Skip to main content

Οκτώβρης 2016 Στη γη της Ιωνίας. Από 360,00

Αναχώρηση 04/10 έως 27/10/2016
8 ημέρες με ημιδιατροφή!!!

 

1η ημέρα:            ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Σμύρνη ΜΕΣΩ ΚΩΝ/ΛΗΣ. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο Κουσάντασι, το πασίγνωστο λιμάνι «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ», που μας περιμένει για να μας υποδεχτεί στις αγορές και τα καταστήματα, την παραλιακή ζώνη και το κάστρο του. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:           ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΣΜΥΡΝΗ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα μεταφερθούμε στη Σμύρνη. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Τουρκίας, όπου γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι επίσης μία πόλη, όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής  ακόμα και σήμερα. Άφιξη στο Καρατάσι και επίσκεψη στο Ασανσέρ (55 μ.) της Σμύρνης, από το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη θέα ολόκληρου του ερμαϊκού κόλπου. Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού. Ελεύθερος χρόνος για να τον διαθέσετε στην απέραντη αγορά Kemeralti, σε τμήμα της οποίας βρίσκεται το Χάνι των Κοριτσιών αλλά και για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Μουσείο. Επιστροφή στο Κουσάντασι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:          ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΣΜΥΡΝΗ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Η σημερινή ημέρα είναι επίσης αφιερωμένη στη Σμύρνη και θα καλύψουμε το λεγόμενο «Πέταλο» της Σμύρνης. Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία πόλη. Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Το απόγευμα επιστροφή στο Κουσάντασι. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια στην αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:          ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Μετά το πρωινό μας,  προαιρετικά, θα πάρουμε τον δρόμο για την καλύτερα διατηρημένη πόλη της Μικράς Ασίας, την ΕΦΕΣΟ. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ, γνωστό από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα». Βόλτα στο γραφικό χωριό με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια με έντονο ελληνικό χρώμα!  Επιστροφή στο Κουσάντασι το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:          ΒΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΤΣΕΣΜΕ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Μετά το πρωινό μας, προαιρετικά, θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ. Θα γνωρίσουμε παλιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα BΟΥΡΛΑ (με την οικία του μεγάλου εθνικού μας καλλιτέχνη ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ), για τα οποία είχε γράψει: «Τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια».  Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα).   Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Επιστροφή στο Κουσάντασι αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:          ΠΡΙΗΝΗ – ΜΙΛΗΤΟΣ – ΔΙΔΥΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση για την αρχαία Πριήνη, όπου θα θαυμάσουμε το αρχαίο θέατρο, το τέμπλο της Αθηνάς, την Αγορά, το ναό του Δία και της Κυβέλης.  Συνεχίζουμε για τη Μίλητο, μια από τις κυριότερες ιωνικές πόλεις και γενέτειρα του Θαλή.  Θα γνωρίσουμε το θέατρο, τις αγορές και τις Θέρμες της Φαυστίνας.  Στον ιερό χώρο Δίδυμα θα δούμε το Τέμπλο του Απόλλωνα, που ο ίδιος ο Παυσανίας υποστήριζε ότι είναι πολύ πιο παλιό ακόμη κι από τον πρώτο Ιωνικό αποικισμό.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Κουσάντασι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:          ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και προαιρετική εκδρομή στο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από Τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του.  Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος.  Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο.  Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομητιανού.  Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:          ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω Κωνσταντινούπολης

.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΑΘΗΝΑ μέσω Κωνσταντινούπολης, με την PEGASUSAIRLINES.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο (7 πρωινά και 7 δείπνα).
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • 2 ολοήμερες ξεναγήσεις στη Σμύρνη.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Π Ρ Ο Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ε Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Ε Σ

ΕΦΕΣΟ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ

50€

ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

60€

ΤΣΕΣΜΕ – ΒΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ

50€

ΠΡΙΗΝΗ – ΜΙΛΗΤΟ – ΔΙΔΥΜΑ

40€

ΠΑΚΕΤΟ (ΠΡΟΑΓΟΡΑ)

160€

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ,   3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

Κάθε Τρίτη & Πέμπτη

Από 4 έως 27/10

HOTEL DABAKLAR 4*

Ημιδιατροφή

360

+100

Περιλαμβάνονται

HOTEL PALM WINGS EPHESUS 5*

390€

+110€

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο