Skip to main content

Βόρεια Ισπανία με την Χώρα των Βάσκων Ιούνιος 2017 από 999,00

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 28/6
Super Τιμή 
Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Highlights

  • Θαυμάστε το μουσείο Γκουγκενχάιμ, το σήμα κατατεθέν του Μπιλμπάο
  • Εκδράμετε στη Γκουέρνικα και μάθετε την ιστορία της μαρτυρικής αυτής πόλης
  • Περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια της γοητευτικής Σαντιλιάνα ντελ Μαρ
  • Ανακαλύψτε το "Καπρίτσο ντε Γκαουντί" στο ψαροχώρι Κομίλας
  • Περπατήστε στο Μονοπάτι της Αρκούδας και στο Μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου
  • Εξερευνήστε το πανέμορφο Λούγκο, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη
  • Αντικρίστε τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα από το Μόντε ντο Γκόζο
  • Φτάστε στο "τέλος της ευρωπαϊκής γης", στο Ακρωτήριο Φινιστέρ
  • Δειπνήστε κάποιο βράδυ στο ιστορικό Οβιέδο και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΠΟΡΤΟ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ (πτήση, οδική διαδρομή)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα. Η διαδρομή μας περνά από την περιοχή Ρίας Μπάχας, με επιλεγμένες στάσεις στην Ποντεβέντρα, όπου ο θρύλος τη θέλει να έχει ιδρυθεί από αρχαίους Ελληνες ναυτικούς, καθώς και στο Κομπάρρο. (Rias Baixas) με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Albariño. Άφιξη στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα αργά το απόγευμα, την ιερή πόλη του Ισπανικού χριστιανικού μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης, την “Χριστιανική” πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Ισπανίας και νυν πρωτεύουσα της Γαλικίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απολαύσετε αυτή τη μαγευτική πόλη. Εδώ, κάθε στιγμή είναι και μια μοναδική εμπειρία, τα δε βράδια της θα σας μείνουν αξέχαστα. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ - (Ξενάγηση) & εκδρομή στο Φινιστέρ.
Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, που όλη της η ιστορία γράφτηκε και διαδραματίζεται στη σκιά του διάσημου καθεδρικού ναού της. Θα δούμε φυσικά τον εκπληκτικό αυτό ναό του Αγίου Ιακώβου, καθώς και την Plaza del Obradoiro, το Δημαρχείο, το ανάκτορο του Αρχιεπισκόπου και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες ή για προαιρετικές επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, όπως το μουσείο μοντέρνας τέχνης, η Ακαδημία της Μουσικής κ.ά. Το απόγευμα θα εκδράμουμε στο Ακρωτήριο Φινιστέρ (Cape Finisterre, Cabo Fisterra), που πολλοί το θεωρούν ως το δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, παρόλο που δεν είναι αληθές, καθότι το Cabo da Roca στην Πορτογαλία είναι 16.5 χιλιόμετρα δυτικότερα και ως εκ τούτου αποτελεί το δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το όνομά του, Cape Finisterre, προέρχεται από το λατινικό finis terrae, δηλαδή το τέλος της γης. Ο "δρόμος του θανάτου" (Costa de Morte), όπως αποκαλείται η διαδρομή κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού, περνά από βραχώδεις και εντυπωσιακά απόκρημνες πλαγιές και χαράδρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ - ΜΟΝΤΕ ΝΤΟ ΓΚΟΖΟ - ΛΟΥΓΚΟ - ΟΒΙΕΔΟ
(Οδική διαδρομή, πεζοπορία στο μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, ξεναγήσεις)
Αφήνουμε σήμερα το ιστορικό Σαντιάγκο και κατευθυνόμαστε προς το Λούγκο και το Οβιέδο. Αρχικά θα σταματήσουμε στο Μόντε ντο Γκόζο (Monte Do Gozo), απ΄ όπου μπορεί κανείς να δει μακριά στον ορίζοντα τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου (όπως ακριβώς και πριν από 1000 χρόνια). Αυτός είναι ο τελευταίος λόφος και η τελευταία στάση των προσκυνητών πριν φθάσουν στο Σαντιάγκο. Το σημείο αυτό ονομάστηκε Mount of Joy, από τη χαρά και την ανακούφιση των οδοιπόρων προσκυνητών, που αντίκριζαν για πρώτη φορά το πολυπόθητο Σαντιάγκο μετά από πεζοπορία ενός ή ακόμα και δύο μηνών σε επικίνδυνες περιοχές. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα για να συναντήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, το Camino de Santiago, από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστός ήδη από τον 9ο αιώνα. Το 1985 όλη αυτή η διαδρομή αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Μια διαδρομή που διασχίζουν εδώ και αιώνες εκατομμύρια προσκυνητές και που στις μέρες μας αναβιώνει με πεζοπόρους απ΄ όλη τη γη. Η διαδρομή που παραδοσιακά ακολουθούν οι πιστοί φορώντας μια αχιβάδα στο λαιμό, περνά από υπέροχες εξοχές στα Πυρηναία, γραφικά μονοπάτια, αγροτικούς δρόμους, πανέμορφες ιστορικές πόλεις και μνημεία. Για να την περπατήσει κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος, θα χρειαστεί με γοργό ρυθμό τουλάχιστον ένα μήνα. Οι περισσότεροι ωστόσο περπατούν μόνο σε κάποιο τμήμα της. Εμείς έχουμε επιλέξει μία όμορφη διαδρομή, ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε για περίπου 90 λεπτά (όσοι το επιθυμούν). Μετά από τη μοναδική αυτή εμπειρία, θα συνεχίσουμε για το Λούγκο (Lugo) που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Γαλικίας. Είναι η μοναδική πόλη του κόσμου που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη ύψους 10-15 μέτρων και μήκους 2.117 μέτρων με 71 πύργους. Τα τείχη αυτά του 3ου αιώνα, που διατηρούνται μέχρι σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση, έχουν ενταχθεί από το 2000 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Eνδιάμεση στάση στη διάσημη παραλιακή ακτή Cathedrales del Mar και άφιξη αργά το απόγευμα στο θρυλικό Οβιέδο, το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ
(Ξενάγηση, πεζοπορία στο Μονοπάτι της Αρκούδας)
Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα και στα περίχωρα της πόλης. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό ναό και το θησαυροφυλάκιο – μουσείο (προαιρετικά). Λίγο έξω από την πόλη θα δούμε δύο ακόμα ναούς, τους Santa Maria del Narasco και San Miguel de Lillo, που έχουν ανακηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το απόγευμα θα πάμε με το πούλμαν σε μια μαγευτική τοποθεσία στα βουνά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε (όσοι το επιθυμούν) για λίγη ώρα στο περίφημο "Μονοπάτι της Αρκούδας" (La Senda del Oso), μέσα σε καταπράσινα, υπέροχα τοπία. Ντυθείτε κατάλληλα, με τα σωστά υποδήματα και αδιάβροχο (συχνά βρέχει εδώ) για περπατήσετε και εσείς στο μονοπάτι αυτό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ - ΚΟΒΑΝΤΟΝΓΚΑ - ΚΑΓΚΑ ΝΤΕ ΟΝΙΣ - ΚΟΜΙΛΑΣ - ΣΑΝΤΙΛΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ
Η σημερινή μας διαδρομή, κατά το μεγαλύτερο μέρος από τον επαρχιακό, γραφικό δρόμο, στο Εθνικό Πάρκο της Κοβαντόγκα. Φθάνουμε σε μία από τις εισόδους του πάρκου. Η ορεινή διαδρομή με την πανοραμική θέα της Κοβαντόνγκα (Covadonga) είναι εντυπωσιακή. Στην Κοβαντόνγκα το 722 μ.Χ. εδόθη η πρώτη νικηφόρος μάχη των Χριστιανών κατά των Μαυριτανών κατακτητών και μέχρι το 774 ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου της Αστούριας και επομένως και της Χριστιανικής Ισπανίας. Στο Εθνικό πάρκο που ονομάζεται Picos de Europa, θα απολαύσουμε τη θέα με τις γύρω χιονισμένες κορυφές και τη μοναδική φυσική του ομορφιά. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Κάνγκα ντε Ονίς (Canga de Onis) στην αυτόνομη περιοχή της Αστούριας. Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τις 5 αψίδες (Roman Bridge). Συνεχίζοντας πάντα από επαρχιακούς, γραφικούς δρόμους, φθάνουμε στο ψαροχώρι Κομίλιας, γνωστό για τα χαρακτηριστικά του παλιά πέτρινα σπίτια και την κατοικία "Ελ Καπρίτσο ντε Γκαουντί" (El Capricho de Gaudí), κατασκευασμένη το 1883 από τον μεγάλο Ισπανό μοντερνιστή αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί και διακοσμημένη με σμαλτωμένα πλακίδια, παραβολικά τόξα και σφυρήλατες σιδεριές. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα ιστορικότερα χωριά της Ισπανίας και κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος της Κανταβρίας, τη Σαντιλιάνα ντελ Μαρ. Η παλιά πόλη με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια της και τα λουλούδια είναι πανέμορφη. Προαιρετικά, αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε το μουσείο της Altamira, με παραστάσεις από τα προϊστορικά ομώνυμα σπήλαια. Ολόκληρο το χωριό, με τα παλαιά κτήρια και τις πέτρινες οικίες, τα λιθόστρωτα σοκάκια κλπ., έχει χαρακτηριστεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Σανταντέρ, τη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη και το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, από το λιμάνι αυτό γινόταν το θαλάσσιο εμπόριο της Ισπανίας, αργότερα δε, στις αρχές του 20ού αιώνα, υπήρξε και η θερινή διαμονή των βασιλέων, εξ ου και τα υπέροχα ανάκτορα Palacio Magdalena. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Οδική διαδρομή, επισκέψεις)
Πρωινή επίσκεψη στο Σανταντέρ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, το διάσημο πλέον παγκοσμίως Μπιλμπάο. Μια πόλη αναγεννημένη μέσα από τα χαλάσματα και τη φτώχια του παρελθόντος, η πόλη του Μπιλμπάο συγκεντρώνει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του Βασκικού πληθυσμού και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση, καθώς άλλωστε είναι και από τις πλουσιότερες πόλεις της Ισπανίας και μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της σημαντικής αυτής πόλης των Βάσκων, μεταξύ των οποίων την παλιά συνοικία (Casco Viejo) και τη νέα πόλη (Ensanche). Στο ιστορικό της κέντρο ξεχωρίζουν το Πανεπιστήμιο Deusto, η Πλάθα Circular, η παλιά αγορά, το θέατρο, το Δημαρχείο κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΚΟΥΓΚΕΝΧΑΪΜ - ΓΚΕΤΣΚΟ - ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το μουσείο Γκουγκενχάιμ (Guggenheim), το φουτουριστικό κτίριο του Frank O. Gehry και σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο - ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη. Στην συνέχεια ι αναχώρηση για την απογευματινή μας εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε για λίγο στη Guernica και θα συνεχίσουμε για το Getxo, το επίνειο του Μπιλμπάο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο μονοπάτι κατά μήκος του εντυπωσιακού παραθαλάσσιου προαστίου La Galea. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΜΠΙΑΡIΤΣ - ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙAΝ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη διάσημη λουτρόπολη που βρίσκεται στην αντίπερα πλευρά των Γαλλο-ισπανικών συνόρων, το Μπιαρίτς, ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γάλλων στον Ατλαντικό, αντίστοιχο με εκείνα της Κυανής Ακτής. Η διαδρομή μας διαρκεί περίπου δύο ώρες. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια θα ξαναμπούμε στην Ισπανία και θα κατευθυνθούμε στο Σαν Σεμπαστιάν, που είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα σε δύο μαγευτικές παραλίες. Το ταπεινό ψαροχώρι μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας ήδη από το 19ο αιώνα, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' το επέλεξε για τις θερινές της διακοπές. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας. Στα σαλόνια του καζίνου (σήμερα στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το δημαρχείο) συνωστιζόταν ο πλούτος και η αριστοκρατία της Ευρώπης, όπως και στη "βασιλική" παραλία, την αχανή, πανέμορφη, αμμουδερή Concha, μια από τις ωραιότερες παραλίες που μπορεί να βρει κανείς μέσα σε πόλη. Η απαγόρευση της χαρτοπαιξίας, αλλά κυρίως οι πόλεμοι οδήγησαν το Σαν Σεμπαστιάν σε προσωρινή ευτυχώς παρακμή. Τα τελευταία χρόνια οι τουρίστες επέστρεψαν, ιδίως Γάλλοι και Ιταλοί. Το Σαν Σεμπαστιάν διατηρεί την παλιά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προστεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η Παλιά Πόλη, η Parte Vieja, διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία! Θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο πανέμορφο Σαν Σεμπαστιάν και θα επιστρέψουμε αργά το απόγευμα στο Μπιλμπάο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΪΣ – ΠΑΜΠΛΟΝΑ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Οδική διαδρομή, επισκέψεις- ολοήμερη εκδρομή)
Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη βασκική πόλη, μετά το Μπιλμπάο, τη Βιτόρια-Γκαστέις, πρωτεύουσα της επαρχίας Άλαβα και της αυτόνομης κοινότητας της Χώρας των Βάσκων. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Θαδόρρα, ενός παραποτάμου του Έβρου, σε υψόμετρο 525 μέτρων. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την παλία πόλη της Παμπλόνα (Ιρούνια)η οποία λέγεται πως ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Πομπηίο. Τον 9ο αιώνα έγινε πρωτεύουσα της Ναβάρας. Τον Ιούλιο γίνονται οι περίφημες στην γιορτή Λος Σανφερμίνες. Στην ξενάγηση μας από τα παλιά τείχη της πόλης, (μουράγιας)θα έχουμε μία γενική θέα της πόλης της Παμπλόνα. Θα δούμε το καθεδρικό ναό Γοτθικού ρυθμού (εξωτερικά) χτισμένο από πέτρα σε χρώμα όχρας που βλέπει το ποταμό Αργκα, με τους 2 επιβλητικούς πύργους. Εδώ βρίσκεται και αλαβάστρινος τάφος του Καρόλου του Γ και της Βασίλισσας Ελεονώρας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου βρισκονται επίσης το Παλασιο ντελ Γκομπιέρνο ντε Ναβάρα στην πλάθα ντελ Καστίλλιο ένα νεοκλασσικό κτήριο που στεγάζει την έδρα της η τοπική κυβέρνηση. Βόρεια θα δούμε και το Μπαρόκ Δημαρχείο και την μεσαιωνική εκκλησία Σαν Σατουρνίνο των Παγανιστών. Επιστροφή στο Μπιλμπάο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/6/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 999 € 240 €
  Twin Room 999 € 240 €
  Triple Room 999 € 240 €
  Single Room 1369 € 240 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • 9 συνολικά Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Η είσοδος στο μουσείο Guggenheim
  • Οι ειδικά προγραμματισμένες πεζοπορικές βόλτες σε επιλεγμένα γραφικά μονοπάτια (για όσους επιθυμούν να περπατήσουν)
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Bilbao, Santander, Oviedo, Santiago de Compostella)
  • Έμπειρος έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 240 €
  • Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία και αξιοθέατα (εκτός του Guggenheim)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
  • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει στα προγράμματά. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
  • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

28/06/2017

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 1794

28/06/2017

ΜΟΝΑΧΟ -  ΠΟΡΤΟ

08:50

10:40

LH 1143

07/07/2017

ΜΠΙΛΜΠΑΟ -  ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:15

16:25

LH 1284

07/07/2017

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  - ΑΘΗΝΑ

20:40

00:25