Skip to main content

Περσία 2015-2016 από 880,00

Διάρκεια: 8 ημέρες

 


1η μέρα: Πτήση για Τεχεράνη
Λόγω της βραδινής άφιξης, θα γίνει μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το ίδιο πρωί θα ξεκινήσει η ξενάγηση πόλης με επίσκεψη στα τρία από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου στο είδος τους. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών. Συνέχεια έχει Μουσείο χαλιών, που όπως ταιριάζει στη χώρα που παράγει τα ωραιότερα, φιλοξενεί μερικά απ' τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και τέλος το θησαυροφυλάκιο της κρατικής τράπεζας που φυλάει έργα τέχνης αμύθητης αξίας, φτιαγμένα από χιλιάδες διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και άλλες πολύτιμες πέτρες, που έφερε ο Ναντίρ Σαχ μετά την εκστρατεία του στην Ινδία τον 18ο αιώνα. Ανάμεσα τους βρίσκονται τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιουν Νουρ, «η θάλασσα του Φωτός». Μεταξύ άλλων, θα δούμε επίσης την πρώην πρεσβεία της Αμερικής, την παλιά βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του εθνικού κήπου. Δείπνο & διανυκτέρευση. (Η ξενάγηση στο μουσείο κοσμημάτων πραγματοποιείται με ειδική άδεια της Τράπεζας και εφόσον ο χώρος είναι ανοικτός την συγκεκριμένη ημέρα).


2η μέρα: Τεχεράνη - Σιράζ (Περσέπολη)
Πτήση για τη «Πόλη των Ρόδων και των Αηδονιών». Με την άφιξη θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στη πόλη των Μεγάλων Βασιλέων και του Μέγα Αλέξανδρου, «την πλουσιότατη των υπό τον Ήλιο πόλεων» την Περσέπολη (70 χλμ περίπου). Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών που καταστράφηκαν το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Την ίδρυσε το 512 π.Χ. ο Δαρείος ο Α΄ για να χρησιμεύει ως τόπος των λαμπρών επίσημων τελετών για το περσικό Νέο Έτος, οπότε χιλιάδες υπήκοοι του βασιλιά ταξίδευαν εδώ από τις υποτελείς χώρες, για να προσφέρουν δώρα προς τιμήν του. Τέλος κατά την απογευματινή σας επιστροφή στο Σιράζ, θα περάσετε από το τάφο του Hafez και το μαυσωλείο του Σάχη Σιράζ.

3η μέρα: Σιράζ (ξενάγηση)
Ολοήμερη εκδρομή στο Τζαμί Vakil, ένα σύμπλεγμα 8.660 τ.μέτρων. Επίσκεψη στους κήπους Ναρεζεστάν ή κήπο των πορτοκαλιών, τέμενος Nasir-ol-Molk και επίσκεψη του κήπου Εράμ χαρακτηρισμένο από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

4η μέρα: Σιράζ – Πασαργάδες – Γιαζντ
Πρωινή μεταφορά για το Γιαζντ, την ιερή πόλη των Ζωροαστρών. Καθοδόν θα γίνει επίσκεψη στις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, του κατακτητή του κόσμου. Επόμενη στάση το χωριό Abarkuh. Αξιοθέατο το "κυπαρίσσι του Abar-Kuh", ένα χαρακτηρισμένο ως εθνικό μνημείο της φύσης του Ιράν, ύψους 25 μ. και με περίμετρο 18 μέτρα, που εκτιμούν πως είναι 4000 ετών και το δεύτερο αρχαιότερο δέντρο στον κόσμο. Άφιξη στη «καλή & ευγενή πόλη της ερήμου», χαρακτηρισμένη από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα δούμε το Atashkadesh με την άσβεστη ιερή φλόγα των Ζωροαστρών που τροφοδοτείται από τους ιερείς εδώ και 1500 χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Γιαζντ – Ναιν - Ισφαχάν (315 χλμ)
Πρωινή περιήγηση, μεταξύ άλλων θα δούμε τον πύργο της σιωπής,, το τέμενος της φωτιάς,. Θα δούμε τους Ανεμόμυλους, το Τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το τοπικό κλειστό παζάρι, με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Στην συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για το Ισφαχάν (300 χλμ περίπου), το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν, με επίσκεψη καθοδόν στην Ναΐν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της. Άφιξη στο Ισφαχάν, το γαλάζιο αγριολούλουδο της ερήμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για περίπατο στις πανέμορφες, φωταγωγημένες γέφυρες του Ισφαχάν.

6η μέρα: Ισφαχάν
Το Ισφαχάν, ίσως η ωραιότερη πόλη του Ιράν, είναι γνωστή για το θαυμάσιο πολεοδομικό της σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους της, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις βιβλιοθήκες, μεντρεσέδες, καθώς και καραβαν σεράι. Θα επισκεφθείτε μεταξύ άλλων, το αιθέριο τζαμί Λοφτολάχ το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονικής τους, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αι, το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν, «μισός κόσμος» όπως περήφανα την χαρακτήρισε ο Σαχ Αμπάς, το επιβλητικό Τζαμί του Ιμάμη, το θαυμαστό παλάτι Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα και τέλος θα αξιοποιήσετε τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας για ψώνια στο πολύβουο παζάρι.

7η μέρα: Ισφαχάν – Κασάν - Τεχεράνη (450 χλμ)
Μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας όπου ξεπετάγεται μπροστά μας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ. Ακολουθεί στάση στο Κάσαν για μια επίσκεψη του πιο περίτεχνου παζαριού και του αρχοντικού Μουτζρεντί, του 19ου αιώνα, θα για να δείτε τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Τεχεράνη. Αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

8η μέρα: Τεχεράνη – Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα.

Κόστος από: € 880

    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean ή με άλλη εταιρεία με ενδιάμεση ανταπόκριση
  •     Εσωτερική πτήση (στη περίπτωση της Aegean)
  •     Διαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία
  •     Ημιδιατροφή καθημερινά
  •     Μεταφορές – εκδρομές – ξεναγήσεις , όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •     Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  •     Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  •     Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Φόροι αεροδρομίων €610, τοπικοί φόροι, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά €50,
  •     Ατομική ασφαλιστική κάλυψη €570
  •     Βίζα εισόδου €50 – 70  περίπου


    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  •     Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 18 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 100€ το άτομο.
  •     Σύμφωνα με τους κανόνες ενδυμασίας της lρανικής Δημοκρατίας επιβάλλεται οι γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντήλι, να φορούν φαρδιά μακριά ρούχα ή καμπαρτίνα ώστε να μη διαγράφεται το σχήμα του σώματος και σκούρες κάλτσες καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη χώρα. Οι άνδρες δεν μπορούν να φοράνε σορτς.


    ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  •     Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και 2 κενές σελίδες & 2 φωτογραφίες διαβατηρίου.
  •     Απαιτείται βίζα


    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

  •     Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  •     Tο νερό δεν είναι πόσιμο.


Ενδεικτικές πτήσεις της Aegean:
Αθήνα   20:15 -Τεχεράνη 01:10
Τεχεράνη  02:00 – Αθήνα  04:30

Πτήσεις της Τurkish:
23DEC Αθήνα-Κων/πολη  14:50 – 16:20
23DEC  Κων/πολη – Τεχεράνη  20:25 – 01:05

31DEC Σιράζ- Κων/πολη 03:15 – 06:15
31DEC Κων/πολη-Αθήνα  07:35 –  09:05

Προτεινόμενα  Ξενοδοχεία 4*:
    2 ½ νύχτες Τεχεράνη – Kowsar ή Enghelab ή Ferdosi
    2 νύχτες Σιράζ- Elysee ή Elyzee Ariobarzan ή Park Saadi
    1 νύχτα Γιάζντ – Dad ή Moshir ή Arg ή Fahaden
    2 νύχτες Ισφαχάν – Piroozi ή Ali Qupa ή Venus
Μπορεί να χρησιμοποιηθούν άλλα αντίστοιχα ξενοδοχεία