Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2016 Μαδρίτη! ΑΠΟ 530,00

 ...Τολέδο 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29/04/2016

5 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Πτήση  - Μαδρίτη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη .

2η ημέρα: Μαδρίτη  Ξενάγηση

Η πρωινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει ένα μικρό μέρος του πλούτου της σημαντικότερης Πινακοθήκης στον κόσμο (ΠΡΑΔΟ). Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στην συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Χρόνο και στο Χρώμα. Θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια να “στέκονται” δίπλα σε άλλους εξ’ ίσου σημαντικούς ζωγράφους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης. Στο περίφημο Barrio de la letras, μιά απ' τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ' τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας. Η ξενάγησή μας θα τελειώσει με το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, στην Μαδρίτη των Αψβούργων. Απόγευμα ελεύθερο.

3η ημέρα: Μαδρίτη - Τολέδο

Μετά το πρωινό προαιρετική αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ”. Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο με «Damasquinad», γνωστή Τολεδανική τέχνη που προέρχεται απο την εποχή των Αράβων. Επιστροφή στην Μαδρίτη. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ.

4η ημέρα: Μαδρίτη – Σεγκόβια - El Escorial

Πρωινό και σας προτείνουμε την εκδρομή στη Σεγκόβια σπουδαίο οικονομικό και πολιτικό κέντρο του μεσαίωνα. Αναχώρηση και μετά από μια πολύ ωραία διαδρομή στις πλούσιες πεδιάδες, άφιξη στη Σεγκόβια, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της ισπανίας. Περιήγηση στο ρωμαϊκό υδραγωγείο, από τα πιο καλοδιατηρημένα της αρχαιότητας και βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης,  στο γοτθικό καθεδρικό ναό και το περίφημο μαυριτανικό φρούριο «Αλκαζάρ της Σεγκόβια». Συνεχίζουμε βορειοδυτικά της Μαδρίτης όπου βρίσκεται το μεγαλοπρεπές κτιριακό συγκρότημα του San Lorenzo de El Escorial, ένα μοναδικό δείγμα της Ισπανικής Αναγέννησης. Αποτελείται από δύο αρχιτεκτονικά συγκροτήματα, μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας: το El Real Monasterio de El Escorial και τη La Granjilla de la Fresneda. Στις μέρες μας στο Εσκοριάλ λειτουργεί το βασιλικό παλάτι, το μοναστήρι, ένα μουσείο και ένα σχολείο. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας

5η ημέρα: Μαδρίτη - Επιστροφή

Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος έως τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Σημειώσεις:

.Οι ξεναγήσεις,εκδρομές,περιηγήσειςείναιενδεικτικέςκαιδύναταινααλλάξειησειράπουθαπραγματοποιηθούν.

Περιλαμβάνονται:ΑεροπορικάεισιτήριαMEAEGEANATH-MAD-ATH,Μετακινήσειςμεπολυτελήυπερυψωμέναπούλμαντουγραφείουμας.Μεταφορέςαπό/προςαεροδρόμιοεξωτερικού.Διανυκτερεύσειςσεεπιλεγμέναξενοδοχεία.Πρωινό, Εκδρομές,περιηγήσεις,ξεναγήσειςόπωςαναφέρονταιστοπρόγραμμα.ΈμπειροΑρχηγό – Συνοδότουγραφείουμας.Φ.Π.Α.Ασφαλιστικήκάλυψηαστικής/επαγγελματικήςευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:Φόροιαεροδρομίων.Είσοδοισεμουσεία,αρχαιολογικούςχώρους,καιγενικάόπουαπαιτείται.Ότιαναφέρεταιωςπροαιρετικόήπροτεινόμενο.Δημοτικοίφόροισταξενοδοχεία.

ANAX.

ΗM.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΕΠΙΒ.   ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΦΟΡΟΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΡΙΑ           ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

29/04

5

FLORIDA NORTE 4*

530

450

160

ΠΡΩΙΝΟ

150

A3 686 09:05-12:00                A3 687 12:55-17:35