Skip to main content

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ 17 & 24 Οκτωβρίου 2014 απο 735,00

7 ημερες

Ημιδιατροφή σε πλούσιους μπουφέδες στα ξενοδοχεία

1μέρα ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ-ΡΑΜΠΑΤ - ΜΕΚΝΕΣ - ΦΕΖ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω σταθμού για την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και ακολουθεί αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ, όμορφη πόλη με δενδροφυτεμένες λεωφόρους και ολόλευκα σπίτια. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, το μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Μωχάμεντ Ε’, και τον ‘’Πύργο του Χασσάν’’. Αναχώρηση για την Φεζ μέσω της πόλης Μεκνές . Η πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ. Εντυπωσιακά σε μέγεθος είναι τα ερείπια του παλατιού και των στάβλων. Άμεση ξενάγηση. Θα δούμε την πλατεία Ελ Χεντιμ, τις πύλες Μανσουρ και Κεμις. Άφιξη στην Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 2η μέρα. ΦΕΖ

Πρόγευμα. Μέρα αφιερωμένη στη Φεζ, έδρα των πιο φημισμένων πανεπιστημίων. Στην ολοήμερη ξενάγηση θα δούμε τα ιστορικά της μνημεία όπως την Μπουνανία, το ανδαλουσιάνικο τζαμί Καραούιν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τα σιντριβάνια Νετζαρίν και στην συνέχεια την αγορά (σουκς) που το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε διαφορετικό εμπόρευμα (υφάσματα, δερμάτινα, χάλκινα κλπ). Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η μέρα. ΦΕΖ – ΙΦΡΑΝ - MΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ

Πρόγευμα. Η σημερινή μας διαδρομή νοτιοανατολικά από την οροσειρά του Ατλάντα με στόχο το Μαρρακές (διαμέσου Ifran , Mπενί Μελλάλ) όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Άφιξη τακτοποίηση στο ξεν/χειο , δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα. ΜΑΡΡΑΚΕΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ–ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Μαρρακές εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Ο μιναρές Κουτουμπία-σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία, οι κήποι Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Υβ σεν Λοράν) και η περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες, τις απαιτητικές μαϊμούδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες, είναι τα πιο σημαντικά από όλα όσα θα δούμε. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ακολουθεί φολκλορική βραδιά (fantasia show με ποτό) στο διάσημο ChezAli! Επιστροφή και διανυκτέρευση.

5η μέρα. ΜΑΡΡΑΚΕΣ– ΟΥΡΙΚΑ-ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στην Κοιλάδα της Ουρίκα. Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί βόλτα με το πούλμαν γύρω από τα τείχη του Μαρρακές ως το φοινικόδασος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ –(προαιρετική ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ)

Πρωινό και ακολουθεί προαιρετική ημερήσια εκδρομή στην παραθαλάσσια, πορτογαλλικής κτίσης, πόλη την Εσσαουίρα στις ακτές του ατλαντικού ωκεανού. Θα θαυμάσουμε το παραθαλάσσιο κάστρο, τα ρομαντικά καλντερίμια του και τις σκεπαστές στοές, τα μικρά μαγαζάκια με τα όμορφα είδη τέχνης αλλά και την ψαραγορά με τα φρέσκα ψάρια. Επιστροφή το απόγευμα στο Μαρρακές. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα. Πανοραμική ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε την παλιά και την νέα πόλη περνώντας από τις φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το μεγάλο τζαμί, σύγχρονο θαύμα του κόσμου, που στέκει πάνω στη θάλασσα, το δικαστήριο, τα γραφικά σουκς, την κεντρική αγορά κ.α. Χρόνος ελεύθερος στις αγορές της πόλης και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε αργά το βράδυ την πτήση μέσω σταθμού για την Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη μέρα το πρωί.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή, μέσω σταθμού με την Alitalia
  • 6διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
  • Ημιδιατροφή σε πλούσιους μπουφέδες στα ξενοδοχεία
  • ΔΩΡΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ FANTASIASHOWΜΕ ΠΟΤΟ
  • ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΡΙΚΑ
  • Έλληνα αρχηγό-συνοδό/τοπικό διπλωματούχο ξεναγό.
  • Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ενημερωτικά έντυπα.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων (Alitalia:275€ σημερινές τιμές)
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Φιλοδωρήματα (συνολικά 20€ πληρωτέα επιτόπου)

 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει.
  • Για Ελληνικά διαβατήρια δεν απαιτείται θεώρηση (visa) για το Μαρόκο. Απαιτείται όμως 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου.
  • Αναλυτικά γενικοί όροι συμμετοχής στο  

    Μαρόκο

    Εκδρομή/Διάρκεια

    Αεροπορική Εταιρεία / Αναχωρήσεις

    Ξενοδοχείο

    Κατ’άτομο σε Δίκλινο

    Επιβάρυνση Μονόκλινου

    Φόροι/

    Σημειώσεις

    7 Ημέρες

    Αυτοκρατορικό Μαρόκο*

    (Ημιδιατροφή)

    Alitalia

    17 & 24/10

    5* Lux

    735€

    +220€

    275€

    * ΔΩΡΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΤΟ & ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΥΡΙΚΑ