Skip to main content

Χριστούγεννα 2016 στην Ιορδανία ΑΠΟ 550,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  23 με 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
6 ΗΜΕΡΕΣ

Αμάν (Φιλαδέλφεια) – Γέρασα – Πέτρα – Κοιλάδα Φεγγαριού (WadiRum) – Νεκρά Θάλασσα – Όρος Νέμπο (Τάφος Μωυσή) –Μαδηβά (Άγιος Γεώργιος)

«Το ταξίδι στην Ιορδανία αποτελεί μία μοναδική εμπειρία που συνδυάζει το ιστορικό και πολιτισμικό στοιχείο με το φυσικό και το θρησκευτικό. Η Πέτρα, η πολιτεία λαξευμένη στους κόκκινους βράχους, αποτελεί ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου. Το Αμάν δέχθηκε τις επιδράσεις των βιβλικών Αμμωνιτών, των Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Αράβων. Ενώ σήμερα αποτελεί μία σύγχρονη πόλη με υψηλούς δείκτες ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Στο Όρος Νέμπο ολοκλήρωσε την αποστολή του ο προφήτης Μωυσής και ο Χριστός Βαπτίστηκε στην Βηθανία πέρα του Ιορδάνου, τα οποία αποτελούν σημαντικότατα προσκυνήματα. Η Νεκρά Θάλασσα και η Κοιλάδα του Φεγγαριού αποτελούν μοναδικά φυσικά αριστουργήματα. Η ελληνική παρουσία αποτυπώνεται στην αρχαία πόλη Γέρασα, στο περίφημομωσαϊκό χάρτη των Αγίων Τόπων στην Μαδηβά (6ος αιώνας) και συνεχίζεται ως σήμερα με την παρουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων».   

1η ημέρα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, Αθήνα – Θεσσαλονίκη Αμάν.

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη:

Συγκέντρωση στις 19:00 στο αεροδρόμιο Μακεδονία και αναχώρηση στις 20:25 για Αθήνα και άφιξη στις 21:20. Πτήση, με την Aegean Airlines, για Αμάν στις 23:50 και άφιξη στις 02:05.

Αναχώρηση από Αθήνα:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 21:50. Πτήση, με την Aegean Airlines, για Αμάν στις 23:50 και άφιξη στις 02:05.

Άφιξη στην πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά την Νεολιθική Εποχή, πριν από 9000 χρόνια. Αναφέρεται στην Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν, πρωτεύουσα των Αμμωνιτών, και ήταν η πόλη όπου έστειλε ο Προφητάναξ Δαβίδ τον Χετταίο Ουρία για να επιτεθεί στα τείχη της. Έπειτα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια, ενώ κατά την βυζαντινή περίοδο ήταν επισκοπική έδρα. Αργότερα άνθισε υπό των Χαλιφάτων των Ομμεϋάδων (Δαμασκός) και των Αββασίσδων (Βαγδάτη). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, Αμάν – Γέρασα

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας περίπου στις 11:00. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη μας στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ἱ. Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, ο οποίος αποτελεί την έδρα της Μητρόπολης Φιλαδέλφειας (Αμάν) που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπως και τον παρακείμενο Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Θα συνεχίσουμε με μία περιήγηση με το λεωφορείο μας στο Αμπντούν, την πλούσια περιοχή του Αμάν, αλλά και στο νέο σύγχρονο κέντρο της πόλης. Επόμενος μας σταθμός είναι η Γέρασα, ηπιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Θα ξεναγηθούμε στον τεράστιο αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, την οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη Οδό με την κιονοστοιχία. Επιστροφή στο Αμάν, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3ή ημέρα, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016 (Χριστούγεννα): Μαδηβά – Όρος Νεβώ – Νεκρά Θάλασσα – Πέτρα.

Πρωινό και μετάβαση στην Μαδηβά, όπου θα εκκλησιαστούμε στον Ελληνορθόδοξο Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μετά την Θεία Λειτουργία θα θαυμάσουμε το περίφημο ψηφιδωτό με τις ελληνικές επιγραφές και τις τοπογραφικές αναπαραστάσεις, το οποίο αποτελεί τον παλαιότερο χάρτη προσκυνητών των Αγίων Τόπων (6ο αιώνας) και ταυτόχρονα το αρχαιότερο μωσαϊκό δαπέδου με γεωγραφικό θέμα στην παγκόσμια ιστορία της τέχνης. Συνεχίζουμε για το Όρος Νεβώ, το σημείο όπου ο Προφήτης Μωυσής αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του κοιμήθηκε ατενίζοντας την Γη της Επαγγελίας που βρίσκεται απέναντι. Εκεί κατά την χριστιανική παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή, ενώ αργότερα ο προφήτης Ιερεμίας έκρυψε σε σπήλαιο την Κιβωτό της Διαθήκης και το θυσιαστήριο του θυμιάματος. Το Όρος Νέμπο αποτελούσε σημαντικό προσκύνημα κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες και στο σημείο της επίσκεψης μας βρίσκεται ο βυζαντινός ναός στην μνήμη του Προφήτη Μωυσή του 5ου αιώνα. Θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε τα πανέμορφα ψηφιδωτά και να επισκεφτούμε το διπλανό μουσείο. Η επόμενη στάση μας θα είναι στην Νεκρά Θάλασσα (Ασφαλτίτις λίμνη κατά τους αρχαίους Έλληνες), η οποίαβρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, (αρνητικό υψόμτερο), κάτι που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη. Βρίσκεται στην Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα η οποία είναι ένα ενεργό σύστημα τεκτονικών τάφρων. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε το περιβάλλον και όποιοι επιθυμούν θα μπορούν να κολυμπήσουν στα ιαματικά νερά. Έπειτα θα πάρουμε τον δρόμο προς την Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016: Πέτρα - Κοιλάδα του Φεγγαριού (Wadi Rum).

Πρωινό και επίσκεψη στην ροδοκόκκινη πόλη Πέτρα, ένα μοναδικό σημάδι της ιστορίας του ανθρώπου. Βρισκόμαστε ξαφνικά, από το πουθενά στη μέση μιας ολοζώντανης και ταυτόχρονα νεκρής αρχαίας πολιτείας. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξευμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξη της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου. Στην Πέτρα υπάρχουν έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου. Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (συν τοις άλλοις και στρατηγική) φρόντισαν να βάλουν τη σφραγίδα τους. Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασσικά σημάδια μιας πόλης-χώρας η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό. Η επόμενη επίσκεψη μας είναι στο Wadi Rum, την κατακόκκινη έρημο ή Κοιλάδα του Φεγγαριού, εκεί όπου μαγεύτηκε «ο Λώρενς της Αραβίας». Με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα θα θαυμάσουμε τα καταπληκτικά φυσικά και μοναδικά τοπία, που σχηματίσθηκαν από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα, πάνω στην πολύχρωμη άμμο και στα πολύχρωμα βουνά από γρανίτη. Το σουρεαλιστικό πανόραμα, θα μας αιχμαλωτίσει και θα μας μαγέψει, όπως όλους τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και τους μοναδικούς τοπικούς κατοίκους, τους Βεδουίνους, που εξακολουθεί να τους κρατά «αιχμαλώτους» αιώνες τώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016: Βηθανία (Τόπος Βάπτισης του Χριστού) – Ακρόπολη Αμάν – Ρωμαϊκό Θέατρο.

Πρωινό και αναχώρηση από την Πέτρα με κατεύθυνση το Αμάν. Επίσκεψη στην «Βηθανία πέραν του Ιορδάνου», το σημείο όπου, σύμφωνα με την Βίβλο, έγινε η Βάπτιση του Χριστού από τον Τίμιο Πρόδρομο και η ανάληψη του Προφήτη Ηλία, με πύρινο άρμα, στου Ουρανούς. Το ταξίδι μας στον χρόνο θα συνεχιστεί με την Ακρόπολη του Αμάν (Ραμπάτ Αμμούν, Φιλαδέλφεια, Αμάν), όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον 20 μ.Χ. αιώνα, την βυζαντινή εκκλησία, το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμεϋάδων. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών, ξεκινώντας από την πρώτο – ιστορική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ισλαμική περίοδο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ, με τα ιδιόμορφα ανθρωπομορφικά αγαλματίδια, που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ.. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Ρωμαϊκό θέατρο της Φιλαδέλφειας έξι χιλιάδων θέσεων του 2ου μ.Χ. αιώνα, το οποίο θα επισκεφτούμε, καθώς και το λαογραφικό μουσείο δίπλα στις κερκίδες. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στο Αμάν, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, επιστροφή.

Αναχώρηση στις 01:00 τα ξημερώματα για το αεροδρόμιο του Αμάν. Αναχώρηση στις 03:30 για την Αθήνα και άφιξη στις 05:45. Όσοι εκδρομείς συνεχίζουν για την Θεσσαλονίκη, αναχώρηση στις 07:10 από Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 08:00.     

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή ατόμου σε δίκλινο δωμάτιο:

Από Θεσσαλονίκη € 995 (550 + 445 φόροι και είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, προσκηνήματα και πλαζ ξενοδοχείου στην Νεκρά Θάλασσα)

Από Αθήνα € 970 (550 + 420 φόροι και είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, προσκηνήματα και πλαζ ξενοδοχείου στην Νεκρά Θάλασσα)

Φιλοδωρήματα: € 25 (υποχρεωτικά)

Διαφορά Μονόκλινου  € 145

Περιλαμβάνονται:

  1. Αεροπορικό εισιτήριο με την Aegean Airlines (Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Αμάν μετ’ επιστροφής)
  2. Φόροι αεροδρομίων
  3. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στο Αμάν (Geneva) και στην Πέτρα (PetraMoon).
  4. Ημιδιατροφή (εκτός πρώτης ημέρας / 5 πρωινά και 4 δείπνα στα ξενοδοχεία)
  5. Είσοδοι  και εισιτήρια (Γέρασα, Όρος Νεβώ, Πέτρα, Ακρόπολη Αμάν, Ρωμαϊκό Θέατρο, πλαζ ξενοδοχείου στην Νεκρά Θάλασσα, και η περιήγηση στο WadiRum με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα).
  6. Βίζα Ιορδανίας
  7. Φόροι αναχώρησης
  8. Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  9. Ελληνόφωνος επίσημος ξεναγός
  10. Έμπειρος αρχηγός του γραφείου
  11. Ένα μπουκάλι νερού (500 ml) καθημερινά.

Δεν περιλαμβάνονται:

  1. Ποτά
  2. Μεσημεριανά γεύματα
  3. Φιλοδωρήματα (€ 25 υποχρωτικά)
  4. Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.

 Χρήσιμες Σημειώσεις

  1. Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο. Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
  2. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  3. Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
  4. Φιλοδωρήματα 25 ευρώ (υποχρεωτικά).
  5. Κρατήσεις με προκαταβολή 300 ευρώ το άτομο