Skip to main content

Πλήρης Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λίμνη Μπόντενζεε Χριστουγεννακαι καθε Μηνα εως Μαρτιο'17 απο 899

Αναχωρήσεις 22/12, 29/1, 5/2, 26/2, 5/3, 19/3, 26/3, 21/12, 28/1, 4/2, 25/2, 4/3, 18/3, 25/3
Μπρέγκεντς, Βαντούζ (Λιχτενστάιν), Νταβός, Σεν Μόριτς, Λουκέρνη, Ιντερλάκεν, Λωζάνη, Γενεύη, Εβιάν, Μοντρέ, Σαμονί, Βέρνη, Ζυρίχη, Καταρράκτες Ρήνου
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

 Ένας μοναδικός γύρος της Ελβετίας, με γιορτινό και χιονισμένο τοπίο.

Γνωρίστε την Ελβετία ντυμένη στα άσπρα και τα γιορτινά της. Μια άλλη εικόνα από εκείνη που βλέπουμε στα καλοκαιρινά προγράμματά μας
. Εδώ, εκτός από τις καθιερωμένες και «απαραίτητες» επισκέψεις μας στις κύριες μεγαλουπόλεις -τη Ζυρίχη, τη Γενεύη, την πρωτεύουσα Βέρνη και τη Λωζάνη-, θα χαρείτε τη γραφική λίμνη Μπόντενζεε, το Μπρέγκεντς και το Ιντερλάκεν, θα νιώσετε λίγο «elite» στο Σεν Μόριτς, το Νταβός και το Σαμονί, θα περπατήσετε στην περίφημη ξύλινη γέφυρα στη Λουκέρνη και θα μαγευτείτε από τους Καταρράκτες του Ρήνου.
 
Μια άλλη Ελβετία σας προσκαλεί να σας «γεμίσει» οξυγόνο και δύναμη!
Ο πλήρης πανοραμικός γύρος της Ελβετίας.
Oδοιπορικό απ’ άκρη σ’ άκρη, που σχεδιάστηκε για τους ταξιδιώτες που τους αρέσει να εξερευνούν τις κρυφές γωνιές μιας χώρας διαμένοντας σε ιστορικές πόλεις ή περιοχές φυσικού κάλους.
Με αυτόν τον τρόπο θα εξερευνήσουμε όμορφες γωνιές που δεν μπορούμε να δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή, θα αποφύγουμε κουραστικά πισωγυρίσματα και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε, αφού τους αφιερώνουμε χρόνο για περιπάτους και εξορμήσεις.
 
  • Απολαμβάνουμε πράσινες κοιλάδες, χιονισμένα βουνά, λίμνες (Μπόντενζεε, Λε Μαν, Λουκέρνης, Θουν, Μπριένζ και Ζυρίχης), ποτάμια και καταρράκτες (του Ρήνου), φυσικά στοιχεία που συνθέτουν το γοητευτικό ελβετικό σκηνικό.
  • Γνωρίζουμε πανέμορφα τουριστικά θέρετρα που είτε βρίσκονται στις πλαγιές των ?λπεων, όπως το Σεν Μόριτς και το Νταβός, είτε στις όχθες των γραφικών της λιμνών.
  • Περιηγούμαστε στο Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν.
  • Θαυμάζουμε το όμορφο αλπικό χωριό Νταβός.
  • Απολαμβάνουμε τη μαγευτική διαδρομή με το Αλπικό τρένο προς το Σεν Μόριτζ
  • Περπατάμε στα γραφικά σοκάκια του Φράιμπουργκ.
  • Επισκεπτόμαστε τις ελβετικές μεγαλουπόλεις Ζυρίχη, Γενεύη, Βέρνη και Λωζάνη.
  • Πλήρης Γύρος Ελβετίας με γωνιές που συνήθως παραλείπονται όπως το Μπρέγκεντς, στα σύνορα με την Αυστρία και τη Γερμανία, το Λιχτενστάιν, το Νταβός και η Γενεύη.
  • Επίσκεψη σε έξι λίμνες: Μπόντενζεε, Λε Μαν, Λουκέρνης, Θουν, Μπριένζ και Ζυρίχης.
  • Με τέλειες απευθείας πτήσεις με SWISS.
  • Με άψογα κεντρικά ξενοδοχεία 4*: Μπρέγκεντς: Mercure Bregenz 4*, Λουκέρνη: Astoria 4*, Λωζάνη: De la Paix Lausanne 4* και Ζυρίχη: Renaissance Zurich Tower 4*.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός με γνώσεις της Ελβετίας.
  • Περιλαμβάνεται η διαδρομή από το Χουρ στο Σεν Μόριτς με Αλπικό τρένο.
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΙΝΤΑΟΥ - ΜΠΡΕΓΚΕΝΤΣ
Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Ζυρίχη. Φτάνοντας στην ελβετική μεγαλούπολη θα αναχωρήσουμε οδικώς για μία από τις γραφικότερες λιμναίες χερσονήσους της Γερμανίας, το Βαυαρικό Λιντάου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στις όχθες της Λίμνης Μπόντενζεε (Bodensee) ή Κωνστάντζας (Κόνσταντς, Konstanz), την οποία η Γερμανία μοιράζεται με την Αυστρία και την Ελβετία. Θα περπατήσουμε στα στολισμένα σοκάκια της ονειρικής πολίχνης και αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στην αυστριακή πόλη Μπρέγκεντς (Bregenz), ένα κόσμημα στον ανατολικό μυχό της Λίμνης Μπόντενζεε, γνωστή μεταξύ άλλων και για την πλωτή της όπερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΕΓΚΕΝΤΣ - ΒΑΝΤΟΥΖ - ΝΤΑΒΟΣ - ΜΠΡΕΓΚΕΝΤΣ

Πρωινή βόλτα στα αξιοθέατα της Μπρέγκεντς. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Βαντούζ, την πόλη όπου χτυπά η καρδιά της μικροσκοπικής μοναρχίας του Λιχτενστάιν, ενός πριγκιπάτου προικισμένου με αλπική ομορφιά. Θα απαθανατίσουμε τον πύργο που βρίσκεται στο χείλος ενός επιβλητικού βράχου και είναι η επίσημη κατοικία της πριγκιπικής οικογένειας του Λιχτενστάιν, τα εκτεταμένα κελάρια του ηγεμόνα, καθώς επίσης και διάφορα καλαίσθητα δημόσια κτίρια. Καιρού επιτρέποντος, το πούλμαν θα μας ανεβάσει στο κοσμοπολίτικο θέρετρο των Άλπεων, το Νταβός, το «μαγικό βουνό» του Τόμας Μαν, φημισμένο για τα συνέδρια υψηλών προσκεκλημένων και τον ακριβό χειμερινό τουρισμό. Επιστροφή στο Μπρέγκεντς. Διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΕΓΚΕΝΤΣ - ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΣ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ)

Αναχώρηση από το Μπρέγκεντς με προορισμό το Χουρ. Επιβίβαση στο Αλπικό τρένο για Σεν Μόριτς. Ο συρμός αυτός περνά από γκρεμούς, χαράδρες, πάλλευκες χιονισμένες πλαγιές και μεγαλοπρεπή γεφύρια, ώσπου μας φέρνει στο λαμπερό διαμάντι Σεν Μόριτς, ακόμα ένα διάσημο θέρετρο χειμερινών διακοπών, που θεωρείται το πιο «in» χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης. Η ηλιοφάνεια στην περιοχή αυτή διαρκεί 322 ημέρες το χρόνο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη μικρή και κομψή αυτή πόλη - χωριό να είναι ντυμένη στα λευκά για πάρα πολλές ημέρες. Το Σεν Μόριτς δεν απέκτησε τυχαία το όνομα «Κορυφή του κόσμου». Γιατί μπορεί να μην είναι η πιο υψηλή κορυφή της Γης, είναι όμως σίγουρα η πιο κοσμαγάπητη, χάρη στην υπέροχη φύση των Άλπειων που την αγκαλιάζει. Αφού απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο, θα μεταβούμε οδικώς στη Λουκέρνη, μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής από συγκλονιστικά ορεινά περάσματα. Άφιξη στην πόλη που απλώνεται στις όχθες της Λίμνης της Λουκέρνης (Vierwaldstättersee), της τέταρτης μεγαλύτερης λίμνης της Ελβετίας, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την παλαιότερη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα της Ευρώπης, το εντυπωσιακό Μνημείο του Λιονταριού που είναι σκαλισμένο σε βράχο και αφιερωμένο στη μνήμη των Ελβετών Φρουρών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΩΖΑΝΗ

Σήμερα το πρωί θα «εξερευνήσουμε» τη χαρούμενη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης με τα διάφορα δρώμενα και τις μουσικές. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ιντερλάκεν, το όνομα του οποίου σημαίνει «ανάμεσα στις λίμνες». Πράγματι, η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τουν (Thun) και Μπρίενζ (Brienz), οι οποίες συνδέονται με τον ποταμό Άαρ και αποτελούν ιδανικό σημείο προσγείωσης αιωροπτεριστών στην καταπράσινη πεδιάδα της. Συνεχίζουμε προς το Φράιμπουργκ, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του και θα δούμε το μεσαιωνικό κέντρο, τις πανέμορφες πλατείες, το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό κ.ά. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι η Λωζάνη, που βρίσκεται στο γαλλόφωνο (δυτικό) μέρος της Ελβετίας. Εδώ, στις 23 Ιουλίου του 1924 υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ: ΛΩΖΑΝΗ - ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΛΕΜΑΝ - ΜΟΝΤΡΕ - ΣΑΜΟΝΙ - ΕΒΙΑΝ - ΓΕΝΕΥΗ - ΛΩΖΑΝΗ

Σήμερα το πρωί θα διασχίσουμε το επίνειο της πόλης, το Ουσί, για να δούμε το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων (Musée Olympique), που φιλοξενεί μόνιμα και προσωρινά εκθέματα σχετικά με τον αθλητισμό. Το μουσείο αυτό ιδρύθηκε στις 23/6/1993 με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς για το 1995. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μοντρέ, μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελβετίας και θέρετρο ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ που εκτυλίσσονται εκεί όλο το χρόνο, με το Jazz Festival να αποτελεί μία από τις πιο κορυφαίες μουσικές συναντήσεις παγκοσμίως. Αφού εισέλθουμε σε γαλλικό έδαφος, θα κατευθυνθούμε στο Σαμονί - γνωστό χιονοδρομικό θέρετρο της παγκόσμιας ελίτ και του jet set. Λίγος χρόνος για βόλτα και αναχώρηση για τη λουτρόπολη Εβιάν, παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή του ομώνυμου εμφιαλωμένου νερού. Στάση για φωτογραφίες και καφέ και αναχώρηση για τη Γενεύη, την πόλη όπου εδρεύουν πολυάριθμοι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Φτάνοντας στο κέντρο της πόλης θα δούμε το περίφημο μεγάλο σιντριβάνι, το ύψος του νερού του οποίου φτάνει τα 140 μέτρα. Στη συνέχεια θα δούμε το Μνημείο της Μεταρρύθμισης, τον καθεδρικό ναό, το Σπίτι του Καποδίστρια, το δημαρχείο, το Κτίριο των Ηνωμένων Εθνών κ.ά. Επιστροφή στη Λωζάνη. Διανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ: ΛΩΖΑΝΗ - ΓΚΡΙΓΙΕΡ - ΒΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινή αναχώρηση για μία από τις «κοιτίδες» των ορεσίβιων τυροκόμων, την Γκριγιέρ. Η κουκλίστικη αυτή καστροπολιτεία μοιάζει αφημένη στον ύπνο της ωραίας κοιμωμένης, ανέγγιχτη από το άγχος και το σύγχρονο ρυθμό ζωής. Αφού μάθουμε τα σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής του ομώνυμου παραδοσιακού ελβετικού αγελαδινού τυριού, ιδανικού για φοντί λόγω της σφιχτής, συμπαγούς και ελαστικής του σάρκας που λιώνει τέλεια, θα αναχωρήσουμε για την ομοσπονδιακή έδρα της κυβέρνησης, την κομψή Βέρνη. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένα σπάνιο δείγμα αυτούσιας διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και για το λόγο αυτό έχει ανακηρυχθεί ολόκληρο ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τον Πύργο του Ρολογιού που φιλοξενεί το περίφημο μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι, τον Καθεδρικό ναό, το σπίτι στο οποίο διέμενε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που ανακάλυψε τη θεωρία της σχετικότητας όταν δούλευε ως υπάλληλος στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Βέρνης, κ.ά. Μετά την επίσκεψή μας στην πόλη θα αναχωρήσουμε για τη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας και «νομισματική» πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η ελβετική αυτή μητρόπολη περιτριγυρίζεται από κατάφυτους λόφους, ενώ το υγρό στοιχείο κυριαρχεί, καθώς τόσο ο ποταμός Λίματ που την τέμνει στα δύο, όσο και η Λίμνη της Ζυρίχης, καθορίζουν τη γεωγραφία της πόλης. Γνωστή κατά τους Ρωμαϊκούς Χρόνους ως Turicum, η Ζυρίχη αναπτύχθηκε το Μεσαίωνα και το 1351 έγινε το πέμπτο μέλος στην Ελβετική Συνομοσπονδία (που εκείνη την περίοδο ήταν μια συνομοσπονδία ανεξάρτητων κρατών). Στην πόλη αυτή ιδρύθηκε το 1916 το περίφημο Cabaret Voltaire, στο οποίο γεννήθηκε το κίνημα του Ντανταϊσμού (Dada). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


7η ΗΜΕΡΑ: ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινή περιήγηση στη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τη διεθνούς φήμης λεωφόρο με τις μεγάλες τράπεζες και τα μοντέρνα καταστήματα, τη Μπανχοφστράσε, τον Καθεδρικό ναό, το Ναό Φράουμινστερ με τα βιτρό του Σαγκάλ, το δημαρχείο, την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου με το μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη (διαμέτρου 8,7 μέτρων!), την Πλατεία Μινστερχόφεν με τα διακοσμημένα σπίτια των συντεχνιών και το Λίντερχοφ, την ιστορική τοποθεσία του ρωμαϊκού και μεσαιωνικού κάστρου με τον περίφημο τάφο, στον οποίο αναγράφεται η λέξη Turicum, που λέγεται ότι μετεξελίχθηκε σε Zurich (Ζυρίχη). Στη συνέχεια θα εξορμήσουμε προς το Σαφχάουζεν και θα επισκεφτούμε τους εντυπωσιακούς Καταρράκτες του Ρήνου. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα, στην οποία φτάνουμε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

 

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/12/2016 - Αναχώρηση από Αθήνα (7 ημέρες ) - Τιμή από 899€
Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού

- Double Room   899 €     215 € φόροι
- Single Room   1134 €    215 € φόροι

  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29/1/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα (7 ημέρες ) - Τιμή από 1059€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 5/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα (7 ημέρες ) - Τιμή από 1059€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 26/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα (7 ημέρες ) - Τιμή από 1059€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 5/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα (7 ημέρες ) - Τιμή από 1059€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 19/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα (7 ημέρες ) - Τιμή από 1059€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 26/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα (7 ημέρες ) - Τιμή από 1059€

πτησεις με Swiss

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία  Πτήσης

Από -Προς

Ώρα 

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LX 1843

22/12/2016

ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ

06:30

08:20

LX 1842

28/12/2016

ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ

21:05

00:40

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις ξεναγήσεις, όπως αυτές αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός & ξεναγός με ειδικές γνώσεις.
  • Το Αλπικό τρένο από το Χουρ στο Σεν Μόριτς.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 215€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
Λόγω περιορισμένων επιλογών εστιατορίων τις ημέρες των εορτών, προτείνουμε 2 γεύματα (όχι εορταστικά) 3 πιάτων χωρίς ποτά, στα ξενοδοχεία στις 24 & 25/12.
Κόστος για τα 2 γεύματα: 65 €.
Απαραίτητες η προκράτηση και η προεξόφληση των γευμάτων στην Αθήνα, πριν από την αναχώρησή σας.