Skip to main content

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ κάθε Παρασκευή από 05/09 έως και 17/10 απο 595€

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή από 05/09 έως και 17/10

1η ημέρα: Αθήνα – Σμύρνη – Παμούκαλε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Σμύρνη.  Άφιξη στο αεροδρόμιο “MENDERES”  και ακολουθεί πανοραμική περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη του αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας - μια πολύβουη, ευρωκεντρική μητρόπολη. Θα θαυμάσετε την Αρχαία Αγορά, που χτίστηκε για τον Μέγα Αλέξανδρο, καταστράφηκε από σεισμό το 178 μ.Χ., αλλά ανοικοδομήθηκε αμέσως μετά από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο, την λεωφόρο του Kordon, έναν θρίαμβο της αστικής ανοικοδόμησης, η οποία φιλοξενεί πληθώρα από μπαρ και εστιατόρια, με τα επικά ηλιοβασιλέματα της, το κάστρο Kadifekale, που σημαίνει «Βελούδινο Φρούριο», με την μαγευτική θέα του που εντυπωσίασε ακόμη και τον Μέγα Αλέξανδρο τον 4ο αιώνα π.Χ. Αμεση αναχώρήση για το Παμούκαλε. Παρά το γεγονός ότι το Παμούκαλε, ή αλλιώς το «φρούριο του βαμβακιού» είναι ένα χωριό που αποτελείται από μόλις τρεις δρόμους, είναι αιωνίως διάσημο για τους ολόλευκους βράχους και τα πλούσια σε μεταλλεύματα νερά του. Συνεχίζουμε για  την  αρχαία Ιεράπολη, της οποίας οι κάτοικοι ήρθαν εδώ πριν από 2000 χρόνια για να γιατρευτούν στα ιαματικά νερά του Παμούκαλε. Δείπνο (περιλαμβάνεται) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Παμούκαλε.

2η ημέρα: Παμούκαλε – Ικόνιο – Καππαδοκία

Μετά το πρωινό μας, θα αρχίσουμε να εισχωρούμε όλο και περισσότερο στην καρδιά της Ανατολίας. Φτάνοντας στο Ικόνιο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (δεν περιλαμβάνεται) για να απολαύσουμε την παραδοσιακή γευστικότητα κουζίνα της περιοχής. Τελειώνοντας το γεύμα μας, θα επισκεφθούμε το μουσείο Mevlana, σπίτι των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων και τελευταία κατοικία του παγκοσμίου φήμης μυστικιστή φιλόσοφου Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί. Συνεχίζουμε για την Καππαδοκία, η οποία είναι ένα γεωλογικό θαύμα με τους κυψελοειδές λόφους και τους   πανύψηλους ογκόλιθους σπάνιας ομορφιάς. Μετά το δείπνο σας (περιλαμβάνεται) στο ξενοδοχείο, μπορείτε προαιρετικά να συμμετέχετε σε μια μυστικιστική τελετή από περιστρεφόμενους Δερβίσηδες. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καισάρεια

Αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις "Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου AlaattinKeykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (δεν περιλαμβάνεται) αλλά και για να περπατήσουμε αυτή την ιστορική πόλη. Από την εξαιρετική, τοπική κουζίνα της ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καππαδοκία

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει γνωριμία με την Καππαδοκία. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεγάλα χριστιανικά κέντρα στην Ανατολία και σήμερα μπορεί να δει κανείς το μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια στην κοιλάδα Γκιορεμέ, που έχει χαρακτηριστεί υπαίθριο μουσείο.  Συνεχίζουμε με την τρωγλοδυτική κοινότητα του Γκιορεμέ, το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ και την Άβανο, με τα εργαστήρια κατασκευής αντικειμένων από πυλό και όνυχα. Κλείνουμε την ημέρα με την υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλή.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση μας για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι, όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Πλέοντας προς την θάλασσα του Μαρμαρά, η θέα της Κωνσταντινούπολης και των μνημείων της είναι εξαιρετική. Εμείς θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο από τα Πριγκηπόνησα, την Πρίγκηπο. Θα κάνετε μια βόλτα στους δρόμους της Πριγκήπου και θα απολαύσετε την ηρεμία και τον ευχάριστο τρόπο ζωής του νησιού, που οφείλετε και στην έλλειψη κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνετε μια από τις ωραιότερες βόλτες στο γύρο του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες!!! Κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, θα έχετε γεύμα (δεν περιλαμβάνεται), σε μια ψαροταβέρνα, όπου εκεί θα καταλάβετε πόσο γενναιόδωρη στάθηκε η θάλασσα στους κατοίκους της Πόλης. Στο τέλος της ημέρας, αναχώρηση με το πλοίο για την επιστροφή μας στην Κωνσταντινούπολη.

7η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Οι στρατοί της αρχαιότητας είχαν την τάση να λεηλατούν την Κωνσταντινούπολη αντί να την προικίζουν με καλλιτεχνικούς θησαυρούς, αλλά όλα άλλαξαν με τους Βυζαντινούς, που κόσμησαν τις εκκλησίες και τα παλάτια τους, με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες. Ως εκ θαύματος, πολλοί από αυτούς τους θησαυρούς εξακολουθούν να είναι ακόμη εδώ για να τους θαυμάζουμε εμείς σήμερα. Στο σημερινό μας λοιπόν πρόγραμμα θα ανακαλύψουμε κάποιους από αυτούς: Τον μεγαλύτερο θησαυρό της Τουρκίας, την Αγία Σοφία, που χτίστηκε με εντολή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ.Χ., με τον ψηλό τρούλο, τον τεράστιο νάρθηκα και τα εντυπωσιακά χρυσά ψηφιδωτά, συμβάλλουν στην φήμη της ως ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του κόσμου. Το θρυλικό Μπλε Τζαμί, με τους έξι μιναρέδες και τα μπλε ιζνίκ πλακάκια του, που το έδωσαν και το ανεπίσημο όνομα του, και τον βυζαντινό Ιππόδρομο, το αγαπημένο σημείο συνάντησης και διασκέδασης των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Μετά από ένα διάλειμμα για γεύμα (δεν περιλαμβάνεται), θα συνεχίσουμε με το παλάτι Τοπ Καπί. Ισχυροί σουλτάνοι, φιλόδοξοι αυλικοί, όμορφες παλλακίδες και ευνούχοι, έζησαν και εργάστηκαν εδώ από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα, όταν το παλάτι ήταν το κέντρο διοίκησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επισκεπτόμενοι τα πολυτελή περίπτερα του παλατιού ρίχνουμε μια ματιά στην συναρπαστική ζωή τους. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να ανακαλύψετε και να περπατήσετε την πόλη με τους δικούς σας ρυθμούς. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

*η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να διαμορφωθεί (χωρίς να παραλειφθεί κάτι) για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος*

KΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 595€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 185€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ, ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ με PegasusAirlines με φόρους αεροδρομίων
  • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • 8 πρωινά και 4 δείπνα
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
  • Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό