Skip to main content

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ 15 & 22 Νοεμβρίου ‘14 απο 695 €

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ  

7 μέρες / 6 νύχτες

Αναχωρήσεις :  15 & 22 Νοεμβρίου ‘14

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού στο θρυλικό Μαράκες, έναν ακόμα σταθμό των καραβανιών στην καρδιά της πεδιάδας του Χαούζ στους πρόποδες του Άτλαντα . Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η μέρα ΜΑΡΑΚΕΣ ( δώρο η επίσκεψη στην κοιλάδα της Ουρίκα) . Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε αυτή την σχεδόν μυθική πόλη. Την πρωτεύουσα της δυναστείας των Αλμοραβιδών που την επέλεξαν ως στρατηγικό σημείο απ' όπου θα μπορούσαν να εφορμούν στη μαύρη ήπειρο και να ελέγχουν τα εμπορικά περάσματα που άλλωστε τους έφεραν απίστευτο πλούτο ώστε να εγκαθιδρύσουν μια τεράστια αυτοκρατορία τον 11ο αιώνα. Σαν κέντρο τους την κράτησαν και οι Αλμοάδες οπότε γίνεται σπουδαίο κέντρο φιλοσοφίας και πλουτίζεται με υπέροχα κτίρια. Είτε άλλαζε ή όχι η πρωτεύουσα του κράτους, το Μαρόκο παρέμενε πάντα η πρωτεύουσα του Νότου μέχρι σήμερα. Το κόκκινο χρώμα που δεσπόζει λόγω της σύστασης του εδάφους της δίδει ένα μοναδικό χαρακτήρα. Πίσω από τα τείχη της ανακαλύπτει ο επισκέπτης μια ακόμα ζωντανή μεσαιωνική πόλη όπου στα σουκς της σε καταλαμβάνει ο παλμός της. Θα πλησιάσουμε να γνωρίσουμε τα σπουδαιότερα απομεινάρια της ιστορίας της όπως τον Μιναρέ Κουτούμπια - σύμβολο της πόλης - το παλάτι Ελ Μπαχία και την περίφημη πλατεία Τζε μαα - Ελ Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών - τους νερουλάδες και τους κάθε λογής μικροπωλητές ενώ το πέρασμά μας απ' τα σουκς και τα τείχη της θα ολοκληρώσουν την εικόνα μας. Τέλος θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα Ουρίκα που βρίσκεται στους πρόοποδες του Άτλαντα και εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Ουάντι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα, ή στην γραφική Ουαρζαζάτ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα απολαύσουμε το ποτό μας παρακολουθώντας φολκλορικό πρόγραμμα στο γνωστό chezAli. Διανυκτέρευση.
Άφιξη, υποδοχή από τον α

4η μέρα ΜΑΡΑΚΕΣ – ΜΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ - ΙΡΦΑΝ – ΦΕΣ. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αφήνοντας το Μαρακές και μέσω Μπένι Μελλλάλ και Ιφράν προς το απόγευμα πια θα διασχίσουμε την πεδιάδα του Σαίλ και σ' ένα σημείο του ποταμού Φεζ μας περιμένει η ζεστή αγκαλιά της πρώτης ισλαμικής πόλης του Μαρόκου, την αρχαιότερη από τις αυτοκρατορικές του πύλες, θρησκευτικό και πνευματικό ως και καλλιτεχνικό του κέντρο, την Φεζ « Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ». Ιδρύθηκε το 789 και έκτοτε έγινε αντικείμενο πολιτικής και πολιτιστικής διεκδίκησης και έδρα των σπουδαιότερων δυναστειών. Εδώ ξεπήδησαν θρησκευτικές-πολιτιστικές και επαναστατικές κινήσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα ΦΕΖ. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα μας θα αφιερωθεί στη γνωριμία αυτής της υπέροχης πόλης. Θα περιπλανηθούμε στα Σουκς της ακόμα ζωντανής μεσαιωνικής παλαιάς πόλης. Εκεί ένας σχεδόν άγνωστός μας κόσμος ζει κάτω από συνθήκες ενός άλλου καιρού έξω από κάθε μέτρα σύγκρισης δικά μας. Θα χαθούμε για αρκετή ώρα σ' αυτόν τον ξεχασμένο κόσμο κι έπειτα θα δούμε άλλα ιστορικά της μνημεία όπως την Μπουνάπα, το ανδαλουσιάνικο τζαμί Καραουίν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στον κόσμο, τα σιντριβάνια Νετζαρίν . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα ΦΕΖ – ΜΕΝΚΕΣ – ΡΑΜΠΑΤ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε νωρίς το πρωί για μια διαδρομή ανάμεσα από όμορφα τοπία και υπέροχες πόλεις. Πρώτος μας σταθμός η Μεκνές, μια σπουδαία Πόλη (αυτοκρατορική πρωτεύουσα) με πολυτάραχη ιστορία. Πόλη Βερβένων στη μέση μιας εύφορης πεδιάδας γεμάτη ελιές ( εξού και το όνομά της ). Θα δούμε εδώ το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ εξωτερικά, τη μεγαλοπρεπή πύλη της Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τα τείχη της πόλης . Καθώς θα διατρέχουμε την πόλη θα παρατηρούμε επίσης τον πολύβουο χαρακτήρα της σημερινής της εποχής. Επόμενη επίσκεψη το Ραμπάτ. Το διοικητικό και εμπορικό κέντρο του Μαρόκου και πρωτεύουσα της χώρας. Μια πόλη με εξίσου σπουδαία ιστορία. Κτισμένη στις εκβολές του Μπου-Ρεγκρεγκ πέρασε διαδοχικά από τους Φοίνικες στους Καρχηδόνιους, Ρωμαίους, έως τον 10ο αιώνα που μουσουλμάνοι πολεμιστές κατασκευάζουν ένα Ριμπάτ (οχυρωμένο-φρούριο μοναστήρι). Αργά το απόγευμα άφιξη στη φημισμένη Καζαμπλάνκα. . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ –ΑΘΗΝΑ . Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, θα δούμε την Πλατεία Μωχάμετ, την κεντρική αγορά, την Πλατεία Των Ηνωμένων Εθνών, και το Τζαμί του Χασάν του β’ ( εξωτερική επίσκεψη). Μεταφορά στ αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο         695 €    

                                                             Τιμή σε μονόκλινο                       895 €              

                                                                                             Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων  180 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού Αθήνα – Καζαμπλάνκα – Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5 αστερών
  • Πρωινό μπουφέ και ένα δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Έλληνας αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις επισκέψεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Ποτά , Φιλοδωρήματα , και ότι δεν αναφέρεται παραπάνω

Πτήσεις

Αναχώρηση

Αlitalia 717 Αθήνα – Ρώμη             06.00   07.05

Αlitalia 878 Ρώμη – Μαρακές         10.15   12.50

Επιστροφή

Αlitalia 875 Καζαμπλάνκα – Ρώμη   16.00   20.05

Αlitalia 722 Ρώμη – Αθήνα               21.50     00.50        

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.