Skip to main content

ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ Καλοκαίρι 2016 από 295,00

4 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα : Αθήνα – Σμύρνη 
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας, λίκνο της  Ιωνικής τέχνης με  έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μεντερές και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Σμύρνη – Παμούκαλε – Σμύρνη
Πρωινό και αναχώρηση για το Παμούκαλε, τη πόλη του Βαμβακιού με τις Θερμές Πηγές με λουτήρες από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης όπου θα δούμε το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Στη συνέχεια επίσκεψη στο ιερό βουνό με τα ρωμαϊκά θερμά λουτρά που λειτουργούν μέχρι σήμερα, το ναό του Απόλλωνα Αρχηγέτη, τον τόπο μαρτυρίου του Απόστολου Φίλιππου, της απέραντης ρωμαϊκής νεκρόπολης, και το αξιοθαύμαστο φυσικό φαινόμενο της λευκής ασβεστολιθικής πλάκας που καλύπτει την επιφάνεια του εδάφους με ρηχές φυσικές λεκάνες ζεστού νερού. Το απόγευμα επιστροφή στη Σμύρνη, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σμύρνη - Έφεσος – Κιρκιτζέ – Κουσάντασι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Κουσάντασι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στη προβλήτα του λιμανιού και στο κέντρο της πόλης. Στάση για προαιρετικό φαγητό και καφέ στα τοπικά μαγαζιά της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το νησί των Περιστεριών, το Καραβάν Σαράι Okuz Mehmet Pasa, τη Παλιά πόλη και το Σκεπαστό της Παζάρι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό της Διδώ Σωτηρίου, το Κιρκιτζέ που θα μας χαρίσει ανεπανάληπτες συγκινήσεις και εικόνες από τη ιστορία του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Αναχώρηση  για την «Λευκή Πολιτεία» την Αρχαία Έφεσο. Όσες αρχαίες πόλεις και αν έχει δει κανείς, ξεχνιούνται μπροστά στην εκπληκτική Έφεσο, όπου βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Θα διαβούμε την οδό των Κουρητών και θα θαυμάσουμε τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, πραγματικό κόσμημα της Αρχαιοελληνικής περιόδου. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Πρυτανείο, το Ναό του Δομητιανού, το μνημείο του Μέμμιου και τη κρήνη του Τραϊανού. Το απόγευμα επιστροφή στη Σμύρνη, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σμύρνη – ξενάγηση πόλης – Αθήνα
Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε τη Σμύρνη. Θα διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο όπου θα θαυμάσουμε τις ακτές και το λιμάνι που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Πρώτη μας στάση το Κορδέλιο (Καρσίγιακα), η κεντρική πλατεία με το ρολόι καθώς και η συνοικία του παζαριού Κονάκ. Επόμενος μας σταθμός είναι το νέο λιμάνι των πρώην φραγκομαχαλάδων. Συνέχεια έχει η καρδιά που άνθισε ο Ελληνισμός στη Σμύρνη, το Καράτασι και Μικρός Γιαλός όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για ένα περίπατο στα σοκάκια της πόλης. Στη συνέχεια επίσκεψη στο κάστρο της πόλης το Καντιφέ Καλέ, όπου βρίσκεται στο όρος Πάγος χτισμένο τον 4ο π.Χ. αιώνα από τον Λυσίμαχο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια πανοραμική άποψη της πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση επιστροφής για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

16/6 & 22,29/7 & 12,19,26/8 & 2,9/9

295 €

195 €

370 €

 

Ενδεικτικές Πτήσεις με Aegean Airlines:
ΑΘΗΝΑ-ΣΜΥΡΝΗ   18.00 -18.55
ΣΜΥΡΝΗ-ΑΘΗΝΑ    19.30-20.30

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Aegean Airlines
  • 3 διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη σε ξενοδοχείο 4* Sup Ontur με ημιδ/φη
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία
  • Περιηγήσεις/ εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός συνοδός
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια άνω των 75 ετών
  • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου 135 €
  • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία
  • Φιλοδωρήματα
  • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνετε ή συνιστάται και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα