Skip to main content

ΤΥΝΗΣΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ 30/1,13 και 20/2 απο 445.00

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

                                          ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ & ΕΡΗΜΟΥ         6ημέρες

Αναχωρήσεις 30 Ιανουαρίου & 13, 20 Φεβρουαρίου 2014 με την TurkishAirlines

1η ημέρα Αθήνα-Τύνιδα-Χαμμαμέτ

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω σταθμού για την Τύνιδα, την πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια Ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών, μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής. Άφιξη στο αεροδρόμιο και υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας. Ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της Τύνιδας. Σημαντικό κέντρο τουρισμού δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα αλλά κύριο λιμάνι και διεθνές αεροδρόμιο της Τυνησίας. Πάνω από 2.000.000 κάτοικοι ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες, την Μεδίνα και την μοντέρνα πόλη. Στο κέντρο βρίσκεται η λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανδαλουσιάνικο ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ με τις επιβλητικές κατοικίες ενώ δεν θα παραλείψουμε να δούμε τα παζάρια (σούκς)της πόλης, το μουσείο Μπαρντό με τα περίφημα ψηφιδωτά και τα ερείπια της Αρχαίας Καρχηδόνας. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην Χαμμαμέτ όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα Χαμμαμέτ-Μοναστίρ-Ελ Τζεμ-Ματμάτα-Ντουζ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Τυνησιακό Νότο. Επίσκεψη στο Κολοσσαίο του Ελ Τζεμ και στην συνέχεια αναχώρηση για την έρημο. Αφου περάσουμε δίπλα απο την Γκαμπές με την μοναδική παραθαλάσσια όαση της Τυνησίας Σενινί θα καταλήξουμε στο Βερβερίνικο χωριό Ματμάτα και τις τρώγλες του 6ου αιώνα, οι οποίες κατοικούνται ακόμη από τους τρωγλοδύτες. . Επίσκεψη σε μια τρώγλη κα αναχώρηση για την Ντουζ. Γύρο από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η Ντουζ είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια βόλτα με τις καμήλες (προαιρετικό) μέσα στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ανατολής ή της δύσης, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα Ντουζ-Τοζέρ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Τοζέρ διαμέσου του Κεμπιλί και της αποξηραμένης λίμνης Ελ Τζεριντ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια επίσκεψη της πόλης της Τοζέρ που είναι τόσο φημισμένη για την αρχιτεκτονική της αλλά και της όασης, η οποιά είναι η μεγαλύτερη της Τυνησίας. Τα φοινικόδεντρα της παράγουν την καλύτερη ποιότητα χουρμάδων στον κόσμο, γνωστή και ως «Νεγκλέτ Νουρ». Θα δούμε επίσης τον ζωολογικό κήπο της πόλης ο οποίος φιλοξενεί μικρά και μεγάλα ζώα της ερήμου! Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η ημέρα Τοζέρ-Ορεινές Οάσεις-Νέφτα-Τοζέρ

Ο Τυνησιακός Νότος αποτελεί σήμερα ένα σημείο υπεροχής που ο Τουρισμός χρησιμοποιεί με επιτυχία. Όλες οι ανέσεις είναι εξασφαλισμένες μιας και υπάρχει σημαντική υποδομή. Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα και στην συνέχεια προαιρετική εκδρομή με 4Χ4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Ατλάντα (Στα σύνορά με την Αλγερία). Η κατάσταση στους δρόμους και τις πίστες προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές σε μέρη εξωτικά, ποικιλόμορφα που εμπνέουν τον επισκέπτη ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες των οδηγών στις πίστες της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τοζέρ-Καϊρουάν-Σους-Μοναστίρ-Ελ Καντάουι-Χαμμαμέτ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον βορά. Άφιξη στην ιερότερη πόλης της Τυνησίας την Καιρουάν που είναι η τέταρτη θρησκευτική πόλη στον μουσουλμανικό κόσμο μετά την Μέκκα, Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, ξενάγηση στο ιερό Τέμενος, στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, και επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών. Αναχώρηση για τα παραθαλάσσια θέρετρα όπου θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο στη Σους ή στο Πορτ Ελ Καντάουι. Μικρή περιήγηση επίσης στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα Χαμμαμέτ-Τύνιδα-Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα και την περιοχή DuLac ή αλλιώς νέα Τύνιδα, όπου και βρίσκεται το αεροδρόμιο. Γεμάτοι εντυπώσεις από την στερεή παράδοση φιλοξενίας και της φιλίας που μας πρόσφερε η Τυνησία θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την TurkishAirlinesμέσω Κων/πολης
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*lux στην Χαμμαμέτ και 4*supστον νότο(δεν υπάρχουν 5*)
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα
  • Ημιδιατροφή σε πλούσιους μπουφέδες στα ξενοδοχεία
  • Ελληνόφωνο αρχηγό-συνοδό & τοπικό διπλωματούχο ξεναγό.
  • Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Είσοδοι σε μουσεία.
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ενημερωτικά έντυπα.

 Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων (225€ σημερινή τιμή)
  • Φιλοδωρήματα-Αχθοφορικά (20€ πληρωτέα με την άφιξή σας στη Τύνιδα)

 Σημειώσειςπρογράμματος:

1. Η σειρά των προγραμμάτων μπορεί να αλλάξει.

2. Οι διανυκτερεύεσεις στην Χαμμαμέτ, μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Σους ή και στην Τύνιδα,Γκαμμάρθ, χωρίς να παραλέιπεται τίποτα από το πρόγραμμα.

3. Για Ελληνικά διαβατήρια δεν απαιτείται θεώρηση (visa) για την Τυνησία.

Πτήσεις TurkishAirlines

Αθήνα-Κων/πολη ΤΚ1842 07.00-08.20

Κών/πολη-Τύνιδα TΚ661 09.45-11.35

Τύνιδα-Κών/πολη TΚ662 12.30-16.05

Κών/πολη-Αθήνα TΚ1843 19.15-20.40

Εκδρομή/Διάρκεια

Αερ/κή ΕταιρείαΑναχωρήσεις

Ξεν/χεία

Κατ’άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

Φόροι/

Σημειώσεις

6 Ημέρες

Μεγάλος Γύρος Οάσεων & Ερήμου

ΔΩΡΟ ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ & ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Turkish Airlines

30/1 & 13,20/2

4*sup & 5*lux

445€

+75€

225€

 Σημειώσεις τιμοκαταλόγου:

-Α’ έκδοση 14/1/2014

-Οι τιμές είναι υπολογισμένες για ομάδες ταξιδιωτών με μίνιμουμ 15 άτομα. Για λιγότερα άτομα ενδέχεται να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση ή να ακυρωθεί η εκδρομή έως και μία (1) εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

-Παιδική έκπτωση σε όλα τα προγράμματα -70€. Ισχύει μόνο για παιδιά έως 12 ετών τα οποία μοιράζονται τρίκλινο δωμάτιο με δυο ενήλικες.

-Ενδεικτικά συνεργαζόμενα ξενοδοχεία:ElMouradiGammarth, ElMouradiPalaceSousse, AlhambraHammamet, LaicoHammamet, ElMouradiDouz, PalmBeachTozeur, ElMouradiTozeur.