Skip to main content

Κοπεγχάγη Ροσκίλντε 5 μέρες 9 – 13 Απριλίου ‘15 απο 655,00

Πτήσεις Aegean Airlines

Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα της Δανίας και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας.Οι δανικές εφημερίδες ταξινομούν την Κοπεγχάγη ως μια από τις πόλεις με το καλύτερο και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, παρά το υψηλό κόστος. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού "Monocle", η Κοπεγχάγη είναι η πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη στον κόσμο.

Το ταξίδι

1η μέρα, 9/4: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Κοπεγχάγη. Αναχώρηση με πρωινή πτήση της Aegean για την Κοπεγχάγη. Ξενάγηση της αρχοντικής πόλης που αποπνέει εντονότατη την αύρα ενός ένδοξου παρελθόντος συνοδευόμενο σαφώς από το υψηλότατο βιοτικό επίπεδο του παρόντος. Το εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, η λιλιπούτεια «μικρή γοργόνα» σήμα κατατεθέν της Κοπεγχάγης, το παλιό Νομισματοκοπείο, το ανάκτορο Ρόζενμπουργκ φλαμανδικού αναγεννησιακού ρυθμού, θα σας αποκαλύψουν το πραγματικό χαρακτήρα μίας πόλης... μοναδικής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Προτείνουμε βόλτα στο πεζόδρομο της Στρόγκετ με τα πολυτελή καταστήματα και τα γραφικά δρομάκια ή στο παραδοσιακό λιμάνι Νυχάβν όπου οι παλιές αποθήκες έχουν μετατραπεί σε trendy καφέ & εστιατόρια. Μία μπύρα Karlsberg ή Tuborg σε κάποιο από αυτά είναι μία τυπική δανέζικη συνήθεια που σίγουρα θα την απολαύσετε και εσείς.

2η μέρα, 10/4 : Κοπεγχάγη- κρουαζιέρα (προαιρετική επίσκεψη στο εργοστάσιο της Carlsberg. Η πρωινή μας περιπατητική βόλτα θα καταλήξει στο παλιό λιμάνι Νυχάβν, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο για την κρουαζιέρα διάρκειας μιας ώρας που θα έχουμε στο κανάλι της πόλης. Γωνιές της πόλης και αξιοθέατα θα ξεδιπλωθούν πάλι μπροστά σας αλλά από διαφορετική οπτική πλευρά. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφθείτε χώρους του προσωπικού σας ενδιαφέροντος (μουσεία, γκαλερί κτλ). Για το απόγευμα προτείνουμε προαιρετική επίσκεψη στο εργοστάσιο της μπύρας Carlsberg στην περιοχή Valby, όπου οι ειδικοί θα σας ενημερώσουν για τα μυστικά παρασκευής της.

3η μέρα. 11/4 : Κοπεγχάγη (προαιρετικές εκδρομές Κάστρα Δανίας ή Μάλμε Σουηδίας). Ελεύθερη μέρα στην διάθεση σας και οι προτάσεις ποικίλουν. Οι λάτρεις των αγορών μπορείτε να την επωφεληθείτε για shopping στα κομψά καταστήματα της πόλης με τα high end προϊόντα των διάσημων δανέζικων εταιριών όπως η Jensen ή η Bang & Olefsen. Για τους λάτρεις της ιστορίας και του θεάτρου προτείνουμε εκδρομή στα κοντινά κάστρα της Δανίας εκ των οποίων ξεχωρίζει το Κρόνμποργκ μόλις 40 χλμ έξω από τη πόλη, γνωστό κυρίως από το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ». Μια ακόμη πρόταση αποτελεί η εκδρομή στο Μάλμε της Σουηδίας διασχίζοντας την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα που συνδέει την πρωτεύουσα της Δανίας με την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Περιήγηση στο  κάστρο του Μάλμε, την Πλατεία Γερουσίας, και την παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κοπεγχάγη.

4η μέρα, 12/4 : Κοπεγχάγη (Ροσκίλντε , Τίβολι). Σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει μία υπέροχη ταξιδιωτική έκπληξη. Πιστό στην δέσμευση του για ποιοτικές ξεναγήσεις θα σας μεταφέρει στο γραφικό ψαροχώρι Ροσκίλντε το οποίο πέρα από την χαρακτηριστική Σκανδιναβική του ομορφιά είναι παγκοσμίως διάσημο για το περίφημο μουσείο με τα πλοία των Βίκινγκς. Θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να δούμε σκαριά πλοίων από τον 9ο & 10ο αιώνα και να μυηθούμε στην ιστορία του διάσημου αυτού ναυτικού λαού της Βόρειας Ευρώπης σε ένα μουσείο το οποίο έχει επανειλημένα κερδίσει βραβεία για την αρτιότητα του. Επιστροφή στην Κοπεγχάγη και επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Τίβολι για να γνωρίσουμε από κοντά το φημισμένο χώρο με τους υπέροχους κήπους, τις απολαυστικές συναυλίες και τα δεκάδες γραφικά καφέ & εστιατόρια. Η νύχτα στο πάρκο κλείνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

5η μέρα, 13/4 : Κοπεγχάγη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

                                                                                                Bonusprice έως 10/3

Άτομο σε δίκλινο                             695€                                       655€

Άτομο σε μονόκλινο                       995€                                       955€

 

Φόροι/εισοδοι 175 €     

Επιβάρυνση για πρόσθετες πτήσεις Aegean από/προς Θεσσαλονίκη +85€

 Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 γονείς : -130€

Περιλαμβάνονται

  • Απευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή στο κεντρικό 4*sξενοδοχείο IMPERIAL
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Είσοδοι σε Τίβολι & μουσείο Βίκινγκς
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός της εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/ προτεινόμενο 

09/4              Αθήνα Κοπεγχάγη           08.20 – 10.45 ( Θεσσαλονίκη Αθήνα 06.40 – 07.30)

13/4               Κοπεγχάγη Αθήνα           11.30 – 15.40 (Αθήνα Θεσσαλονίκη 17.15 – 18.10)