Skip to main content

Άγιοι Τόποι Νοέμβριος 2015 από 690,00

20 με 26 Νοεμβρίου 2015
7 ημέρες

1η ημέρα, Παρασκευή 20  Νοεμβρίου 2015,  Θεσσαλονίκη – Αθήνα – πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση και συνάντηση με τον έμπειρο συνοδό μας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean Airlines στις 18.30 (έξι και μισή) η ώρα το απόγευμα. Πτήση για το αεροδρόμιο Αθηνών στις 20.25μ.μ. και άφιξη στην Αθήνα στις 21.20μ.μ.

Για αναχώρηση από Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean Airlines στις 20.30μ.μ.

Συνεχίζουμε  με την πτήση της Aegean στις 22.30μ.μ. η ώρα για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ. Άφιξη στις 00.30μ.μ. η ώρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Shepherds’ House 4*, το οποίο βρίσκεται στο Χωριό των Ποιμένων (περίπου μία ώρα), διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Σάββατο 21  Νοεμβρίου 2015,  Ιερουσαλήμ, (Πανάγιος Τάφος και άλλα προσκυνήματα)

Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα μεταβούμε για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Συνεχίζουμε με το Όρος των Ελαιών, όπου πραγματοποιήθηκε η Ανάληψη του Κυρίου μας και η εμφάνισή Του μετά την Ανάσταση στη Μικρή Γαλιλαία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 , Ιερουσαλήμ και Βηθλέεμ

Πρωινό και μετάβαση στην Ιερουσαλήμ για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ναό της Αναστάσεως. Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας επίσκεψη στην Σιών, όπου το Υπερώον, στο οποίο τελέσθηκε ο Μυστικός Δείπνος, έγινε η Ψηλάφηση του Αποστόλου Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, εκεί επίσης υπάρχει ο Τάφος του Δαβίδ και ο Τόπος που κοιμήθηκε η Παναγία. Πρωινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα οστά των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, Βηθανία, Ιεριχώ, Ιορδάνης ποταμός, Σαμάρεια

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και του αδελφού αυτών Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 12€ προαιρετικό), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και τη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Τέλος αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγίου Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή).Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα,  Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, Τιβεριάδα, Γαλιλαία

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην πόλη της Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, Νεκρά Θάλασσα και Ιερουσαλήμ.

Πρωινό και αναχώρηση για την Νεκρά Θάλασσα, την μεγάλη αλμυρή λίμνη που βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο χερσαίο σημείο του πλανήτη μας (249 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου). Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης μας, επιστροφή στην Ιερουσαλήμ. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Μετάβαση  στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, επιστροφή.

Αναχώρηση τα ξημερώματα από το ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Αναχώρηση στις 06:00π.μ. για Αθήνα και άφιξη στις 08:10π.μ. Αναχώρηση από Αθήνα στις 10:00π.μ. και άφιξη στις 10:50 στην Θεσσαλονίκη.

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη €720  Αναχώρηση από Αθήνα €690
Διαφορά Μονόκλινου €120
Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι  +€10 (υποχρεωτικά)

 Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων superior, στην Βηθλεέμ
  • Ημερήσιες μετακινήσεις καθώς και μεταφορά από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο) με δυνατότητα νηστίσιμων γευμάτων.
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
  • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
  • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
  • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιού.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.

  1. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  2. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  3. Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €12
  4. Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
  5. Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
  6. Κρατήσεις με προκαταβολή €350 το άτομο.
  7. Η προκαταβολή και η εξόφληση δύναται να γίνει με κατάθεση σε τραπεζικό μας λογαριασμό ή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα, ακόμη και με 6 δόσεις.