Skip to main content

Σμύρνη - Έφεσος - Πέργαμος Φθινόπωρο 2015 από 220,00

4 ημέρες

 

Ημέρα 1η  Θεσσαλονίκη- Σμύρνη - Ξενάγηση πόλης
(Πλατεία Κονάκ - Πύργος του Ρολογιού της Σμύρνης - Οδός Dario Moreno - Ασανσέρ - Αρχαία Αγορά - Κεμέραλτι (κλειστή αγορά) - Αρχαία Σμύρνη – Κορδελιό – Φρούριο Καντιφέκαλε / 60 χλμ.)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και αναχωρηση με την απευθείας πτήση της Ellinair προς το κέντρο του Ιωνικού πολιτισμού, την πανέμορφη Σμύρνη. Μετά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές και την παραλαβή των αποσκευών, ξεκινάμε την ξενάγησή μας με πρώτο σταθμό την Πλατεία Κονάκ, γνωστή και ως πλατεία Ρολογιού, όπου δεσπόζει ο Πύργος του Ρολογιού της Σμύρνης, μοναδική κληρονομία του ελληνισμού της Σμύρνης πριν την Καταστροφή και σημείο αναφοράς της πόλης. Έπειτα, θα περάσουμε μέσα από το γραφικό δρομάκι Dario Moreno (αφιερωμένο στον πασίγνωστο Ιταλό τραγουδιστή) προς το Ασανσέρ, ύψους 58 μέτρων που ενώνει την Αγορά της Σμύρνης με τις πάνω συνοικίες. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα γρήγορο καφέ με θέα σε όλη την πόλη! Συνεχίσουμε την ξενάγησή μας προς το υπαίθριο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης, από την Ελληνιστική Περίοδο, μέχρι την Αρχαία Πόλη όπου κατέφθασαν οι πρώτοι κάτοικοι την Αρχαϊκή Περίοδο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Κορδελιό (Καρσίγιακα) μια από τις πιο εύπορες περιοχές της Σμύρνης με τα λιγοστά ελληνικά σπίτια που στέκονται μέχρι τις μέρες μας. Επόμενος σταθμός - το Φρούριο Καντιφέκαλε ή Φρούριο Πάγος στα ελληνικά, που δεσπόζει μεγαλόπρεπα περίπου 200 μέτρα πάνω από την πόλη. Τέλος, κατευθυνόμαστε στην περίφημη κλειστή αγορά Κεμέραλτι, Βυζαντινής εποχής, το μεγαλύτερο παζάρι της Σμύρνης που μπορείτε προμηθευτείτε μπαχαρικά και γλυκά. Μετάβαση στο κεντρικό ξενοδοχείο που θα διαμένουμε και παραλαβή των δωματίων αργά το απόγευμα. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου και το υπόλοιπο βράδυ ελεύθερο για να περιηγηθείτε στην όμορφη παραλία Κορντόν.

Ημέρα 2η  Χερσόνησος Αρχαίας Ερυθραίας
(Βουρλά - Αλάτσατα - Τσεσμέ- Σεφερίχισαρ - Αρχαία Τεως - Αρχαία Κλάρος / 243 χλμ.)

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας στην χερσόνησο της Αρχαίας Ερυθραίας με πρώτο μας σταθμό τα Βουρλά, ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια του κόσμου. Εκεί θα επισκεφθούμε το σπίτι του μεγάλου μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη και τον τόπο γέννησης του φιλόσοφου Αναξαγόρα. Κατόπιν επισκεπτόμαστε τα Αλάτσατα με τον έντονο χρωματισμό Αιγαίου και τα πανέμορφα ελληνικά σπίτια, έναν από τους πιο παραδοσιακούς προορισμούς της Σμύρνης. Ακολουθεί το Τσεσμέ ή αρχαία Κύσος, ο πιο εξεζητημένος προορισμός των Τούρκων, με τις μαρίνες, τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα παραλιακά εστιατόρια, όπου θα έχετε χρόνο για να περπατήσετε και να δοκιμάσετε τα θαλασσινά ή τα ανατολίτικα πιάτα. Μετά την ξεκούραση, θα μεταφερθούμε στο Σεφεριχισαρ όπου βρίσκονται η Αρχαία Τέως και η αρχαία Κλάρος. Στην Τέω θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τα μνημεία των αρχαίων Μινύων από τη Βοιωτία, πρώτων αποίκων της περιοχής, όπως το ωδείο, το θέατρο τα τείχη της πόλης και το λιμάνι, όπου βοήθησε στην ανάπτυξη του εμπορίου. Ακολουθεί η επίσκεψη στην Αρχαία Κλάρο και στον περίφημο ναό του Απόλλωνα, δωρικού ρυθμού,  που χρονολογείται τον 7ο Αιώνα Π.Χ. Το απόγευμα ξεκινάμε προς τη Σμύρνη όπου κατά την άφιξή μας στο ξενοδοχείο θα πάρουμε το δείπνο. Ελεύθερος χρόνος που μπορείτε να επισκεφθείτε τα κέντρα της πόλης και να ακούσετε ανατολίτικη μουσική πού έχει τις ρίζες της στη Βυζαντινή.

Ημέρα 3η Έφεσος - Κουσάντασι - Κιρκιντζέ
(217 χλμ.)

Αφού πάρουμε πρωινό, αναχωρούμε για την  Έφεσο, την πιο καλοδιατηρημένη Ιωνική πόλη. Πεζοί, θα διασχίσουμε όλη την αρχαία πόλη μέσω των δρόμων ηλικίας 3000 χρόνων, όπου θα θαυμάσουμε την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο της Εφέσου, τα αρχαία λουτρά και ένα από τα πρώτα αποχετευτικά συστήματα του κόσμου. Κατά την αναχώρηση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την αναπαράσταση του ναού της Αρτέμιδος, ενός από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας. Επόμενος σταθμός το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι (Νησί των Πουλιών), σταθμό των κρουαζιερόπλοιων όπου συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στην παραλία, να κάνετε παζάρια με τους ντόπιους καταστηματάρχες και να γευματίσετε σε κάποια από τις ταβέρνες. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε το Κιρκιντζέ, ένα από τα πιο γραφικά και αναλλοίωτα στο χρόνο χωρία της Μικράς Ασίας και ιδιαίτερη πατρίδα της Διδώς Σωτηρίου. Στα γραφικά σοκάκια που θυμίζουν έντονα Ελλάδα κάποια άλλης εποχής, θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε ελληνικό καφέ και να χαλαρώσετε. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο. Για το βράδυ μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στο εκθεσιακό πάρκο Σμύρνης και να δοκιμάσετε την τοπική ρακή.

Ημέρα 4η Πέργαμος - Ασκληπιείο - Αϊβαλί - Θεσσαλονίκη
(334 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και παράδοση δωματίων. Την τελευταία μας ημέρα θ α μεταβούμε στην Πέργαμο, που την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Μικράς Ασίας, έκτασης 89 εκταρίων. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πανέμορφη ακρόπολη με το θέατρο 10.000 θέσεων, τους ναούς της Αθηνάς και του Διονύσου, την μεγαλόπρεπη βιβλιοθήκη και τα παλάτια της πόλης. Συνεχίζουμε προς το Ασκληπιείο της Περγάμου, ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της αρχαιότητας και τόπος λατρείας του Θεού - θεραπευτή Ασκληπιείου. Το μεσήμερι θα φτάσουμε στις Κυδωνίες ή Αϊβαλή όπως είναι γνωστό στις ημέρες μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε στην παραλία της πόλης, και να δοκιμάσετε τα τοπικά κεμπάπ και λαδερά καθώς η πόλη φημίζεται για το λάδι που παράγει. Επίσης μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε τα ψώνια σας στο παζάρι του Αϊβαλή για τα τελευταία ενθύμια του ταξιδιού σας στην Σμύρνη. Το απόγευμά μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης για την βραδινή πτήση της Ellinair προς τη Θεσσαλονίκη.

  • Συνολικό κόστος ταξιδιού κατ'άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 270€ τώρα 220,00
  • Συνολικό κόστος ταξιδιού κατ'άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 315€ τώρα 280,00

Η έλαχιστή απαιτούμενη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού είναι 18 άτομα. Σε περίπτωση συμμετοχής μικρότερου αριθμού ατόμων, η τιμή ενδέχεται να διαφοροποιηθεί.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Ellinair Θεσσαλονίκη - Σμύρνη - Θεσσαλονίκη
  • Μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο και το αεροδρόμιο.
  • Ξενάγηση της Σμύρνης
  • Εκδρομή στην Χερσόνησο Αρχαίας Ερυθραίας όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα την 2η ημέρα
  • Εκδρομή στην Έφεσο, στο Κουσάντασι και το Κιρκιντζέ όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα την 3η ημέρα
  • Εκδρομή στην Πέργαμο, στο Ασκληπιείο και το Αϊβαλί όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα την 4η ημέρα
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Σμύρνη με ημιδιατροφή
  • Ελληνόφωνος ξεναγός
  • Είσοδοι σε όλα τα μουσεία και τα θεάματα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων (125€)

Πτησεις με την εταιρία Ellinair:

Θεσσαλονίκη - Σμύρνη EL1880 10:00 11:00
Σμύρνη - Θεσσαλονίκη EL1881 20:00 21:00