Skip to main content

Γύρος Ελβετίας Φεβρουάριος-Μάρτιος 2017 από 575,00

Ζυρίχη, Βέρνη, Ιντερλάκεν, Λουκέρνη, Βασιλεία, Σαφχάουζεν, Καταρράκτες Ρήνου
5 ημέρες
Αναχωρησεις: 09/02, 16/02, 02/03 & 16/03

1η ημέρα: Ελλάδα – Ζυρίχη – Ξενάγηση πόλης
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ζυρίχη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν με σκοπό να γνωρίσουμε την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, όπου θα περιηγηθούμε στα πιο σημαντικά αξιοθέατά της. Πρώτος μας σταθμός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον καθεδρικό ναό Φραουμίνστερ, ο οποίος χτίστηκε τον 13ο αιώνα, με εξαίρεση τη νεογοτθική του πρόσοψη, που ολοκληρώθηκε το 1911. Ο εσωτερικός του διάκοσμος αποτελεί φόρο τιμής στον Μαρκ Σαγκάλ, χάρη στα περίτεχνα υαλογραφήματά του. Επόμενο σημείο αναφοράς μας είναι η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, με το μεγαλύτερο καντράν ρολογιού στην Ευρώπη, το οποίο έχει διάμετρο 8,7 μέτρα. Ακολούθως θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο, ένα διώροφο μπαρόκ κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο κοσμείται στην πρόσοψή του από περίτεχνες ζωφόρους αλλά και τη μαρμάρινη πύλη με την επίχρυση διακόσμηση. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, την Μπανχοφστράσε με τα πολυκαταστήματα (όπως το «Τζέλμολι»), τα κεντρικά γραφεία των τραπεζών, το Μουσείο Ρολογιού αλλά και τα αποτυπώματα διάσημων σταρ του κινηματογράφου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή ΧΟΡΓΚΕΝ επάνω στην λίμνη της Ζυρίχης.

2η ημέρα: Χόργκεν - Βασιλεία
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την εκδρομή μας στη Βασιλεία. Σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της χώρας καθώς βρίσκεται κτισμένη στο σημείο που ο Ρήνος είναι πλωτός. Με την άφιξη μας θα περιπλανηθούμε στα πιο σημαντικά της αξιοθέατα όπως ο Καθεδρικός της ναός, η θεμέλιος λίθος του οποίου τοποθετήθηκε τον 12ο αιώνα γνωστός για τα βιτρό και τις νωπογραφίες που φιλοξενεί. Επόμενος σταθμός του περιπάτου μας είναι η πλατεία της αγοράς με τα υπέροχα κτήρια του 19ου αιώνα και την χαρακτηριστική της κρήνη με τα αγάλματα της Παναγιάς και διαφόρων Αγίων. Στην πλατεία δεσπόζει το δημαρχείο με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες και το περίφημο ρολόι με τις ανάγλυφες παραστάσεις. Η περιπλάνηση μας θα ολοκληρωθεί στην πέτρινη γέφυρα Μίτλερε όπου και θα ξεκινήσει ο ελεύθερος μας χρόνος. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Κουνστ μια από τις πιο σημαντικές πινακοθήκες του πλανήτη που στεγάζει αριστουργήματα Φλαμανδών όπως ο Ρέμπραντ, Γάλλων όπως ο Ντελακρουα και ο Μανε αλλά και ορισμένα έργα τις μοντέρνας τέχνης των Πικάσο και Νταλί. Κάντε τα ψώνια σας στην οδό Σπαλενφορσταντ της παλιάς πόλης και γευματίστε στις αποβάθρες του Ρήνου οπού βρίσκονται πολυάριθμα ταβερνάκια, μπυραρίες και καφέ. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Χόργκεν

3η ημέρα: Χόργκεν – Σαφχάουζεν - καταρράκτες Ρήνου
τον Ρήνο, ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ευρώπης. Πρώτος μας σταθμός θα είναι το μεσαιωνικό χωριό Στάιν αμ Ράιν, χτισμένο σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στις όχθες του ποταμού, με τις χαρακτηριστικές νωπογραφίες στις προσόψεις των σπιτιών και την πολύχρωμη Πλατεία Ρατχάουσπλατς, όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας. Στη συνέχεια θα δούμε πανοραμικά το Σαφχάουζεν, την πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού, και θα κάνουμε στάση για φωτογραφία στους καταρράκτες του Ρήνου, που είναι οι μεγαλύτεροι της Ευρώπης. Το πλάτος τους αγγίζει τα 150 μέτρα, ενώ το ύψος τους δεν ξεπερνά τα 23. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Χόργκεν – Λουκέρνη – Ιντερλάκεν κάστρο Ομπερχόφεν – Βέρνη 155χλμ
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή μας γνωρίζοντας τις ομορφότερες πόλεις της Ελβετίας. Πρώτος μας σταθμός η γραφική Λουκέρνη, θα περπατήσουμε στην Γέφυρα του Παρεκκλησίου (kappellbrudke) το σύμβολο της Λουκέρνης και η παλαιότερη ξύλινη γέφυρα της Ευρώπης. Σκεπαστή πεζογέφυρα χρισμένη τον 14ο αιώνα που ανακατασκευάστηκε μετά από την εν μέρει καταστροφή της από πυρκαγιά το 1993. Περιπλανηθείτε στην Βάινμαρκτ (weinmarkt) όπου τα σπίτια έχουν ζωγραφισμένες προσόψεις, περίτεχνες πύλες και προεξέχοντα παράθυρα. Πολλά από τα σπίτια με πολύχρωμα πατζούρια έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια, ξενοδοχεία ή μπουτίκ. Χτισμένη σε Γοτθικό ρυθμό που χρονολογείται στο 1270 και είναι το παλαιότερο κτήριο της Λουκέρνης. Μπορείτε επίσης να φάτε σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια ή ζεσταθείτε με μια ζεστή σοκολάτα στα καφέ της πόλης. Για όσους επιθυμούν μια εμπεριστατωμένη άποψη της Ελβετίας, συνεχίζουμε στο Ιντερλάκεν και το κάστρο Ομπερχόφεν της οποίας το όνομα οφείλεται στην γεωγραφική της θέση καθώς το δημοφιλές θέρετρο είναι κτισμένο ανάμεσα στις λίμνες Τούν και Μπρίντζ. Η μαγευτική διαδρομή στο ειδυλλιακό τοπίο των Άλπεων θα μας αφήσει άφωνους δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε την μοναδική θέα στις λίμνες αλλά και να φωτογραφίσουμε το Ομπερχοφεν που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ελβετίας. Φθάνοντας στην κοσμοπολίτικη πόλη που στις μέρες μας αποτελεί πόλο έλξης για παραπεντιστές, πεζοπόρους και ορειβάτες θα περπατήσουμε στον κεντρικό της δρόμο, κατά μήκος του οποίου συναντάμε πολυτελή ξενοδοχεία, μπυραρίες, καφέ και ασφαλώς πλήθος καταστημάτων με ελβετικά σουβενίρ. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και μεσημεριανό φαγητό σε κάποιο από τα πολυτελή εστιατόρια με διεθνή κουζίνα με φόντο τα πανύψηλα βουνά, χιονισμένα ακόμα και το καλοκαίρι.
Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για την γραφική Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας. Ο θρύλος λέει πως ο δούκας του Τσέρινγκερ, Μπέρτολντ Ε’, αποφάσισε να δώσει στον νέο οικισμό, του 1191, το όνομα του ζώου που θα σκότωνε στο επόμενο κυνήγι του. Επειδή, λοιπόν, σκότωσε μια αρκούδα («μπερ»), ονόμασε την πόλη Μπερν. Θα αφήσουμε το λεωφορείο στο Μπερενγκράμπεν, σημείο όπου βρίσκονται οι τάφροι στις οποίες κρατούνται μέχρι και σήμερα οι αρκούδες που ταυτίζονται με τη Βέρνη, από την εποχή που ιδρύθηκε η πόλη. Ακολούθως θα περάσουμε τη γέφυρα Νίντερμπρουκε, η οποία θα μας οδηγήσει στον κεντρικό δρόμο της παλαιάς πόλης, που ονομάζεται Σπίταλγκασε, όπου θα βρείτε το πολυκατάστημα «Loeb». Ο κεντρικός άξονας της Παλαιάς Πόλης ξεκινάει στα δυτικά με τον δρόμο Μάρκτγκασε, συνεχίζει στην Κράμγκασε και τελειώνει ανατολικά στην Γκερεχτιγκάιτσγκασε. Στους πολυσύχναστους αυτούς δρόμους θα συναντήσετε κάθε είδους μαγαζιά, είτε ψάχνετε για ξεχωριστά σουβενίρ είτε σοκολατάκια της Βέρνης ή μπουτίκ υψηλής ραπτικής. Στην Κράμγκασε 49 μπορείτε να δείτε το σπίτι του Αϊνστάιν όπου έζησε από το 1903 έως το 1905 και συνέλαβε τη θεωρία της σχετικότητας. Στην ίδια οδό θα βρείτε το κατάστημα «Confiserie Tschirren», που διαθέτει από τις ωραιότερες σοκολάτες της Ελβετίας. Η οδός αυτή ολοκληρώνεται στο Τσίτγκλογκε, σήμα κατατεθέν της Βέρνης. Το αστρονομικό ρολόι με τις μηχανικές φιγούρες σημαίνει τέσσερα λεπτά πριν από την ώρα. Ήταν η δυτική πύλη της πόλης, αλλά αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην εντυπωσιακή Πλατεία του Κοινοβουλίου, όπου στεγάζεται η έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του κράτους. Η περιπλάνησή μας ολοκληρώνεται με τον καθεδρικό ναό Μίνστερ, χαρακτηριστικό δείγμα υστερογοτθικής αρχιτεκτονικής. Έχει ύψος 100 μ. και είναι η υψηλότερη εκκλησία στην Ελβετία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στη πόλη. Σας προτείνουμε το εστιατόριο «Ντέλα Κάσα» με το περίφημο Μπερνερπλάτε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

5η ημέρα: Χόργκεν – Ζυρίχη - Αθήνα
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να τη χαρείτε όπως εσείς θέλετε. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Σημειώσεις προγράμματος:
Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και η σειρά των ξεναγήσεων και εκδρομών διαφοροποιούνται ανάλογα με την ημερομηνία και ώρα αναχώρησης και βάση των αργιών χωρίς να υπάρχει καμία παράλειψη των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Αναχωρήσεις Ξενοδοχείο 2κλινο 1κλινο Παιδί Φόροι
09, 16/02,
02, 16/03
Hotel
Meierhof Horgen 4*
575 + 105 395 150
Οι τιμές είναι κατ’ άτομο με πρωινό. Οι παιδικές τιμές ισχύουν όταν μοιράζονται το δωμάτιο με 2 ενήλικες.


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ζυρίχη – Αθήνα με την Swissair
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο .
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 150€
  • Κόστος αποσκευής 40€ κατ'άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά ( Ζυρίχη 2,5 ελβετικά φράγκα)
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΠΤΗΣΕΙΣ
LX 1843 ATH-ZRH 06:30 - 08:25
LX1842 ZRH-ATH 21:05 - 00:40

Σημαντικές σημειώσεις & παρατηρήσεις

  • Η σειρά των ξεναγήσεων στα προγράμματα μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω αργιών ή άλλων τεχνικών λόγων διεκπεραίωσης, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά παράλειψη.
  • Τα παιδιά (2-11) πρέπει να συνοδεύονται από 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο για να έχουν τις παιδικές τιμές.
  • Τρίκλινα για ενήλικες μόνο κατόπιν συνεννοήσεως.
  • Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 14.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων στις αναφερόμενες επί του προγράμματος πόλεις.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη επιπλέον πτυσσόμενου κρεβατιού το οποίο τοποθετείται κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση παιδιών ηλικίας ως 12 ετών. Συνεπώς το δωμάτιο δεν είναι το ίδιο ευρύχωρο με το δίκλινο.
  • Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη της μη επιβίβασής σας στο αεροπλάνο βαρύνει εσάς και μόνο. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις στρατιωτικών και άλλων σωμάτων ασφαλείας που χρειάζονται ειδικές άδειες από τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα ισχύει για τις περιπτώσεις αλλοδαπών όπου πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται οι ίδιοι την πρεσβεία τους για τα απαραίτητα έγγραφα και διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ιταλία.