Skip to main content

ΒΟΡΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ 7 ημέρες Καλοκαίρι 2015 από 795,00

ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Χιχόν – Santiago de compostela – ΛαΚορούνια – Οβιέδο – ΣαντιλλιάναντελΜαρ – Σαταντέρ – Μπιλμπάο – Μπιαριτζ – ΣανΣεμπαστιαν – Παμπλόνα

7ΗΜΕΡΕΣ

 

Άφιξη στην Βασκική πρωτεύουσα και αναχώρηση για μαγειρικές περιπέτειες

1η μέρα ΑΘΗΝΑ –ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΧΙΧΟΝ – SANDIAGODECOMPOSTELA(564ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την όμορφη πόλη του Μπιλμπάο. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη Χιχόν, στην οποία οι Ρωμαίοι έχουν κατασκευάσει ένα υπέροχο τείχος. Η θάλασσα της Κανταβρίας που αγκαλιάζει την πόλη σε συνδυασμό με τις καταπράσινες εκτάσεις δίνει την αίσθηση της ελευθερίας. Θα επισκεφτούμε την περιοχή Θιμαντεβίγια, το γνωστό ως «χωριό των ψαράδων». Εκεί θα μαγευτούμε από την εικόνα της χερσονήσου, που χωρίζει το λιμάνι στα δυο και η παλέτα των χρωμάτων αποκαλύπτεται φαντασμαγορική στις προσόψεις των κτηρίων. Δαιδαλώδη καλντερίμια μαγεύουν τον επισκέπτη και των ταξιδεύουν σε άλλη εποχή. Η συνέχεια θα μας φέρει στο παραθαλάσσιο θέρετρο Riaderibadeo. Τέλος θα καταλήξουμε στο Sandiagodecompostela. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Στους μεσαιωνικούς δρόμους της Γαλικίας…

2η ημέρα:SANDIAGODECOMPOSTELA – ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ(75ΧΛΜ)

Πρωινό και σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν στον Αγ. Ιάκωβο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για να περιηγηθείτε στη γραφική πλατεία της πόλης με τα αμέτρητα μαγαζάκια. Στην συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Λα Κορούνια με τους ρωμαϊκούς φάρους και τα μεσαιωνικά σπίτια. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον παλαιότερο φάρο σε λειτουργία, του κόσμου, την κεντρική τοξωτή πλατεία, Πλάθα δε Μαρία Πίτα, που πήρε το όνομά της από μια τοπική ηρωίδα που λέγεται πως έσωσε την πόλη από τους Άγγλους εισβολείς το 1589 κρούοντας τον συναγερμό εκείνη τη νύχτα, το εντυπωσιακό κτίριο του 19ου αιώνα, Παλάθιο Μουνιθιπάλ, όπου στεγάζεται και ένα μικρό μουσείο ρολογιών, καθώς και την εκκλησία του Σαντιάγκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Στα Ρωμαϊκά τείχη…

3η ημέρα:SANDIAGODECOMPOSTELA – ΛΟΥΓΚΟ – ΟΒΙΕΔΟ(362ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για Λούγκο που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Γαλικίας. Είναι η μοναδική πόλη του κόσμου που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη ύψους 10-15 μέτρων και μήκους 2,117 μέτρων με 71 πύργους. Τα τείχη αυτά του 3ου αιώνα που διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί από το 2000 στο κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στην συνέχεια αναχώρηση για Οβιέδο. Άφιξη και ξεκινάμε την επίσκεψή μας στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της SantaMariadelNaranco & του S. MigueldeLillo. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο υψηλότερο σημείο του και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μοναδική θέα στην πόλη. Θα συνεχίσουμε με πανοραμική περιήγηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου, την PlazadeToros, την PlazadeCastilla, το θέατρο του δρόμου κ.α. Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να περπατήσουμε από τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος μέχρι τον μεσαιωνικό δρόμο του Οβιέδο, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παραδοσιακή αγορά της. Μετά το τέλος της ξενάγησή μας θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για βόλτα & φαγητό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Στη Βασκική πρωτεύουσα…

4η ημέρα: ΟΒΙΕΔΟ – ΣΑΝΤΙΛΛΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ - ΣΑΤΑΝΤΕΡ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ(301ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντιλλιάνα ντελ Μαρ όπου θα επισκεφθούμε τις σπηλιές της Αλταμίρα* διάσημες σε όλο τον κόσμο για τις προϊστορικές τοιχογραφίες του 10.000 π.Χ.Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη Σαταντέρ την «έξυπνη πόλη» της Ισπανίας. Το Σαταντέρ ήταν ένα παλιό ήσυχο λιμάνι στις ισπανικές ακτές του Ατλαντικού, όπου έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο κέντρο της υψηλής τεχνολογίας. Μεγάλες εταιρίες πληροφορικής όπως Google – Microsoft ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ μετατρέποντας την πόλη σε ένα τεχνολογικό θαύμα με τη «ψηφιοποίηση» του κέντρου της πόλης. Χρόνος για βόλτα και ψώνια. Αναχώρηση για το Μπιλμπάο.Πανοραμική βόλτα της πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Στα αριστουργήματα των ιμπρεσιονιστών Μονέ, Ρενουάρ, Πικάσο και Βαν Γκογκ…

5η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) – ΜΟΥΣΕΙΟ GUGGENHEIM

Πρωινό και η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τη λαβυρινθώδη Παλιά Πόλη (Casco Viejo), το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του Bilbao, που σφύζει από ζωή. Εκεί, γύρω από την Plaza Nueva, συγκεντρώνονται δεκάδες μαγαζιά με παραδοσιακά χειροτεχνήματα και αντίκες, εστιατόρια, καθώς και αρκετά pintxos bars. Πολλά εντυπωσιακά παλιά κτήρια -με αυτό του Teatro Arriaga να ξεχωρίζει- αλλά και αξιόλογες εκκλησίες μπαρόκ ή γοτθικού ρυθμού. Λίγο πιο πέρα, ο κεντρικός δρόμος Gran Via αποτελεί τον παράδεισο του shopping, με καταστήματα για όλα τα βαλάντια να παρελαύνουν κατά μήκος του. Must θεωρείται επίσης η στάση στην τριώροφη Mercado de la Ribera, τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά τροφίμων της Ευρώπης. . Η μέρα μας θα κλείσει με το μουσείο Guggenheim. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Στα παραθαλάσσια θέρετρα των Βάσκων…

6η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΙΑΡΙΤΖ – ΣΑΣ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ(199ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Καλιφόρνια της Γαλλίας το Μπιαρίτζ. Μεγαλοπρεπή κτίρια, καλιφορνέζικες παραλίες, βασκικές γεύσεις, διάσημοι επισκέπτες και σέρφερ συνθέτουν το παζλ του κοσμικού γαλλικού θέρετρου στα σύνορα με την Ισπανία. Χρόνος για βόλτες. Στην συνέχεια αναχώρηση για Σαν Σεμπαστιάν, οι ντόπιοι το αποκαλούν Donostia, ενώ οι υπόλοιποι Ισπανοί San Sebastián. Ταπεινό ψαροχώρι του 12ου αι., τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας κατά την Belle Epoque και «διοικητήριο» της ευρωπαϊκής γαστρονομίας σήμερα. Το παραθαλάσσιο San Sebastian έχει να επιδείξει τελείως διαφορετική ιστορία, αλλά και ατμόσφαιρα. Η καρδιά της πόλης χτυπά στην Parte Vieja, την παλαιότερη συνοικία της, η οποία κατέχει το ρεκόρ συγκέντρωσης bars και εστιατορίων ανά τετραγωνικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία. Ιδιαίτερα απολαυστική είναι η περιπλάνηση στα στενά δρομάκια της, χαζεύοντας τις art nouveau προσόψεις των σπιτιών καθώς και τα χαμηλά κτήρια με τα ομοιόμορφα αριθμημένα μπαλκόνια στην «ιδιόρρυθμη» Πλατεία Constitución (πρώην αρένα ταυρομαχιών). Όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του γιγαντιαίου αγάλματος του Ιησού, που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Urgull, θυμίζοντας κάτι από Rio de Janeiro. Ξενάγηση, ελεύθερος χρόνος για βόλτες και φαγητό. Επιστροφή αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

Στα βήματα των ταυρομάχων…

7η μέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΠΑΜΠΛΟΝΑ(156 ΧΛΜ) – ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για Παμπλόνα. Η πόλη ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Πομπήιο και τον 9ο αιώνα έγινε πρωτεύουσα της Ναβάρας. Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από τα παλιά τείχη της πόλης, όπου θα έχουμε γενική θέα της πόλης. Ο καθεδρικός ναός εντυπωσιακός, γοτθικού ρυθμού χτισμένος από πέτρα σε χρώμα ώχρας, που βλέπει ποταμό Άργκα με τους δυο επιβλητικούς πυργίσκους. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται το Παλάτσιο ντελ Γκομπιέρνο ντε Ναβάρα και ένα μοναδικό νεοκλασικό κτήριο στην πλάθα ντε Καστίλλιο, που στεγάζει την έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Τις εντυπώσεις κερδίζει και το μπαρόκ δημαρχείο, όπως και το φρούριο του 16ου αιώνα. Χρόνος για βόλτες και τελευταία ψώνια. Στην επιστροφή προς το αεροδρόμιο θα σταματήσουμε στην ιστορική πόλη της Γκουέρνικα.Μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 

 

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ  

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  

ΔΙΑΤΡΟΦΗ  

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ   

   ΦΟΡΟΙ

25/07 & 01,08,15/08

GRAND HOTEL SANTIAGO 4*/AC BY MARRIOTT FORUM 4* ΟΒΙΕΔΟ /BARCELO NERVION 4* ΜΠΙΛΜΠΑΟ

795

695

200

Πρωινό

VUELLING                       ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 25/07 & 01,08,15/08 ATH-BIO 04:20-07:05


   ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 31/07 & 07,14,21/08 BIO-ATH 23:00 - 03:15*

165

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  •     Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μπιλμπάο - Αθήνα.
  •     Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  •     Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  •     Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  •     Επίσημοι ξεναγοί στο Μπιλμπάο και Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα
  •     Εισιτήριο εισόδου στο μουσείο Guggenheim
  •     Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  •     Ταξιδιωτική ασφάλεια
  •     Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται :

  •     Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  •     Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  •     Φόροι αεροδρομίων
  •     Επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  •     Δημοτικοί φόροι πόλεων

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*
Σημείωση:  Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.