Skip to main content

50+ Άγιοι Τόποι - Ιορδανία 15/10/2015 από 820,00

 

7 Ημέρες Αεροπορικώς

 

 

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΒΗΘΛΕΕΜ  
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.  Έλεγχος διαβατηρίων και αποσκευών και ακολουθεί πτήση για Τελ Αβίβ.  Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ. Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ είναι 3.000 χρόνων, μολονότι το σημερινό χωροταξικό σχέδιό της χρονολογείται κυρίως στη βυζαντινή περίοδο.  Θα μεταφερθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας στην Γεσθημανή. Στη συνέχεια  θα διασχίσουμε την οδό του Μαρτυρίου (ο δρόμος που περπάτησε ο Χριστός, πηγαίνοντας στον Γολγοθά), προσκυνώντας στον Οίκο Ιωακείμ και Άννης και στο Πραιτώριο και θα καταλήξουμε στον Ναό της Αναστάσεως  για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, την ιερότερη απ’ όλες τις χριστιανικές τοποθεσίες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ.  Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΓΕΡΑΣ – ΑΖΛΟΥΝ – ΑΜMΑΝ 
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Ιορδανία. Αφού περάσουμε τον έλεγχο στα σύνορα, πρώτος μας σταθμός η Τζέρας, η αρχαία ελληνική Γέρασα, η οποία ονομάζεται και “Πομπηία της Ανατολής”. Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη στον κόσμο και αποτελεί μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού.  Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τους δρόμους με τις κολώνες, τα θέατρα, τις εκκλησίες, τους ναούς, το ρωμαϊκό φόρουμ και την αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.). Συνεχίζουμε για τo κάστρο Aζλούν, όπου θα θαυμάσουμε τη μοναδικότητα της Αραβοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα.  Συνέχεια της διαδρομής μας με τελικό προορισμό το Αμμάν.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΑΜΜΑΝ – ΜΑΔΗΒΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ  – ΠΕΤΡΑ 
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγηση της “Λευκής Πόλης”, όπως αποκαλούν οι Άραβες το Αμμάν. Πρώτος μας σταθμός είναι η Ακρόπολη του Αμμάν που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν ενδείξεις ότι κατοικούνταν από τη Νεολιθική εποχή, γεγονός που το κάνει ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο με συνεχή ανθρώπινη παρουσία στο πέρασμα των αιώνων.  Συμβολίζει τη γέννηση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, του ιουδαϊσμού, του χριστιανισμού και του ισλαμισμού.  Στην Ακρόπολη θα δείτε μνημεία από την αρχαία, τη βυζαντινή εποχή αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο με ευρήματα από όλη την Ιορδανία. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Φιλαδέλφεια, το αμφιθέατρο και το Φόρουμ και θ’ ανεβούμε στο λόφο της Σιταντέλας, όπου το ενδιαφέρον μας θα στραφεί στον ναό του Ηρακλή και στο αρχαιολογικό μουσείο. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για τη Μαδηβά (πόλη των ψηφιδωτών) η οποία κατοικείται συνεχώς για περίπου 3.500 χρόνια. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης  είναι ένας υπέροχος ζωντανός Βυζαντινός ψηφιδωτός χάρτης του 6ου αιώνα που καταγράφει με αρκετές λεπτομέρειες την Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους και αποτελεί μία από τις κύριες πηγές για το χαρακτήρα και την τοπογραφία της Βυζαντινής Παλαιστίνης.  Τον ψηφιδωτό αυτό χάρτη θα τον δούμε στο δάπεδο του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου της Μαδηβά. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νεβώ, το σημείο που στάθηκε ο Μωυσής και κοίταξε πέρα από την ιερή γη και τη Νεκρά Θάλασσα.   Συνεχίζουμε για Νεκρά Θάλασσα.  Η Νεκρά Θάλασσα είναι μία λίμνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ιορδανία και είναι το χαμηλότερο σημείο της Γης, 411 μ. πιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.  Η περιοχή θεωρείται από την αρχαιότητα ιδιαίτερα σημαντικό θεραπευτικό κέντρο, λόγω της σύστασης του νερού και της λάσπης που βρίσκεται εκεί. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πέτρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΠΕΤΡΑ – ΑΚΑΜΠΑ
Αφού προγευματίσουμε αναχωρούμε για την ξενάγηση της Πέτρας.  Τη μοναδική «ροζ πόλη» η οποία κτίστηκε πριν 2.000 χρόνια από Ναβαταίους Βεδουίνους. Το όνομα Πέτρα το έδωσαν οι Έλληνες της ελληνιστικής περιόδου, που μαγεύτηκαν όταν αντίκρισαν τα σκαλισμένα κτίρια στους βράχους, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής.  Ακόμη και αν όλη η Ιορδανία δεν παρουσίαζε κανένα άλλο ενδιαφέρον, θα άξιζε κανείς να ταξιδέψει στη χώρα αυτή, μόνο και μόνο για την Πέτρα, τη λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις κατάπληκτος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο.  Η ξενάγησή μας θα γίνει με άλογα ή αμαξάκια και με τα πόδια μέσα σε ένα στενό φαράγγι μήκους 2.500 μέτρων. Η είσοδος στην πόλη γίνεται από ένα στενό φαράγγι το λεγόμενο «σικ» που εξασφαλίζει την ασφάλεια της πόλης, μιας και ήταν δύσκολο στους εχθρούς να την καταλάβουν. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το θησαυροφυλάκιο (ΚΑΖΝΕΧ), το ρωμαϊκό θέατρο, το Ναό του Αρν, τους Βασιλικούς Τάφους, τον ανώτατο βωμό των θυσιών, τα προπύλαια, τα θυσιαστήρια, τις αγορές, τους ναούς, τις θέρμες, το ανάκτορο, τα απομεινάρια του φρουρίου της Ρωμαϊκής λεγεώνας και η ξενάγηση τελειώνει με το αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται με πολύ παραστατικό τρόπο μέσα σε ένα από τα βραχώδη οικοδομήματα της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Άκαμπα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Η Άκαμπα είναι μια παραθαλάσσια πόλη της νότιας Ιορδανίας που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Είναι γνωστή για τις αμμώδεις παραλίες της και τα πολυτελή της ξενοδοχεία και προσελκύει πολλούς καταδύτες, για τον πραγματικά απίστευτο βυθό της με τα πολύχρωμα κοράλλια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η Ημέρα:  ΑΚΑΜΠΑ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ (ΣΑΦΑΡΙ) – ΑΜΜΑΝ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά αναχωρούμε για σαφάρι στην έρημο Ουάντι Ραμ, τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, όπου θα μας μαγέψουν τα εντυπωσιακά τοπία με τις απέραντες ερήμους και τους τεράστιους βραχώδεις όγκους της Πετραίας Αραβίας, που ξεπροβάλλουν μέσα από την άμμο και παρουσιάζουν ένα θέαμα εξαιρετικά επιβλητικό. Μετά το τέλος του σαφάρι επιστρέφουμε στο Αμμαν. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

6η  Ημέρα:  ΑΜΜΑΝ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Ισραήλ. Πρώτη μας στάση μετά τα σύνορα είναι  ο Ιορδάνης ποταμός όπου θα επισκεφτούμε το σημείο της Βάπτισης του Κυρίου. Επόμενη στάση μας το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και συνεχίζουμε για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη, σύμφωνα με κάποιους, πόλη του κόσμου και με το τελεφερίκ θα ανεβούμε στο Σαραντάριο Όρος.  Συνεχίζουμε για Βηθλεέμ.  Φθάνοντας στη Βηθλεέμ θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ   
Μεταφορά στο Τελ Αβίβ, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.  Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια για ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ με πτήσεις της EL AL.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο.
  • Δύο (2) διαν/σεις στην Βηθλέεμ, δύο (2) διαν/σεις στο Αμμάν, μία (1) διαν/ση στην Πέτρα και μία (1) στην Άκαμπα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ημιδιατροφή (6 πρωινά και 6 γεύματα ή δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Σαφάρι στην έρημο.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια.

Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει:

  • Το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος,
  • Η είσοδος στα σύνορα της Ιορδανίας, η visa για την Ιορδανία.
  • Οι είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους (Πέτρα, είσοδος στο πάρκο Wadi Rum για το σαφάρι κλπ).
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Σημειώσεις:

  • Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων μπορεί να διαμορφωθεί χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα από το πρόγραμμα.
  • Απαραίτητο διαβατήριο σε ισχύ.

Τιμοκατάλογος Φθινόπωρο 2015

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

EΠΙΒ/ΝΣΗ ΜΟΝ/ΝΟΥ

ΞΕΝ/ΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΕΡ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ / ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΙΟΡΔΑΝΙΑ

7

820€

+200€

4*

ΗΜΙΔ/ΦΗ

AEGEAN

-

15/10