Skip to main content

Αγίους Τόπους & Σινά Φθινόπωρο 2015 από 885,00

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

14 - 21 Οκτωβρίου / 8 ημέρες

 

1η ημέρα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και συνάντηση με τον έμπειρο συνοδό μας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της AegeanAirlines στις 10.00 η ώρα το πρωί. Πτήση για το αεροδρόμιο Αθηνών στις 11.20π.μ. και άφιξη στην Αθήνα στις 12.10μ.μ.

Για αναχώρηση από Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο γκισέ της AegeanAirlinesστις 14.30μ.μ. Συνεχίζουμε με την πτήση της Aegean στις 16.30μ.μ. η ώρα για το αεροδρόμιο BenGurion του Τελ Αβίβ. Άφιξη στις 18.30μ.μ. η ώρα. Καθ’ οδόν προς Ιερουσαλήμ θα κάνουμε στάση στη Λύδδα, για να επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Shepherds’ House 4*, το οποίο βρίσκεται στο Χωριό των Ποιμένων, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / Πανάγιος Τάφος

Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα μεταβούμε για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Συνεχίζουμε με το Όρος των Ελαιών, όπου πραγματοποιήθηκε η Ανάληψη του Κυρίου μας και η εμφάνισή Του μετά την Ανάσταση στη Μικρή Γαλιλαία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Σαμάρεια

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και του αδελφού αυτών Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 12€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και τη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Τέλος αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή).Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, Δείπνο, διανυκτέρευση

4η ημέρα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 Τιβεριάδα – Γαλιλαία

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην πόλη της Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015    2015 Ιερουσαλήμ

Πρωινό και μετάβαση στην Ιερουσαλήμ για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ναό της Αναστάσεως. Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας επίσκεψη στην Σιών, όπου το Υπερώον, στο οποίο τελέσθηκε ο Μυστικός Δείπνος, έγινε η Ψηλάφιση του Αποστόλου Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, εκεί επίσης υπάρχει ο Τάφος του Δαβίδ και ο Τόπος που κοιμήθηκε η Παναγία. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το κατά Μόνας όπου ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 Νεκρά Θάλασσα - ΣΙΝΑ (Αγία Αικατερίνη)

Πολύ νωρίς το πρωί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Περνάμε από την Νεκρά θάλασσα (στάση) και βαδίζοντας κατά μήκος της, φθάνουμε στην συνοριακή πόλη Εϊλάτ, στον κόλπο της Άκαμπα, δίπλα στην Ερυθρά θάλασσα. Προαιρετική επίσκεψη στο μοναδικό στον κόσμο υποθαλάσσιο ενυδρείο του Εϊλάτ στην Ερυθρά θάλασσα. Διέλευση συνόρων Εϊλάτ και Τάμπας. Η διαδρομή μας είναι μοναδική σε ομορφιά, μέσα στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουΐνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο εντός της Ιεράς Μονής. Παρακολούθηση του Εσπερινού και στην συνέχεια οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου», το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εγκαυστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια.
Δείπνο, διανυκτέρευση. Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), εκεί που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.

7η ημέρα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 Μονή Αγίας Αικατερίνης-επιστροφή

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Ακολουθίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με το Ισραήλ. Διέλευση των συνόρων και με διάφορες στάσεις (Νεκρά θάλασσα-το κολύμπι εδώ προσφέρει μια ιδιαίτερα χαλαρωτική αίσθηση), άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα οστά των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα και αναχώρηση στις 15.00μ.μ. η ώρα για το αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής στις 19.15μ.μ.-21.15μ.μ. με την AegeanAirlines για Αθήνα και συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη με την πτήση στις 22.15μ.μ. με άφιξη στην πόλη στις 23.10.

 

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο: €885
Διαφορά μονόκλινου: €
Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +15 ευρώ (υποχρεωτικά)

 

Περιλαμβάνονται:

 

  •       Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
  •       Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο ShepherdsHouse 4*superior στο Χωριό των Ποιμένων/Βηθλεέμ
  •       Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού
  •       Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο). Δυνατότητα για νηστίσιμα φαγητά
  •       Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και μετάβαση στον Άγιο Σάββα
  •       Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
  •       Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
  •       Η μετάβαση και διαμονή στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά με ημιδιατροφή
  •       Φόροι συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου
  •       Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
  •       Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
  •       Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

  • Κρατήσεις με προκαταβολή 350 ευρώ το άτομο.
  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 

Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €12.
Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €15.
Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.