Skip to main content

Πανόραμα Χωρών Βαλτικής 23/6 2015

Ημιδιατροφή & είσοδοι για να έχετε προκαθορισμένο κόστος χωρίς "τοπικές εκπλήξεις"!

Εκτός από τον έμπειρο αρχηγό & τοπικοί διπλωματούχοι ξεναγοί για συνεχείς εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις

Βγαλμένες σαν από παραμύθια, οι τρεις χώρες της Βαλτικής, μπορούν όχι μόνο διεκδικούν επάξια μια θέση στις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, αλλά διαθέτουν και συναρπαστικό ιστορικό και καλλιτεχνικό παρελθόν. Μια φύση μοναδική με πανέμορφα δάση και κάστρα. Πόλεις με γραφικά σοκάκια και επιβλητικά κτίρια και ένας κόσμος που χαμογελά και χαίρεται τη ζωή μεταδίδοντας αυτή την εύθυμη ατμόσφαιρα στον ταξιδιώτη που θα τις επισκεφθεί. Το ταξίδι στις Βαλτικές Χώρες είναι ένα οδοιπορικό στην πιο παρθένα και άγνωστη περιοχή της Ευρώπης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΤαλίΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Εσθονία και την πρωτεύουσά της, το Ταλίν, μια πόλη - αίνιγμα, γεμάτη αντιφάσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤαλίΝ

Σήμερα το πρωί θα περάσουμε από το λιμάνι του Ταλίν, που ανέκαθεν αποτελούσε πηγή ευημερίας για την πόλη, αλλά την καθιστούσε συγχρόνως ευάλωτη στους εισβολείς. Μεσαιωνικοί πύργοι και καμπαναριά παραμένουν στη θέση τους σε μια πόλη που συνεχώς αλλάζει. Θα δούμε το παλιό κάστρο και τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη. Αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη ομώνυμο πάρκο και θα επισκεφθούμε το μουσείο της πόλης Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΤαλίΝ - ΤΑΡΤΟΥ - ΡΙγα

Αναχωρούμε σήμερα για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Ταρτού, την αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας, όπου θα δούμε το Πανεπιστήμιό της, που είναι το αρχαιότερο της Βόρειας Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε το λόφο Τόμε, ένα ρομαντικό πάρκο με τις γεφυρούλες του Άγγελου και Διαβόλου, τα ερείπια του Καθεδρικού του 13ου αιώνα καθώς και τη πλατεία του Δημαρχείου, που είναι ένα καλοδιατηρημένο παράδειγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Άφιξη στη Ρίγα το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:Ρίγα (μουσειο με αυτοκινητα αντικες)

Πρωινή περιήγηση στην καλύτερα διατηρημένη πόλη της Ευρώπης. Κτισμένη σε μία πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Daugava, η πόλη απαντά στη γραφικότητα του Ταλλίν και του Βίλνιους με τη δική της εντυπωσιακή art nouveau αρχιτεκτονική, την ιστορική παλιά συνοικία Vecriga και τα μεγάλα, πανέμορφα και καταπράσινα πάρκα, στα οποία η Ρίγα οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της. Τη χάρη της πόλης συμπληρώνει η λαμπερή νυχτερινή της ζωή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε υπέροχα γοτθικά μνημεία. Θα κλείσουμε την ξενάγησή μας με την καινούργια πόλη. Θα επισκεφθούμε το μουσείο αυτοκινήτων αντίκες (είσοδος περιλαμβάνεται). Διανυκτέρευση στη Ρίγα.

5η ΗΜΕΡΑ: Ρίγα - ανακτορα ρουνταλε- ΒIλνιους

Αναχωρούμε σήμερα για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το μαγευτικό Βίλνιους. Στη διαδρομή μας δεν θα παραλείψουμε να σταματήσουμε στο λόφο με τους Σταυρούς. Στο λόφο αυτό εκατοντάδες σταυροί τοποθετήθηκαν από πιστούς από τον 14ο αιώνα. Παρόλο που καταστράφηκαν από το Σοβιετικό καθεστώς, σήμερα βρίσκονται εδώ περίπου 50.000 σταυροί. Κατά την διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε τα ανάκτορα του Ρούνταλε (είσοδος περιλαμβάνεται), από τα ομορφότερα της Ευρώπης, τα οποία εντυπωσιάζουν με τις απέριττες γραμμές και το πλούσιο εσωτερικό τους, έργο του φημισμένου καλλιτέχνη Ραστρέλι. Στη διαδρομή μας δεν θα παραλείψουμε επίσης να σταματήσουμε στην πόλη Σιαουλιάϊ, με τον κεντρικό πεζόδρομό της, όπου βρίσκονται καταστήματα και εστιατόρια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:Βίλνιους

Το Βίλνιους αποπλανεί τον επισκέπτη με τη γοητεία της όμορφης και μαγευτικής παλιάς του πόλης με τη γραφική μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τη διακόσμηση της οποίας επιμελήθηκαν πάνω από 200 τεχνίτες της εποχής, το πανεπιστήμιο του Βίλνιους, που ιδρύθηκε το 1579 και είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ανατολικής Ευρώπης καθώς και την εκκλησία της Αγίας Άννας, το κόσμημα της λιθουανικής γοτθικής αρχιτεκτονικής. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

7η ΗΜΕΡΑ: Βίλνιους - ΤΡΑκαϊ - Καούνας - Βίλνιους

Αναχωρούμε για τη γειτονική πόλη Τρακάι, την πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, στην οποία θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό της κάστρο Βιτάουτας του 14ου αιώνα, κτισμένο πάνω στα νησιά της λίμνης Γκάλβε όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο (η είσοδος περιλαμβάνεται). Συνεχίζουμε για την πόλη Κάουνας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Θα επισκεφθούμε θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή της, καθώς και το σημαντικό μουσείο της πόλης (είσοδος περιλαμβάνεται) που είναι αφιερωμένο στον καταγόμενο από το Κάουνας εθνικό ζωγράφο της Λιθουανίας, Κωνσταντίνο Τσιουρλιόνις. Επιστροφή στο Βίλνιους αργά το απόγευμα.

8η ΗΜΕΡΑ:: Βίλνιους - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Οι εικόνες σβήνουν και μεταφέρονται στη μνήμη μας, όπου καταχωρούνται και μένουν σαν μία εμπειρία ζωής!!!

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου

720€

+ 280 €

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία 4* sup
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στο Κάστρο Βιτάνουτας και το μουσείο
  • Είσοδοι στο μουσείο του Βίλνιους
  • Είσοδοι στα ανάκτορα του Ρουντάλε
  • Είσοδοι στο μουσείο με τα αυτοκίνητα αντίκες, έκπληξη,
  • Τοπικός ξεναγός,
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (Αναλόγως με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στη Βαλτική).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φιλοδωρήματα, φόροι, επιβάρυνση καυσίμων και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων , τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.