Skip to main content

ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 ΑΠΟ 2995

Πέρασμα στην εποχή των Παγετώνων 11 ΗΜΕΡΕΣ

 ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ:   Σικάγο–Κάλγκαρι        Μπανφ - Λίμνη Louise – Τζάσπερ-Βραχώδη Όρη  Βανκούβερ  Βικτώρια

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: Δείτε τον Τιμοκατάλογο

1η μέρα: Αθήνα-Σικάγο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες και πτήση για το Σικάγο, την εμπορική και βιομηχανική «υπερδύναμη» στην πολιτεία Ιλινόι, στην «καρδιά» των Μεγάλων Λιμνών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα μια βόλτα με τον ξεναγό σας σάς δίνει μια πρώτη εικόνα του δυναμικού αυτού αστικού κέντρου, που είναι γνωστό ως η «πόλη των ανέμων».

2η μέρα: Σικάγο (ξενάγηση)

Πρόγευμα και γνωριμία με τη μεγάλη πόλη, που είναι χτισμένη πάνω στον ομώνυμο ποταμό και τα 2 παρακλάδια του, στις όχθες της Λίμνης Μίσιγκαν. Σήμερα έχει περίπου 3 εκατ. πληθυσμό, στην ευρύτερη περιοχή περίπου 4,5 εκατομμύρια. Δυναμική βιομηχανική πόλη που συναγωνίζεται σε σημαντικότητα τη Νέα Υόρκη. Το χαρακτηριστικό της, όπως το βλέπουμε στον κινηματογράφο, είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του ιστορικού κέντρου της «The Loop» (Λουπ), που συνδέει τα διάφορα τμήματά της μέσω υπερυψωμένων γεφυρών. Την περίοδο της εκτεταμένης μετανάστευσης υποδέχθηκε πολλούς Έλληνες, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων. Ξεχωρίζουν στο τοπίο το Σίαρς Τάουερ και το τμήμα της Λεωφόρου Μίσιγκαν που αποκαλείται «Magnificent Mile». Ακόμα, γνωρίστε τον ουρανοξύστη John Hancock Center με το παρατηρητήριό του, τον Water Tower που επέζησε της μεγάλης φωτιάς του 1871, το Navy Pier, το Grant Park κ.ά.

3η μέρα: Σικάγο-Κάλγκαρι-Μπανφ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και πτήση για το Κάλγκαρι, στην Αλμπέρτα του Καναδά, χτισμένο στους πρόποδες των Βραχωδών Ορέων. Η πόλη, με ιστορία από το 1875, είναι η 5η σε πληθυσμό στον Καναδά και ο πληθυσμός της αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό λόγω της οικονομικής ανάπτυξης από τα πετρέλαια της Αλμπέρτα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την όμορφη πόλη Μπανφ στα Βραχώδη Όρη, από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία παγκοσμίως, ιδανική βάση για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή με πολλά καταλύματα και καταστήματα με εξοπλισμό για χειμερινές δραστηριότητες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπανφ-Λίμνη Moraine

Στο πρόγραμμα της ημέρας «πρωταγωνιστεί» η επίσκεψη στο θαυμαστό έργο της φύσης Εθνικό Πάρκο Μπανφ (Banff National Park), το «καμάρι» της εθνικής κληρονομιάς του Καναδά - όπως λένε μερικοί, μαζί με το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ, το εφάμιλλο της Βενετίας και της Φλωρεντίας για την Ιταλία. Ξεκινάμε με τη Λίμνη Moraine που συνυπάρχει με ένα φανταστικό τοπίο, γνωστό ως «Valley of the Ten Peaks» (κοιλάδα με τις 10 κορυφές). Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό που προέρχεται από την τήξη των πάγων και το χρώμα της είναι τόσο ιδιαίτερο, που αλλάζει ανάλογα με την ένταση και τη γωνία των ηλιακών ακτίνων, καθώς και την αντανάκλαση από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Βραχωδών.

Με το τελεφερίκ μπορούμε να ανεβούμε στο Όρος Sulphur όπου θα απολαύσουμε μοναδική πανοραμική θέα στα Rockies, από το παρατηρητήριο που υπάρχει εκεί. Η ανάβαση του τελεφερίκ διαρκεί περί τα 7-8 λεπτά και στην κορυφή θα βρείτε καφετέρια, εστιατόριο και κατάστημα σουβενίρ.Γεύμα, δείπνο ή πρωινό μπορείτε ακόμα να απολαύσετε στο Rimrock Resort, κοντά στις Upper Hot Springs, πέντε λεπτά από την πόλη Μπανφ.

 5η μέρα: Μπανφ-Λίμνη Louise

Είναι το κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Μπανφ που του προσδίδει τη μοναδική ταυτότητά του ως ένα φαινόμενο της φύσης που είναι αδύνατον να το περιγράψεις με συνηθισμένα λόγια… Θα το επισκεφθούμε ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 1.730 μ. Η Λίμνη Louise δανείστηκε το όνομά της από την πριγκίπισσα Louise Caroline Alberta και έχει μήκος 3 χλμ. καθώς και επιφάνεια 0,8 τετραγωνικών χλμ. Θα θαυμάσουμε την τιρκουάζ λίμνη, περικυκλωμένη από τις θαυμάσια σμιλεμένες κορυφές των Βραχωδών Ορέων, το σκαρφαλωμένο ξενοδοχείο, τον παγετώνα Βικτώρια, τις πίστες σκι, τις καφέ αρκούδες γκρίζλι (ελπίζουμε μόνο μέσω του κέντρου ενημέρωσης!) και πολλά άλλα. Η συνέχεια του προγράμματος περιλαμβάνει επίσκεψη στο ξενοδοχείο-κάστρο Fairmont, το οποίο κοιτάει τη λίμνη, και ένα καλό γεύμα ή έναν καφέ που θα ολοκληρώσει την εκδρομή.

6η μέρα: Λίμνη Louise-Τζάσπερ

Αναχώρηση για τον παγετώνα Αθαμπάσκα όπου θα κινηθούμε με ειδικά οχήματα. Το πάρκο Τζάσπερ, εξάλλου, είναι ένας θαυμαστός τόπος που θα σας κλέψει την καρδιά με την άγρια ομορφιά του. Αποκορύφωμα των εμπειριών σας θα είναι ο βηματισμός στη γυάλινη εξέδρα Glacier Skywalk, με τους παγετώνες να δεσπόζουν πάνω από το ύψος των ματιών σας και τη βαθιά χαράδρα κάτω από τα πόδια σας, που θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη σας!

7-8η μέρα: Τζάσπερ (με τρένο)-Βραχώδη Όρη-Βανκούβερ

Το κομμάτι του ταξιδιού σας που μάλλον θα σας προκαλέσει τις πιο έντονες συγκινήσεις! Μια ρομαντική διαδρομή στα ίχνη του παρελθόντος ανάμεσα σε παγωμένες λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες, χαράδρες, δάση, τούνελ, γέφυρες και άγρια ζωή, ξεκινώντας από τις ψηλότερες κορυφές των Βραχωδών Ορέων και καταλήγοντας στο Βανκούβερ, στο επίπεδο της θάλασσας. Άφιξη στο Βανκούβερ και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.  Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε το πολύχρωμο, σύγχρονο, πολύβουο και πολιτισμικά ποικιλόμορφο Βανκούβερ, μία ακόμη Καναδική πόλη στην οποία θα θέλαμε να ζούμε. Μεγάλο λιμάνι της British Columbia, προσφέρει θέα προς τη θάλασσα αλλά και το βουνό, ακόμα και από τους περισσότερους δρόμους. Το Canada Place θα αποτελέσει την αφετηρία μας, με τα συγκροτήματα των ουρανοξυστών να υψώνονται πιο πέρα αλλά και την υπέροχη θέα στο λιμάνι. Το ιστορικό κέντρο Γκάσταουν με την εντυπωσιακή ανάπτυξη και αναδόμησή του θα σας κερδίσει. Η ανανεωμένη συνοικία Γέιλταουν με τις ακριβές μπουτίκ και τα μοντέρνα εστιατόρια θα σας γοητεύσει. Ακόμα: Πάρκο Κουίν Ελίζαμπεθ, παραλία Ίνγκλις Μπέι, Europe Hotel, Τσάιναταουν, Πάρκο Στάνλεϊ κ.ά.

9η μέρα: Βανκούβερ-Βικτώρια-Βανκούβερ

Πρόγευμα και ημερήσια εκδρομή στη Βικτώρια, πρωτεύουσα της British Columbia, πιο… Αγγλική κι απ’ την ίδια την Αγγλία! Το πέρασμα στο νησί Βανκούβερ, όπου βρίσκεται, γίνεται με φέρι-μποτ. Βρίσκεται σε μια θαυμάσια τοποθεσία πάνω σε ένα έξοχο φυσικό λιμάνι, το κλίμα θεωρείται Μεσογειακό, ο ρυθμός της ζωής είναι πιο αργός και το κέντρο είναι όμορφο, με πολλά λουλούδια, πάρκα και διαδρομές για ποδήλατα. Το βράδυ επιστροφή στο Βανκούβερ.

10-11η μέρα: Βανκούβερ-Αθήνα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μέχρι το μεσημέρι τελευταίες ελεύθερες ώρες που θα αξιοποιήσετε αναλόγως είτε για κάποιες αγορές είτε για επίσκεψη σε κάποιο μουσείο που ξεχάσατε. Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 09 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Ξενάγηση του Σικάγου 
  • Ξενάγηση του Βανκούβερ . 
  • Ανεπανάληπτες περιηγήσεις στο  Μπανφ-Λίμνη Louise –Τζάσπερ
  • Μοναδική εμπειρία με τραίνο μέσα από τα  Βραχώδη Όρη
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στον Καναδά
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι. ιδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση.Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA & eTA) και έξοδα αίτησης.
  • Φιλοδωρήματα-αχθοφορικά υποχρεωτικά
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Για το ESTA ζητήστε από µας τη συμπλήρωση της αίτησης µε την εγγραφή σας, που είναι απαραίτητη για την είσοδο στις ΗΠΑ.

2) Η σειρά των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι ενδεικτική. Ανάλογα µε την ημερομηνία, ώρα αναχώρησης, διάρκεια ταξιδιού, αργίες, ώρες πτήσεων και για όποιον άλλον λόγο κριθεί απαραίτητο ενδέχεται να τροποποιηθεί, πάντα για την καλύτερη διεξαγωγή του και χωρίς παραλείψεις.

ΠΑΡΑΤΗΡHΣΕΙΣ

1) Οι τιμές SMARTPRICE Ισχύουν για κρατήσεις έως και 35-50 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.

2) H Παιδική τιμή ισχύει για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών σε δωμάτιο με 2 ενήλικες.

3) Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές των αεροπορικών ναύλων και Ξενοδοχείων.

4) Στις Υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ' άτομο (μέχρι 22kg) είναι δωρεάν. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα 25-30USD.

5) Στις Η.Π.Α και Καναδά είναι δύο διπλά κρεβάτια ( 2-Queensizebeds)