Skip to main content

ΑΛΓΕΡΙΑ(8 ημέρες)22/12, 29/12/14, 23/01, 20/02, 23/03/15 απο 1250€

 ΣΤΟΥΣ ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ

Αλγέρι – Μπίσκρα – Ελ Ουέντ – Γκαρντάια – Μπου Σαάντα

 

Αναχωρήσεις

22/12, 29/12/14,

23/01, 20/02, 23/03/15

Τιμές κατ’ άτομο

Δίκλινο δωμάτιο

1.250 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

250 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

1η μέρα: Αθήνα – Αλγέρι

Πτήση για την Αλγερία με προορισμό την ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα: Αλγέρι – Μπίσκρα

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπίσκρα, πρωτεύουσα των οάσεων του Ζιμπάν, όπου παράγεται η πιο εκλεκτή ποιότητα χουρμάδων της Αλγερίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Μπίσκρα – Ελ Ουέντ (226 χλμ)

Το πρωί θα εξερευνήσουμε τα φαράγγια του Ουέντ Ελ Αμπιόντ και το μεσημέρι θα κατευθυνθούμε βαθύτερα στην έρημο. Με ενδιάμεση στάση στην αποξηραμένη λίμνη Ελ Μελγκίρ, ένα άγριο σεληνιακό τοπίο, φτάνουμε το απόγευμα στην περιοχή του Σούφ. Στο «φρύδι» του Μεγάλου Ανατολικού Εργκ και στην καρδιά του Σουφ συναντάμε την όαση του Ελ Ουέντ η οποία έχει βαφτιστεί «Χωριό των χιλίων τρούλων» γιατί στην κατασκευή όλων των σπιτιών έχουν ενσωματωθεί θόλοι και τρούλοι, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν από την ανελέητη καλοκαιρινή ζέστη. Επίσκεψη στο υπαίθριο Μουσείο Σαχάρας και οδοιπορικό πάνω από τους αμμόλοφους, για να φωτογραφίσουμε το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα.

4η μέρα: Ελ Ουέντ – Γκαρντάια (418 χλμ)

Σήμερα με κατεύθυνση νότια, διασχίζουμε την ακαθόριστη «θάλασσα της άμμου». Πρώτη αξιόλογη όαση στο δρόμο μας το Τουνγκούρτ. Στην Ουάργκλα, νοτιότερο σημείο της σαχαριανής μας «επέλασης», επισκεπτόμαστε την περίφημη αγορά του «τριαντάφυλλου της ερήμου». Αργά το απόγευμα αρχίζει να διακρίνεται η σιλουέτα του μιναρέ της Γκαρντάια, με την όψη της όασης να σκιαγραφείται ολοένα και πιο υπερβατική, σουρεαλιστική, ντυμένη στην ωχρορόδινη παλέτα του δειλινού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχέιο.

5η μέρα: Γκαρντάια

Όλο μυστήριο το Μ’ Ζαμπ. Μια κοιλάδα που οφείλει την ονομασία της στου Μοζαβίτες, πουριτανική ισλαμική αίρεση που αποσπάστηκε από το κύριο ρεύμα τον 11ο αιώνα. Αφιερώνουμε όλη την ημέρα στην εξερεύνηση της «Πεντάπολης» πέντε χωριά που εξελίχθηκαν ανεξάρτητα από την υπόλοιπη χώρα. Στο κέντρο αυτού του μικρόκοσμου, η Γκαρντάια.Γύρω της το Μπενί Ισγκέν, η Μελίκα, το Ελ Ατέουφ, το Μπου Νούρα. Χτισμένα πάνω σε χαμηλούς λόφους, το καθένα φέρει το δικό του διακριτικό, απέριττο και πυραμοειδή μιναρέ, τεχνοτροπίας Ιβασιδών. Οδοιπορικό στην πόλη που η Unescoανακήρυξε «κληρονομιά της ανθρωπότητας» και όπου οι Μοζαβίτες μετουσίωσαν την απλή ζωή σε τέχνη, στηριζόμενοι σε ένα μοναδικό savoir-faireαρχιτεκτονικής! Για τους πολεοδόμους όλου του κόσμου, η Γκαρντάια είναι σημείο αναφοράς.Το απόγευμα είναι η πιο ενδεδειγμένη ώρα για επίσκεψη, καθώς τότε ζωντανεύει η παζαραγορά, ονομαστή για τα χειροποίητα χαλιά της περιοχής. Θα την επισκεφθούμε και θα συνεχίσουμε με το κυριότερο αξιοθέατο της, τον τουρκικό πύργο Μπορζ Μπολέιλαμ πρίν καταλήξουμε στο δροσερό φοινικόδασος – έναν αληθινό κήπο της Εδέμ.

6η μέρα: Γκαρντάια – Μπου Σαάντα (419 χλμ)

Από σήμερα αρχίζει η διήμερη επιστροφή στη μεσογειακή Αλγερία. Με ενδιάμεση στάση στο Λάγκουτ, φτάνουμε το μεσημέρι στην τελευταία όαση, την Μπου Σαάντα. Την υπόλοιπη ημέρα θα περιηγηθούμε στην όαση, στο φοινικόδασος, στο παλιό κάστρο Κσαρ και στην παζαραγορά.

7η μέρα: Μπου Σαάντα – Αλγέρι (250 χλμ)

Σήμερα επιστρέφουμε στο Αλγέρι με σύντομή διασκεδαστική στάση στα φαράγγια Τσίφα, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να έρθουμε σε κοντινή επαφή με το χαριτωμένο Πίθηκο της Μπαρμπαριάς.Η άφιξη στο Αλγέρι προβλέπεται νωρίς το μεσημέρι, ενώ η υπόλοιπη ημέρα είναι αφιερωμένη στην περιήγηση του. Στα φιδίσια σοκάκια του λαβύρινθου της Κάσμπα με τις «πιπεράτες» οσμές των μπαχαρικών θα αναζητήσουμε τα παλιά τουρκικά σπίτια με τις προεξοχές των «ντιβάν» και την ολόχαρη ξυλογλυπτική.Απόλαυση είναι η παραλιακή διαδρομή, κατά την οποία θα περάσουμε μπροστά από ένα περίφημο δημόσιο ασανσέρ που ενώνει δυο διαφορετικά επίπεδα της πόλης – ένα από τα τρία στο είδος που υπάρχουν στον κόσμο!Θα επισκεφθούμε δύο από τα πιο χλιδάτα οθωμανικά παλάτια που σήμερα στεγάζουν το Μουσείο Ιστορίας, ενώ από τους τόπους λατρείας της πόλης θα ξεχωρίσουμε το τζαμί Κετσάουα και τον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ Ντ΄Αφρίκ – ένα ιδιόρυθμο συγκέρασμα βυζαντινής και μαμελουικής τέχνης με σκόρπια στοιχεία οθωμανικής belle époque.

8η μέρα: Αλγέρι – Αθήνα

Tο πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 ΕνδεικτικέςΠτήσεις:

AZ 719 Αθήνα – Ρώμη 1240 1345            

AZ 800 Ρώμη – Αλγέρι 1435 1625            

AZ 803 Αλγέρι – Ρώμη 0540 0725            

AZ 720 Ρώμη – Αθήνα 0840 1140    

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Βίζα Εισόδου, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική Ασφαλιστική κάλυψη540 €
  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ και με τουλάχιστον 2 κενές

    Περιλαμβάνονται: 

  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 3* και 4*
  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:

     σελίδες για τις σφραγίδες θεωρήσεων άφιξης/αναχώρησης και χωρίς

     σφραγίδα εισόδου στο Ισραήλ

 

Σημειώσεις:

 

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 250 € το άτομο.
  • Για την έκδοση της βίζας χρειαζόμαστε το διαβατήριο σας μαζί με 2 έγχρωμες φωτογραφίες σε λευκό φόντο τουλάχιστον 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
  • Η Αλγερία αποτελεί έναν από τους κύριους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου. Σήμερα η τουριστική υποδομή της χώρας παραμένει ακόμη σε βρεφικό στάδιο ανάπτυξης. Με εξαίρεση το Αλγέρι, σε κανένα άλλο μέρος της χώρας δεν υπάρχουν ικανοποιητικά ξενοδοχεία. Γενικά τα ξενοδοχεία, το σέρβις, η διατροφή και τα μεταφορικά μέσα δεν είναι στο αποδεκτό διεθνές επίπεδο. Κατά συνέπεια όσοι ακολουθήσετε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να επιδείξετε την ελάχιστη ταξιδιωτική κατανόηση.

Υγειονομικές προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Το νερό δεν είναι πόσιμο.