Skip to main content

Καππαδοκία, η μαγευτική!



8 μέρες Σμύρνη - Παμούκαλε - Καππαδοκία - Ικόνιο - Αφιόν - Έφεσος. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων με Επτά (7) πρωινά και επτά (7) δείπνα στα ξενοδοχεία.
Πρόγραμμα (8 μέρες)


Ημέρα 1     Αθήνα - Σμύρνη   
    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Σμύρνη. Άφιξη στο αεροδρόμιο “MENDERES” και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» (Mavi Sehir) και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού. Ελεύθερος χρόνος για να τον διαθέσετε στην απέραντη αγορά Kemeralti, σε τμήμα της οποίας βρίσκεται το Χάνι των Κοριτσιών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.    


Ημέρα 2     Σμύρνη - Παμούκαλε    
    Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.    


Ημέρα 3     Παμούκαλε - Καππαδοκία    
    Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καππαδοκία. Θα περάσουμε μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας, όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες. Επίσκεψη στο Καραβάν Σεράϊ, το οποίο ήταν το σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.    


Ημέρα 4     Καππαδοκία    
    Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεγάλα χριστιανικά κέντρα στην Ανατολία. Στην Καππαδοκία μπορεί να δει κανείς το μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια στην κοιλάδα Γκιόρεμε, που έχει χαρακτηριστεί υπαίθριο μουσείο. Συνεχίζουμε με την τρωγλοδυτική κοινότητα του Γκιόρεμε και το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ. Θα δούμε επίσης κοντινά μέρη με λαξευτά φρούρια, χωριά και μονές όπως, Ουτσχισάρ, Ορταχισάρ, Τσαβουσίν. Επίσκεψη στις περίφημες ελληνικές κωμοπόλεις Αραβισό (Gulsehir) και Σινασσό (Mustafapasa) και στην υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλή. Σύντομη επίσκεψη στα χωριά Αξό, Σίλατα και Φλογητά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

   
Ημέρα 5     Καππαδοκία    
    Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ηφαιστειογενή κοιλάδα της Ιχλάρας και του Περιστρέμματος με τις εκατοντάδες μονές. Επίσκεψη στο ελληνικό χωριό της Καρβάλης (Gelveri), με την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Ναζιανζηνού) σε ένα εκπληκτικό τοπίο και συνεχίζουμε με την Καισάρεια, την πόλη γενέτειρα του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομά της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα τείχη, τα μαυσωλεία και τη σκεπαστή αγορά. Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου (Urgup), κλασσικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Τελευταίος μας σταθμός η πόλη Άβανος, με τα εργαστήρια κατασκευής αντικειμένων από πυλό και όνυχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.    


Ημέρα 6     Καππαδοκία - Ικόνιο - Αφιόν    
    Πρόγευμα και αναχώρηση για την αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Μαυσωλείο. Συνεχίζουμε για Αφιόν, όπου θα δούμε το σελτζούκικο μεγάλο τζαμί, που κτίστηκε το 1272, καθώς και την Ακρόπολη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

   
Ημέρα 7     Αφιόν - Έφεσος - Σμύρνη    
    Πρόγευμα και αναχώρηση για την καλύτερα διατηρημένη πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.    


Ημέρα 8     Σμύρνη - Αθήνα    
    Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.    


Περισσότερες πληροφορίες


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

ΠΤΗΣΕΙΣ:
ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ    12.50 – 13.45        PC 806        PEGASUS AIRLINES
ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ    11.15 – 12.10        PC 805        PEGASUS AIRLINES

Τιμοκατάλογοι


Ξενοδοχείο: 4* & 5* HOTELS IN CAPPADOKIA
    29/09/2014 εώς 06/10/2014     06/10/2014 εώς 13/10/2014     13/10/2014 εώς 20/10/2014     24/10/2014 εώς 31/10/2014     07/11/2014 εώς 14/11/2014     21/11/2014 εώς 28/11/2014
Δίκλινο     € 580.00     € 580.00     € 580.00     € 580.00     € 580.00     € 580.00
Μονόκλινο     € 690.00     € 690.00     € 690.00     € 690.00     € 690.00     € 690.00


Περιλαμβάνονται

    Αεροπορικά εισιτήρια για ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
    Φόροι αεροδρομίου.
    Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
    Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.
    Επτά (7) πρωινά και επτά (7) δείπνα στα ξενοδοχεία.
    Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
    Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
    Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
    Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

    Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα. Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.