Skip to main content

ΤΥΝΗΣΙΑ-ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ & ΕΡΗΜΟΥ 8 ημέρες Αναχώρηση 27 Ιουλίου & 1, 8, 23, 30 Αυγούστου 2013

ΤΥΝΗΣΙΑ-ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ & ΕΡΗΜΟΥ

8 ημέρες
Αναχώρηση 27 Ιουλίου & 1, 8, 23, 30 Αυγούστου 2013

 

1η ημέρα Αθήνα-Τύνιδα-Χαμμαμέτ  
Αναχώρηση  από το  Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Τύνιδα, μέσω σταθμού την πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια Ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών, μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής. Άφιξη στο αεροδρόμιο και υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Χαμμαμέτ-Μοναστίρ-Ελ Τζεμ-Ματμάτα-Ντουζ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Τυνησιακό Νότο. Μικρή περιήγηση στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα., το Μοναστίρ Επίσκεψη στο Κολοσσαίο του Ελ Τζεμ και στην συνέχεια αναχώρηση για τον νότο. Αφου περάσουμε δίπλα απο την Γκαμπές με την μοναδική παραθαλάσσια όαση της Τυνησίας Σενινί θα καταλήξουμε στο Βερβερίνικο χωριό Ματμάτα και τις τρώγλες του 6ου αιώνα, οι οποίες κατοικούνται ακόμη από τους τρωγλοδύτες. . Επίσκεψη σε μια τρώγλη κα αναχώρηση για την Ντουζ. Γύρο από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η Ντουζ είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια βόλτα με τις καμήλες (προαιρετικό) μέσα στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ανατολής ή της δύσης, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα Ντούζ-Τοζέρ  
Μετά το πρωινό  χρόνος ελεύθερος στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Τοζέρ διαμέσου του Κεμπιλί και της αποξηραμένης λίμνης Ελ Τζεριντ. Χρόνος ελεύθερος  ισως και για κάποια βόλτα στο κέντρο της όασης - παράδεισου της Τοζέρ και επίσκεψη της πόλης της Τοζέρ που είναι φημισμένη για την αρχιτεκτονική της. Ακολουθεί  δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Τοζέρ-Ορεινές Οάσεις-Νέφτα-Τοζέρ
Ο Τυνησιακός Νότος αποτελεί σήμερα ένα σημείο υπεροχής που ο Τουρισμός χρησιμοποιεί με επιτυχία. Όλες οι ανέσεις είναι εξασφαλισμένες μιας και υπάρχει σημαντική υποδομή. Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα και στην συνέχεια προαιρετική εκδρομή με  4Χ4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Ατλάντα. Η κατάσταση στους δρόμους και τις πίστες προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές σε μέρη εξωτικά, ποικιλόμορφα που εμπνέουν τον επισκέπτη ο οποίος  πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες των οδηγών στις πίστες της Σαχάρας. Για το  βράδυ, μετά το δείπνο σας έχουμε ετοιμάσει προαιρετική φολκλορική βραδιά με χορούς της κοιλιάς σε μια υπέροχη παραδοσιακή Βεδουίνικη τέντα μέσα στις τεράστιες φυτείες της όασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τοζέρ-Καϊρουάν-Χαμμαμέτ   
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση  για τον βορά. Άφιξη στην ιερότερη πόλης της Τυνησίας την Καιρουάν που είναι η τέταρτη θρησκευτική πόλη στον μουσουλμανικό κόσμο μετά την Μέκκα, Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, ξενάγηση στο ιερό Τέμενος, στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, και επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών.  Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα Χαμμαμέτ
Αφιερωμένη στην ξεκούραση η σημερινή μέρα με ήμιδιατροφή, και μην χάσετε την ευκαιρία να χαρείτε τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας ή και να δοκιμάσετε μόνοι σας την δύναμή σας στα παζάρια μέσα στην παλιά Μεντίνα κάνοντας μια βόλτα στην πόλη.

7η ημέρα Χαμμαμέτ-Τύνιδα-Χαμμαμέτ  
Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της Τύνιδας , σημαντικό κέντρο τουρισμού δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα αλλά κύριο λιμάνι και διεθνές αεροδρόμιο της Τυνησίας. Πάνω από 2.000.000 κάτοικοι ζουν και εργάζονται στην  πρωτεύουσα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες, την Μεδίνα και την μοντέρνα πόλη. Στο κέντρο βρίσκεται η λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα  και  η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανδαλουσιάνικο ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ με τις επιβλητικές κατοικίες και ένα αξιοθαύμαστο πανόραμα και αφού περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του θα αναχωρήσουμε για τα παζάρια της πόλης, τα ‘’σούκς’’και την περιήγηση της πόλης. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό με τα περίφημα ψηφιδωτά και στα ερείπια της Αρχαίας Καρχηδόνας που βρίσκεται στον ψηλό λόφο, και στην συνέχεια αναχώρηση για την Χαμμαμέτ. Λίγος χρόνος ελεύθερος για κάποια μικρά ψώνια από την τουριστική Μεντίνα, ή για τούρκικο καφέ από τον παραδοσιακό οντά ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την θάλασσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα Χαμμαμέτ-Τύνιδα-Αθήνα
Πρόγευμα. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην περιοχή Du Lac ή αλλιώς νέα Τύνιδα, όπου και βρίσκεται το αεροδρόμιο. Γεμάτοι εντυπώσεις από την στερεή παράδοση φιλοξενίας και της φιλίας που μας πρόσφερε η Τυνησία θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.  

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Alitalia μέσω Ρώμης
•    7 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ
•    Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα
•    Δείπνο καθημερινά σε πλούσιους μπουφέδες στα ξενοδοχεία
•    Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας/Τοπικό διπλωματούχο ξεναγό.
•    Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
•    Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
•    Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
•    Ενημερωτικά έντυπα.
 

Δεν Περιλαμβάνονται:
•    Φόροι αεροδρομίων (270€ σημερινή τιμή)
•    Είσοδοι σε μουσεία.
•    Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα (20€ υποχρεωτική καταβολή με την άφιξή σας)

Σημειώσεις:

  • Οι διανυκτερέυσεις στην Χαμμαμέτ μπορεί να γίνουν σε άλλο παραθεριστικό θέρετρο της Β. Τυνησίας ή/και στην Τύνιδα.
  • Οι διανυκερεύσεις στον νότο, μπορεί να γίνουν και οι 3 στην Τοζέρ, αντι γαι 2 στην Τοζέρ και 1 στη Ντουζ.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει.
  • Για Ελληνικά διαβατήρια δεν απαιτείται θεώρηση (visa) για την Τυνησία

 

Εκδρομή/Διάρκεια

Αεροπορική Εταιρεία / Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Κατ’άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

Φόροι/

Σημειώσεις

8 Ημέρες

Γύρος Οάσεων & Ερήμου

Alitalia

27/7, 1, 8, 23, 30/8

5* Lux

535€

+120€

270€