Skip to main content

Ανατολικός Καναδάς Αύγουστος 2016 από 3990,00

Νέα Γη, Νόβα Σκότια, 14 ημέρες
21/06, 14/08

Διανυκτερεύσεις: Μόντρεαλ (2), Σειντ Τζονς (2), Χάλιφαξ, Νέα Σκωτία (2), Ανάπολις (1), Μπαρ Χάρμπορ (1), Κεμπέκ (1), Οτάβα (1), Τορόντο (1), Νιαγάρας (1)

 
Γενικά

Το ταξίδι στον Καναδά, τη Νέα Γη και τη Νέα Σκωτία θα σας μείνει αξέχαστο για τα πανέμορφα τοπία και την τόσο διαφορετική φυσιογνωμία των πόλεων από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Παρατηρήσεις
  • Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.
  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
Απαραίτητα
  • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
Ημερήσιο Πρόγραμμα
 
Ημέρα 1: Αθήνα - Μόντρεαλ
Πτήση, με ενδιάμεσο σταθμό, για την καναδική μεγαλούπολη. Άφιξη το απόγευμα. Το βράδυ είναι ελεύθερο να τριγυρίσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης.
 
Ημέρα 2: Μόντρεαλ
Με φανερή την αγγλική και γαλλική κουλτούρα να επηρεάζει το χαρακτήρα της πόλης, το Μόντρεαλ είναι η πιο κοσμοπολίτικη πόλη του Καναδά. Στην ξενάγηση θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, το Πανεπιστήμιο Σαιντ Ζυλ, το Βασιλικό Όρος (Μόντρεαλ) και τον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ. Στο ελεύθερο απόγευμα μπορείτε να περπατήσετε στην "πλατεία" Βιλ Μάρι -όπως ονομάζουν οι Καναδοί τα αρχιτεκτονικά συμπλέγματα αναψυχής και αγορών- με τα φινετσάτα καταστήματα, να διασχίσετε την πλατεία Μποναβεντύρ ή να τριγυρίσετε στις παλιές συνοικίες του Βιε Πορ.
 
Ημέρα 3: Μόντρεαλ - Σαιντ Τζονς
Νωρίς το πρωί πετάμε για το Σαιντ Τζονς στην πρωτεύουσα της νησιωτικής επαρχίας Νέα Γή. Ένας άλλος κόσμος αποκαλύπτεται μπροστά μας στις εσχατιές του ανατολικού Καναδά που δεν μοιάζει σε τίποτα με τα στερεότυπα των πόλεων των πεδιάδων. Εδώ οι άνθρωποι ζουν από τη θάλασσα, είναι «ζυμωμένοι» με αρμύρα και ο τόπος αποπνέει την αύρα των θαλασσοπόρων. Θα το διαπιστώσουμε και μόνοι μας καθώς θα ξεναγηθούμε το απόγευμα στην ήρεμη πρωτεύουσα με τα ξύλινα σπίτια, τα παλιά φρούρια και το δραστήριο λιμάνι. Θα φτάσουμε μέχρι το Ακρωτήριο Σπήαρ που φέρει τον τίτλο του ανατολικότερο άκρου της αμερικανικής ηπείρου. Με λίγη τύχη ίσως δούμε ψηλά απ’ τον φάρο κάποιο από τα παγόβουνα που αποκόπτονται απ’ τη μάζα της γειτονικής Γροιλανδίας να «περιπλέει» τις ακτές της Νέας Γης. Παρόμοιο ήταν και κείνο που έδωσε ραντεβού με τον «Τιτανικό» έναν αιώνα πριν!
 
Ημέρα 4: Σαιντ Τζονς
Ολοήμερη εξόρμηση στην ψυχή της Νέας Γης, στα ιστορικά χωριά Τρίνιτυ και Μποναβίστα. Στο πρώτο μας περιμένει το θέαμα των εκκλησιών και του φάρου, ενώ στο δεύτερο η άγρια ομορφιά του τοπίου που παντρεύεται με τα κοκκινωπά σπίτια των ψαράδων και τα χιλιάδες θαλασσοπούλια πάφιν που βρίσκουν καταφύγιο στους βράχους της χερσονήσου. Στην επιστροφή μας περιμένει ακόμη ένα θέαμα. Η ήρεμη κωμόπολη Μπρίγκους που αναδύεται μέσα απ’ τους γρανιτένιους όγκους της τραχιάς ακτής του κόλπου Κονσεψιόν.
 
Ημέρα 5: Σαιντ Τζονς - Χάλιφαξ
Αφήνουμε τη Νέα Γή και πετώντας πάνω απ τα γαλλικά εδάφη του Σαιν Πιέρ και Μικελόν προσγειωνόμαστε στο θρυλικό Χάλιφαξ, μία από τις γραφικότερες πόλεις του Καναδά, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νόβα Σκότια (Σκόσια στ’ αγγλοκαναδέζικα). Απόγευμα ελεύθερο για έναν πρώτο περίπατο στο παλιό κέντρο της πόλης.
 
Ημέρα 6: Χάλιφαξ
Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα του Χάλιφαξ, αρχίζοντας από το παλιό φρούριο Σίταντελ, τις παλιές αναβαθμισμένες αποβάθρες που γνώρισαν εποχές δόξας και τις παλιές συνοικίες με τα γεωργιανά μέγαρα. Στη συνέχεια μας περιμένουν εκπληκτικά τοπία απρόσμενης ομορφιάς μας. Πρώτα θα πάμε στο παραμύθι που λέγεται Πέγκυς Κόβ. Ένα γραφικό ψαροχώρι χτισμένο ανάμεσα σε γιγάντιους γρανιτένιους όγκους που θεωρείται το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος του ανατολικού Καναδά. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο Μαχόν Μπαίη και από τον εσωτερικό δρόμο θα επιστρέψουμε πίσω στο Χάλιφαξ.
 
Ημέρα 7: Χάλιφαξ - Ανάπολις
Κατευθυνόμαστε νότια στο αρχιτεκτονικό ποίημα που λέγεται Λύνενμπουργκ. Η πρώτη απ τις πόλεις του ταξιδιού μας που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Αφού τριγυρίσουμε τα δρομάκια με τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια και εξερευνήσουμε τα μαγαζάκια που πουλάνε αναμνηστικά του πλοίου Μπλιού Νόζ, διασχίζουμε τη Νόβα Σκότια κατά πλάτος και φτάνουμε σ΄ ένα άλλο απρόσμενο αρχιτεκτονικό θαύμα: τη βασιλική πόλη της Ανάπολις. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση αυτής της ήρεμης πόλης.
 
Ημέρα 8: Ανάπολις - Σεϊντ Τζωνς - Μπάρ Χάρμπορ
Πρωί-πρωί θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ για τον διάπλου του Κόλπου Φάντυ. Μετά από 3ωρη διαδρομή θα αντικρίσουμε τις ακτές της επαρχίας Νιού Μπρούνσβικ. Η χαριτωμένη ιστορική πόλη θα μας απασχολήσει την επόμενη ώρα πριν αφήσουμε προσωρινά τον Καναδά και εισέλθουμε στην πολιτεία Μάιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά τις διαδικασίες των διαβατηρίων, κατευθυνόμαστε στο κουκλίστικο Μπαρ Χάρμπορ, τόπο ψυχαγωγίας των πλούσιων Αμερικανών με παλιά βρετανική καταγωγή. Το βράδυ μας περιμένει τυπικό δείπνο με τον θρυλικό αστακό του Μάιν!
 
Ημέρα 9: Μπάρ Χάρμπορ - Κεμπέκ
Στην παλιότερη πόλη του Καναδά και μια από τις ωραιότερες της Βορειοαμερικανικής ηπείρου θα φτάσουμε σήμερα. Στην πόλη του Κεμπέκ που φέρνει το ίδιο όνομα με την πολιτεία του Γαλλόφωνου Καναδά. Το 1985 η UNESCO καταχώρησε το Κεμπέκ στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς. Αμέσως θα ξεναγηθούμε στην ιστορική πόλη, όπου θα δούμε το Σατώ Φροντενάκ να κυριαρχεί με τον όγκο του στο ύψωμα. θα περάσουμε μπροστά από το τοπικό κοινοβούλιο, θα απολαύσουμε τη θέα προς τον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο και θα κατέβουμε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις πολυάριθμες μπουτίκ και τα χαρακτηριστικά καφέ, που αποπνέουν τον αέρα της παλιάς μητρόπολης.
 
Ημέρα 10: Κεμπέκ - Οτάβα
Το πρωί αρχίζουμε το ταξίδι μας δυτικά με προορισμό την πρωτεύουσα του Καναδά την Οτάβα. Από την βόρεια όχθη του ομώνυμου ποταμού η θέα προς το επιβλητικό Κοινοβούλιο είναι κάτι παραπάνω από επιβλητική. Θα επισκεφθούμε το ποτάμιο λιμάνι, την παλιά αγορά που σήμερα αναβαθμισμένη στεγάζει κάθε λογής καταστήματα με έργα τέχνης και τοπικές σπεσιαλιτέ και φυσικά το διάσημο Ρίντο Κάναλ, όπου τα πλοία ανεβοκατεβαίνουν στον ποταμό Οτάβα χρησιμοποιώντας το σύστημα των δεξαμενών.
 
Ημέρα 11: Οτάβα - Τορόντο
Λίγο πριν το μεσημέρι αναχωρούμε για το Τορόντο, την μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, με έντονο αμερικάνικο χαρακτήρα. Τα μεγέθη των κτιρίων εξάλλου το δείχνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Τορόντο βρίσκεται το ψηλότερο κτίσμα στον κόσμο: ο Πύργος των Καναδικών σιδηροδρόμων.
 
Ημέρα 12: Τορόντο - Νιαγάρας
Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πόλη, την Τσάιναταουν, θα δούμε το μοντέρνο δημαρχείο και θα αναχωρήσουμε για τους καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα από τα θεαματικότερα δημιουργήματα της φύσης. Πάνω από 14 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο έρχονται εδώ από την καναδική πλευρά των καταρρακτών να θαυμάσουν το βροντερό όγκο του νερού από διάφορα σημεία προσέγγισης. Εμείς διαλέξαμε για σας το πιο συναρπαστικό. Την επίσκεψη εκ του σύνεγγυς με την Γοργόνα της Ομίχλης. Το θρυλικό ποταμόπλοιο που φθάνει τόσο κοντά στην υδατόπτωση του Νιαγάρα που η επιφάνεια του ποταμού κυματίζει σαν τρικυμισμένη θάλασσα.
 
Ημέρα 13: Νιαγάρας - Αθήνα
Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο του Τορόντο και πετάμε, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Αθήνα.
 
Ημέρα 14: Αθήνα
Άφιξη το μεσημέρι στην Αθήνα.
 
Αναχωρήσεις & Τιμές
  • Τρ 21/06/2016
Διαμονή: 4* & 4s Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 3990€, Μονόκλινο: 4880€, Φόροι: 790€

  • Κυ 14/08/2016
Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 4*sup. Δίκλινο: 3990€, Μονόκλινο: 4940€, Φόροι: 890€
 
Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 4s*
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά & 1 δείπνο με αστακό στο Μέιν
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Περιλαμβάνει ειδική άδεια εισόδου ESTA
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες