Skip to main content

Αυτοκρατορικό Μαρόκο Φεβρουάριος 2017 από 655,00

7 Ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Καζαμπλάνκα (1), Φεζ (2), Μαρακές (3)

 

Γενικά
Το Μαρόκο, η χώρα των χρωμάτων, εξωτικό και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Αφρικής. Πόλεις μεσαιωνικές και πόλεις μοντέρνες, παζάρια, κάστρα, παλάτια, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημος συνθέτουν ένα πολυδιάστατο μωσαϊκό σε μια χώρα με έντονο χρώμα και άρωμα Ανατολής. Οι αχανείς εκτάσεις κάνουν τη ζωή να κυλάει με άλλους ρυθμούς και η καθημερινότητα στην πλατεία της Τζαμάα Eλ Φνά στο Μαρακές μοιάζει περισσότερο με σκηνικό θεάτρου παρά με πραγματικότητα.


Δεν περιλαμβάνονται 20€ υποχρεωτικά φιλοδωρήματα που δίνονται στον αρχηγό

Πτήσεις Alitalia/Turkish.
Ενδεικτικές πτήσεις
Aθήνα - Ρώμη ΑΖ 721 18.45-19.50
Ρώμη - Καζαμπλάνκα ΑΖ 876 22.40-00.55
Καζαμπλάνκα – Ρώμη ΑΖ 875 16.10-20.15
Ρώμη - Αθήνα ΑΖ 722 21.45-00.45

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά / αχθοφορικά / φιλοδωρήματα 20€ / φόροι αεροδρομίων
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης.
  • Κατά την εγγραφή σας, θα πρέπει να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους Γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε εδώ καθώς και στα έντυπα μας, και να έχετε υπογράψει τη Σύμβαση Συμμετοχής.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα - Καζαμπλάνκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Καζαμπλάνκα, τη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Ημέρα 2: Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Μεκνές - Φες

Πρόγευμα και απευθείας ξενάγηση όπου θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμεντ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, το τζαμί του Χασάν του Β' (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Ακολούθως αναχώρηση για το Ραμπάτ, τη πρωτεύουσα του βασιλείου του Μαρόκου. Παλιά άντρο πειρατών, σήμερα μια πόλη σύγχρονη και κομψή που έχει να επιδείξει εντυπωσιακά μνημεία και κτίρια όπως το Παλάτι του Βασιλιά Χασάν του 2ου και το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου, που στον περίβολό του βλέπουμε κολώνες του παλιού τζαμιού της πόλης που μπορούσε να χωρέσει 80.000 πιστούς. Θα θαυμάσουμε ακόμη τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα των Ουιντάιας. Περνάμε από την περιοχή Σουίσυ με τις πρεσβείες και συνεχίζουμε για την Μεκνές. Μετά από 140 χλμ, φτάνουμε στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, όπου θα κάνουμε στάση στην ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής». Θα γνωρίσουμε εξωτερικά, το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης. Λίγος ελεύθερος χρόνος. Μετά από 65 χλμ άφιξη στη Φεζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Φεζ

Πρόγευμα. Στην σημερινή ολοήμερη ξενάγηση κυριολεκτικά θα χαθούμε μέσα στα δαιδαλώδη στενά της Μεντίνα που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και περιλαμβάνεται στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Πόλη μοναδική που αποτελείται από έναν απίθανο λαβύρινθο από ατμοσφαιρικά σοκάκια, γεμάτα με ιστορικά κτίρια και μνημεία. Θα δούμε την πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Επιπλέον αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψία. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Φέζ - Μαρακές (485 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από τη Φέζ για να μεταφερθούμε στο κοσμοπολίτικο Μαρακές. Κατά την διαδρομή μας θα περάσουμε απο το Ιφράν, ένα κοσμοπολίτικο καταπράσινο θέρετρο καθώς και το Μπενί Μελλάλ, μια μικρή αγροτική πόλη. Άφιξη στην πόλη των φοινικόδεντρων ή Κόκκινη Πόλη όπως ονομάζεται το Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Μαρακές

Στη σημερινή ξενάγηση θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, της δυναστείας των Αλμοραβιδών, σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή Μαροκινών Λαϊκών Τεχνών. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι – εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Οι εντυπωσιακοί κήποι Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent είναι ένα ακόμη από τα αξιοθέατα που θα τραβήξουν την προσοχή μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Μαρακές

Πρωινό και ημέρες ελεύθερες για να εξερευνήσετε μόνοι σας τις άγνωστες γωνιές του Μαρακές και να ευχαριστηθείτε όπως εσείς θέλετε την ημέρα στο Μαρόκο. Προαιρετική εκδρομή στην Εσσαουίρα, πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, ντυμένη στα λευκά και μπλε, σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Εναλλακτικά προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στην Ουαρζαζάτ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της ενδοχώρας, προπύργιο της ερήμου. Θα επισκεφθούμε τη κάσμπα Ταουρίτ, με τους πύργους που υψώνονται πάνω από τα παραδοσιακά σπίτια, θέαμα που θα σας γοητεύσει. Ακόμη θα επισκεφθούμε τη κάσμπα Αιτ Μπενχάντου που έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση. Επίσης θα απολαύσουμε το ποτό μας παρακολουθώντας φολκλορικό show στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali.

Ημέρα 7: Μαρακές - Καζαμπλάνκα (Πτήση επιστροφής)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Κυ 05/02/2017
Κυ 12/02/2017
Κυ 19/02/2017
Κυ 26/02/2017
Διαμονή: 5* Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 655€, Μονόκλινο: 850€, Φόροι: 365€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Alitalia
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνα καθημερινά) συνολικά 6 δείπνα
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Δώρο εκδρομή στη Βολούμπιλις και φολκλορική βραδιά με ποτό.