Skip to main content

Τα Πετράδια της Περσίας Πάσχα Μαιος Ιουνιος 2015

Τα Πετράδια της Περσίας 9,10 Ημέρες με extra παροχές
& 3 Διαν/σεις στο ξενοδοχείο-παλάτι Αμπάσι στο Ισφαχάν

Αναχωρήσεις Πάσχα: 05.04, 09.04, 10.04

Λοιπές Αναχωρήσεις: 01.05, 16.05, 30.05, 27.06

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΧΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ & ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΩ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ

 

Η Περσία, που από το 1934 ονομάζεται Ιράν, δηλαδή Γη των Αρίων, είναι μια συναρπαστική χώρα με μεγάλο ενδιαφέρον, χάρη στις πολυάριθμες ιστορικές και καλλιτεχνικές μαρτυρίες της.

Ένα κράτος στα όρια της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Οι δυναστείες των Αχαιμενιδών, των Σασσανιδών, των Σαφαβιδών και των Κατζάρων, ο Σάχης και ο Χομεϊνί, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Τζέκιγκς Χαν και ο Ταμερλάνος, ο ζωροαστρισμός και το Ισλάμ, οι ποιητές, οι φιλόσοφοι, οι επιστήμονες, οι αρχιτέκτονες και οι καλλιτέχνες, τα βουνά, οι έρημοι, οι οάσεις, οι παραμυθένιες πόλεις, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τα εκπληκτικά τζαμιά, οι παραδείσιοι κήποι και τα ανατολίτικα σκεπαστά παζάρια, αποτελούν κομμάτια της ιστορίας ενός κράτους με πανάρχαιο πολιτισμό.

Μια άλλη διάσταση του κόσμου είναι η Περσία και σε μας μένει να την ανακαλύψουμε!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA - TEXEPANH

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την από το 1788 πρωτεύουσα τoυ Ιράv, την Τεχεράνη.

2η HMEPA: TEXEPANH

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Τεχεράνη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και λίγη ξεκούραση. Το ενδιαφέρον των ηγεμόνων της Περσίας για την Τεχεράνη άρχισε στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά η πραγματική πολεοδομική της ανάπτυξη άρχισε μετά το 1791, όταν η πόλη έγινε πρωτεύουσα του Αγά Μουχάμαντ, της δυναστείας των Κατζάρων. Με την πάροδο των χρόνων στολίσθηκε με ανάκτορα, τζαμιά και πολυάριθμα μνημεία. Ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης περνώντας από την αγορά, το παλιό Κοινοβούλιο, τον Εθνικό Κήπο, τα Τζαμιά Ιμάμ και Μοταχάρι (εξωτερική επίσκεψη), το Αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο χαλιών. Συνεχίζουμε με επισκέψεις στο παλάτι Γκόλεσταν και καταλήγουμε στο περίφημο μουσείο Κοσμημάτων με τους αμύθητους θησαυρούς του Σάχη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια καθυστέρηση κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, π.χ. κίνηση στους δρόμους, ορισμένα από τα αξιοθέατα θα τα επισκεφθούμε το πρωινό τα επόμενης ημέρας

 

3η HMEPA: ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΚΟΜ - ΚΑΣΣΑΝ - ΙΣΦΑΧΑΝ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικά με προορισμό το πανέμορφο Κασάν. Κατά τη διαδρομή μας θα περάσουμε έξω από την Κομ, την ιερή πόλη των Μουσουλμάνων (η είσοδος στην πόλη απαγορεύεται, απλά θα τη δούμε από μακριά). Το Κασάν άνθησε κατά την εποχή των Σασσανιδών, αλλά καταστράφηκε με την Αραβική εισβολή. Ξανάγινε σπουδαία πόλη την εποχή των Σελτζούκων και καταστράφηκε ξανά από τους Μογγόλους, για να αποκτήσει νέα αίγλη κατά την εποχή των Σαφαβιδών, ενώ υπήρξε πρωτεύουσα κατά τη βασιλεία του Σάχη Σαφαβίδου ΙΙ. Υπήρξε επίσης η αγαπημένη πόλη του Σάχη Αμπάς Ι, ο οποίος και ζήτησε να ταφεί εδώ. Στο Κασάν θα επισκεφθούμε τον Οίκο Ταμπαταμπάεϊ με την χαρακτηριστική Ιρανική αρχιτεκτονική, τους υπέροχους κήπους, τις επαύλεις και τις τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι το Ισφαχάν, μια πόλη - θρύλο που γοητεύει τον επισκέπτη με τα συγκλονιστικά μνημεία της, αληθινά κοσμήματα αρμονίας και κομψότητας. Είναι αναμφισβήτητα η ωραιότερη και πιο πράσινη πόλη του Ιράν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο της χώρας. Το παραμυθένιο σκηνικό του Ισφαχάν απαρτίζουν τα μεγαλόπρεπα παλάτια, τα υπέροχα τζαμιά, οι βαθυκύανοι τρούλοι που κυριαρχούν στον ορίζοντα, τα χάνια, οι μεντρεσέδες, τα παραδοσιακά παζάρια, τα τεϊοποτεία (τσαϊχανέ), οι πανέμορφοι κήποι, οι βαθύσκιωτοι δρόμοι και οι γέφυρες του ποταμού Zayande. Τακτοποίηση στoξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 4η - 5η HMEPA: IΣΦAXAN

Δύο ημέρες αφιερωμένες στην ιστορική πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων την τεράστιας έκτασης πλατεία Naghsh-e–Jahan ή αλλιώς Μεϊντάν-ι-Ιμάμ (πλατεία του Ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, στις τέσσερις πλευρές της οποίας δεσπόζουν τo Βασιλικό Τέμενος (ή Τέμενος του Ιμάμη), που αποτελεί ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το 6όροφο ανάκτορο Αλή Καπού, το τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ και η σκεπαστή αγορά, το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του Ιράν, φημισμένο για τα τεϊοπωλεία του, τα λουτρά του, την αρμένικη εκκλησία, τον πύργο του περιστεριού και το τζαμί της Παρασκευής (εξωτερική επίσκεψη).

6η HMEPA: ΙΣΦAXAN- ΝΑΪΝ - ΓΙΑΖΝΤ

Αναχώρηση για την πόλη τωvZωροαστρών, τη Γιάζντ, την "καλή και ευγενή πόλη της ερήμου", η οποία έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα από την UNESCO. Η παλιά πόλη, χτισμένη από πηλό, αποτελεί υπόδειγμα μεσαιωνικής περσικής πόλης. Τα θολωτά της σπίτια με τα μπαντγκίρ (τα "κλιματιστικά" της ερήμου ή "ανεμοπαγίδες", που διοχετεύουν στο εσωτερικό του κτιρίου ακόμα και την πιο ανάλαφρη αύρα), τα στενά, ελικοειδή δρομάκια της που σε πολλά τους τμήματα είναι σκεπαστά για προστασία από τον ήλιο, τα τζαμιά και οι μιναρέδες που υψώνονται παντού, δημιουργούν ένα σκηνικό ανατολίτικου παραμυθιού. Επίσκεψη στον κυριότερο εν λειτουργία ναό της πόλης με παρελθόν 15 αιώνων, τον Atashkadesh, με την άσβεστη ιερή φωτιά των Ζωροαστρών, που τροφοδοτείται από τους ιερείς επί 1500 χρόνια, καθώς και στο τζαμί της Παρασκευής (εξωτερική επίσκεψη). Στη συνέχεια θα δούμε τους εγκαταλελειμμένους "Πύργους της Σιωπής" του 17ου αι., όπου οι νεκροί μεταφέρονταν για να αποσυντεθούν και να γίνουν βορά στα όρνεα, για να μη μολυνθεί το χώμα από την ταφή τους ή ο αέρας από την καύση τους καθώς και την πλατεία Chakhmah. Τακτοποίηση στo ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η HMEPA: ΓΙΑΖΝΤ - ΠΑΣΑΡΓΑΔΕΣ - ΣΙΡΑΖ

Πρωινή αναχώρηση για τη Σιράζ, την "πόλη των ρόδων και των αηδονιών", γενέτειρα των ποιητών Σάαντι (13ος αι.) και Χάβεζ (14ος αι.). Ο Σάαντι έγραψε ποιήματα διδακτικού περιεχομένου, καθώς και στίχους που χαρακτηρίζονται για τη θρησκευτική τους ευλάβεια. Ο Χάφεζ ήταν λυρικός ποιητής και μυστικιστής. Στα περίπου 60.000 ποιήματά του εξυμνεί τα νιάτα και την ομορφιά, την οποία θεωρεί αντανάκλαση του θείου. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τις Πασαργάδες, που ιδρύθηκαν στα μέσα του 6ου π.Χ. αι. από τον Κύρο τον Μέγα, υπήρξαν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του και ήταν η πόλη όπου γίνονταν οι στέψεις των Περσών βασιλιάδων. Η περσική αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών υπό τον Κύρο τον Μέγα (559-529) και τον Δαρείο Α΄ (521-485) κυριάρχησε σ΄ όλη τη Μέση και Εγγύς Ανατολή ως τον Ινδό ποταμό, περιλαμβάνοντας την Αίγυπτο, την Κυρηναϊκή, τον Πόντο, τη Θράκη και την Ιωνία. Επί δύο αιώνες ο αρχηγός του τεράστιου αυτού κράτους, ο Μέγας Βασιλεύς, έριχνε τη σκιά του στον Ελληνικό κόσμο. Επίσκεψη στο χώρο για να δούμε τον τάφο του Κύρου που είναι το πιο ενδιαφέρον μνημείο των Πασαργάδων, καθώς και το ανάκτορό του. Συνεχίζουμε για τη Σιράζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η HMEPA: ΣΙPAZ- ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ - NάΓΚΣΕ Pοστάμ - σιραζ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ένδοξη Περσέπολη, την "πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων". Είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο επιβλητικός ιστορικός χώρος του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Η πόλη κτίστηκε από το 518 έως το 460 π.Χ. (Δαρείος Α΄, Ξέρξης και Αρταξέρξης Α΄). Η τεχνική των Περσών αρχιτεκτόνων και κυρίως η αισθητική τους δημιούργησαν μια από τις πιο περίλαμπρες πρωτεύουσες που γνώρισε ο κόσμος. Τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα πυρπολήθηκαν το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Τα ερείπια της Περσέπολης, όπως η Πύλη των Εθνών, η αίθουσα ακροάσεων, το παλάτι του Ξέρξη και του Δαρείου, που υψώνονται αγέρωχα ενισχύοντας τις ιστορικές μνήμες, θα μας προσφέρουν μια μοναδική εντύπωση της αίγλης, του πλούτου και του μεγαλείου της πρωτεύουσας των Αχαιμενιδών.Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε επίσης τη νεκρόπολη Νάγκσε Ροστάμ που δεσπόζει στην πεδιάδα της Περσέπολης και αποτελείται από τέσσερις λαξεμένους βασιλικούς τάφους: του Ξέρξη Α΄, του Δαρείου Α΄, του Αρταξέρξη Α΄ και του Δαρείου Β΄. Επιστροφή στη Σιράζ και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εκπληκτικό μαυσωλείο του ποιητή Χαφέζ, τον κήπο Ναρεντζεστάν και το τζαμί των καθρεπτών (ShaheCheragh: βασιλιάς του φωτός), που είναι από τα ιερότερα του σιιτικού μουσουλμανικού κόσμου (εξωτερική επίσκεψη). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η HMEPA: ΣΙΡΑΖ – ΜΠΙΣΑΠΟΥΡ – ΣΙΡΑΖ

Το πρωί θα επισκεφθούμε τη Μπισαπούρ, περίπου 2 ωρες απόσταση από το Σιράζ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πόλη από την περίοδο των Σασσανιδών βασιλέων, με σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, μοναδικά ευρήματα και σωζόμενα κτήρια. Θα δούμε το παλάτι, το ναό Αχανίτα, αλλά και τα μωσαϊκά ψηφιδωτά σαφώς επηρεασμένα από την ρωμαϊκή παρουσία στην περιοχή. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστροφή στο Σιράζ απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για Τεχεράνη. Το ενδιαφέρον των ηγεμόνων της Περσίας για την Τεχεράνη άρχισε στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά η πραγματική πολεοδομική της ανάπτυξη άρχισε μετά το 1791, όταν η πόλη έγινε πρωτεύουσα του Αγά Μουχάμαντ, της δυναστείας των Κατζάρων. Με την πάροδο των χρόνων στολίσθηκε με ανάκτορα, τζαμιά και πολυάριθμα μνημεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η HMEPA: ΣΙPAZ- αθηνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Ανάλογα με τις συνθήκες, η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι από τα παραπάνω. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Όσοι ταξιδιώτες θα εκδώσουν τη βίζα εισόδου στο Ιράν κατά την άφιξή τους στη χώρα (visas on the spot), πρέπει να γνωρίζουν τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες ανάλογα με το σημείο εισόδου:

-Εάν το σημείο εισόδου είναι το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, το κόστος έκδοσης βίζας ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ και καλύπτεται απο εμας.

- Σε οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο της χώρας, πέραν του προαναφερθέντος αντιτίμου των 50 ευρώ που καλύπτεται, απαιτείται επιπρόσθετα η κάλυψη με τοπική ασφάλεια μεταβλητού κόστους από 10-18 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του εισερχόμενου ατόμου. Το επιπρόσθετο αυτό κόστος, λόγω του ότι είναι μεταβλητό και αντικείμενο αλλαγών ανάλογα με την εκάστοτε νομοθεσία καλύπτεται επί τόπου από τον εισερχόμενο ταξιδιώτη στη χώρα και όχι από εμας

  • Σύμφωνα με τους κανόνες ενδυμασίας της lρανικής Δημοκρατίας επιβάλλεται οι γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντήλι, να φορούν φαρδιά μακριά ρούχα ή καμπαρτίνα ώστε να μη διαγράφεται το σχήμα του σώματός τους και σκούρες κάλτσες καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη χώρα. Οι άνδρες δεν μπορούν να φοράνε σορτς.
  • Για την έκδοση βίζας Ιράν απαιτούνται το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ (χωρίς σφραγίδα Ισραήλ) και 2 πρόσφατες φωτογραφίες (σε λευκό φόντο).
  • Επισημαίνουμε ότι η διατροφή στην Περσία συνίσταται κυρίως σε κεμπάπ, κοτόπουλο, ρύζι, δύο είδη μελιτζάνες, σούπα (με κρέας ή χωρίς), πατάτες τηγανητές και σε ορισμένες περιπτώσεις ψάρι

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 07/03/2015 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Mε 3 διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν, "το σμαράγδι στο στέμμα της Περσίας" ξενοδοχείο Ambassiκαι επίσκεψη στο μουσείο Κοσμημάτων του Σάχη στην Τεχεράνη (Αναχ. 09/04 &10/04)

*Super Προσφορά*

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών χωρίς επιπλέον επιβάρυνση (ισχύει μόνο για έγκαιρες κρατήσεις)

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Για την αναχώρηση: 09.04 (9 ημέρες)

Ξενοδοχείο Abbasi5* στο Ισφαχάν

Με δύο διανυκτερεύσεις στο Σιράζ χωρίς την εκδρομή στη Μπισαμπούρ

889 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου: + 310 €

Για την αναχώρηση: 05.04 (10 ημέρες)

Ξενοδοχείο Κowsar5* στο Ισφαχάν

Με τρεις διανυκτερεύσεις στο Σιράζ και εκδρομή στη Μπισαμπούρ

979 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου: +   350 €

Για την αναχώρηση: 10.04 (10 ημέρες)

Ξενοδοχείο Abbasi5* στο Ισφαχάν

Με τρείς διανυκτερεύσεις στο Σιράζ και εκδρομή στη Μπισαμπούρ

999 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου: +   350€

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Mε 3 διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν, "το σμαράγδι στο στέμμα της Περσίας" ξενοδοχείο Ambassiκαι επίσκεψη στο μουσείο Κοσμημάτων του Σάχη στην Τεχεράνη

Για τις αναχωρήσεις: 01.05, 16.05, 30.05, 27.06

9ημέρες ~ Με δύο διανυκτερεύσεις στο Σιράζ χωρίς την εκδρομή στη Μπισαμπούρ

Ξενοδοχείο Abbasi5* στο Ισφαχάν

999 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου: + 310 €

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης (Αθήνα-Τεχεράνη, Σιράζ-Αθήνα)
  • Ξενοδοχεία 4*,5* ( Τα ξενοδοχεία δεν ανταποκρίνονται στα διεθνή στάνταρντ. Εμείς πάντως διαθέτουμε από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή). Στο Ισφαχάν το Ξενοδοχείο - Παλάτι "Αμπάσι" (AbbasiHotel) για τις αναχωρήσεις 09.04 & 10.04. Στη Γιάζντ ξενοδοχεία 4* ή 3*
  • Δωμάτια στο ξενοδοχείο την πρώτη ημέρα, παρά την πολύ πρωινή άφιξή μας
  • Ημιδιατροφή (Τα δείπνα του προγράμματος περιορίζονται σε παραλλαγές Κεμπάπ και σαλάτες)
  • Πρωινό κατά την άφιξή μας, παρόλο που τα πρωινά στα ξενοδοχεία ξεκινούν την επόμενη ημέρα της άφιξης της εκδρομής
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων