Skip to main content

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 7 ΗΜΕΡΕΣ 26/2/2016 απο 695,00

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 7 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχώρηση Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου μέχρι Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

1η ημέρα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 πτήση προς Τελ Αβίβ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 19.00 η ώρα πτήση προς Αθήνα με την AegeanAirlines στις 20.45, άφιξη στο αεροδρόμιο των Αθηνών στις 21.40 η ώρα.Πτήση για το αεροδρόμιο BenGurion του Τελ Αβίβ στις 22.30 η ώρα. Άφιξη στις 00.30 τοπική ώρα.

Αναχώρηση από την Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 20.30 η ώρα Πτήση για το αεροδρόμιο BenGurion του Τελ Αβίβ στις 22.30 η ώρα. Άφιξη στις 00.30 τοπική ώρα.Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, ξεκούραση.

2η ημέρα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016  Ιερουσαλήμ

Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00 η ώρα για την πόλη των Ιεροσολύμων και συγκεκριμένα για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα μεταβούμε για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε μοναστήρια εντός της Αγίας Πόλεως, όπως του Τιμίου Προδρόμου, των Αγίων Θεοδώρων, Σαντινάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μεγάλη Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 Εκκλησιασμός στον Πανάγιο Τάφο – Ιερουσαλήμ – Άγιος Σάββας

Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, και στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Επιβίβαση σε τοπικά αυτοκίνητα και μετάβαση στην αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Συνεχίζουμε για το σπήλαιο των Ποιμένων στο Χωριό των Ποιμένων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 Τιβεριάδα

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ και προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στην λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 Άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 Ιεριχώ – Ιορδάνης Ποταμός - Σαμάρεια

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Βηθανία, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας, των αδελφών του Λαζάρου, και συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το πραγματικό μέρος, όπου έγινε η Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό απέναντι από την Ιορδανία, θα τελεστεί Αγιασμός και συμβολική-προαιρετική «βάπτιση των προσκυνητών». Ακολούθως επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, και τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Ολοκληρώνουμε την σημερινή μας προσκυνηματική ημέρα με την επίσκεψη μας στην Σαμάρεια, όπου στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής θα προσκυνήσουμε το λείψανο του Αγίου Φιλούμενου και το Φρέαρ του Ιακώβ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 Βηθλεέμ – Ιερουσαλήμ – Όρος Ελαιών

Αναχώρηση για την Βηθλεέμ, όπου η μεγάλη Βασιλική της Γεννήσεως και προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Προσκύνημα στις Ιερές Μονές του Τιμίου Σταυρού και στο Κατά Μόνας όπου ο Τάφος του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου. Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση και συνεχίζουμε το σημερινό μας προσκύνημα με το όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου). Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα   Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Πολύ πρωινή αναχώρηση για μετάβαση στο αεροδρόμιο, τυπικές διαδικασίες έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 06.00 η ώρα, άφιξη στην Αθήνα στις08.10. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 10.00 η ώρα και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 10.50 η ώρα.

Τιμή Συμμετοχής

με αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη 695 ευρώ το άτομο σε δίκλινο

με αναχώρηση από την Αθήνα 675 το άτομο σε δίκλινο

Διαφορά Μονόκλινου: € 140 ευρω.

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +10 ευρώ (υποχρεωτικά)

Περιλαμβάνονται

  Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή

  Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλεέμ.

  Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού

  Ημιδιατροφή καθημερινά

  Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

  Μετάβαση στον Άγιο Σάββα

  Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου

  Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ

  Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων

  Ασφάλεια αστικής Ευθύνης

  ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται: Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

Σημειώσεις:

Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.

Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €12  

Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.

Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Κρατήσεις με προκαταβολή 200 ευρώ το άτομο.