Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 Πλήρης Γύρος Ιορδανίας απο 615,00

6 Μέρες 
Αναχώρηση: 23,30/12 & 6/01 & κάθε Παρασκευή

 

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΑΜΜΑΝ - Γέρασα, Κάστρο Αζλούν, Ξενάγηση πόλης
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και απότην κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στην συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η “Πομπηϊα της Ανατολής”. Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Θα ολοκληρώσουμε τις σημερινές μας ξεναγήσεις με το Κάστρο του Αζλούν, το οποίο κτίστηκε τον 12ο αιώνα από τους Αγγιουβίδες της δυναστείας του Σαλαντίν, για να μπορούν να ελέγχουν τις κινήσεις των σταυροφόρων στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : AMMAN - Μάταμπα, 'Ορος Νέμπο - Μπέιντα - ΠΕΤΡΑ
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μΧ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, κατευθυνόμαστε για την Μπέιντα, την «Μικρή Πέτρα» όπου θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά όπου θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΠΕΤΡΑ - Ξενάγηση πόλης - ΑΚΑΜΠΑ
Πρωινό και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Μετά την ξενάγησή μας σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο, αναχωρούμε για την Άκαμπα, το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας επάνω στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Άκαμπα, όσο και αν σήμερα εμφανίζεται σαν μια μοντέρνα και σύγχρονη πόλη έχει και αυτή την μακροχρόνια ιστορία της μιας και κατοικείται από την 5η χιλιετία πΧ, ενώ αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη και ως ναυτική βάση του βασιλιά Σολομώντα. Ο μεγαλύτερος πόλος έλξης της Άκαμπα, εκτός από το γεγονός πως είναι μια πόλη Duty free, είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι που βρίσκονται ανοικτά από τις ακτές της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΑΚΑΜΠΑ - Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ -- Βηθανία – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το Ουάντι Ράμ, την έρημο του Λορενς της Αραβίας μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Θα αφήσουμε το πούλμαν μας και με Jeep 4Χ4 (με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ. Αναχώρηση για την Νεκρά Θάλασσα . Θα κατευθυνθούμε προς την Βηθανία ,πέρα από τον Ιορδάνη , που συνδέεται άμεσα με την ζωή του Ιησού και του Ιωάννη του Βαπτιστή , μιας και πρόκειται για τον χώρο στον οποίο , αποδεδειγμένα πια , βαπτίστηκε ο Ιησούς. Άφιξη στη Νεκρά Θάλασσα. Θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ –ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα .


ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΦΩΤΑ 2016/2017
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ. ΞΕΝ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ. 1ΚΛΙΝΟΥ
ΠΛΗΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Αμμάν(2), Πέτρα (1), 'Ακαμπα (1), Νεκρά Θάλασσα(1)
ΔΩΡΟ ξενάγηση στην Μπέιντα (μικρή Πέτρα)
      6 23,30/12, 06/01 & κάθε Παρασκευή 4*/5* std στο Αμμάν    Ημιδ/φή  615 230
4*/5*LUX/5* 715 270
5*/5*LUX 755 320

Πετάξτε με σύντομες ανταποκρίσεις από/προς την υπόλοιπη Ελλάδα με την Aegean με 120€ (τιμή κάτ'άτομο και κατόπιν διαθεσιμότητας)
Σε όλα μας τα προγράμματα περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από έμπειρους επίσημους ξεναγούς

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με την ROYAL JORDANIAN απευθείας πτήσεις
Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
Διαμονή σε ξενοδοχείο ανάλογα την επιλογή σας
Ημιδιατροφή (Πρωινά& δείπνα)
Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
Τοπικός Επίσημος ξεναγός γνώστης της κουλτούρας & της τοπικής γλώσσας
Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων 330€
Φιλοδωρήματα (προαιαρετικά)
Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα