Skip to main content

Σκανδιναβία, Φιόρδ & Κρουαζιέρα Hurtigruten, Ιούλιος 2014

Σκανδιναβία, Φιόρδ & Κρουαζιέρα Hurtigruten

«...Oslo, Stavanger, Pulpit Rock, Sognenfjord, Bergen, Geiranger, Copenhagen...»

Αναχώρηση: 1 Ιουλίου

Διάρκεια: 10 ημέρες!

Tο αξιοθέατο είναι το ίδιο το φυσικό τοπίο: τα Δυτικά Φιόρδ, τα απόκρημνα βουνά, τα Αρκτικά πελάγη, τα νησιά και οι παγετώνες, ο Ήλιος του Μεσονυχτίου, όπως και οι πόλεις, η πρωτεύουσα, το Όσλο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, το Μπέργκεν, το σημείο οροόσημο "Pulpit Rock" και ένας από τους μεγαλύτερους παγετώνες το Geiranger. Θα δούμε επίσης το μαγευτικό Stavanger, το Preikestolen, το μοναδικό Alesund, τα Sognenfjord, τον παγετώνας Jostedalsbreen! Και φυσικά θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα Hurtigruten! Ένα ταξίδι που προσφέρει αληθινά συναρπαστικές στιγμές και ένα σύνολο "εικόνων" που θα είναι η πιο αγαπημένη εμπειρία ταξιδιού!

 

 

1η μέρα: Αθήνα – Oslo
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Oslo.
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Oslo
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την ξενάγηση μας. Θα δούμε το Δημαρχείο της πόλης όπου απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, θα διασχίσουμε το μεσαιωνικό κέντρο και θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές πάρκο του Frogner με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland. Στο Μουσείο Ναυτιλίας Viking, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Bygdoy θα θαυμάσουμε τα σπουδαία εκθέματα - πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Vikings. Στην πόλη αξίζουν ακόμα την προσοχή μας η Εθνική Πινακοθήκη με τα καλύτερα έργα του Munch και το μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο Akker Brigge το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλη. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο Όσλο.

3η μέρα : Oslo – Stavanger
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας , check out και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για το Stavanger. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και αμέσως μετά ξεκινά η δίωρη περιπατητική ξενάγηση της πόλης. Ξεκινάμε με μια βόλτα στο Gamle Stavanger , το παλιό τμήμα του Σταβάνγκερ. Εδώ θα δούμε τον καλύτερα διατηρητέο οικισμό ξύλινων σπιτιών στην Ευρώπη , που αποτελείται από περισσότερα από 150 σπίτια . Τα σπίτια χτίστηκαν στα τέλη του 17ου και αρχές του 18ου αιώνα και προστατεύονται πλέον από ειδικό νόμο διατήρησης. Συνεχίζοντας με τα πόδια περνάμε το λιμάνι και την τοπική αγορά και πάμε προς τον καθεδρικό ναό του Stavanger. Χτισμένη από πέτρα το 12ο και τον 13ο αιώνα , είναι μια από τις λίγες εκκλησίες στην Σκανδιναβία που έχει διατηρήσει τον αρχικό της σχεδιασμό . Συνεχίζουμε μέσα από την περιοχή Øvre Holmegate με τα πολύχρωμα σπίτια της , και τα μικρά καταστήματα. Πριν τελειώσουμε την βόλτα μας θα περάσουμε από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης Stavanger και Valbergtårnet , και από τον πύργο με το παλιό ρολόι χτισμένο το 1850-1853 . Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα του λιμανιού. Διανυκτέρευση.

4ημέρα  Stavanger – Bergen - Preikestolen - the Pulpit Rock
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια μοναδική εκδρομή στο Lysefjord.
Ξεκινάμε με το λεωφορείο από το Στάβανγκερ προς τον τερματικό σταθμό των φέρι, και στη συνέχεια συνεχίζουμε με πλοίο για το Ταού. Φτάνουμε στο οίκημα Pulpit Rock Mountai που είναι το σημείο εκκίνησης για την ανάβαση μας μέσα από ένα καλά σχεδιασμένο πέτρινο μονοπάτι. Ο βράχος κρέμεται 604 μέτρα πάνω από το Lysefjord και έχει μια φανταστική πανοραμική θέα στο φιόρδ και τα γύρω βουνά. Αυτό το σημείο, απ’ όπου η θέα σου κόβει την ανάσα, έχει επιλεγεί από τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet ως ένα από τα δέκα πιο εντυπωσιακά σημεία θέασης του κόσμου. Αναχώρηση αργότερα για το Bergen. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

5η μέρα Bergen – Sognenfjord
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στο Sogenfjord. Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Bergen και αναχώρηση για το Myrdal. Αμέσως μετά επιβίβαση στον οδοντωτό σιδηρόδρομο του Flam που θα μας οδηγήσει στο φιόρδ του Sognen. Η χαράδρα που θα διασχίσουμε είναι πανέμορφη και γεμάτη εκπλήξεις. Άφιξη στο Flam. Εδώ λίγος χρόνος ελεύθερος και αμέσως μετά επιβίβαση στο φέρυ και αναχώρηση για μια μαγική κρουαζιέρα στο πιο μεγάλο, βαθύ και εντυπωσιακό fjord, το Sogenfjord. Άφιξη στο Bergen αργά το βράδυ και διανυκτέρευση.

6η μέρα Bergen – Alesund κρουαζιέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο , παράδοση δωματίων και αμέσως μετά θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα των φιόρδ, όπως αποκαλείται το Bergen και θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά του. Από την αποβάθρα του παλιού Τελωνείου μπορούμε να δούμε το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης με το παλάτι του βασιλιά Χάκον, τον πύργο Ρόζενκρατζ, το Μπρίγκεν με τα ξύλινα σπιτάκια του και τους λόφους του Μπέργκεν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του διεθνούς φήμης συνθέτη Έντουαρντ Γκριγκ, Επιστρέφοντας, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίας του 12ου αιώνα και θα περπατήσουμε στα σοκάκια του Μπρίγκεν που ήταν η έδρα των Γερμανών εμπόρων της Χανσεατικής Ένωσης. Μεταφορά αργά το απόγευμα στο λιμάνι και αναχώρηση με το κρουαζιερόπλοιο της Hurtigruten για το Alesund. Διανυκτέρευση σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες.

7η μέρα Alesund
Πρωινό στο πλοίο, αποβίβαση και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και αμέσως μετά ξεκινάει η δίωρη περιπατητή ξενάγηση της πόλης.

Το Alesund με την Art Nouveau αρχιτεκτονική θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Περπατώντας στα στενά της πόλης κοιτάξτε ψηλά και θα ανακαλύψετε μια αφθονία από υπέροχα διακοσμητικά στις μετώπες των κτιρίων.

Περπατήστε τα 418 μέτρα ως την κορυφή του βουνού Aksla και θα ανταμειφθείτε με μια αξέχαστη πανοραμική θέα της πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ålesund ψηφίστηκε δυο φορές ως η πιο όμορφη πόλη στη Νορβηγία. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Geiranger – Παγετώνας
Πρωινό νωρίς στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά ξεκινάει η ολοήμερη εκδρομή μας με τελικό προορισμό τον παγετώνα Jostedalsbreen. Πρώτη στάση στο Geiranger, το πετράδι στο στέμμα των νορβηγικών φιόρδ. Είναι ένα παραμυθένιο τοπίο με μαγευτική ομορφιά, χιονισμένες βουνοκορφές, καταρράκτες και πλούσια βλάστηση.

Άφιξη στο Olden (το κοντινότερο σημείο στον παγετώνα) το μεσημέρι.

Με μήκος πάνω από 60 χιλιόμετρα, αυτός είναι ο μεγαλύτερος παγετώνας στην ηπειρωτική Ευρώπη, έχει συνολική έκταση 487 km ² και το πιο παχύ μέρος μετρά 600 μέτρα. Το απόγευμα επιστροφή στο Alesund, διανυκτέρευση.

9ημέρα: Alesund – Copenhagen

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, παράδοση δωματίων και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για Κοπεγχάγη. Άφιξη επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αμέσως μετά στην πανοραμική ξενάγηση που ακολουθεί θα περάσουμε από την πλατεία του Δημαρχείου, τη λεωφόρο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τους κήπους Τίβολι, το Εθνικό Μουσείο. Συνεχίζουμε με το παλάτι Κρίστιανμποργκ, έδρα της Δανέζικης Βουλής. Στη συνέχεια περνάμε από το λιμάνι Νυχάβν, το παλάτι Αμαλιένμποργκ, τη μικρή γοργόνα, την εκκλησία του Σωτήρος και το κάστρο Ρόζενμποργκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η μέρα: Copenhagen – Αθήνα
Πρωινό, check out και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:

€2.280,00 (για ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.)

Επιβάρυνση μονόκλινου: €810

Φόροι αεροδρομίων: €270

 

Περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα Όσλο /Όσλο Σταβάνγκερ/ Άλεσουντ – Κοπεγχάγη - Αθήνα
  • Οκτώ διανυκτερεύσεις σε 4 αστέρων κεντρικά ξενοδοχεία
  • Μια διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο της Hurtigruten
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Τρία γεύματα
  • Όλες οι μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Επίσκεψη στο Pulpit Rock
  • Επίσκεψη στον παγετώνα
  • Εισιτήρια τραίνου Μπέργκεν – Μύρνταλ
  • Εισιτήρια τραίνου (οδοντωτός) Μύρνταλ - Φλαμ
  • Εισιτήρια φέρυ Φλαμ – Μπέργκεν
  • Πανοραμικές ξεναγήσεις με ελληνόφωνους ή Αγγλόφωνους ξεναγούς σε Κοπεγχάγη Αλεσουντ, Μπέργκεν, Όσλο και Σταβάνγκερ.
  • Αρχηγός συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

 

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Εισόδους σε χώρους και μουσεία
  • Αχθοφορικά και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

Ταξιδιωτικές Διατυπώσεις και χρήσιμες πληροφορίες:

•           Ταξιδιωτικά Έγγραφα

Εντός Ευρωπαϊκής ένωσης ταξιδεύουμε με την νέου τύπου ταυτότητα μας ή με διαβατήριο, δεν χρειάζεται βίζα.

•           Υγειονομικές προφυλάξεις

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό είναι πόσιμο.

Παρατηρήσεις:

Το ταξίδι πραγματοποιείται ως ομαδικό και έχει ελάχιστη συμμετοχή 15 άτομα.

Αν κριθεί απαραίτητο, το πρόγραμμα ενδέχεται να μεταβληθεί προς το συμφέρον του γκρούπ και χωρίς να αλλάξουν οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Τα ξενοδοχεία είναι Α κατηγορίες (4* ) εντός των πόλεων.

Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης.

Ταξιδεύουμε εντός της Συνθήκης Σέγκεν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης / δεν είναι απαραίτητο το διαβατήριο παρά μόνο η ταυτότητά μας [νέου τύπου].