Skip to main content

ΠΑΣΧΑ '15!!! ΓΥΡΟΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ ΑΠΟ 1345,00

ΠΑΣΧΑ '15!!! Γύρος Σκανδιναβίας 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 07/04/2015

8 ημέρες

Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1 ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας όπου θα σας βοηθήσει να περάσετε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων checkin. Στην συνέχεια είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την απευθείας πτήση μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Δανίας, όπου είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, την Κοπεγχάγη. Ένα περιβάλλον αλλιώτικο και γοητευτικό. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και επιβίβαση στο λεωφορείο μας για την μεταφορά μας στο κέντρο της πόλης όπου θα συναντήσουμε τον ξεναγό μας. Αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη ξενάγηση της πόλης. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου, τη Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το παλαιότερο της Ευρώπης), το Αμαλίενμποργκ που πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα της Δανίας, Σοφία-Αμαλία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Φρειδερίκου Ε’ έφιππου, που κατά τη διάρκεια της βασιλείας του χτίστηκαν τα τέσσερα αρχοντικά που αποτελούν το παλάτι, στον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό, τα ογκώδη ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν και το κάστρο Ρόζενμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του Θρόνου. Ακόμη τη παραλία Λάγκελίνιε με τη Μικρή Γοργόνα, σύμβολο της πόλης όπου θα μάθουμε και την ιστορία της. Και τέλος θα επισκεφτούμε την Όπερα. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

ΗΜΕΡΑ 2 ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΕΝ ΠΛΩ DFDSCRUISE– ΟΣΛΟ

Πρωινό νωρίς στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για εξερεύνηση της πόλης. Όσοι επιθυμούν τους προτείνουμε να μας ακολουθήσουν σε μια μίνι κρουαζιέρα μας ώστε να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Δανίας και από την θάλασσα. Μετά το τέλος της μίνι αυτής κρουαζιέρας διάρκειας περίπου 1 ώρας επιστροφή στο λιμάνι Nyhavn. Το απόγευμα μετάβαση στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο της DFDS για να διασχίσουμε την Βόρεια Θάλασσα μέχρι το Όσλο της Νορβηγίας. Διανυκτέρευση εν πλω σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες και δείπνο.

ΗΜΕΡΑ 3 ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΟΣΛΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Πρωινό εν πλω. Άφιξη στο Όσλο νωρίς το πρωί. Αποβίβαση και ξεκινάμε άμεσα για την ξενάγηση μας στην Πρωτεύουσα την Νορβηγίας. Θα δούμε το Δημαρχείο (Oslorådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, θα διασχίσουμε το μεσαιωνικό κέντρο και θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (VigelandSculpturePark). Η τεχνοτροπία των γλυπτών είναι χαρακτηριστική του ύφους που διακρίνει τον δημιουργό τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Θα δούμε επίσης το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset), που βρίσκεται στη χερσόνησο του Bygdoy, όπου θα θαυμάσουμε τα σπουδαία εκθέματα - πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς (είσοδος προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται). Μετά το τέλος της ξενάγησης μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Μπορείτε να γνωρίσετε λίγο ακόμα την πρωτεύουσα της πλούσιας Νορβηγίας. Στην πόλη αξίζουν ακόμα την προσοχή σας η Εθνική Πινακοθήκη με τα καλύτερα έργα του Munch (και φυσικά τον πίνακα – ορόσημο «Κραυγή»), και το μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο AkkerBrigge το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλη. Ή μπορείτε να δείτε το Κάστρο Akershus (AkershusFestning), που είναι μεσαιωνικό κάστρο που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο, το Νορβηγικό μουσείο ιστορίας και πολιτισμού (Λαογραφικό, NorskFolkemuseum), και την παλιά εκκλησία του Aker , η ( GamleAkerkirke), η παλιότερη πέτρινη εκκλησία στην Σκανδιναβία και είναι επίσης και το παλιότερο κτίριο του Όσλο.

ΗΜΕΡΑ 4 ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΟΣΛΟ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ – FLAM – ΜΠΕΡΓΚΕΝ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό το Bergen. Θα περάσουμε μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή μέχρι τον σταθμό στο φιόρδ του Sognen. Η χαράδρα που θα διασχίσουμε είναι πανέμορφη και γεμάτη εκπλήξεις! Αμέσως μετά, επιβίβαση στο ferryκαι αναχώρηση για μια δίωρη κρουαζιέρα στο πιο μακρύ και βαθύ φιόρδ του κόσμου το Sognenfjord. Άφιξη στο Gusvangenκαι από εκεί θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με προορισμό το πανέμορφο Bergen, τη μητρόπολη των φιόρδ, φημισμένο λιμάνι και πατρίδα του Εθνικού συνθέτη EdvardGrieg. Άφιξη στο Bergenκαι μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Παραλαβή και τα τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για να γνωρίσετε την πόλη του Μπέργκεν.

ΗΜΕΡΑ 5 ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΜΠΕΡΓΚΕΝ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα των φιόρδ, όπως αποκαλείται το Bergen. Θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά του. Από την αποβάθρα του παλιού Τελωνείου μπορούμε να δούμε το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης με το παλάτι του βασιλιά Haakon, τον πύργο Rozengratz, το Bryggen με τα ξύλινα σπιτάκια του και τους λόφους του Bergen. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο σπίτι του διεθνούς φήμης συνθέτη Έντουαρντ Γκριγκ, Τρολχάουγκεν. Επιστρέφοντας, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίας του 12ου αιώνα και θα περπατήσουμε στα σοκάκια του Μπρίγκεν που ήταν η έδρα των Γερμανών εμπόρων της Χανσεατικής Ένωσης. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθούμε, προαιρετικά, τον οδοντωτό το λόφο Floien και να θαυμάσουμε την πόλη πανοραμικά. Φορτίστε καλά τις φωτογραφικές μηχανές γιατί θα θέλετε να απαθανατίσετε την πανέμορφη θέα! Επίσης μπορούμε να επισκεφθούμε την ψαραγορά και να δοκιμάσουμε λαχταριστές γαρίδες και σάντουιτς με σολομό, ή να επισκεφτούμε κάποιο από τα μουσεία τέχνης και φυσικής ιστορίας, το Ενυδρείο, το τελεφερίκ. Ακόμη μπορούμε να δούμε τα όμορφα κτίρια και να γνωρίσουμε τους κατοίκους και τη ζωή τους που αγαπούν τη θάλασσα και το κυνήγι. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 6 ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΜΠΕΡΓΚΕΝ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Μετά την παράδοση των δωματίων θα έχουμε την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο του Μπέργκεν όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη. Άφιξη στην Στοκχόλμη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης της Στοκχόλμης. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας.

ΗΜΕΡΑ 7 ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης της Στοκχόλμης. Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι γνωστή και ως Βενετία του βορρά αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της πόλης. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (GamlaStan) με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Όσοι επιθυμούν να κάνουν αγορές η Σουηδία φημίζετε για τα εξαιρετικά κρύσταλλα και υαλικά στα καταστήματα KostaBoda & Orrefors. Επίσης αξίζει μια επίσκεψη στα σπουδαία μουσεία της Στοκχόλμης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, στο ολοκαίνουργιο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen (φεστιβάλ jazz τον Ιούλιο), το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικό κήπο Skansenπου αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djurgarden. Ο πύργος του Δημαρχείου τέλος, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική θέα της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της πόλης. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας, η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το απογευμα σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική εκδρομή στην Sigtuna και την Uppsala. Πρώτη στάση η Sigtuna, η πρώτη πόλη της Σουηδίας, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα. Πολύ φιλική προς τους πεζούς, με γοητευτικά ξύλινα κτίρια δίπλα στη λίμνη Mälaren, βρίσκεται λιγότερο από μία ώρα έξω από την Στοκχόλμη. Πολλά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια καθώς και ένα ενδιαφέρον μουσείο. Επόμενη στάση η Uppsala. HUppsala, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, είναι μια όμορφη πόλη με πολλά πράγματα να δείτε. Είτε τα ενδιαφέροντά σας είναι σχετικά με την τέχνη, τη φύση ή την ιστορία η Uppsala έχει μια τεράστια επιλογή να σας προσφέρει. Επισκεφθείτε μερικούς από τα πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης και θα απολαύστε τα αξιοθέατα, τον καθεδρικό ναό που είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη εκκλησία της Σκανδιναβίας, το κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της πόλης. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Στοκχόλμη.

ΗΜΕΡΑ 8 ΕΚΔΡΟΜΗΣ : ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα έχουμε την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Τιμοκατάλογος :

Ξενοδοχεία

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

Φόροι Αερ.

Copenhagen: Comfort Vesterbro 4*

Oslo : Radisson Blu ScandinaviaOslo 4*

Bergen: Augustin Hotel 4*

Stockholm: Courtyard by Marriott 4*

1345 €

1785 €

1155 €

145 €

 

Περιλαμβάνονται :

Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με απευθείας πτήσεις της AegeanAirlinesΑθήνα Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη - Αθήνα.

Αεροπορικό εισιτήριο Μπέργκεν – Στοκχόλμη σε οικονομική θέση.

Μεταφορά από και προς τα αεροδρόμια στα ξενοδοχεία μας και αντίστροφα.

Διαμονή για 1 νύκτα στη Κοπεγχάγη σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.

Διαμονή για 1 νύκτα στο Όσλο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.

Διαμονή για 2 νύκτες στο Μπέργκεν σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.

Διαμονή για 2 νύκτες στη Στοκχόλμης σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.

Διαμονή για 1 νύκτα στην κρουαζιέρα σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες της DFDS (κόστος εξωτερικής καμπίνας € 47,00 το άτομο) .

Καθημερινό σκανδιναβικό πρωινό σε όλα τα ξενοδοχεία μας και της κρουαζιέρα.

Δείπνο μπουφέ εν πλω στην κρουαζιέρα της DFDS από Κοπεγχάγη – Όσλο.

Όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

Ξενάγηση της πόλης της Κοπεγχάγης με Ελληνόφωνο ή Αγγλόφωνο ξεναγό.

Ξενάγηση της πόλης του Όσλο με Ελληνόφωνο ή Αγγλόφωνο ξεναγό.

Ξενάγηση της πόλης του Μπέργκεν με Ελληνόφωνο ή Αγγλόφωνο ξεναγό.

Ξενάγηση της πόλης της Στοκχόλμης με Ελληνόφωνο ή Αγγλόφωνο ξεναγό.

Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής από Αθήνα.

Πλούσιο έντυπο υλικό και χάρτες πόλεων.

 

Δεν Περιλαμβάνονται :

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων. (όπως αναφέρονται)

Ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Οι πτήσεις μας:

A3 810   07APR   ATH        CPH        0820       1045

SK 898   12APR   BGO       ARN       2050       2210

A3 813   14APR   ARN       ATH        1200       1640