Skip to main content

Μ.ΑΣΙΑ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Καλοκαίρι 2016 από 495,00

8 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ΜΕΡΑ: ΕΛΛΑΔΑ – Καισάρεια - Προκόπι
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καισαρεία με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, τη Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου.Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τo Προκόπι, την καρδιά της Καππαδοκίας όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μσας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ​ Γκόρεμε – Άβανος – Πάσαμπαγκ - Ουτσχισάρ 30 χλμ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη η κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκόρεμε. Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας που δεν πρέπει να χάσετε. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές – υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Κρίνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πάσαμπαγκ. Εδώ θα συναντήσουμε τις περίφημες «νεραϊδένιες καμινάδες» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Επίσης θα δούμε τα τρωγλοδυτικά σπίτια τα οποία είναι κυριολεκτικά χωμένα μέσα στα βράχια και χαρίζουν ένα θέαμα εξωγήινης ομορφιάς. Μετά τη λεπτομερή μας ξενάγηση θα συνεχίσουμε προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον Αλύ ή αλλιώς Κόκκινο ποταμό με τελικό προορισμό τη κωμόπολη Άβανο. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό. Επόμενη μας στάση είναι το γραφικό χωριό Ουτσχισάρ το οποίο είναι χτισμένο στη κοιλάδα Περιστεριών. Αφού κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση θα καταλήξουμε στον ακραίο πύργο όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα όλης της Καππαδοκίας. Ένα μαγικό αμμώδες χαλί μέσα στο οποίο η ίδια η φύση έχει μεγαλουργήσει και ξαφνιάζει με τη μαγεία και τα παιχνιδίσματα της ακόμα και τον πιο απαιτητικό της επισκέπτη. Προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακό τρωγλοδυτικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: Βόλτα με αερόστατα - Σινασσός - Προκόπι 30 χλμ
Πρωινό και προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά κανάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής είναι το αρχοντικό του λογίου Ρίζου, χώρος κατοικίας ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και έγραψε το βιβλίο Καππαδοκία. Επίσκεψη και μετά από μια σύντομη στάση στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού θα αναχωρήσουμε για τη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά του Προκοπίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ξαι υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. To απόγευμα θα παρακολουθήσουμε χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών. Επιστροφή στο ξενοδοχέιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:​ Μαλακοπή – Καρβαλή – Κοιλάδα Ιχλαρά - Ικόνιο 250 χλμ
Πρωινό και σήμερα η ξενάγησή μας θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός, η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής όπου κατά  τη διάρκεια του 4ου αιώνα πΧ ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην οποία είχαν χοροστατήσει τον Ιούνιο του 2010, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, Ιερώνυμος. Η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Μετά την θεία λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς που βρίσκονται ενταφιασμένοι στην περιοχή της Καππαδοκίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβαλή με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος, ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού και το Παρθεναγωγείο της πόλης που και αυτό είναι σήμερα ξενοδοχείο. Επόμενή μας στάση η κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλαρά με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατεβούμε στο ποταμό Μελεντίζ όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ικόνιο. Εδώ θα θαυμάσουμε τα τζαμί του Ουλού Καμί με τον εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο άμβωνα του, το οποίο χτίστηκε το 1408. Συνεχίζουμε για το Ικόνιο όπου καθοδόν θα σταματήσουμε για να δούμε το Σουλτάνχαν, ένα σκαλιστό Καραβάν Σαράι του 13ου αιώνα, κτισμένο από τους Σελτζούκους Τούρκους.  Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Ικόνιο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ΜΕΡΑ:​ Ικόνιο – Παμούκαλε 500 χλμ
Πρωινό και στο Ικόνιο θα επισκεφτούμε τον Τεκέ Μεβλάνα, δηλαδή τον τάφο του μυστικιστή Jala Al Dinar Rumi, γνωστού ως Μελβάνα, ιδρυτή της τάξης των Δερβίσηδων.  Αναχώρηση  για την Ιεράπολη, τη πόλη του Βαμβακιού με τις Θερμές Πηγές με λουτήρες από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης όπου θα δούμε το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού.  Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στο Παμούκαλε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ:​  Παμούκαλε – Έφεσος – Κιρκιτζέ -  Κουσάντασι - Σμύρνη 280 χλμ
Πρωινό και αναχώρηση για την «Λευκή Πολιτεία» την Αρχαία Έφεσο. Όσες αρχαίες πόλεις και αν έχει δει κανείς, ξεχνιούνται μπροστά στην εκπληκτική Έφεσο, όπου βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Θα διαβούμε την οδό των Κουρητών και θα θαυμάσουμε τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, πραγματικό κόσμημα της Αρχαιοελληνικής περιόδου. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Πρυτανείο, το Ναό του Δομητιανού, το μνημείο του Μέμμιου και τη κρήνη του Τραϊανού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό της Διδώ Σωτηρίου, το Κιρκιτζέ που θα μας χαρίσει ανεπανάληπτες συγκινήσεις και εικόνες από τη ιστορία του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Κουσάντασι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στη προβλήτα του λιμανιού και στο κέντρο της πόλης. Στάση για προαιρετικό φαγητό και καφέ στα τοπικά μαγαζιά της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το νησί των Περιστεριών, το Καραβάν Σαράι Okuz Mehmet Pasa, τη Παλιά πόλη και το Σκεπαστό της Παζάρι. Αναχώρηση για τη Σμύρνη . Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ΜΕΡΑ:​ Σμύρνη – Πέργαμος – Αιβαλί
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε βόρεια προς το θρυλικό αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου. Ξενάγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική, μία από τις 7 αρχαιότερες εκκλησίες του κόσμου. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Επίσης θα δούμε το Ασκληπιείο αφιερωμένο στο θεό της Υγείας το οποίο και αυτό θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία του κόσμου. Επόμενη μας στάση το Αιβαλί και τα Μοσχονήσια. Το Αϊβαλί ή αλλιώς Κυδωνιές υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Εκεί θα επισκεφτούμε την Εκκλησία των ταξιαρχών. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" με τους εσωτερικούς λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Το απόγευμα αναχώρηση για Σμύρνη. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε τη παραλιακή της πόλης και να ανακαλύψετε τα μυστικά γεύσεων και διασκέδασης αυτής της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

8η ΜΕΡΑ: Σμύρνη- Ξενάγηση Πόλης - Ελλάδα
Πρωινό και και σήμερα θα ξεναγηθούμε στη κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας, λίκνο της  Ιωνικής τέχνης με  έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς, τη θρυλική Σμύρνη. Θα διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο όπου θα θαυμάσουμε τις ακτές και το λιμάνι που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Πρώτη μας στάση το Κορδέλιο (Καρσίγιακα), η κεντρική πλατεία με το ρολόι καθώς και η συνοικία του παζαριού Κονάκ. Επόμενος μας σταθμός είναι το νέο λιμάνι των πρώην φραγκομαχαλάδων. Συνέχεια έχει η καρδιά που άνθισε ο Ελληνισμός στη Σμύρνη, το Καράτασι και ο Μικρός Γιαλός όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για ένα περίπατο στα σοκάκια της πόλης. Στη συνέχεια επίσκεψη στο κάστρο της πόλης το Καντιφέ Καλέ, όπου βρίσκεται στο όρος Πάγος χτισμένο τον 4ο π.Χ αιώνα από τον Λυσίμαχο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια πανοραμική άποψη της πόλης.Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση επιστροφής.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

18/6 & 16,23/7 & 13,20,27/8 & 3,10/9

495 €

395 €

615 €

  • Δυνατότητα παράτασης ταξιδίου στην Κων/πολη + 60 € κατά άτομο

Ενδεικτικές  πτήσεις με Turkish Airlines από Αθήνα:
ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ         06.45-08.05
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ   12.15-13.45
ΣΜΥΡΝΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      16.10-17.30
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ         19.15-20.45

Ενδεικτικές  πτήσεις με Turkish Airlines από Θεσ/νικη:
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΚΩΝ/ΠΟΛΗ        09.40-11.00
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ     12.15-13.45
ΣΜΥΡΝΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ         16.10-17.30
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ       19.10-20.30

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Pegasus Airlines
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Dinler ή Perissia στο Προκόπι (στη καρδιά της Καππαδοκίας)
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* Hilton / Bera στο Ικόνιο
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* Tripolis στο Παμούκαλε 
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* Ontur στη Σμύρνη
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία
  • ΔΩΡΟ ο χορός των Δερβίσιδων
  • Περιηγήσεις/ εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός συνοδός
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου 160 € από ΑΘήνα & Θεσ/νικη 
  • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία
  • Φιλοδωρήματα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά τα συμπεριλαμβανόμενα γεύματα
  • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνετε ή συνιστάται και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα