Skip to main content

Πρωτεύουσες Σκανδιναβίας 6 ήμερο πρόγραμμα summer14

Πρωτεύουσες Σκανδιναβίας    6 ήμερο πρόγραμμα

Αναχωρήσεις 19, 26 Ιουλίου, 9 & 16 Αυγούστου 2014

Στοκχόλμη – Όσλο – Γκέτενμποργκ - Κοπεγχάγη

1η ημέρα: Αθήνα-Στοκχόλμη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με απ’ευθείας πτήση για τη Στοκχόλμη. Άφιξη στη «Βενετία του Βορρά» όπως χαρακτηρίζουν τη Στοκχόλμη που είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησάκια. Υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας και ακολουθεί η ξενάγηση της παλιάς πόλης, όπου θα περιηγηθούμε στα στενά πλακόστρωτα στενά, και θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Δεν θα παραλείψουμε το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Στοκχόλμη

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα στην όμορφη πόλη της Στοκχόλμης για αγορές, (εξαιρετικά κρύσταλλα και υαλικά στα καταστήματα Kosta Boda & Orrefors), αλλά και για επίσκεψη  στα σπουδαία μουσεία της. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, στο ολοκαίνουργιο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen (φεστιβάλ jazz τον Ιούλιο), το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικό κήπο Skansen  που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djurgarden. Ο πύργος του Δημαρχείου τέλος, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική  θέα της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της πόλης. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην γειτονική Ουψάλα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Αποτελεί την εκκλησιαστική έδρα της χώρας, καθώς στην πόλη βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος της Σουηδίας. Η πόλη είναι διάσημη για το πανεπιστήμιό της, ένα από τα αρχαιότερα στη Ευρώπη με πλούσιο ερευνητικό έργο, ενώ είναι η γενέτειρα του διάσημου σκηνοθέτη Ernst Ingmar Bergman. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Στοκχόλμη-Όσλο

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Όσλο αφου διασχίσουμε προς τα δυτικά την Σκανδιναβική χερσόνησο. Το Όσλο είναι μια μοντέρνα πόλη, η οποία χαρακτηρίζεται από το υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων του, και διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης παγκοσμίως. Ακολουθεί ξενάγηση όπου θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου στο οποίο το 1950 εορτάσθηκαν τα 900 χρόνια ιστορίας της πόλης , τον Καθεδρικό ναό του 17ου αιώνα, τα βασιλικά ανάκτορα και την Βουλή. Θα δούμε επίσης πανοραμικά το πάρκο Φρόγκνερ, όπου ο γλύπτης Βίγκελαντ έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σύνολο αλληγορικών γλυπτών από γρανίτη και μπρούντζο.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Όσλο.

4η ημέρα: Όσλο – Γκέτενμποργκ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε και πάλι προς την Σουηδία για να καταλήξουμε το απόγευμα στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το Γκέτενμποργκ. Σύντομη πανοραμική περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε ματαξύ άλλων το κτήριο της όπερας και την ψαραγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γκέτενμποργκ - Κοπεγχάγη

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη. Αφού περάσουμε με φέρρυ από την πόλη Χέλσινγκμποργκ της Σουηδίας στην πόλη Χέλσινγκορ της Δανίας θα δούμε πανοραμικά το αναγεννησιακό κάστρο Κρόνμποργκ, το πιο διάσημο κάστρο της Δανίας που έγινε γνωστό κυρίως από το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ». Άφιξη στην Κοπεγχάγη και ακολουθεί ξενάγηση στην οποία θα δούμε την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου με το άγαλμα του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, την Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το πιο παλιό της Ευρώπης, ιδιόμορφο κτίριο) τα ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν, το κάστρο Ρόζεμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του θρόνου, την πλατεία Λαγκελίνιε με την Μικρή Γοργόνα - σύμβολο της πόλης, τη βιβλιοθήκη, κ.ά. Στη συνέχεια συνιστάται μία επίσκεψη στο παραμυθένιο πάρκο ΤΙΒΟΛΙ, το οποίο το καλοκαίρι μένει ως αργά το βράδυ ανοικτό. Εδώ θα ακούσουμε ορχήστρες, θα δούμε παντομίμα, θέατρο, θα γευθούμε δανέζικες νοστιμιές και θα δοκιμάσουμε την τύχη μας. Πρόκειται για ένα απέραντο πάρκο στο κέντρο της πόλης, όπου προσφέρεται κάθε μορφής ψυχαγωγία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κοπεγχάγη - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής για Αθήνα μέσω σταθμού.

 

Περιλαμβάνονται:

-          Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Στοκχόλμη//Κοπεγχάγη-Αθήνα απ’ευθείας με AEGEANAIRLINES.

-          Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν ως πρόγραμμα.

-          5 διανυκτερεύσεις στη Σκανδιναβία σε ξενοδοχεία Α’. κατηγορίας ως πρόγραμμα (2 Στοκχόλμη, 1 Όσλο, 1 Γκέτενμποργκ, 1 Κοπεγχάγη) με σκανδιναβικό πρωινό.

-          Τοπικοί ξεναγοί όπως αναφέρονται.

-          Έμπειρος αρχηγός συνοδός γνώστης της περιοχής

-          Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

-          Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (περίπου 140€)

-          Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά

-          Εισόδους στους χώρους επίσκεψης

-          Ασφάλεια ατυχημάτων

-          Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωσεις

  • Αν κριθεί απαραίτητο, το πρόγραμμα ενδέχεται να μεταβληθεί προς το συμφέρον του γκρουπ, χωρίς να αλλάξουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Τα παιδία, κατ’εξαίρεση, έως 14 ετών, στην συγκεκριμένη εκδρομή, τυχαίνουν έκπτωσης όταν μοιράζονται το δωμάτιο με δύο ενήλικες.

Πτήσεις Aegean Airlines

Αθήνα-Στοκχόλμη     Α3 812  08.20-11.20

Κοπενγχάγη-Αθήνα  Α3 811  11.10-15.20

Εκδρομή/Διάρκεια

Αερ/κή Εταιρεία Αναχωρήσεις

Ξεν/χεία

Κατ’άτομο σε Δίκλινο

Επ/νση Μονόκλινου

Φόροι/

Σημειώσεις

6 Ημέρες

Πρωτεύουσες Σκανδιναβίας

Aegean Airlines

19, 26/7 & 9, 16/8

4*sup

845€

+265€

140€ φόροι

 

Σημειώσεις τιμοκαταλόγου:

-Α’ έκδοση 5/5/2014

-Οι τιμές είναι υπολογισμένες για ομάδες ταξιδιωτών με μίνιμουμ 20 άτομα. Για λιγότερα άτομα ενδέχεται να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

-Παιδική έκπτωση -70€. Ισχύει μόνο για παιδιά έως 14 ετών τα οποία μοιράζονται τρίκλινο δωμάτιο με δυο ενήλικες.