Skip to main content

ΓΥΡΟΣ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ & ΜΑΔΡΙΤΗ Οκτώβριος 2015 από 685,00

8 ΗΜΕΡΕΣ

Σεβίλλη * Χέρες Ντε Λα Φροντέρα * Κάντιζ * Μάλαγα
Γρανάδα * Αλάμπρα * Κόρδοβα * Μαδρίτη * Τολέδο

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μαδρίτη. Πανοραμική ξενάγηση, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μετά το δείπνο θα έχετε χρόνο ελεύθερο στη διάθεσή σας, για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα τις Ισπανίας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κόρδοβα. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, η Κόρδοβα διαθέτει μια οικιστική κληρονομιά αιώνων, που προέκυψε από το ταιριαστό πάντρεμα ισλαμικής και χριστιανικής αρχιτεκτονικής. Το ιδιαίτερο αυτό «χαρμάνι» που καθορίζει απόλυτα το αστικό τοπίο της ανδαλουσιανής πόλης και το πολύτιμο πολιτιστικό της φορτίο είναι κυρίως οι λόγοι που το ιστορικό κέντρο της συγκαταλέγεται από το 1984 στη λίστα των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την πέτρινη ρωμαϊκή γέφυρα Puente Romano που ενώνει το ιστορικό κέντρο με την απέναντι πλευρά της πόλης και μπαίνοντας στη δαιδαλώδη εβραϊκή συνοικία Juderia με τα στενά καλντερίμια και τα λευκά σπίτια με τα σιδερένια μπαλκόνια θα οδηγηθούμε στο κόσμημα της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό Μεσκίτα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο -και αρχαιότερο- ισλαμικό τέμενος της Ευρώπης, σύμβολο της χρυσής εποχής της Κόρδοβα, αποτελεί σήμερα ένα εξαιρετικό δείγμα συνύπαρξης του χριστιανικού με το ισλαμικό στοιχείο (προαιρετική επίσκεψη). Μεταφορά στη Σεβίλλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας από την καρδιά της πόλης. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό όπου φιλοξενεί καλλιτεχνικούς θησαυρούς μεγάλης αξίας αλλά και τα οστά του Χριστόφορου Κολόμβου, καθώς και τον πύργο της Τζιράλντα σύμβολο της πόλης. Συνεχίζουμε με το ανάκτορο Αλκαζάρ την πεμπτουσία της αραβικής τέχνης. Απέραντες πολυτελείς αίθουσες, αυλές, κατάφυτοι κήποι με λιμνούλες και περιστύλια συνθέτουν την εικόνα του παλατιού (προαιρετική επίσκεψη). Θα περιπλανηθούμε σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ και θα θαυμάσουμε πλατείες με σκαλιστές βρύσες, σφυρήλατα φανάρια, εσωτερικές αυλές (πάτιος) και γλάστρες με γεράνια που διατηρούν αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Θα θαυμάσουμε την περίφημη αρένα Πλάθα ντε Τόρος με τα 200 χρόνια ιστορίας και την μπαρόκ αρχιτεκτονική, θα δούμε τον Χρυσό Πύργο, το Νοσοκομείο της Καριντάτ, δεμένο με το θρύλο του Δον Ζουάν και φυσικά το Μουσείο Καλών Τεχνών. Συνεχίζουμε με την Πλατεία Ισπανίας με τα ασπρογάλαζα κεραμικά πλακάκια – αντιπροσωπευτικά της ανδαλουσιανής τέχνης και το μαγευτικό πάρκο Μαρία Λουίζα. Πρόκειται για την πιο σημαντική πράσινη ζώνη της Σεβίλλης, με υπέροχα κτίσματα σε αρχιτεκτονική μουδεχάρ (νεότερη εκδοχή της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής), που δημιουργήθηκαν με αφορμή τη μεγάλη ιβηροαμερικανική έκθεση του 1929. Θα θαυμάσουμε το εξαιρετικό και καλύτερο ξενοδοχείο της Σεβίλλης, το «Alfonso XIII» με τις καταπράσινες και πολύχρωμες σε κεραμικά αυλές του ανάμεσα σε κιγκλιδώματα και σιδεριές, καθώς και το τεράστιο πρώην καπνεργοστάσιο, σημερινό τμήμα του πανεπιστημίου, που θυμίζει τις εποχές όπου ταπεινές γυναίκες σαν την Κάρμεν (τη διάσημη τσιγγάνα) δούλευαν εδώ. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΑΝΤΙΖ – ΧΕΡΕΣ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την παραθαλάσσια πόλη της Cadiz. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τη Νέα πόλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Πλατεία της Ισπανίας. Θα σας εντυπωσιάσουν τα επιβλητικά αγάλματα, τα μεγάλα κτίρια, τα καταπράσινα πάρκα με τα σιντριβάνια και τα στενά γραφικά σοκάκια με τα μαγαζιά. Θα μεταφερθούμε στην παλιά πόλη και θα δούμε από κοντά τα όμορφα κάστρα, καθώς και τη θέα με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να περικυκλώνει την πόλη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο του Συντάγματος, το Μουσείο της Cadiz με την εντυπωσιακή συλλογή από αρχαιολογικά αντικείμενα και έργα τέχνης, το Μουσείο με εκκλησιαστικά εκθέματα, τον Καθεδρικό ναό, το Αρχαίο Ρωμαϊκό εργοστάσιο αλατιού, το παρεκκλήσι του Αγίου Σπηλαίου, το Ρωμαϊκό θέατρο και τον Ναό του Αγίου Δομίνικου. Στη συνέχεια σειρά έχει μια πόλη διάσημη για τα άλογά της και το περίφημο cherry της, η Jerez de la frontera. Σύντομη περιήγηση και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

5η μέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΑΛΑΓΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ανδαλουσίας, τη Μάλαγα. Η Μάλαγα είναι σήμερα ένα ακμάζον λιμάνι ακριβώς όπως ήταν κατά τη Φοινική, Ρωμαϊκή και Μαυριτανική περίοδο. Επίσης άνθισε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, όταν το γλυκό κρασί της έγινε το πιο δημοφιλή ποτό της Ευρώπης, μέχρι που η φυλλοξήρα (παράσιτο) κατέστρεψε τα αμπέλια της περιοχής το 1876. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τον Καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα, το παλάτι Αλκαθάμπα, το καλύτερα διατηρημένο παλάτι από τη μουσουλμανική εποχή στην Ισπανία και το κάστρο του Γκιμπραλφάρο, όπου δημιουργούν ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό σύνολο. Συνεχίζουμε με την Πλάθα ντε λα Μερσεντ όπου βρίσκεται το Μουσείο του Πικάσο (γενέτειρα του διάσημου ζωγράφου) και διαθέτει συλλογή από 155 έργα δωρεά από μέλη της οικογένειας του. Χρόνος ελεύθερος στην Πλατεία Συντάγματος που αποτελεί την καρδιά της πόλης και ιδιαίτερα της τουριστικής ζωής, καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της πόλης και θα δείτε το παλιό δημαρχείο (1869), το σπίτι του κυβερνήτη, τη φυλακή και το δικαστήριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Γρανάδα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΑΛΑΜΠΡΑ

Η Γρανάδα με την αραβική, εβραϊκή και τσιγγάνικη συνοικία, καθώς και τα πολυάριθμα αξιοθέατα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους κυριολεκτικά θα σας μαγέψει. Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας από την Πλάθα Ισαμπέλ λα Κατόλικα για να δούμε το άγαλμα του Κολόμβου που υπογράφει δίπλα στη Βασίλισσα Ισαβέλλα τους όρους του πρώτου ταξιδιού του για την Αμερική και συνεχίζουμε με το πρώην κεντρικό τζαμί της πόλης που μετατράπηκε σε Καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα. Αναγεννησιακό στυλ και Μπαρόκ αρχιτεκτονική είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Γρανάδα. Ακολουθεί η Πλάθα Νουέβα, η παλαιότερη πλατεία και η καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Ανάκτορο της Αλάμπρα και αποτελεί είσοδο για την Αραβικής γειτονιά. Στη συνέχεια θα ανέβουμε την οδό ντελ Ντάρο κατά μήκος του ποταμού, έναν πολύ όμορφο δρόμο στη σκιά του ανακτόρου της Αλάμπρα και γεμάτος με πραματευτές και ζογκλέρ, θα δούμε το κτίριο που στεγάζονταν τα λουτρά της πόλης και θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα δρομάκια της Εβραϊκής συνοικίας (Αλμπαϊσίν) με τα γραφικά σπιτάκια και τα αραβικά μαγαζιά. Χρόνος ελεύθερος και επίσκεψη στην παγκοσμίου φήμης Αλάμπρα (ατομικά έξοδα). Κατασκευασμένη μετά την κατάληψη της Ισπανίας από τους Μουσουλμάνους βασιλείς η Αλάμπρα είναι η ζωντανή απεικόνιση του Μουσουλμανικού πολιτισμού στη Δυτική Ευρώπη. Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, αποτελείται από την Αλκαζάμπα που είναι το φρούριο, το Παλάθιο Ναζάριες που είναι το κυρίως παλάτι, το παλάτι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρόλου του 5ου που περιέχει το Μουσείο της Αλάμπρα και το Μουσείο Καλών Τεχνών, καθώς και από το Χενεραλιφέ που είναι οι απαράμιλλης ομορφιάς κήποι. Ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας υπό των ήχο των αηδονιών και του τρεχούμενου νερού από τα πολυάριθμα σιντριβάνια και τους καταρράκτες, η Αλάμπρα είναι από μόνη της ένας λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Ισπανία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

7η μέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΤΟΛΕΔΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργάθ”. Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο και αναχώρηση για τη Μαδρίτη. Πανοραμική περιήγηση στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διαν/ση. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco.

8η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ- ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μαδρίτη – Αθήνα.
  • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Ημιδιατροφή μπουφέ καθημερινά.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας , Φ.Π.Α. , Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης).
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων.
  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΕΡ/ΚΗ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜ.
Γύρος Ανδαλουσία & Μαδρίτη 8
3, 10, 17, 24, 31/10
685 855 4* Iberia Ημιδιατροφή Περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΩΡΕΣ
03/10/15 ΑΘΗΝΑ- ΜΑΔΡΙΤΗ 16:00-18:50
10/10/15 ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑ 10:50-15:15
10/10/15 ΑΘΗΝΑ- ΜΑΔΡΙΤΗ 16:00-18:50
17/10/15 ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑ 10:50-15:15
17/10/15 ΑΘΗΝΑ- ΜΑΔΡΙΤΗ 16:00-18:50
24/10/15 ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑ 10:50-15:15
24/10/15 ΑΘΗΝΑ- ΜΑΔΡΙΤΗ 16:00-18:50
31/10/15 ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑ 10:50-15:15
31/10/15 ΑΘΗΝΑ- ΜΑΔΡΙΤΗ 16:00-18:50
07/11/15 ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑ 10:50-15:15