Skip to main content

ΠΑΣΧΑ '14 ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ! ΑΠΟ 575,00

ΠΑΣΧΑ 2014 ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ & ΕΡΗΜΟΥ            
Αναχώρηση 18 Απριλίου 2014 με την Turkish Airlines
7ημέρες

1η ημέρα Αθήνα-Τύνιδα

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω σταθμού για την Τύνιδα, την πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια Ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών, μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής. Άφιξη στο αεροδρόμιο και υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας. Ακολουθεί επίσκεψη στην περιοχή που κάποτε βρισκόταν η Αρχαία Καρχηδόνα και η οποία κατοικήθηκε ζώντας μια παρατεταμένη ακμή από την εποχή των Φοινίκων έως και αυτή των τελευταίων Ρωμαικών χρόνων! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα για όσους το επιθυμούν, θα υπάρει επίσκεψη στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία της Τύνιδας, τον Αγ. Γεώργιο για την παρακολούθηση της ακολουθίας του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Τύνιδα-Καϊρουάν-Τοζέρ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον τυνησιακό νότο. Πρώτη στάση και ξενάγηση στην ιερότερη πόλη (πρωτεύουσα των Αγκλαβιτών) της Τυνησίας την Καιρουάν που είναι η τέταρτη πιό θρησκευτική πόλη στον κόσμο μετά την Μέκκα, την Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, όπου θα δούμε το ιερό Τέμενος και στις δεξαμενές των Αγλαβιτων. Το μεγάλο Τζαμί θεωρείτε σαν το πλέον σεβαστό οικοδόμημα της Τυνησίας, με κυριότερα υλικά κατασκευής τους ακατέργαστους πλίνθους, το μάρμαρο και το κέδρινο ξύλο. Στην συνέχεια επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών με τους δετούς κόμπους, που προϋπήρξαν των Τυνησιακών χαλιών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όαση - παράδεισο της Τοζέρ. Άφιξη, το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα Τοζέρ-Ορεινές Οάσεις-Τοζέρ

Ξημερώνει Λαμπρή κι εμείς βρισκόμαστε σε ένα ονειρικό σκηνικό μέσα στην έρημο Σαχάρα και συγκεκριμένα στη μεγαλύτερη Όαση της περιοχής! Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί ελεύθερος χρόνος μέχρι να ετοιμαστεί το παραδοσιακό αρνί! Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη και την όαση της. Τα φοινικόδεντρα της παράγουν την καλύτερη ποιότητα χουρμάδων στον κόσμο, γνωστή και ως «Νεγκλέτ Νουρ». Γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Νωρίς το απόγευμα για όσους το επιθυμούν ακολουθεί προαιρετική εκδρομή με 4Χ4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Ατλάντα. Η κατάσταση στους δρόμους και τις πίστες προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές σε μέρη εξωτικά, ποικιλόμορφα που εμπνέουν τον επισκέπτη ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες των οδηγών στις πίστες της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Τοζέρ-Ντουζ

Μετά το πρωινό και αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας, θα μπούμε μέσα στην όαση της Τοζέρ για να επισκευθούμε τον ζωολογικό κήπο της πόλης ο οποίος φιλοξενεί μικρά και μεγάλα ζώα της ερήμου! Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ντουζ γνωστή σαν πόρτα της Σαχάρας μέσω του Κεμπιλί και της λίμνης των αντικατοπτρισμών. Άφιξη στην Ντουζ που είναι το κέντρο της Νομαδικής φυλής που ονομάζεται Μραζικγ. Γύρω από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η πόλη είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια προαιρετική βόλτα με τις καμήλες μέσα στην έρημο και τους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ερήμου, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα Ντουζ-Ματμάτα-Ελ Τζεμ-Παραθαλάσσια θέρετρα-Σους

Πρωινό και αναχώρηση για τον βορά. Στάση στο βερβερινικο χωριό Ματματα. Ενα χωριό γεμάτο κρατήρες που θυμίζει σεληνιακό τοπίο και όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματίσει πολλά χρόνια πριν. Σε αυτό τον τόπο βρίσκουμε τους Βερβερίνους μια φυλή γνωστή για για τον ξεχωριστό τρόπο ζωής, τη γλώσσα και τα δικά της ήθη και έθιμα. Πολλές οικογένειες ακόμα εξακολουθούν να ζουν μέσα στην γη. Μετά την επίσκεψη μας θα συνεχίσουμε για το Ελ Τζεμ όπου ακολουθεί ξενάγηση στο 6ο σε μέγεθος ρωμαικό αμφιθέατρο στον κόσμο που μπορούσε να συγκεντρώσει 30.000 επισκέπτες την στιγμή που το Κολλοσαίο της Ρώμης είχε χωρητικότητα 43.000 άτομα. Χτίστηκε το 230 μ.Χ. Σήμερα φιλοξενεί κάθε χρόνο Φεστιβάλ Μουσικής. Αναχώρηση για τα παραθαλάσσια θέρετρα όπου θα δούμε πανοραμικά την πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ και θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο στη Σους και στο Πορτ Ελ Καντάουι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα Σους-Χαμμαμέτ-Τύνιδα

Πρωινό και αφού ακολουθήσουμε κατεύθυνση βόρεια, θα συναντήσουμε την Χαμμαμέτ ή αλλιώς «Το γιασεμί της Μεσογείου». Μικρή στάση για επίσκεψη στο ριμπάτ(κάστρο) με το παραδοσιακό καφενείο που ατενίζει την Μεσόγειο και στη συνέχεια άφιξη στην πρωτεύουσα. Πάνω από 2.000.000 κάτοικοι ζουν και εργάζονται στην Τύνιδα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες, την Μεδίνα και την μοντέρνα πόλη. Στο κέντρο βρίσκεται η λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης και χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην Μεντίνα. Πριν αφιχθούμε στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφθούμε το ανδαλουσιάνικο ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ με τις επιβλητικές κατοικίες που τόσο μοίαζει με αιγαιοπελαγίτικο νησί! Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα Τύνιδα-Αθήνα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό με τα περίφημα ψηφιδωτά Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή DuLac ή αλλιώς νέα Τύνιδα, όπου και βρίσκεται το αεροδρόμιο. Γεμάτοι εντυπώσεις από την στερεή παράδοση φιλοξενίας και της φιλίας που μας πρόσφερε η Τυνησία θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την TurkishAirlinesμέσω Κων/πολης
  • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*lux στην Χαμμαμέτ και 4*supστον νότο(δεν υπάρχουν 5*)
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα
  • Ημιδιατροφή σε πλούσιους μπουφέδες στα ξενοδοχεία
  • ΔΩΡΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • ΔΩΡΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΡΝΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
  • Ελληνόφωνο αρχηγό-συνοδό & τοπικό διπλωματούχο ξεναγό.
  • Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ενημερωτικά έντυπα.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων (225€ σημερινή τιμή)
  • Είσοδοι σε μουσεία.
  • Φιλοδωρήματα-Αχθοφορικά (20€ πληρωτέα με την άφιξή σας στη Τύνιδα)

Σημειώσειςπρογράμματος:

1. Η σειρά των προγραμμάτων μπορεί να αλλάξει.

2. Οι διανυκτερεύεσεις στην Χαμμαμέτ, μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Σους ή και στην Τύνιδα,Γκαμμάρθ, χωρίς να παραλέιπεται τίποτα από το πρόγραμμα.

3. Για Ελληνικά διαβατήρια δεν απαιτείται θεώρηση (visa) για την Τυνησία.

4. Αναλυτικά γενικοί όροι συμμετοχής

Πτήσεις TurkishAirlines

Αθήνα-Κων/πολη ΤΚ1846 10.05-11.30

Κών/πολη-Τύνιδα TΚ663 13.45-14.35

Τύνιδα-Κών/πολη TΚ664 15.35-20.15

Κών/πολη-Αθήνα TΚ1841 23.10-00.40

Εκδρομή/Διάρκεια

Αερ/κή ΕταιρείαΑναχωρήσεις

Ξεν/χεία

Κατ’άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

Φόροι/

Σημειώσεις

6 Ημέρες

Μεγάλος Γύρος Οάσεων & Ερήμου

ΔΩΡΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΣΤΗΝ ΤΥΝΙΔΑ

ΔΩΡΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΡΝΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Turkish Airlines

18/4

4*sup & 5*lux

575€

+105€

225€

 

Σημειώσεις τιμοκαταλόγου:

-Οι τιμές είναι υπολογισμένες για ομάδες ταξιδιωτών με μίνιμουμ 15 άτομα. Για λιγότερα άτομα ενδέχεται να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση ή να ακυρωθεί η εκδρομή έως και μία (1) εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

-Παιδική έκπτωση σε όλα τα προγράμματα -70€. Ισχύει μόνο για παιδιά έως 12 ετών τα οποία μοιράζονται τρίκλινο δωμάτιο με δυο ενήλικες.

-Ενδεικτικά συνεργαζόμενα ξενοδοχεία:ElMouradiGammarth, ElMouradiPalaceSousse, AlhambraHammamet, LaicoHammamet, ElMouradiDouz, PalmBeachTozeur, ElMouradiTozeur.

-Αναλυτικά γενικοί όροι συμμετοχής