Skip to main content

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑ 09/04 απο 835,00

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑ

Γνωρίστε δυο από τις ωραιότερες πόλεις της βόρειας Ευρώπης, την παραμυθένια Κοπεγχάγη και την πανέμορφη Στοκχόλμη σε ένα μοναδικό πενθήμερο πρόγραμμα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

09/04/2015


ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό του γραφείου μας όπου θα σας βοηθήσει να κάνετε check in. Στην συνέχεια είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη. Η Στοκχόλμη είναι χτισμένη σε 14 νησάκια που ενώνονται με πολλά γεφύρια. Άφιξη στην Στοκχόλμη και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπό. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης και συνάντηση με τον ξεναγό μας για να αρχίσει η ξενάγηση της «Βενετίας του Βορρά». Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με τη εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατεί, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της πόλης. Η ξενάγησή της Στοκχόλμης ξεκινά από την Fjallgatan και θα θαυμάσουμε τη μαγευτική θέα της Σουηδικής πρωτεύουσας που απλώνετε σε 14 νησιά. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα πλακόστρωτα σοκάκια της το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από δια-φορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας, καθώς εκεί λαμβάνουν χώρα οι εορταστικές εκδηλώσεις του ετήσιου βραβείου Νόμπελ. Τέλος θα επισπευτούμε το νησί Djurgården, όπου βρίσκονται τα πιο συναρπαστικά μουσεία της Σουηδίας. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Θα σας προτείναμε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη, να γνωρίσετε τον τρόπο ζωής των Σουηδών και φυσικά την παλιά πόλη.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ VASA – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ UPPSALA

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη επίσκεψή στο μουσείο Vasa, το οποίο ονομαστικέ από το πλοίο Vasa και είναι το μόνο πλοίο του 17ου αιώνα που διατηρείται ως τις μέρες μας. To 1628 το πλοίο Vasa ναυάγησε στην είσοδο του λιμανιού της Στοκχόλμης, και μετά από 333 χρόνια κατάφεραν να το ανασύρουν σχεδόν ανέπαφο. Είναι ένα στολίδι ιστορίας ! Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κρουαζιέρα στο Αρχιπέλαγος, όπου θα θαυμάσετε την θέα της πόλης της Στοκχόλμης από την θάλασσα. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας μας θα συναντήσουμε περίπου και τα 24.000 μικροσκοπικά νησάκια σκορπισμένα ανάμεσα στη λίμνη Μαλάρεν και τη Βαλτική Θάλασσα, εκ των οποίων μόνο τα 14 νησάκια κατοικούνται. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας μας θα μάθουμε για τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Στοκχόλμης από την θάλασσα, το φυσικό περιβάλλον της πόλης και την ιστορία του αρχιπελάγους. Μετά το τέλος της μίνι αυτής κρουαζιέρας, η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Όσοι από εσάς επιθυμούν τους προτείνουμε να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή στην Uppsala και Signuna, μια όμορφη πόλη που ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη, είτε τα ενδιαφέροντά του είναι σχετικά με την τέχνη, είτε με τη φύση είτε με την ιστορία. Πρώτη μας στάση θα είναι η πόλη Sigtuna, η πρώτη πρωτεύουσα της Σουηδίας, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα. Πρόκειται για μια πολύ φιλική πόλη για τους επισκέπτες. Ειδικά σε όσους αρέσει να εξερευνούν τις πόλης με τα πόδια, η Sigtuna θα τους μαγέψει με τα γοητευτικά ξύλινα κτίρια δίπλα στη λίμνη Mälaren. Πολλά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια καθώς και ένα μουσείο θα σας εκπλήξουν. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό της Uppsala. Όπως θα διαπιστώσετε, η Uppsala έχει μια τεράστια επιλογή να σας προσφέρει. Κατά την διάρκεια της ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε μερικούς από τα πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης όπως τον καθεδρικό ναό που είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη εκκλησία της Σκανδιναβίας, το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Κάστρο της πόλης και πολλά ακόμη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Στοκχόλμη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για την Κοπεγχάγη μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή. Θα επισκεφθούμε το Μάλμε, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Σουηδίας, ιδιαίτερα γνωστή για τα εκτενή πάρκα καθώς και τους τεράστιους χώρους πρασίνου. Κατά την περιήγησή μας, θα γνωρίσουμε την πόλη με τα ιστορικά της κτίρια, τα πανέμορφα πάρκα κ.α. Μια πόλη η οποία θα σας εντυπωσιάσει, άλλωστε θεωρείται ως ένα μοντέλο αειφόρου αστικής ανάπτυξης. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την πανέμορφη πόλη αλλά και να επισκεφθούμε και τα καταστήματα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Κοπεγχάγη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ TIVOLI

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας ξενάγηση της πόλης. θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου, τη Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το παλαιότερο της Ευρώπης), το Αμαλίενμποργκ που πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα της Δανίας, Σοφία-Αμαλία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Φρειδερίκου Ε’ έφιππου, που κατά τη διάρκεια της βασιλείας του χτίστηκαν τα τέσσερα αρχοντικά που αποτελούν το παλάτι, στον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό, τα ογκώδη ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν και το κάστρο Ρόζενμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του Θρόνου. Ακόμη τη παραλία Λάγκελίνιε με τη Μικρή Γοργόνα, σύμβολο της πόλης όπου θα μά-θουμε και την ιστορία της. Και τέλος θα επισκεφτούμε την Όπερα. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας, θα επισκεφτούμε το θεματικό πάρκο Tivoli. Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα λούνα παρκ του κόσμου και όχι μόνο. Η ονομασία προέρχεται από την ιταλική πόλη Τίβολι. Το πάρκο άνοιξε στις 15 Αυγούστου 1843 και είναι σήμερα το δεύτερο παλαιότερο λούνα παρκ διεθνώς. Μέσα σε αυτό το θεματικό πάρκο θα βρείτε πέρα από τα κλασικά παιχνίδια λούνα παρκ για μικρούς αλλά και μεγάλους, σκηνή με ζωντανή μουσική, όπερα, θέατρο, εστιατόρια τοπικά και διεθνή, μπαράκια, καφέ, και πολλά ακόμη, καθώς και ένα μικρότερο αντίγραφο της Μικρή Γοργόνα άγαλμα που ο Carl Jacobsen που δώρισε στην Κοπεγχάγη. Για το βράδυ κατεβείτε την Stroget και διασκεδάστε ή απλά επισκεφτείτε και πάλι το Tivoli.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να πά-ρουμε την πτήση της επιστροφής μας με την Aegean Airlines για Αθήνα.

 
                                    
Ξενοδοχείο

                 Δίκλινο

             Μονόκλινο

     Παιδί 2-12         

Φόροι
 
Scandic Malmen Hotel 4*
Copenhagen Island 4*
                    835 € 1055 €                   725 €                      145 €

Σημειώσεις
*Για εσωτερικές πτήσεις της Aegean Airlines επιβάρυνση 85€ κατά άτομο για όλα το δίκτυο των πόλεων στην Ελλάδα.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

A3 812 ATH ARN 0830 1100
A3 811 CPH ATH 1110 1520

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις σε οικονομική θέση με πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα – Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη – Αθήνα.
  • Μεταφορά από και προς τα αεροδρόμια στα ξενοδοχείο μας και αντίστροφα.
  • Διαμονή για 2 νύκτες σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης της Στοκχόλμης.
  • Διαμονή για 2 νύκτες σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης της Κοπεγχάγης.
  • Καθημερινό πλούσιο σκανδιναβικό πρωινό μπουφέ σε όλα τα ξενοδοχεία.
  • Ξενάγηση της πόλης της Στοκχόλμης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Vasa με Ελληνόφωνο συνοδό.
  • Κρουαζιέρα στο «Αρχιπέλαγος» της Στοκχόλμης και γνωριμία με την πόλη από την θάλασσα με Ελληνόφωνο συνοδό.
  • Ξενάγηση της πόλης της Κοπεγχάγης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο Tivoli με Ελληνόφωνο συνοδό.
  • Τοπικός συνοδός και αντιπρόσωπός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Πλούσιο έντυπο υλικό και χάρτης πόλης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων. (όπως αναφέρονται)
  • Ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας.
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και επισκεπτόμενους χώρους.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.