Skip to main content

Tαξίδι σαν μυθιστόρημα στη Στοκχόλμη 25 – 29 Οκτωβρίου 2014 από 575€!

Για τους Σουηδούς, η Στοκχόλμη θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της Σκανδιναβικής περιοχής, αν και ο τίτλος διεκδικείται επίσης από την Κοπενχάγη (που σημαίνει «το λιμάνι των εμπόρων») . Η Στοκχόλμη, σαν πόλη, είναι πάνω από 700 ετών και  εκτείνεται πάνω σε 14 νησιά που κοιτούν περήφανα την Βαλτική. Γεμάτη από  τουριστικές ατραξιόν βασισμένες στη Σκανδιναβική Λογοτεχνία και  ιστορία για τους επισκέπτες της, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξερευνήσετε την πόλη, είτε με οδηγό, είτε μόνοι σας, πεζοί, μιας και τα περισσότερα αξιοθέατα είναι σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.  Η πολιτιστική και πολιτική Στοκχόλμη προσφέρεται και για απίθανες εξερευνήσεις στα χνάρια της τριλογίας Millenium, τα θεατρικά δρώμενα, το καταπληκτικό φαγητό και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε!

 

Τιμή: Από 575€ το άτομο σε δίκλινο.

Ξενοδοχείο: Elite Palace Stockholm ή παρόμοιο

Απευθείας πτήσεις Aegean

25/10 A3 812 ATH   ARN 0820    1120

29/10 A3 813 ARN   ATH 1145    1610

Φόροι Αεροδρομίων: 145€

     
 
 

Ημέρα 1η: 25-10-2014 | Αθήνα – Στοκχόλμη | Ξενάγηση της Πόλης

Άφιξη στην Στοκχόλμη και ξεκινάμε αμέσως την πανοραμική ξενάγηση της πόλης.Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι γνωστή και ως Βενετία του βορρά αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της πόλης. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Yπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για αγορές, (εξαιρετικά κρύσταλλα και υαλικά στα καταστήματα Kosta Boda & Orrefors), αλλά και για επίσκεψη  στα σπουδαία μουσεία της Στοκχόλμης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, στο ολοκαίνουργιο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen, το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικό κήπο Skansen  που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djurgarden. Ο πύργος του Δημαρχείου τέλος, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική  θέα της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της πόλης.Μετά το τέλος της ξενάγησης  μεταφορά στο ξενοδοχείο σας.

Ημέρα 2η: 26-10-2014 | Στοκχόλμη | Στα χνάρια της Κοπέλας με  το Τατουάζ Πρωινό στο ξενοδοχείο και σας προτείνουμε αμέσως μετά να ζήσετε την Στοκχόλμη στον ρυθμό του Millennium.Είστε θαυμαστής της φανταστικής τριλογίας του Stieg Larsson σχετικά με το δημοσιογράφο Mikael Blomkvist  και τη χάκερ Lisbeth Salander;  Zήστε τη Στοκχόλμη από την οπτική των χαρακτήρων.Τα σκανδιναβικά μυθιστορήματα εγκλημάτων έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία. Το Κορίτσι με το Τατουάζ, το Κορίτσι που έπαιζε με τη Φωτιά και το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήγκας  έχουν πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα  παγκοσμίως και έχουν γίνει ήδη ταινίες, για αυτό και χιλιάδες θαυμαστές συρρέουν στη Στοκχόλμη ώστε να δουν  τους χώρους όπου  εκτυλίσσονται οι ιστορίες.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζήσεις την πόλη από την οπτική της Τριλογίας  Millenium.  Ένας είναι να πάρεις μέρος στη δημοφιλή και βραβευμένη ξενάγηση «Stieg Larsson Millennium Tour» στο μουσείο πόλης της Στοκχόλμης. Η ξενάγηση με τα πόδια εμπλουτίζεται με πραγματικά γεγονότα και ενδιαφέρουσες ιστορίες που “δένουν “ απόλυτα την πραγματική  Στοκχόλμη με τη φανταστική.Αλλά ακόμη κι αν θέλετε να ψάξετε τις τοποθεσίες μόνοι  σας, μπορείτε. Aγοράστε ένα χάρτη Millenium στο μουσείο της Πόλης και ακολουθείστε τα βήματα  των ηρώων. Παρακάτω βλέπετε κάποιες σημαντικές τοποθεσίες στα μυθιστορήματα:Fiskargatan 9: Είναι σε αυτό ακριβώς το σημείο με θέα προς  το Djurgården και την Παλιά Πόλη που η Lisbeth Salander  αγοράζει ένα διαμέρισμα 21 δωματίων, μένει όμως μόνο στα 3. Το κουδούνι γράφει «V. Kulla» που παραπέμπει  στο σπίτι της  Πίπης της   Φακιδομύτης «Villa Villerkulla» του ομώνυμου παραμυθιού για παιδιά.Bellmansgatan 1: Είναι η διεύθυνση του σπιτιού του Mikael Blomkvist. Το διαμέρισμα βρίσκεται  στους λόφους της ιστορικής περιοχής Soder. Αρκετές βασικές σκηνές εκτυλίσσονται εδώ.Mellqvists Kaffebar, Hornsgatan 78: Στο Sodermalm πίνει συνήθως τον καφέ του ο Mikael Blomkvis -  και  στην πραγματική ζωή ο Stieg Larsson. Εδώ σύχναζε ο  Stieg Larsson  όταν τα γραφεία του περιοδικού του Expo ήταν στον επάνω όροφο. Μήπως ...εδώ καθόταν και εμπνεύστηκε τις ιστορίες που βρίσκουμε στα διηγήματά του;

Ημέρα 3η: 27-10-2014 | Στοκχόλμη | Ο  περίπατος της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης Μετά το πρωινό σας προτείνουμε να ζήσετε στην ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης! Πού ζούσε ο εκτελεστής χωρίς αυτιά; Ποια ήταν η Ingrid Honungspotta ή «Κατσαρόλα με το Μέλι»; Και γιατί μάλωναν με τους γείτονές τους οι άνθρωποι στο Μεσαίωνα; Ακολουθήστε μια περιήγηση στη μεσαιωνική Στοκχόλμη που κόβει την ανάσα.«Κάθε σπίτι κρύβει μια ζωντανή ιστορία εδώ», μας είπε η Tina Rodhe, υπεύθυνη του μεσαιωνικού μουσείου της Στοκχόλμης και μία από τις ξεναγούς στο Gamla Stan.Κάθε μέρα τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται εδώ για να ακούσουν ήχους του παρελθόντος και να «χαθούν» στα στενά δρομάκια. Τα σπίτια, οι πινακίδες στους δρόμους και οι πλατείες ακόμα μαρτυρούν  καθαρά σημάδια από τους ανθρώπους που έζησαν και δούλεψαν εδώ. «Θέλουμε να ζωντανέψουμε  αυτή την εποχή μεταδίδοντας την ουσία του, τις εικόνες και τη μυρωδιά» λέει η Tina Rodhe.Το Μουσείο της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης είναι ο μοναδικός κάτοχος των κλειδιών για το κελάρι στο μοναστήρι του Μαύρου Μοναχού στο Gamla Stan. Αν είστε τυχεροί  θα κατεβείτε στο μεσαιωνικό τάφο και θα μάθετε για τους  μύθους των θαυμάτων από την εποχή των Δομινικανών.Αγαπημένο αξιοθέατο είναι και το τουρ Ιστορίας και Φαντασμάτων που, με τη βοήθεια του ξεναγού του θα δείτε  να ζωντανεύει η μεσαιωνική ιστορία της πόλης, ιστορίες, μύθοι και υποθέσεις φόνων που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε! Όσο περνά η ώρα και βραδιάζει, ο έμπειρος σε «φαντάσματα» ξεναγός σας θα σας περιηγήσει σε σοκάκια και σημεία όπου η ιστορία συναντά το μυστήριο στην πιο επιβεβλημένη δραστηριότητα της Στοκχόλμης!

Ημέρα 4η: 28-10-2014 | Στοκχόλμη | Το Μουσείο ΑΒΒΑ και η καλλιτεχνική Στοκχόλμη Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα σας παροτρύνουμε να κινηθείτε στους χορευτικούς και καλλιτεχνικούς ρυθμούς της Σουηδίας.Στο Μουσείο ABBA: Μπείτε  και χορέψτε μέχρι τελικής πτώσεως Το Μουσείο Abba δεν είναι  ένα συνηθισμένο μουσείο. Φυσικά, τα κοστούμια των μελών, οι  χρυσοί δίσκοι, τα αυθεντικά αντικείμενα, τα ενθύμια και πολλά άλλα είναι εδώ. Σε αυτό το μουσείο είστε ένα σημαντικό μέρος της εμπειρίας! Θέλουμε απλά να νιώσετε πως είστε το 5ο μέλος του συγκροτήματος των ΑΒΒΑ, να μάθετε πώς θα φαινόσασταν με τα θρυλικά  τους κοστούμια επί σκηνής, να τραγουδήσετε στο studio Polar, να ζήσετε συναρπαστικές ψευδαισθήσεις 3D και να βγείτε στη σκηνή μαζί με το συγκρότημα. Το υλικό σας θα καταγραφεί στον προσωπικό σας αριθμό  πάνω στο εισιτήριό σας! Έτσι δημιουργείται η σελίδα σας και μπορείτε να ξαναζήστε την επίσκεψή σας. Να δείτε τον εαυτό σας επί σκηνής με τα  κοστούμια των ΑΒΒΑ, να ακούστε το τραγούδι σας ή να δείτε το βίντεο με τη μουσική. Συνδεθείτε με τον προσωπικό σας αριθμό στο εισιτήριό σας και μοιραστείτε τις φωτογραφίες και τις ταινίες που έχετε αποθηκεύσει με την οικογένεια και τους φίλους σας.Το Βασιλικό δραματικό θέατρο - Kungliga Dramatiska Teatern:Το βασιλικό δραματικό θέατρο αποτελεί την κοιτίδα του "σουηδικού δράματος" που κατά πολλούς θεωρείται διαφορετικό θεατρικό είδος που η ιστορία του ανάγεται στα 1788. Το σημερινό κτίριο του θεάτρου χτίστηκε το 1908 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Fredrik Lilljekvist, οι καλλιτέχνες Carl Milles και Carl Larson προσέθεσαν μία εικαστική παρέμβαση και για τον εξαίσιο εσωτερικό διάκοσμο υπεύθυνος είναι ο Prince Eugen. Η δραματική σχολή που στεγάζεται και λειτουργεί στο θέατρο εκπαίδευσε πολλούς ηθοποιούς αλλά και σκηνοθέτες που αργότερα μεγαλούργησαν σε εθνικό  και διεθνές επίπεδο.Fotografiska στην οδό Stadsgårdshamnen 22: Το Μουσείο Fotografiska Εγκαινιάστηκε το 2010 και είναι το μεγαλύτερο σημείο συνάντησης για τη σύγχρονη φωτογραφία. Οι εκθέσεις του θεωρούνται από τις καλύτερες διεθνώς και ο χώρος διαθέτει και εστιατόριο και μπαρ. Αυτή την περίοδο παρουσιάζονται οι Εκθέσεις του Σκοτσέζου Albert Watson και του Jonathan Torgovnik (« Intended Consequences»). Τηλ.: +46(0)8-509 00 500

Ημέρα 5η: 29-10-2014 | Στοκχόλμη – Αναχώρηση | Τελευταία βόλτα.Μετά το πρωινό σας προτείνουμε μια τελευταία βόλτα, στο SkyView  για να σας αφήσει με τις καλύτερες των εντυπώσεων πριν την αναχώρηση σας, το SkyView «στην κορυφή της σφαίρας» (On top of the Globe) είναι μια παγκόσμιας κλάσης ατραξιόν που θα σας πάει στην κορυφή του μοναδικού σφαιρικού κτηρίου, του Εricsson Globe, ένα κτήριο – σήμα κατατεθέν της Στοκχόλμης! Σε ύψος 130 μέτρων θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια φανταστική περιμετρική θέα της πόλης! Οι δύο γόνδολες του SkyView έχουν χωρητικότητα 16 ατόμων η κάθε μια, αναχωρούν κάθε 10 λεπτά, και η επίσκεψη κρατάει συνολικά περίπου 30 λεπτά. Κινούνται πάνω σε ράγες και ενδείκνυται κυρίως για τους περιπετειώδεις! Διευθ. Globentorget 2, τηλ. +46(0)8-50835300 Φροντίστε για το έγκαιρο Check out από το ξενοδοχείο σας, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Φαγητό στους δρόμους της Στοκχόλμης

Τα αγαπημένα σημεία με φαγητό στο δρόμο που προτιμούν οι ντόπιοι είναι εκείνα όπου βρίσκεις φανταστικό παραδοσιακό σουηδικό φαγητό γνωστό ως husmanskost. Και η Σουηδία όντως διαθέτει φαγητό στο δρόμο με στυλ. Δοκιμάστε εκλεκτή ρέγκα στο χέρι και χοτ ντογκς μαγειρεμένα με μαστοριά.

Σημεία με φαγητό

Το Οstermalmshallen στο Östermalmstorg είναι γεμάτο με προσεγμένους φούρνους, ειδικούς τυριών, πάγκους με θαλασσινά, αγορά με λαχανικά και φρούτα, χαλαρά καφέ  και εστιατόρια για μεσημεριανό - το πιο χαρακτηριστικό προϊόν της Σουηδίας βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό κτίριο του 1888. Δυνατά σημεία; H καρδιά καπνιστού σολωμού Andersson Fågel & Vilt’s και το σαλάμι της αλκής. Όσο για τη σουηδική παράδοση στα θαλασσινά; Ρέγκα με πίκλες, καπνιστός σολομός, ζουμερό αυγοτάραχο και γλιστερά μύδια από τη δυτική ακτή της Σουηδίας.

To Hotorgshallen στο Ηotorget είναι η επιτομή της κοσμοπολίτικης κίνησης στη Στοκχόλμη. Πάρτε τις κυλιόμενες σκάλες από το  Hotorget για ένα γρήγορο σάντουιτς με ρέγκα στο Kajsas Fisk, ένα τούρκικο μπιφτέκι στο Izmir ή ένα ζουμερό ,πικάντικο σάντουιτς με λουκάνικο και λαχανικά στο La Gazelle.Και σουηδικές σπεσιαλιτέ; Bondens Matbod .Θαλασσινά; Melanders.

Tα αγαπημένα της γειτονιάς

Πάρτε μια γερή δόση από παζάρι στο ισόγειο του Strömmingskiosken κοντά στη στάση του μετρό στο Slussen.Μπορείτε να μασουλήσετε stromming (βαλτική ρέγκα), τηγανητό ή με πίκλες πάνω σε ξεροψημένο ψωμί με λιωμένες πατάτες ,κατευθείαν από τον πάγκο με όλα αυτά τα ψάρια. Ετοιμάζεται επί παραγγελία και σερβίρεται φρέσκο. Αξίζει να περιμένετε στην ουρά.

Το Östermalms Korvspecialist στην οδό Nybrogatan 55  είναι ένας πάγκος σε ένα πολύ μικρό δρόμο, με στρατηγική θέση  κοντά στο Östermalmshallen  όπου ο αξιαγάπητος, για κάθε φίλο του λουκάνικου, ιδιοκτήτης Bruno σερβίρει 40 τύπους λουκάνικου με ξινολάχανο, καλή μουστάρδα και τις μυστικές του σάλτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Οι περισσότεροι παραγγέλνουν το κλασικό Coburger Berzelii, ζεστό λουκάνικο ή ένα γερμανικό άσπρο λουκάνικο Thuringer, το βάζουν σε μισή μπαγκέτα με έξτρας και το καταβροχθίζουν χωρίς ντροπή. Μήνυμα ελήφθη.

Συμβουλές;

Οι χώροι για φαγητό προτιμώνται  τις μεσημεριανές ώρες. Αγκαλιάστε την πολυκοσμία και κατευθυνθείτε στην αρχή της σειράς μεταξύ 11.30 και 13.00.

Πότε;

Oι χώροι για φαγητό είναι ανοιχτοί όλη τη μέρα (κλειστά τις Κυριακές).

Σημείωση: Δυνατότητα πραγματοποίησης των walkingtours που αναφέρονται στο πρόγραμμα με Ελληνόφωνη ξενάγηση

Από €18/ άτομο ανάλογα με την συνολική συμμετοχή

Περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Στοκχόλμη και Στοκχόλμη - Αθήνα
  • Μεταφορές από και προς το Αεροδρόμιο της Στοκχόλμης
  • Ξενάγηση Στοκχόλμης από ελληνόφωνο ξεναγό
  • Διαμονή για 4 νύκτες σε ξενοδοχείο Α' κατηγορίας
  • Καθημερινό πλούσιο Σκανδιναβικό πρωινό
  • Κάρτα απεριορίστων διαδρομών με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς  στην Στοκχόλμη διάρκειας έξι ημερών
  • Πλούσιο έντυπο υλικό και χάρτης πόλης

Δεν περιλαμβάνει

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων - 145€
  • Προτεινόμενες δραστηριότητες, γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Διαβάστε επίσης: Ταξίδια - Γενικοί όροι συμμετοχής

Καιρός

Αν και σε βορινό υψόμετρο, η Σουηδία έχει αρκετά ήπιο κλίμα. Την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έχει κάποιες βροχοπτώσεις, αλλά ποτέ δεν βρέχει πολύ. Τον χειμώνα έχει πάντα χιονοπτώσεις και κάνει παγωνιά, ειδικά όσο βορειότερα κινείται κανείς στην χώρα! Οι μέρες τείνουν να είναι μικρές (λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας) και «βαριές» τον χειμώνα οπότε και η μέση θερμοκρασία είναι στους -3°C τον Φεβρουάριο, που είναι ο ψυχρότερος μήνας του έτους και ο ήλιος δύει στις 3 το μεσημέρι. Τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα με μέση θερμοκρασία στους 22°C. Ο ήλιος δεν δύει τελείως στην Βόρεια Σουηδία (Ήλιος του Μεσονυχτίου - Midnight Sun) και το φως μπορεί να κρατήσει μέχρι και τις 11 το βράδυ.

Μην ξεχάσετε

Η Σουηδία είναι εντός της Συνθήκης Σέγκεν και δεν είναι απαραίτητο το διαβατήριο παρά μόνο η ταυτότητά μας.