Skip to main content

Πλήρης Γύρος Ιορδανίας Πάσχα - Ιούνιος 2017 από 860,00

Με μία διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στο Wadi Rum
Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 14/4, 28/4, 14/5, 2/6, 16/6, 23/6, 30/6
Super Τιμή 
Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

 

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα πλήρες οδοιπορικό στην Ιορδανία, που ξεκινά από την πρωτεύουσά της το Αμμάν και συνεχίζει με το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, που αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο της Ιορδανίας στη θάλασσα, την Άκαμπα, με επίσκεψη και διαμονή στην Πέτρα, με «σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (με καρότσα) στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με τα μαγικά βουνά από γρανίτη και πολύχρωμη άμμο, σμιλευμένα από το μεγαλύτερο γλύπτη, τον αέρα, και με διανυκτέρευση σε παραδοσιακή βεδουίνικη σκηνή στην έρημο, με διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα, με επισκέψεις στη Βηθανία, το μέρος στο οποίο, με βάση τις Γραφές, πιστεύεται ότι βαπτίστηκε ο Ιησούς και στον αρχαιολογικό χώρο των Γεράσων, σπουδαία ελληνική πόλη που ανήκε στη Δεκάπολη της Κοίλης Συρίας.

Highlights

  • Πατήστε στο χαμηλότερο σημείο της Γης, τη Νεκρά Θάλασσα.
  • Κολυμπήσετε στα νερά της Νεκράς Θάλασσας που δεν σε αφήνουν να βυθιστείς και απολαύστε την περιποίηση και τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης.
  • Βρεθείτε στα μέρη που βαφτίστηκε ο Ιησούς, στη Βηθανία.
  • Δείτε τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων στη Μάνταμπα.
  • Θυμηθείτε το Λόρενς της Αραβίας καθώς θα διαβαίνετε το Ουάντι Ραμ, την «Κοιλάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλεμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα.
  • Ιππεύστε άλογα για να φτάσετε στην είσοδο του φαραγγιού της «ρόδινης πόλης της ερήμου», της Πέτρας.
  • Εξερευνήστε τα εντυπωσιακά κτίσματα της «Μικρής Πέτρας».
  • Νιώστε τη μαγική ατμόσφαιρα της ερήμου σαν Βεδουίνος, διανυκτερεύοντας σε πολύ ωραίες σκηνές σε παραδοσιακό camp.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΜΜΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, μια μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με έντονα τα σημάδια της ιστορίας της που φτάνει μέχρι τα βιβλικά χρόνια. Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, γεμάτη χρώματα, ήχους και αντιθέσεις. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ - ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΜΑΝ
Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Αμμάν. Θα θαυμάσουμε το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών στην πλαγιά του λόφου απέναντι από την Ακρόπολη), το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών) και την Ελληνιστική Ακρόπολη με το κολοσσιαίο άγαλμά ύψους 10 μ. του Ηρακλή (χτισμένη κατά τα Ελληνιστικά χρόνια στον ψηλότερο λόφο του Αμμάν, τον Αλ Κάλα, με εντυπωσιακή πανοραμική θέα της πόλης). Συνεχίζουμε για τα Γέρασα (Jerash), την Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αρχαίας επαρχιακής πόλης στη Μέση Ανατολή. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δυο της θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Ανδριανού, την οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη οδό με την κιονοστοιχία. Επιστροφή στο Αμμάν. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ -ΜΑΝΤΑΜΠΑ - ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ - ΒΗΘΑΝΙΑ - ΠΕΤΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου με το υπέροχο ψηφιδωτό δάπεδο. Εδώ σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ. Σε αυτόν αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Η πόλη επίσης είναι γνωστή μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νέμπο, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και κοίταξε πέρα από την ιερή γη και τη Νεκρά Θάλασσα. Θα επισκεφτούμε τη φραγκισκανική εκκλησία όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την καταπληκτική θέα προς την Κοιλάδα του Ιορδάνη, τον ποταμό Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα. Επόμενος σταθμός μας η Βηθανία, πέρα από τον Ιορδάνη, ένας σημαντικός θρησκευτικός χώρος για τους χριστιανούς, καθώς εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, που αποτελεί τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής μετά από τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Από το 1985 η «ρόδινη πόλη της ερήμου» περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ - ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ
Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο: μετέτρεψαν έναν ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη 30.000 κατοίκων. Εντυπωσιακά κτίρια και ναοί, θέατρο και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυσικό οχυρό, που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά και με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι. Κατέχοντας σημαντική θέση στο δρόμο των μπαχαρικών, υπήρξε σταθμός καραβανιών στη διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Η επίσκεψή μας στον εξωπραγματικό αυτό χώρο κυριολεκτικά θα μας συγκλονίσει!!! Η ίππευση των αλόγων που θα μας οδηγήσουν στην είσοδο του φαραγγιού θα μας μείνει αξέχαστη. Συνεχίζουμε για την Al Beidha ή, όπως είναι πιο γνωστή, «Μικρή Πέτρα». Θα μπούμε στην περιοχή μέσω ενός στενού φαραγγιού αποκαλούμενου Siq Al-Barid. Το όνομά του σημαίνει «κρύο» και αναφέρεται στις συνθήκες δροσιάς που επικρατούν εκεί, καθώς οι υψηλοί τοίχοι αποτρέπουν το φως του ήλιου από την είσοδο του φαραγγιού και τη θέρμανσή του. Η Μικρή Πέτρα θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους στο Βορρά. Όπως και στην Πέτρα, τα κτίρια είναι εντυπωσιακά. Θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Σε κάποια κτίρια μπορείτε να βρείτε τα υπολείμματα των χρωματισμένων νωπογραφιών με πουλιά, σταφύλια και λουλούδια, που χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε στην Έρημο Ουάντι Ραμ. Ο θρίαμβος της φύσης, που σαν ένας σουρεαλιστής γλύπτης έχει δημιουργήσει αυτό το πανόραμα, αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη, όπως μάγεψε και το Λόρενς της Αραβίας. Εδώ ζουν απομονωμένοι οι βεδουίνοι σε μεγάλες μαύρες ή καφέ τέντες φτιαγμένες από κατσικίσιο μαλλί. Άφιξη σε παραδοσιακό καταυλισμό Βεδουίνων, τακτοποίηση σε ειδικά διαμορφωμένες πολύ ωραίες σκηνές, παραδοσιακό δείπνο και διανυκτέρευση κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου.

5η ΗΜΕΡΑ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ - ΑΚΑΜΠΑ
Σήμερα μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: η επίσκεψή μας με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μέσα στην Έρημο του Ουάντι Ραμ, την «Κοιλάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλεμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα. Επόμενός μας προορισμός η Άκαμπα, παραθαλάσσιο θέρετρο της Νότιας Ιορδανίας στο μυχό του ομώνυμου κόλπου της Ερυθράς Θάλασσας. Είναι γνωστή για τις αμμώδεις παραλίες της και τα πολυτελή της ξενοδοχεία και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Ιδανική για θαλάσσια σπορ, χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Απολαύστε τον Κόλπος της Άκαμπα ή Κόλπο του Εϊλάτ, στο βόρειο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας, που έχει μήκος 150 χλμ., πλάτος 20 χλμ. και βάθος 1.828 μ. Βρέχει τις ακτές της Ιορδανίας, του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΑΜΠΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Πρωινή αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας, Ισραήλ και Δυτικής Όχθης και είναι 423 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας - το χαμηλότερο δηλαδή σημείο της επιφανείας της Γης. Αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη: τρία εκατομμύρια χρόνια πριν, παρουσιάστηκε μια μικρή γεωλογική αναταραχή στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ένα ρήγμα. Μέσα σε αυτό έρευσε και συγκεντρώθηκε θαλασσινό νερό διαμορφώνοντας έτσι μια μεγάλη ηπειρωτική λίμνη. Με την αλμυρότητα του νερού να φτάνει το 33,7%, καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο εξαιρετικά αλμυρό νερό της και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά βάθη της, εξ ου και το όνομά της, Νεκρά Θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκέντρωση αλατιού είναι 8,6 φορές μεγαλύτερη από ότι στον ωκεανό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΑΜΜΑΝ- ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
Αναχώρηση για Αμμάν και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Η σειρά του μπορεί να αλλάξει ανάλογα την ημερομηνία αναχώρησης.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/4/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 860€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 860 € 340 €
  Twin Room 860 € 340 €
  Triple Room 860 € 340 €
  Single Room 1150 € 340 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/4/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 860€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 860 € 340 €
  Twin Room 860 € 340 €
  Triple Room 860 € 340 €
  Single Room 1150 € 340 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/5/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 860€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 860 € 340 €
  Twin Room 860 € 340 €
  Triple Room 860 € 340 €
  Single Room 1150 € 340 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/6/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 860€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 860 € 340 €
  Twin Room 860 € 340 €
  Triple Room 860 € 340 €
  Single Room 1150 € 340 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/6/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 860€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 860 € 340 €
  Twin Room 860 € 340 €
  Triple Room 860 € 340 €
  Single Room 1150 € 340 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/6/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 860€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 860 € 340 €
  Twin Room 860 € 340 €
  Triple Room 860 € 340 €
  Single Room 1150 € 340 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/6/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 860€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 860 € 340 €
  Twin Room 860 € 340 €
  Triple Room 860 € 340 €
  Single Room 1150 € 340 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 5* εκτός του Αμμάν που είναι 4*
  • Διαμονή στην έρημο σε καταυλισμό Βεδουίνων, σε ειδικά διαμορφωμένες πολύ ωραίες σκηνές με ατομική τουαλέτα.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (στην κοιλάδα Ουάντι Ραμ: ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Έλληνας αρχηγός για γκρουπ άνω των 15 ατόμων και τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός - συνοδός για γκρουπ κάτω των 15 ατόμων.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 330 €.

ξενοδοχεία 5* της Ιορδανίας:
Αμμάν: Le Meridien
Πέτρα: Marriott Petra
Νεκρά Θάλασσα: Holiday Inn
’καμπα: Movenpick City
Στο Wadi Rum διαμονή στο Sun City Camp

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
  • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει στα προγράμματά. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
  • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

       14/04

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

15:25

17:35

RJ 131

       20/04

ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

12:15

14:40

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από -Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

     28/04

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

15:25

17:35

RJ 131

     04/05

ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

12:15

14:40

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από -Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

      02/06

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

15:25

17:35

RJ 131

      08/06

ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

12:15

14:40

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από -Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 134

      14/04

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΜΜΑΝ

11:30

12:40

RJ 133

      20/04

ΑΜΜΑΝ - ΛΑΡΝΑΚΑ

20:40

21:55