Skip to main content

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΦΙΟΡΔΣ 10 Ημέρες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ +  ΦΙΟΡΔ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ + ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

με δύο Διανυκτερεύσεις στην περιοχή των Φιόρδ

Το πιο πλήρες 10ήμερο στη Σκανδιναβία με πολλά extras που τοπικα στοιχιζουν πανακριβα

Αναχωρήσεις: 21.06**, 12.07, 22.07, 01.08, 10.08, 22.08

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΕΡΓΚΕΝ (Ξενάγηση, τελεφερίκ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρώτη πρωτεύουσα της Νορβηγίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το αριστοκρατικό Μπέργκεν. Ένα αληθινό κόσμημα μας περιμένει να το γνωρίσουμε. Η παλιά πόλη προστατεύεται από την Ουνέσκο. Άφιξη και γύρος πόλης κατά τη διάρκεια του οποίου θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία Φάντοφτ και την παγκοσμίως γνωστή ψαραγορά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το τελεφερίκ από το κέντρο της πόλης στο Mount Fløyen για να απολαύσουμε μια υπέροχη θέα του Μπέργκεν και των περιχώρων του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΓΚΕΝ - ΦΑΓΚΕΡΝΕΣ (‘η άλλη πόλη της περιοχής)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για να ανακαλύψουμε γιατί λένε ότι η φύση της Νορβηγίας είναι "δραματική". Τα Νορβηγικά Φιόρδ, τα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, οι αμέτρητοι καταρράκτες – πόση ομορφιά αντέχετε; Με φέρρυ από το ΓΚΟΤΒΑΕΓΚΕΝ θα διασχίσουμε για δύο περίπου ώρες το θεϊκό Σόγκνεφιορντεν, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιόρδ της χώρας. Η θέα που προσφέρουν οι καταπράσινες όχθες του είναι πραγματικά συγκλονιστική. Μετά από τη δίωρη κρουαζιέρα μας θα συνεχίσουμε για το Φάγκερνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΓΚΕΡΝΕΣ- ΟΣΛΟ

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το λιμάνι με το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου κατά τη διάρκεια της κατοχής είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο, τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουστάβου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (F/B ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Drøbakk στα περίχωρα του Όσλο. Επιστροφή στην πόλη και το απόγευμα θα μεταβούμε στο λιμάνι απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Άφιξη στην Κοπεγχάγη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, το παλάτι, το κανάλι Νίχαβν, το Χρηματιστήριο καθώς και το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια θα κάνουμε μία μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια της πανέμορφης αυτής πόλης για να την απολαύσουμε από μία διαφορετική οπτική γωνία. Κατά το ελεύθερο απόγευμά σας μπορείτε να περπατήσετε και να ψωνίσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της Στρόγκετ, ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το φαντασμαγορικό Τίβολι, ένα από τα διασημότερα πάρκα διασκέδασης του κόσμου. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΛΙΜΝΗ ΒΑΤΕΡΝ- ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρωινή αναχώρηση για τη χώρα του Άλφρεντ Νόμπελ, τη Σουηδία και την πρωτεύουσά της, τη Στοκχόλμη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην λίμνη Βάτερν που είναι φημισμένη τόσο για το μέγεθός της (η 2η μεγαλύτερη λίμνη της χώρας) όσο και για την ποιότητα του νερού της. Μία από τις πιο γνωστές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη λίμνη είναι ο ποδηλατικός γύρος της λίμνης. Στη συνέχεια θα δούμε ένα από τα πιο γνωστά κάστρα της περιοχής, το Κάστρο Κρόνμποργκ. Για το κάστρο αυτό είχε γίνει αναφορά στο γνωστό έργο του Σαίξπηρ “Άμλετ”, γεγονός που άμβλυνε τη φήμη του. Άφιξη στη Στοκχόλμη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (Δημαρχείο Στοκχόλμης και Μουσείο Βάσα)

Αν θεωρείτε υπερβολή ότι η Στοκχόλμη είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου, τότε σίγουρα θα παραδεχθείτε ότι είναι μια από τις ομορφότερες. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων τη "Γκάμλα Σταν", την παλιά πόλη, τις ιστορικές εκκλησίες, το φημισμένο Δημαρχείο του 16ου αιώνα με τη χρυσή του αίθουσα, όπου γίνεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ, τη Βουλή, την Όπερα καθώς και το μουσείο ΒΑΣΑ με το ομώνυμο πλοίο που βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι κατά τον 17ο αιώνα και ανελκύθηκε μετά από 333 χρόνια παραμονής στο βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΟΥΨΑΛΑ

F/B ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ουψάλα που βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, όπου θα επισκεφθούμε το Πανεπιστήμιό της, από τα πιο παλιά και φημισμένα της Ευρώπης. Το απόγευμα θα επιβιβασθούμε στο καλοτάξιδο πλοίο για την υπέροχη κρουαζιέρα μας στη Βαλτική και το Σουηδικό αρχιπέλαγος με τα 24.000 νησιά, με προορισμό το Ελσίνκι. Διασκέδαση και διανυκτέρευση στο πλοίο.

9η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΣΙΝΚΙ (Ξενάγηση, Κάστρο Suomenlinna)

Αποβίβαση στη Φιλανδία και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην "κόρη της Βαλτικής", το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό, την υπέροχη κεντρική πλατεία με το πανεπιστήμιο και τη βιβλιοθήκη, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο, το σιδηροδρομικό σταθμό, την "Εκκλησία των βράχων", μια μοναδική εκκλησία θαμμένη μέσα στο γρανίτη, το Ολυμπιακό Στάδιο καθώς επίσης και το μνημείο προς τιμήν του Σιμπέλιους, του μεγάλου μουσουργού της Φιλανδίας. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε φέρρυ για να μεταβούμε στο περίφημο "Κάστρο της Φινλανδίας", το κάστρο Suomenlinna, ένα επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας απέναντι στη ρωσική επεκτατική πολιτική. Εμπνευστής και χρηματοδότης του έργου ήταν η σουηδική βασιλική οικογένεια, ενώ οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 1748. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωστρατηγική χωροθέτηση του έργου ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς διασφάλιζε τα στενά περάσματα της εισόδου στην ηπειρωτική χώρα. Για πολλές δεκαετίες ήταν η κύρια αμυντική γραμμή της σουηδικής κυριαρχίας και καθόλου άδικα είχε χαρακτηριστεί από πολλούς η πυριτιδαποθήκη της περιοχής. Κατά τον Φινλανδικό πόλεμο το φρούριο έπεσε στα χέρια των Ρώσων στις 3 Μαΐου 1808 και άνοιξε τον δρόμο για την οριστική κατάληψη της Φινλανδίας από τις ρωσικές δυνάμεις. Επιστροφή στο Ελσίνκι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΣΙΝΚΙ - ΠΟΡΒΟΟ - ΑΘΗΝΑ

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στη γραφική πόλη του Πόρβοο, με τη μοναδική ατμόσφαιρά του. Η παλιά πόλη του Πόρβοο χρονολογείτε από τον μεσαίωνα. Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης είναι αρκετή για να μας μεταφέρει ένα βήμα πίσω στο χρόνο και να ξεχάσουμε την τον σύγχρονο κόσμο. Περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του 14ου αι. Ο ναός αυτός έχει καεί 5 φορές, με πιο πρόσφατη το 2006. Οι εργασίες ανακαίνισης διήρκεσαν 2 χρόνια και τελικά ο ναός επαναλειτούργησε το 2008. επιστροφή στο Ελσίνκι, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

                          

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

& ΤΙΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 10/06/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 €  - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία. *** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Άτομο σε Δίκλινο

21.06

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ!!!

 

1238

12.07

1179

22.07

1199

01.08, 10.08

1219

22.08

1269

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 681 €

Επιβάρυνση για δίκλινη στάνταρτ εσωτερική καμπίνα στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική + 65 € το άτομο (κατόπιν διαθεσιμότητας)

Επιβάρυνση για δίκλινη στάνταρτ εξωτερική καμπίνα στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική + 130 € το άτομο (κατόπιν διαθεσιμότητας)

Επιβάρυνση για μονόκλινη στάνταρτ εσωτερική καμπίνα στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική + 130 € το άτομο

Επιβάρυνση για μονόκλινη στάνταρτ εξωτερική καμπίνα στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική + 260 € το άτομο

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ιδανικές πτήσεις με τη Lufthansa για Μπέργκεν και Ελσίνκι
  • Ξενοδοχεία κεντρικά 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • 1 Δείπνο στο πλοίο, στην κρουαζιέρα της Βόρειας θάλασσας.
  • Το Ferry Boat Στοκχόλμη – Ελσίνκι σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες καθώς και το FerryBoat στη Βόρεια Θάλασσα (Υπάρχει επιβάρυνση για δίκλινες εσωτερικές και εξωτερικές καμπίνες)
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδος στο Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη
  • Είσοδος στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης
  • Εκδρομή στην Ουψάλα
  • Εκδρομή στο κάστρο Suomenlinna στο Ελσίνκι
  • Εκδρομή στη γραφική πόλη του Πόρβοο
  • εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός που ξέρει τη Σκανδιναβική κουλτούρα και έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή - ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στη Σκανδιναβία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση