Skip to main content

ΜΕΓΑΛΟ 11ήμερο ΜΑΡΟΚΟ με Tαγγέρη Γιορτές 2014

Αναχώρηση:22.12 & 02.01     11 Ημέρες

με  ΠΛΗΡΗ ΓΥΡΟ  του ΝΟΤΟΥ  ΟΑΣΕΙΣ, ΚΑΣΜΠΕΣ, ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΑΤΛΑΝΤΑ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΤΑΝΤΕΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΝΤΡΑ

Με 2 εκδρομές μέσα στην τιμη, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές Εσσαουίρα (ολοήμερη) Μερτζούγκα (ανατολή ή δύση στους αμμόλοφους)

Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ, Ταγγέρη, Σεφσαουέν, Μεκνές, Φεζ, Μιντέλντ, Ερασιντία, Ερφούντ, Μερτζούγκα (Άνω, Μέσος & Κάτω Άτλαντας), Φαράγγι Τόντρα, Τινερχίρ, Ουαρζαζάτ, Μαρρακές, Εσσαουίρα

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ

Ο μεγάλος "καημός" όλων των ταξιδιωτών που επιλέγουν το κλασσικό Αυτοκρατορικό Μαρόκο, είναι πως δεν βλέπουν έρημο και δεν επισκέπτονται τα πανέμορφα φαράγγια και τα χωριά με τις κάσμπες της Οροσειράς του Άτλαντα. Στο πρόγραμμά μας αυτό, σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε στην κυριολεξία τα πάντα και να απολαύσετε όλα όσα πραγματικά σας έλκουν σ’ αυτήν τη χώρα. Εδώ, σ΄ αυτές τις 11 ημέρες, θα γνωρίσετε το πραγματικό Μαρόκο, θα φθάσετε ακόμη και μέχρι την ακτή του Ατλαντικού στην Εσσαουίρα, θα περιπλανηθείτε με ειδικά jeep 4x4 μέχρι τους αμμόλοφους της Μερτζούγκα, θα αγναντέψετε τη μεγαλειώδη έρημο Σαχάρα ως τα βάθη της Μαυριτανίας και θα περιηγηθείτε στα σοκάκια της θρυλικής Ταγγέρης. Η διαμονή σε θρυλικές πόλεις και η διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, μέσα από πανέμορφα χωριά, φαράγγια και χαράδρες θα σας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ (Πτήση)  22.12 ΔΕ.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη δυτικόμορφη μεγαλούπολη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και μεταφορά στο Μαρρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: (Ξενάγηση)   23.12 ΤΡ.

Τοποθετημένο σ’ ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Ατλάντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρρακές είναι η πρωτεύουσα του Νότου και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Αν το πράσινο είναι το χρώμα της Φεζ και το άσπρο του Ραμπάτ, το κόκκινο είναι το χρώμα του Μαρρακές.Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μαζορέλ, τον μιναρέ Κουτούμπια και τους τάφους των Saadi. Θα επισκεφθούμε τα σουκς με τον μεντρεσέ Μπεν Γιουσούφ – τη μεγαλύτερη κορανική σχολή στο Μαγκρέμπ - και φυσικά τη θρυλική κεντρική πλατεία Τζαμάα Ελ Φνα, με τους πολυάριθμους μικροπωλητές, τους γητευτές των φιδιών, τους ζογκλέρ, τους παραμυθάδες, τους φαρμακοτρίφτες κ.ά. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα μεταβούμε - όσοι το επιθυμείτε - για ένα ποτό στο διάσημο ChezAli, για να παρακολουθήσουμε το Φολκλορικό FantasiaShow. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΡΑΚΕΣ, Ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα  24.12 ΤΕ.

Ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Η Εσσαουίρα είναι μια πόλη ντυμένη στα μπλε, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Επιστροφή στο Μαρρακές. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΡΑΚΕΣ (Ημέρα ελεύθερη) 25.12 ΠΕ.

Ημέρα ελεύθερη στο Μαρρακές για βόλτες, επισκέψεις στην πόλη και φυσικά για τα ψώνια σας ή για μια προαιρετική εκδρομή στην Ουρίκα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΡΑΚΕΣ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΣΚΟΥΡΑ - ΕΛ ΚΕΛΑΑ ΜΑΓΚΟΥΝΑ -ΜΠΟΥΛΜΑΝ - ΝΤΑΝΤΕΣ 26.12 ΠΑ.

Πρωινήαναχώρηση με κατεύθυνση την οροσειρά του Ατλάντα και την κοιλάδα Νταντές. Ο δρόμος αυτός ενώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά χωριά της βορινής πλευράς και διασχίζει την περιοχή της φυλής των Γκλάουα. Η διαδρομή στο φαράγγι Τιζίν Τίτσκα φθάνει σε υψόμετρο 2.260 μέτρων. Θα περάσουμε από πόλεις-χωριά, θα δούμε Κάσμπες - οχυρά και σταθμούς για τα καραβάνια και θα συναντήσουμε πωλητές ημιπολύτιμων λίθων και απολιθωμάτων από τα βουνά. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι το Άιτ Μπεν Χαντού – χωριό προστατευόμενο από την Ουνέσκο – με χαρακτηριστικές Κάσμπες, όπου γυρίστηκαν και πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Η διαδρομή από το οροπέδιο και την “Πύλη του μεγάλου Νότου” είναι εντυπωσιακή. Λίγο έξω από την είσοδο της πόλης σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, που ιδρύθηκε από τους Γάλλους λεγεωνάριους το 1920 υπήρχε μία βάση στρατιωτικής μονάδας, και όπου υπάρχουν σήμερα κινηματογραφικά στούντιο στα οποία έχουν γυριστεί πολλές κινηματογραφικές ταινίες και μπορείτε να τα επισκεφθείτε προαιρετικά (Studio Atlas). Άφιξη στην Ουαρζαζάτ, που εκτείνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου. Επίσκεψη στην πόλη. Στη συνέχεια προχωράμε ανατολικά κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Νταντές και της ομώνυμης κοιλάδας σε μια διαδρομή ανάμεσα στα φαράγγια και τις οάσεις όπου θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς στην κοιλάδα των "Χιλίων Κάσμπα", μεταξύ των οποίων η Σκούρα, Η Ελ Κελάα Μαγκνούν και η Μπουλμάν ντι Νταντές. Η διαδρομή αυτή από τη Ουαρζαζάτ είναι πανέμορφη, καθώς διασχίζουμε την κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο Τζεμπέλ Ζαχρό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην κοιλάδα Νταντές. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΝΤΕΣ - ΤΙΝΕΡΧΙΡ - Φαράγγι Τόντρα - ΕΡΦΟΥΝΤ (Μερτζούγκα), Δύση του ήλιου στη Μερτζούγκα με Jeep 4X4   27.12 ΣΑ.

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση την Τινερχίρ - μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη χτισμένη γύρω από λόφους, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι του Τόντρα. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τις απότομες, βραχώδεις πλαγιές του. Συνεχίζουμε για την Ερφούντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για τη σημερινή ημέρα έχει οργανώσει μια διαφορετική εκδρομή. Άλλη μια προσφορά του Γραφείου μας, που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική με το ανάλογο κόστος. Με ειδικά jeep θα διασχίσουμε την βραχώδη έρημο και θα μεταφερθούμε στους ψηλούς αμμόλοφους της Μερτζούκα. Εδώ, η περιήγηση – άνοδος γίνεται πλέον με τα πόδια ή με καμήλες (προαιρετικά), για μία μαγευτική πανοραμική άποψη της ανατολής ή της δύσης του ηλίου*. Βρισκόμαστε ακριβώς στην είσοδο της απέραντης ερήμου και θα δούμε πως ο ήλιος χρωματίζει τους αμμόλοφους και τις οάσεις που απλώνονται μπροστά μας. Μια εμπειρία ζωής! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

*Σημείωση: Η εκδρομή αυτή πιθανόν να γίνει την επόμενη ημέρα, με την ανατολή του ήλιου (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια)

7η ΗΜΕΡΑ: ΕΡΦΟΥΝΤ - ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ - ΜΙΝΤΕΛΤ - ΙΦΡΑΝ - ΦΕΖ 28.12

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αυτοκράτειρα των πόλεων, τη Φεζ. Στη διαδορμή μας θα δούμε την Ερασιντία (η παλιά Ksar el Souk - οχυρό των Γάλλων λεγεωνάριων) στη Σαχαριανή πλευρά του Άτλαντα κοντά στα σύνορα με την Αλγερία. Στη συνέχεια περνάμε από τη Μιντέλτ - ένα χαρακτηριστικό χωριό στις παρυφές του Μέσου Ατλάντα - και το Ιφράν, όπου θα εκπλαγείτε αντικρύζοντας ένα ελβετικό χωριό με το χιονοδρομικό κέντρο του σε μια διαδρομή κατάφυτη από κέδρους και εντυπωσιακά τοπία. Άφιξη στη Φεζ αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ (Ξενάγηση) 29/12 ΔΕ.

Σήμερα δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη Φεζ. Αν εξαιρέσει κανείς πως γύρω από το ιστορικό κέντρο έχει απλωθεί μία σύγχρονη πόλη, η Φεζ είναι η καρδιά του Μαρόκου, το πολιτιστικό και θρησκευτικό του κέντρο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα δούμε τη Μεντίνα, που από το 1981 έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που μαζί με τη Δαμασκό, το Κάιρο και το Μαρρακές, είναι από τις παλαιότερες μεσαιωνικές πόλεις του αραβικού κόσμου. Εδώ θα γνωρίσουμε το Τέμενος Καραουίν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τον μεντρεσέ Μπου Αϊνάνια, το σιντριβάνι Νεζαρίν, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, την εβραϊκή συνοικία Ελ Μελάχ, το ανάκτορο του Χασάν Β΄ κ.ά. Ακόμη θα δούμε τα παλιά βυρσοδεψεία – βαφεία, καθώς και το παζάρι που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. Τέλος, μία βόλτα στη νέα πόλη της Φεζ και από εκεί στο ξενοδοχείο μας, θα μας προσγειώσει στον σύγχρονο κόσμο. Η Φεζ είναι ιδανική για φωτογράφηση, αλλά και για αγορές. Επωφεληθείτε από το ελεύθερο απόγευμά σας για μια ακόμα βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ - ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ - ΤΑΓΓΕΡΗ (Οδική διαδρομή, ξενάγηση)  30/12 ΤΡ.

Πρωινή αναχώρηση προς την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τα ερείπια από το Παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις "Βερσαλλίες του Μαρόκου" με τα μεγαλόπρεπα τείχη, τις αυλές με τα σιντριβάνια, την επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά. Συνεχίζουμε βόρεια προς τη Μεσόγειο, περνώντας από την υπέροχη Σεφσαουέν, για τον τελικό προορισμό μας τη θρυλική Ταγγέρη. Η πόλη αυτή κατοικήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Βάνδαλους, τους Άραβες, καθώς και από αποικιακές δυνάμεις όπως Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Σήμερα είναι μία κοσμοπολίτικη πολιτεία που μαγεύει τον επισκέπτη και του φέρνει στο μυαλό σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΓΓΕΡΗ - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ (Οδική διαδρομή, ξενάγηση) 31/12 ΤΕ.

Πρωινή ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκς της Ταγγέρης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό την ήρεμη παραθαλάσσια πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, μέσα από τα τείχη της οποίας κρύβεται μία μοντέρνα πόλη, με πολλά σημεία να μιλούν για το παρελθόν της. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Βασιλιά Χασάν Β’, το παλιό φρούριο OudayaKasbah, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, το τζαμί με τον πύργο του Χασάν και τις κεντρικές λεωφόρους με τις πρεσβείες. κ.ά. Μετά την ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε για την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ (Ξενάγηση, απογευματινή πτήση) 01/1 ΠΕ.

Πρωινή πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε΄, το Βασιλικό Παλάτι, την κεντρική αγορά, θα περάσουμε έξω από το Τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄ (στάση για φωτογραφία, είσοδος προαιρετική), τις συνοικίες Ανφά και Κορνίς με τα ωραία κτίρια και τα πολλά cafés. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ

 

**Super Τιμή**

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Κάντε την κράτηση σας έως 07/11/14 και ταξιδέψτε απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.199 €

+ 290 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Alitalia με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* LUX & 5* (10 συνολικά διανυκτερεύσεις)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (μπουφέ πρωινό και 10 γεύματα)
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Οι είσοδοι στα μουσεία και τους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους
  • Το Fantasia Show με ποτό
  • Η ειδική εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα στις όχθες του Ατλαντικού
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του Γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 323 ευρω Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα άλλα πλην όσων προαναφέρονται
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην των προαναφερομένων

Σημειώσεις

  • Ta ξενοδοχεία 5* στο Μαρόκο δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματική τους κατηγοριοποίηση και στα διεθνή standard. Συμβαίνει πολλές φορές στο Μαρόκο ένα ξενοδοχείο 4* superior να είναι πολύ καλύτερο από ξενοδοχεία 5*. 
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενήλικες