Skip to main content

Σκανδιναβικές Πρωτεύουσες & Νορβηγικά Φιόρδ

10 μέρες Μπέργκεν - Κρουαζιέρα Φιορδ - Όσλο - Κοπεγχάγη - Στοκχόλμη - Ελσίνκι - Ταλλίν & Flam Railway μία από τις πιο όμορφες γραμμές στον κόσμο! Διαμονή σε επιλεγμένα και πολυτελή ξενοδοχεία & δύο διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο με πρωινό μπουφέ καθημερινά (ξενοδοχεία & πλοίο). Εισιτήρια τραίνου &  δίωρη κρουαζιέρα στο φιόρδ της Νορβηγίας.

 

Μέρα:
Αθήνα – Μπέργκεν
Πρωινή πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπέργκεν με τα εξαιρετικά ξύλινα παραδοσιακά σπιτάκια, χτισμένη ανάμεσα σε φιόρδ, στις όχθες της λίμνης Νόρντες. Άφιξη και απευθείας περιήγηση στη μεσαιωνική παλιά πόλη με το παλάτι του βασιλιά Χάκον, τον πύργο Ρόζενκρατζ και τα σοκάκια του Μπρίγκεν. Θα θαυμάσουμε δείγματα των πρώτων οικισμών Βίκινγκς στην περιοχή και στο τέλος της διαδρομής μας με το παραδοσιακό τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) θα ανεβούμε στην περιοχή «Παράδεισος» όπου θα δούμε πανοραμικά τη πόλη των φιόρδ και το δυτικότερο λιμάνι της Νορβηγίας όπου συνδέεται απευθείας με τη Δυτική ακτή της χώρας μέχρι το Βόρειο Ακρωτήριο. Τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο RADISSON BLU NORGE 4*sup (www.radissonblu.com), δίπλα στο Bryggen, Το βράδυ επισκεφτείτε τη πολύβουη ψαραγορά του Μπέργκεν για να δοκιμάσετε ψαρομεζέδες και μπύρα.
Μέρα:
Μοναδική απόδραση στη Νορβηγικη φύση…με το Flam train & κρουαζιέρα στα Σογκενφιόρδ και Flam
Πρόγευμα μπουφέ και ετοιμαστείτε για μια διαφορετική εμπειρία! Αναχώρηση οδικώς για το σιδηροδρομικό σταθμό του μοναχικού βουνού Μύρνταλ. Εδώ μας περιμένει το παραδοσιακό τρενάκι για ένα ταξίδι στη κοιλάδα του Φλαμ. Μέσα από μια διαδρομή απίστευτης φυσικής ομορφιάς, όπου εναλλάσσονταν χωριουδάκια διάσπαρτα μέσα σε καταπράσινα λιβάδια, ποτάμια, βουνά, καταλήγουμε στον σταθμό του γραφικού Φλαμ. Επιβίβαση στο φέρυ για μια δίωρη κρουαζιέρα σε ένα από τα ομορφότερα φιόρδ και μεγαλύτερου της Νορβηγίας του Σόγνιεφιορδ. Από το Γκουντβάγκεν επιστροφή στο πανέμορφο Μπέργκεν. Το βράδυ αποχαιρετήστε τη καλλονή του βορρά, γευματίζοντας σε ένα από τα πολυάριθμα εστιατόρια με ποικιλία γαστρονομικών γεύσεων ή διασκεδάστε στο φημισμένο στέκι των καλλιτεχνών.
Μέρα:
Μπέργκεν - Όσλο
Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για τη νορβηγική πρωτεύουσα, το Όσλο. Μέσα από εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς θα φτάσουμε στη πρωτεύουσα & μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, το Όσλο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU PLAZA (www.radissonblu.com) λίγα μέτρα από το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Μέρα:
Όσλο - Κοπεγχάγη (εν πλω)
Πρόγευμα & θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας με το Κοινοβούλιο και το παλάτι με το νεοκλασικό τους ύφος, το μοντέρνο δημαρχείο, το γοτθικό καθεδρικό ναό, την πανέμορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο και το πολύ σημαντικό στο είδος του μουσείομε πλοία των Βίκινγκς και το εντυπωσιακό μουσείο Κον Τίκι. Νωρίς το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο κρουαζιερόπλοιο της ηγετικής ναυτιλιακής εταιρείας DFDS Seaways (www.dfdsseaways. com) με προορισμό το Όσλο. Με ένα πλούσιο μπουφέ δείπνο και τις ανέσεις του κρουαζιερόπλοιου θα πλεύσουμε προς τη κουκλίστικη πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση εν πλω.
Μέρα:
Κοπεγχάγη
Πρωινό, αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο το πρωί και άμεση περιήγηση της Κοπεγχάγης. Θα δούμε μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το παλάτι Αμαλίενμποργκ που πήρε το όνομα του από τη βασίλισσα της Δανίας Σοφία-Αμαλία, την Όπερα, το άγαλμα του βασιλιά Φρειδερίκου Ε'. Θα καταλήξουμε στο χώρο του παλιού λιμανιού NYHAVN όπου θα δούμε το σπίτι που έζησε ένα μέρος της ζωής του ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και θα επισκεφτούμε το μουσείο του κεχριμπαριού με τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο και μοναδικά εκθέματα με θέμα το «χρυσό της Βαλτικής». Μετά το τέλος της ξενάγησης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU FALCONER 4*sup. (www.radissonblu. com) με τα ιδιαίτερα διακοσμημένα δωμάτια διαφορετικών στυλ, μόλις λίγα λεπτά από το πολύβουο κέντρο της πόλης ή παρόμοιο. Το βράδυ προαιρετικά (έξοδα ατομικά) επισκεφτείτε το διάσημο θεματικό πάρκο Τίβολι που τα «συστατικά» του είναι φως, λουλούδια, νερό και μουσική. Περπατήστε ακούγοντας μπάντες, βλέποντας στρώματα από πολύχρωμα λουλούδια ή καθίστε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα δεκάδες γραφικά καφέ ζώντας της φαντασμαγορική ατμόσφαιρα του πάρκου.
Μέρα:
Κοπεγχάγη - Στοκχόλμη
Πρωινό & αναχώρηση οδικώς για τη πρωτεύουσα της Σουηδίας τη Στοκχόλμη, γνωστή και ως «Βενετία του Βορρά» αφού είναι χτισμένη πάνω σε δεκάδες νησάκια και που εντυπωσιάζει για την μοναδική αρχιτεκτονική, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωσή της. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4* sup. (www. marriott.com) με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης ή παρόμοιο.
Μέρα:
Στοκχόλμη
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε (έξοδα ατομικά) το νούμερο ΕΝΑ μουσείο της Στοκχόλμης-σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς-το μουσείο Βάσα. Εν συνεχεία, θα θαυμάσουμε τη παλιά πόλη με τα παραδοσιακά πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. To απόγευμα ολοκληρώστε το ευχάριστα με επίσκεψη στο Σκάνσεν, το τεράστιο υπαίθριο μουσείο με το ζωολογικό κήπο. Τέλος, για το βράδυ επισκεφτείτε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια και γευτείτε σπεσιαλιτέ σκανδιναβικής κουζίνας.
Μέρα:
Στοκχόλμη - Ελσίνκι (εν πλω)
Μετά το πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για τελευταία ψώνια ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μία βόλτα μέχρι το Ντρότινχολμ, όπου σ' ένα πανέμορφο και καταπράσινο χώρο βρίσκεται το παλάτι της βασιλικής οικογένειας. Αργά το μεσημέρι επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο της TallinkSilja (www.tallinksilja.com) με προορισμό τη φινλανδική πρωτεύουσα, το Ελσίνκι. Πλούσιο δείπνο με σκανδιναβικές γεύσεις. Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.
Μέρα:
Ελσίνκι
Πρωινό, αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο και αμέσως γνωριμία της πόλης του Ελσίνκι, με τις προσωνυμίες «Λευκή Πόλη», «Κόρη της Βαλτικής» ή «Πόλη με τα χίλια πρόσωπα». Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας και πάνω σ' αυτήν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι – αποτέλεσμα επιρροής της τσαρικής Ρωσίας - το Προεδρικό παλάτι και την εθνική βιβλιοθήκη. Θα θαυμάσουμε τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό μουσείο, το πάρκο Σιμπέλιους με μνημείο προς τιμήν του μεγάλου Φιλανδού συνθέτη, τη μοναδική εκκλησία των Βράχων, τις παραθαλάσσιες σάουνες και τα παγοθραυστικά. Τέλος, θα περιδιαβούμε τις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης με τα ξυλόγλυπτα προϊόντα των Σάμι (κατοίκων στη βόρεια Σκανδιναβία) και τα εντυπωσιακά κομμάτια σύγχρονου design. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στο επιλεγμένο RADISSON BLU ROYAL 4* (www.radissonblu.com) μόλις μία στάση με το μετρό από το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι.
Μέρα:
Ελσίνκι – (Ταλλίν) - Αθήνα
Πρόγευμα μπουφέ & δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά) στη γοητευτική καλλονή της Βαλτικής, το Ταλλίν. Θα περιηγηθούμε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει ως "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Σύμβολο της πόλης αποτελεί το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό, θα δούμε επίσης το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης, το κάστρο Τουμπέα χτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής, το Εθνογραφικό μουσείο μαζί με το παλάτι & το πάρκο Κάτριοργκ με έντονες αναμνήσεις από το Μέγα Πέτρο. Ξεχυθείτε στα καταστήματα όπου θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι & πτήση μέσω ευρωπαϊκού σταθμού για την Αθήνα.

Σημείωση:
ΠΤΗΣΕΙΣ
Αθήνα - Φρανκφούρτη 06:20 - 08:30
Φρανκφούρτη - Μπέργκεν 10:10 - 12:10
Ελσίνκι - Φρανκφούρτη 18:25 - 20:05
Φρανκφούρτη - Αθήνα 21:15 - 01:10

Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις: 28 Ιουλίου // 6, 13, 20, 27 Αυγούστου // 10 μέρες
   
   
Δίκλινο1395 
3ο άτομο έως 12 ετών1145 
Μονόκλινο1995 

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 185 €
Για τις αναχωρήσεις 20, 27/8 επιβάρυνση 25 € το άτομο.
Επιβαρύνσεις καμπινών κατ' άτομο.
4κλινη εξωτερική € 55 | 3κλινη εξωτερική € 95 | 3κλινη εσωτερική € 40 | 2κλινη εσωτερική € 75 | 2κλινη εξωτερική € 130

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μπέργκεν & Ελσίνκι-Αθήνα μέσω Φρανκφούρ- της με LUFTHANSA
     Διαμονή σε επιλεγμένα και πολυτελή ξενοδοχεία RADISSON BLU και MARRIOTT ή σε παρόμοια της ίδιας κατηγορίας (δυο (2) διαν/σεις στο Μπέργκεν, μία (1) στο Όσλο, μία (1) στη Κοπεγχάγη, δύο (2) στη Στοκχόλμη & μία (1) στο Ελσίνκι)
     Δύο (2) διαν/σεις στα κρουαζιερόπλοια της TALLINKSILJA & DFDS Seaways σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
     Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία & τα πλοία
     Ένα δείπνο εν πλω κατά τη διαδρομή Όσλο-Κοπεγχάγη στο πλοίο της DFDS
     Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
     Εισιτήριο τρένου FRAM RAILWAY για τη διαδρομή ΜΥΡΝΤΑΛ-ΦΛΑΜ
     Δίωρη κρουαζιέρα στο μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας του Σόγκιενφιορδ (Φλαμ-Γκουντβάγκεν)
     Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατά άτομο στα πλοία DFDS & TALLINKSILJA
     Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
     Ελληνόφωνοι ξεναγοί σε Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους, προαιρετική εκδρομή στο Ταλλίν, έξοδα πλοιαρίων / τελεφερίκ & οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα