Skip to main content

Αίγυπτος & Κρουαζιέρα Νείλου Πάσχα & Απρίλιος 2017 από 895,00

Διάρκεια: 4, 7 ημέρες
Αναχωρήσεις: 7, 13, 14, 18, 20, 21, 25, 28/4


1η ημέρα: Αθήνα - Κάιρο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Κάιρο
Πρωινό και η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού. Μετά από μία σύντομη στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ Υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο.

3η ημέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια
Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το κάστρο, το σπίτι που έζησε τα τελευταία του χρόνια ποιητής μας Καβάφης κα τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο.Για τους ταξιδιώτες που συμμετέχουν στη 4η-5η εκδρομής του Καίρου έχουν 2 μέρες ελεύθερες.

4η ημέρα: Κάιρο - Ασουάν
Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ασουάν. Περιήγηση στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν καθώς και τα ορυχεία γρανίτη. Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο. Αφού γευματίσουμε, ξεκινάμε για μια βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα ατενίσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους αλλά και το λαμπρό μαυσωλείο του Αγά Χαν. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

5η μέρα: Kρουαζιέρα
Πρωινό και πλεύση με κατεύθυνση το Κομόμπο. Άφιξη και ξενάγηση στο ναό του Θεού Κροκοδείλου, Σόμπεκ. Ο ναός είναι μοναδικός, γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών. Συνεχίζουμε τη πλεύση μας με προορισμό το Έτφου. Άφιξη και ξενάγηση στο πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου, το ναό του θεού Χόρους. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Πλεύση για το φράγμα της Έσνα.

6η μέρα:Kρουαζιέρα
Πρωινό και πλεύση για το Λούξορ. Άφιξη και ξενάγηση στη δυτική όχθη με τη κοιλάδα των Βασιλέων με περισσότερους από 60 τάφους, μεταξύ τους και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν. Συνεχίζουμε με τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και ολοκληρώνουμε με τους κολοσσούς του Μέμνονος. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους ναούς του Καρνάκ, το ιερό και τη Θεία λίμνη, καθώς και τον ναό του Λούξορ ο οποίος κάποτε ενωνόταν με το ναό του Καρνάκ. Γεύμα και δείπνο στο πλοίο.

7η μέρα: Λούξορ - Κάιρο-Αθήνα
Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω Καΐρου.

Αναχωρήσεις: 7, 13, 14, 18, 20, 21, 25, 28/4
Κόστος από:
MARRIOT 5* LUX 4 ΗΜΕΡΕΣ
Δίκλινο:895 €
Μονόκλινο: 1105
MARRIOT 5* LUX 7 ΗΜΕΡΕΣ
Δίκλινο:995 €
Μονόκλινο: 1235

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Ξενοδοχεία & γεύματα όπως αναφέρονται στον ένθετο τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επαγγελματίες αρχηγοί / συνοδοί
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 195
  • Βίζα Αιγύπτου
  • Ποτά, Φιλοδωρήματα(πληρωτέα εκεί)
  • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.