντα για την καλύτερη διεξαγωγή του και χωρίς παραλείψεις.

ΠΑΡΑΤΗΡHΣΕΙΣ
1) Οι τιμές SMART PRICE Ισχύουν για κρατήσεις έως και 32 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.
2) H Παιδική τιμή ισχύει για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών σε δωμάτιο με 2 ενήλικες.
3) Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές των αεροπορικών ναύλων και Ξενοδοχείων.
4) Στις Υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ' άτομο (μέχρι 22kg) είναι δωρεάν. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα 25-30USD.
5) Όλες οι Εκδρομές έχουν υπολογισθεί με ελάχιστη συμμετοχή 15 άτομα..
6) Στις Η.Π.Α και Καναδά είναι δύο διπλά κρεβάτια ( 2-Queen size beds)