Skip to main content

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ Νοέμβριος 2015 από 685

7 ΗΜΕΡΕΣ

Σεβίλλη * Κόρδοβα * Γρανάδα * Αλάμπρα * Μάλαγα

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΑΓΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, πτήση, άφιξη στη Μάλαγα και αναχώρηση οδικώς για τη Σεβίλλη. Άφιξη στη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας και ξεκινάμε την περιήγηση μας από την καρδιά της πόλης. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό όπου φιλοξενεί καλλιτεχνικούς θησαυρούς μεγάλης αξίας αλλά και τα οστά του Χριστόφορου Κολόμβου, καθώς και τον πύργο της Τζιράλντα σύμβολο της πόλης. Συνεχίζουμε με το ανάκτορο Αλκαζάρ την πεμπτουσία της αραβικής τέχνης. Απέραντες πολυτελείς αίθουσες, αυλές, κατάφυτοι κήποι με λιμνούλες και περιστύλια συνθέτουν την εικόνα του παλατιού. Θα περιπλανηθούμε σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ και θα θαυμάσουμε πλατείες με σκαλιστές βρύσες, σφυρήλατα φανάρια, εσωτερικές αυλές (πάτιος) και γλάστρες με γεράνια που διατηρούν αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Ελεύθερος χρόνος για τάπας και σανγκρία. Επιβίβαση στο πούλμαν και συνεχίζουμε με πανοραμική περιήγηση στην ανατολική όχθη του Γουαδαλκιβίρ, όπου βρίσκεται η μοντέρνα πόλη Τριάνα και η Καρτούχα με το ομώνυμο μοναστήρι και το θεματικό Πάρκο των Τεχνών και των Επιστημών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη δεύτερη περιήγηση μας στη Σεβίλλη. Ξεκινάμε από τη λεωφόρο Κρίστομπαλ Κολόν, στην δυτική όχθη του Γουαδαλκιβίρ, όπου βρίσκονται και τα κυριότερα αξιοθέατα το ένα δίπλα στο άλλο. Θα θαυμάσουμε την περίφημη αρένα Πλάθα ντε Τόρος με τα 200 χρόνια ιστορίας και την μπαρόκ αρχιτεκτονική, θα δούμε τον Χρυσό Πύργο, το Νοσοκομείο της Καριντάτ, δεμένο με το θρύλο του Δον Ζουάν και φυσικά το Μουσείο Καλών Τεχνών. Συνεχίζουμε με την Πλατεία Ισπανίας με τα ασπρογάλαζα κεραμικά πλακάκια – αντιπροσωπευτικά της ανδαλουσιανής τέχνης και το μαγευτικό πάρκο Μαρία Λουίζα. Πρόκειται για την πιο σημαντική πράσινη ζώνη της Σεβίλλης, με υπέροχα κτίσματα σε αρχιτεκτονική μουδεχάρ (νεότερη εκδοχή της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής), που δημιουργήθηκαν με αφορμή τη μεγάλη ιβηροαμερικανική έκθεση του 1929. Το ισπανικό περίπτερο είναι από τα ωραιότερα που θα δείτε, με μοναδικά, πολύχρωμα κεραμικά αθουλέχος. Θα θαυμάσουμε το εξαιρετικό και καλύτερο ξενοδοχείο της Σεβίλλης, το «Alfonso XIII» με τις καταπράσινες και πολύχρωμες σε κεραμικά αυλές του ανάμεσα σε κιγκλιδώματα και σιδεριές, καθώς και το τεράστιο πρώην καπνεργοστάσιο, σημερινό τμήμα του πανεπιστημίου, που θυμίζει τις εποχές όπου ταπεινές γυναίκες σαν την Κάρμεν (τη διάσημη τσιγγάνα) δούλευαν εδώ. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΟΡΔΟΒΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κόρδοβα. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, η Κόρδοβα διαθέτει μια οικιστική κληρονομιά αιώνων, που προέκυψε από το ταιριαστό πάντρεμα ισλαμικής και χριστιανικής αρχιτεκτονικής. Το ιδιαίτερο αυτό «χαρμάνι» που καθορίζει απόλυτα το αστικό τοπίο της ανδαλουσιανής πόλης και το πολύτιμο πολιτιστικό της φορτίο είναι κυρίως οι λόγοι που το ιστορικό κέντρο της συγκαταλέγεται από το 1984 στη λίστα των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την πέτρινη ρωμαϊκή γέφυρα Puente Romano που ενώνει το ιστορικό κέντρο με την απέναντι πλευρά της πόλης και μπαίνοντας στη δαιδαλώδη εβραϊκή συνοικία Juderia με τα στενά καλντερίμια και τα λευκά σπίτια με τα σιδερένια μπαλκόνια θα οδηγηθούμε στο κόσμημα της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό Μεσκίτα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο -και αρχαιότερο- ισλαμικό τέμενος της Ευρώπης, σύμβολο της χρυσής εποχής της Κόρδοβα, αποτελεί σήμερα ένα εξαιρετικό δείγμα συνύπαρξης του χριστιανικού με το ισλαμικό στοιχείο. Ακριβώς δίπλα θα δούμε το Παλάτι του Επισκόπου που από το 1989 στεγάζει το Μουσείο Καλών Τεχνών και συνεχίζουμε με το μεσαιωνικό παλάτι Αλκαζάρ των Χριστιανών Μοναρχών στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συζητήσεις για το ιστορικό ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική. Θα περπατήσουμε το αποκαλούμενο «δρομάκι των λουλουδιών», ένα από τα πιο γραφικά μέρη της πόλης και θα μεταφερθούμε στην Πλάθα Κορεδέρα από όπου ξεκίνησαν οι πρώτες ταυρομαχίες της Κόρδοβα. Τέλος, θα καταλήξουμε στην Πλάθα ντε λας Τενδίγιας στην καρδιά της πόλης στο συνηθέστερο σημείο συνάντησης της νεολαίας για ποτό και φαγητό. Ελεύθερος χρόνος για να γευτείτε παέγια, γκασπάτσο και τάπας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη των αντιθέσεων, τη Γρανάδα. Η Γρανάδα με την αραβική, εβραϊκή και τσιγγάνικη συνοικία, καθώς και τα πολυάριθμα αξιοθέατα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους κυριολεκτικά θα σας μαγέψει. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την Πλάθα Ισαμπέλ λα Κατόλικα για να δούμε το άγαλμα του Κολόμβου που υπογράφει δίπλα στη Βασίλισσα Ισαβέλλα τους όρους του πρώτου ταξιδιού του για την Αμερική και συνεχίζουμε με το πρώην κεντρικό τζαμί της πόλης που μετατράπηκε σε Καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα. Αναγεννησιακό στυλ και Μπαρόκ αρχιτεκτονική είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Γρανάδα. Ακολουθεί η Πλάθα Νουέβα, η παλαιότερη πλατεία και η καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Ανάκτορο της Αλάμπρα και αποτελεί είσοδο για την Αράβικη γειτονιά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στα πολλά εστιατόρια και τάπας μπάρ και για να επισκεφτείτε την Εκκλησία Σάντα Άνα. Στη συνέχεια θα ανέβουμε την οδό ντελ Ντάρο κατά μήκος του ποταμού, έναν πολύ όμορφο δρόμο στη σκιά του ανακτόρου της Αλάμπρα και γεμάτος με πραματευτές και ζογκλέρ, θα δούμε το κτίριο που στεγάζονταν τα λουτρά της πόλης και θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα δρομάκια της Εβραϊκής συνοικίας (Αλμπαϊσίν) με τα γραφικά σπιτάκια και τα αραβικά μαγαζιά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΑΛΑΜΠΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την παγκοσμίου φήμης Αλάμπρα. Κατασκευασμένη μετά την κατάληψη της Ισπανίας από τους Μουσουλμάνους βασιλείς η Αλάμπρα είναι η ζωντανή απεικόνιση του Μουσουλμανικού πολιτισμού στη Δυτική Ευρώπη. Η λεπτή κατασκευή της, που θυμίζει έντονα μιναρέ, οι εκτενείς λεπτομέρειες και η μίξη των φυσικών στοιχείων με αυτά που δημιούργησαν οι άνθρωποι αποκαλύπτουν την ικανότητα των Μαυριτανών τεχνιτών και καλλιτεχνών. Η μετάφραση της λέξης Αλάμπρα, που σημαίνει κόκκινο φρούριο, προέρχεται από το χρώμα του κόκκινου αργίλου του χώρου όπου κατασκευάστηκε το φρούριο. Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, αποτελείται από την Αλκαζάμπα που είναι το φρούριο, το Παλάθιο Ναζάριες που είναι το κυρίως παλάτι, το παλάτι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρόλου του 5ου που περιέχει το Μουσείο της Αλάμπρα και το Μουσείο Καλών Τεχνών, καθώς και από το Χενεραλιφέ που είναι οι απαράμμιλης ομορφιάς κήποι. Δικαίως οι Μαυριτανοί ποιητές περιέγραψαν την Αλάμπρα ως το «μαργαριτάρι ανάμεσα στα σμαράγδια», αναφερόμενοι στο χρώμα των κτιρίων της και στα πλούσια δάση που τα περιέβαλαν. Ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας υπό των ήχο των αηδονιών και του τρεχούμενου νερού από τα πολυάριθμα σιντριβάνια και τους καταρράκτες, η Αλάμπρα είναι από μόνη της ένας λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Ισπανία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Πάρκο των Επιστημών, να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης και να καταλήξετε για ποτό και τάπας στα δημοφιλέστερα μπαράκια των οδών Πέδρο Αλαρκόν και Ελβίρα. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΛΑΓΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ανδαλουσίας, τη Μάλαγα. Η Μάλαγα είναι σήμερα ένα ακμάζον λιμάνι ακριβώς όπως ήταν κατά τη Φοινική, Ρωμαϊκή και Μαυριτανική περίοδο. Επίσης άνθισε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, όταν το γλυκό κρασί της έγινε το πιο δημοφιλή ποτό της Ευρώπης, μέχρι που η φυλλοξήρα (παράσιτο) κατέστρεψε τα αμπέλια της περιοχής το 1876. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τον Καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα, το παλάτι Αλκαθάμπα, το καλύτερα διατηρημένο παλάτι από τη μουσουλμανική εποχή στην Ισπανία και το κάστρο του Γκιμπραλφάρο, όπου δημιουργούν ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό σύνολο. Συνεχίζουμε με την Πλάθα ντε λα Μερσεντ όπου βρίσκεται το Μουσείο του Πικάσο (γενέτειρα του διάσημου ζωγράφου) και διαθέτει συλλογή από 155 έργα δωρεά από μέλη της οικογένειας του. Χρόνος ελεύθερος στην Πλατεία Συντάγματος που αποτελεί την καρδιά της πόλης και ιδιαίτερα της τουριστικής ζωής, καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της πόλης και θα δείτε το παλιό δημαρχείο (1869), το σπίτι του κυβερνήτη, τη φυλακή και το δικαστήριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7ημέρα: ΜΑΛΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά σας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμου
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σεβίλλη σε ξενοδοχείο 4*.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στην Κόρδοβα σε ξενοδοχείο 4*.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα (περιοχή Almunecar) σε ξενοδοχείο 4*.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στη Μάλαγα (περιοχή Benalmadena) σε ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία όπου απαιτείται. Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΕΡ/ΚΗ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜ.
Κλασική Ισπανία 7
 05, 12, 19, 26/11
685 865 4* Swiss Ημιδιατροφή Περιλαβάνονται οι φόροι αεροδρομίου