Skip to main content

SPECIAL ΓΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΠΑΣΧΑ 14

Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο, ένα ταξίδι στο «χωνευτήρι» των πολιτισμών που πέρασαν και χάραξαν ανεξίτηλα αυτήν την πλευρά της Μεσογείου, καθιστώντας την Ιορδανία έναν τόπο μαγικό. Η άγρια ομορφιά της ερήμου, τα απαράμιλλης ομορφιάς μνημεία της ,και η φιλική διάθεση του λαού της σύχρονης χώρας, είναι τα στοιχεία που θακαταφέρουν να κάνουν αυτό το «χρονο-ταξίδι» σας μοναδικό

ΑΜΜΑΝ(2), Γέρασα,Κάστο Αζλούν , Μάνταμπα, Νέμπο, Βηθανία ,

ΠΕΤΡΑ(2), Ουάντι Ράμ, Άκαμπα , Νεκρά Θάλασσα ( 1/2 )

πατηστε εδω για τον αναλυτικο τιμοκαταλογο

  απο τον τιμοκαταλογο  αυτον που περιεχει Ιορδανια για το Πασχα,  ισχυει μονο ο Τιτλος εκδρομης  Πληρης Γυρος Ιορδανιας 6 μερες και 7 μερες .

 

προγραμμα:

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη, μεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

2η ημέρα: ΑΜΜΑΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ –ΓΕΡΑΣΑ –ΚΑΣΤΡΟ ΑΖΛΟΥΝ –ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό το ταξίδι στον χρόνο ξεκινά στο Αμμάν, την πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 9000 χρόνια. Αναφέρεται στην Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν, ενώ αργότερα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια. Θα ξεναγηθούμε στην Ακρόπολη , τις Ρωμαικές καταστροφές και το Ρωμαικό θέατρο στο πιο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης ,το τζαμί του βασιλιά Abdullah(εξωτερική επίσκεψη ) , τα παζάρια και τα μαγαζιά τέχνης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στην πόλη και να επισκευθούμε το παζάρι . Αργότερα αναχώρηση για την Γέρασα , την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, την οβάλ πλατεία το νυμφαίο και την υπέροχη οδό με την κιονοστοιχία. Τέλος θα αναχωρήσουμε για το κάστρο Αζλούν , το οποίο είναι υπέροχο δείγμα αρχιτεκτονικής που κατασκευάστηκε από τους Αγιουβίδες της δυναστείας του Σαλαντίν . Μεταφορά πίσω στο Αμμάν . Δείπνο και διανυκτέρευση .

 

3η ημέρα AMMAN, ΜΑΝΤΑΜΠΑ , ΝΕΜΠΟ , ΒΗΘΑΝΙΑ , ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μΧ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή.

Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, θα κατευθυνθούμε προς την Βηθανία ,πέρα από τον Ιορδάνη , που συνδέεται άμεσα με την ζωή του Ιησού και του Ιωάννη του Βαπτιστή , μιας και πρόκειται για τον χώρο στον οποίο , αποδεδειγμένα πια , βαπτίστηκε ο Ιησούς . Άφιξη αργά το απόγευμα στην αρχαία πόλη της Πέτρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα ΠΕΤΡΑ ,ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ –ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – ΠΕΤΡΑ

Πρωινό και ξενάγηση στην μοναδική Πέτρα, την τόσο παλιά όσο και ο χρόνος. Θα περπατήσουμε και θα ξεναγηθούμε στην Πέτρα των Ναβαταίων, αυτού του υπέροχου λαού που ξεκίνησε σαν νομαδικός λαός από την Σαουδική Αραβία, για να γίνει κυρίαρχος στο εμπόριο. Θα διασχίσουμε το στενό φαράγγι (Σικ) , που σχηματίζεται από ψηλούς βράχους που φθάνουν τα 100 μ ύψος και θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο, (Χάζνε), το διασημότερο ίσως μνημείο της Πέτρας, τους βασιλικούς τάφους και τον Βυζαντινό Καθεδρικό ναό, και θα τελειώσουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την έρημο του Λόρενς της Αραβίας, μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς, κατά την διάρκεια της Αραβικής εξέγερσης, το 1916. Με jeep 4X4 (με καρότσα) θα διασχίσουμε το σεληνιακό τοπίο της πιο πολυποίκιλης και πολύχρωμης ερήμου που για γενιές ολόκληρες φιλοξενεί φυλές Βεδουίνων και θα θαυμάσουμε σπάνιες και πανάρχαιες βραχογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα .Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα ΠΕΤΡΑ - ΑΚΑΜΠΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Νεκρά Θάλασσα . Στην διαδρομή θα επισκεφθούμε την Άκαμπα, παραθαλάσσιο θέρετρο, όπου θα έχουμε 2-3ώρες ελεύθερο χρόνο . Συνεχίζουμε για Νεκρά Θάλασσα . Θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση . Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ –ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ (6ημερο πρόγραμμα)

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ( ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ 7ημερο πρόγραμμα)

 

Για το 6ήμερο πρόγραμμα:

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα .

 

Για το 7ήμερο πρόγραμμα:

 Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και να κολυμπήσετε. Δείπνο και διανυκτέρευση .

 

7η ημέρα ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ –ΑΜΜΑΝ –ΑΘΗΝΑ

 Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα .

                                                             Τέλος Προγράμματος

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως   • Διαμονή και διατροφή ως αναφέρονται στο σχετικό τιμοκατάλογο • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού • Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω • Τοπικοί ξεναγοί • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου • Ασφάλεια αστικής ευθύνης • Ενημερωτικά έντυπα

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

• Φόροι αεροδρομίων • Εισόδοι σε μουσεία /μνημεία • Φιλοδωρήματα • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το ταξίδι είναι κοστολογημένο με ελάχιστη συμμετοχή τα 15 άτομα. Για μικρότερη συμμετοχή, υπάρχει επιβάρυνση •Για το ταξίδι αυτό χρειάζεται διαβατήριο νέου τύπου • Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με αντίθετη η διαφορετική ροή • Για την βίζα Ιορδανίας απαιτείτε φωτοτυπία διαβατηρίου 10 ημέρες πριν την αναχώρηση • συμμετοχή στο πρόγραμμα σημαίνει αυτόματη αποδοχή των όρων συμμετοχής αλλά και ακυρωτικών όπως αυτοί αναφέρονται και στην ιστοσελίδα μας• Δυνατότητα πρόσθετης Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης με επιπλέον κόστος.