Skip to main content

Μεγάλο Μαρόκο με Ταγγέρη Φεβρουάριος-Μάρτιος 2017 από 899,00

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 2/2, 23/2, 16/3, 1/2, 22/2, 15/3

Highlights

  • Εξερευνήστε τα πολυδαίδαλα σουκς στις μεσαιωνικές μεντίνες των αυτοκρατοριών πόλεων Φες και Μαρρακές
  • Απολαύστε συναρπαστικές διαδρομές μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσούρ
  • Αφήστε να σας συνεπάρει το ηλιοβασίλεμα ή η ανατολή του ήλιου στους αμμόλοφους της Σαχάρας
  • Ζήστε την ατμόσφαιρα ατελείωτων χολιγουντιανών κυνηγητών με μηχανές στα πολύχρωμα σοκάκια της Ταγγέρης
  • Αναπολήστε σκηνές από την ομώνυμη ταινία στην κοσμοπολίτικη Καζαμπλάνκα - Play it, Sam. Play "As Time Goes By"…

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ (Πτήση, ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη δυτικόμορφη μεγαλούπολη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε΄, το παλάτι, την κεντρική αγορά, θα περάσουμε έξω από το τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄ (στάση για φωτογραφία, είσοδος προαιρετική), καθώς και από τις συνοικίες Ανφά και Κορνίς με τα ωραία κτίρια και τα πολλά cafés. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ - ΤΑΓΓΕΡΗ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την ήρεμη παραθαλάσσια πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, μέσα από τα τείχη της οποίας κρύβεται μία μοντέρνα πόλη, με πολλά σημεία να μιλούν για το παρελθόν της. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το παλιό φρούριο Oudaya Kasbah, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, το τζαμί με τον πύργο του Χασάν και τις κεντρικές λεωφόρους με τις πρεσβείες. κ.ά. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παραλιακά για τη θρυλική Ταγγέρη. Η πόλη αυτή κατοικήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Βάνδαλους, τους Άραβες, καθώς και από αποικιακές δυνάμεις όπως Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Σήμερα είναι μία κοσμοπολίτικη πολιτεία που μαγεύει τον επισκέπτη και του φέρνει στο μυαλό σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα. Άφιξη και ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκς της Ταγγέρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΓΓΕΡΗ - ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ - ΜΕΚΝΕΣ - ΦΕΖ
Πρωινή αναχώρηση προς την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε και την παγκοσμίως γνωστή "μπλε" πόλη-κόσμημα Σεφσαουέν. Άφιξη και ξενάγηση στη Μεκνές, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τα ερείπια από το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις "Βερσαλλίες του Μαρόκου" με τα μεγαλόπρεπα τείχη, τις αυλές με τα σιντριβάνια, την επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, την αυτοκράτειρα των πόλεων, τη Φεζ, στην οποία θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ (Ξενάγηση)
Σήμερα δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη Φεζ. Αν εξαιρέσει κανείς πως γύρω από το ιστορικό κέντρο έχει απλωθεί μία σύγχρονη πόλη, η Φεζ είναι η καρδιά του Μαρόκου, το πολιτιστικό και θρησκευτικό του κέντρο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα δούμε τη Μεντίνα, που από το 1981 έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που μαζί με τη Δαμασκό, το Κάιρο και το Μαρρακές, είναι από τις παλαιότερες μεσαιωνικές πόλεις του αραβικού κόσμου. Εδώ θα γνωρίσουμε το Τέμενος Καραουίν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τον μεντρεσέ Μπου Αϊνάνια, το σιντριβάνι Νεζαρίν, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, την εβραϊκή συνοικία Ελ Μελάχ, το ανάκτορο του Χασάν Β΄ κ.ά. Ακόμη θα δούμε τα παλιά βυρσοδεψεία – βαφεία, καθώς και το παζάρι που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. Τέλος, μία βόλτα στη νέα πόλη της Φεζ και από εκεί στο ξενοδοχείο μας, θα μας προσγειώσει στον σύγχρονο κόσμο. Η Φεζ είναι ιδανική για φωτογράφηση αλλά και για αγορές. Επωφεληθείτε από το ελεύθερο απόγευμά σας για μια ακόμα βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ - ΙΦΡΑΝ - ΜΙΝΤΕΛΤ - ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ - ΕΡΦΟΥΝΤ
Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό το Ιφράν, όπου θα εκπλαγείτε αντικρίζοντας ένα ελβετικό χωριό με το χιονοδρομικό του κέντρο, σε μια διαδρομή κατάφυτη από κέδρους και εντυπωσιακά τοπία. Στη συνέχεια περνάμε από τη Μιντέλτ - ένα χαρακτηριστικό χωριό στις παρυφές του μέσου Ατλάντα - και την Ερασιντία (η παλιά Ksar el Souk - οχυρό των Γάλλων λεγεωνάριων) στη Σαχαριανή πλευρά του Άτλαντα κοντά στα σύνορα με την Αλγερία. Συνεχίζουμε για την Ερφούντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΕΡΦΟΥΝΤ (Ανατολή/δύση του ήλιου στη Μερτζούγκα με jeep 4X4, Τινερχίρ, Φαράγγι Τόντρα) - ΝΤΑΝΤΕΣ
Σήμερα έχει οργανώσει μια διαφορετική εκδρομή. Άλλη μια προσφορά του γραφείου μας, που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική με το ανάλογο κόστος. Με ειδικά jeep θα διασχίσουμε την βραχώδη έρημο και θα μεταφερθούμε στους ψηλούς αμμόλοφους της Μερτζούκα. Εδώ, η περιήγηση – άνοδος γίνεται πλέον με τα πόδια ή με καμήλες (προαιρετικά), για μία μαγευτική πανοραμική άποψη της ανατολής ή της δύσης του ηλίου*. Βρισκόμαστε ακριβώς στην είσοδο της απέραντης ερήμου και θα δούμε πως ο ήλιος χρωματίζει τους αμμόλοφους και τις οάσεις που απλώνονται μπροστά μας. Μια εμπειρία ζωής! Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Τινερχίρ - μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη χτισμένη γύρω από λόφους, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι του Τόντρα. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τις απότομες, βραχώδεις πλαγιές του. Η διαδρομή από την Τινερχίρ μέχρι την Ουαρζαζάτ είναι πανέμορφη, καθώς διασχίζουμε την κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο Τζεμπέλ Ζαχρό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην κοιλάδα Νταντές. Διανυκτέρευση.
*Σημείωση: Η εκδρομή αυτή πιθανόν να γίνει την προηγουμένη ημέρα, με τη δύση του ήλιου (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια)

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΝΤΕΣ - ΜΠΟΥΛΜΑΝ - ΕΛ ΚΕΛΑΑ ΜΑΓΚΟΥΝΑ - ΣΚΟΥΡΑ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΜΑΡΑΚΕΣ
Πρωινή αναχώρηση με τελικό προορισμό μας το Μαρακές. Στη διαδρομή ανάμεσα στα φαράγγια και τις οάσεις θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς στην κοιλάδα των "Χιλίων Κάσμπα", μεταξύ των οποίων η Μπουλμάν, η Ελ Κελάα Μαγκούνα και η Σκούρα. Άφιξη στην Ουαρζαζάτ, που εκτείνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου. Επίσκεψη στην πόλη και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς το Μαρακές. Λίγο έξω από την είσοδο της πόλης σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, ιδρύθηκε από τους Γάλλους λεγεωνάριους το 1920 μία βάση στρατιωτικής μονάδας, όπου υπάρχουν σήμερα στούντιο στα οποία έχουν γυριστεί πολλές κινηματογραφικές ταινίες και μπορείτε να τα επισκεφθείτε προαιρετικά (Studio Atlas). Στη συνέχεια σταματάμε στο Άιτ Μπεν Χαντού – χωριό προστατευόμενο από την Ουνέσκο – με χαρακτηριστικές Κάσμπες, όπου γυρίστηκαν και πολλές ταινίες. Η διαδρομή μας από το οροπέδιο και την "Πύλη του μεγάλου Νότου" είναι εντυπωσιακή. Ο δρόμος που οδηγεί στο Μαρακές ενώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά χωριά της βορινής πλευράς και διασχίζει την περιοχή της φυλής των Γκλάουα. Η διαδρομή στο φαράγγι Τιζίν Τίτσκα φθάνει σε υψόμετρο 2.260 μέτρων. Θα περάσουμε από πόλεις και χωριά, θα δούμε Κάσμπες - οχυρά και σταθμούς για τα καραβάνια και θα συναντήσουμε πωλητές ημιπολύτιμων λίθων και απολιθωμάτων από τα βουνά. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ (Ξενάγηση)
Τοποθετημένο σ’ ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Ατλάντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η πρωτεύουσα του Νότου και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Αν το πράσινο είναι το χρώμα της Φεζ και το άσπρο του Ραμπάτ, το κόκκινο είναι το χρώμα του Μαρακές. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μαζορέλ, τον μιναρέ Κουτούμπια και τους τάφους των Saadi. Θα επισκεφθούμε τα σουκς με τον μεντρεσέ Μπεν Γιουσούφ – τη μεγαλύτερη κορανική σχολή στο Μαγκρέμπ - και φυσικά τη θρυλική κεντρική πλατεία Τζαμάα Ελ Φνα, με τους πολυάριθμους μικροπωλητές, τους γητευτές των φιδιών, τους ζογκλέρ, τους παραμυθάδες, τους φαρμακοτρίφτες κ.ά. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα μεταβούμε - όσοι το επιθυμείτε - για ένα ποτό στο διάσημο Chez Ali, για να παρακολουθήσουμε το Φολκλορικό Fantasia Show. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ, Ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα
Ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Η Εσσαουίρα είναι μια πόλη ντυμένη στα μπλε, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Επιστροφή στο Μαρακές. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
Λίγος χρόνος ελεύθερος το πρωί στο Μαρακές για να απολαύσετε την πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Ενίοτε το πρόγραμμα εκτελείται και με αντίστροφη φορά, ανάλογα με τις πτήσεις
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/2/2017 - Αναχώρηση απο Αθήνα(10 ήμερο) - Τιμή από 950€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 950 € 395 €
  Twin Room 950 € 395 €
  Triple Room 950 € 395 €
  Single Room 1315 € 395 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/2/2017 - Αναχώρηση απο Αθήνα(10 ήμερο) - Τιμή από 899€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 899 € 395 €
  Twin Room 899 € 395 €
  Triple Room 899 € 395 €
  Single Room 1264 € 395 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/3/2017 - Αναχώρηση απο Αθήνα(10 ήμερο) - Τιμή από 950€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 950 € 395 €
  Twin Room 950 € 395 €
  Triple Room 950 € 395 €
  Single Room 1315 € 395 €

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

23/02/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 874

23/02/2017

ΡΩΜΗ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

13:10

15:20

AZ 875

04/03/2017

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΩΜΗ

16:10

20:15

AZ 722

04/03/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

16/03/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 874

16/03/2017

ΡΩΜΗ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

13:10

15:20

AZ 875

25/03/2017

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΩΜΗ

16:10

20:15

AZ 722

25/03/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* lux, 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Οι είσοδοι στα μουσεία και τους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους
  • Το Fantasia Show με ποτό
  • Η εκδρομή με jeep 4X4 στους αμμόλοφους της Μερτζούγκα με την ανατολή ή τη δύση του ηλίου
  • Η ειδική εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσαουίρα
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του Γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα (30 ευρώ)


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 395

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Τα ξενοδοχεία 5* στο Μαρόκο δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματική τους κατηγοριοποίηση και στα διεθνή standards. Συμβαίνει πολλές φορές στο Μαρόκο ένα ξενοδοχείο 4* superior να είναι πολύ καλύτερο από ξενοδοχεία 5*.
  • Έτσι κάνει προσπάθεια επιλογής ξενοδοχείων με δικά του κριτήρια πραγματικής ποιότητας, δοκιμασμένα, που θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενήλικες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το προγράμματά. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.